Regisztráció Blogot indítok
Adatok
komszikomsza

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb szörnyű baleset világított rá a hétvégén, hogy ami a magyar utakon folyik, az tarthatatlan. Egészen elképesztő, hogy kurva nagy technológiai fejlesztéseket képesek elvégezni a nélkül, hogy a fő problémákat orvosolni próbálnák. Mert mi van most? Ugyanaz, mint már sok éve, nagyjából a…..
komszikomsza 2017.03.20 09:30:26
@Bundy Al:

nem börtön, kerékbilincs a kocsijára pár hétre a költségén oszt jónapot ! Szóba jöhetne még a nyomkövető a faszi kocsijára - na akkor száguldozzon ! (Glimpse mintájára menne a jel a yardra - ott rögtön látnák mi csinál.

Napi szinten járok az M7-esen, Na ott aztán nincs jelen rendőr, csak néha mérik a sebességet , de azt is tudja mindenki hol , így semmi értelme. Ráadásul ott ki van építve a rendszer az átlagsebesség mérésére - de nem használják.
Olyan ez, mint a friss tengeri szellő egy áporodott szobában. Mint egy hűvös vízpermet a tikkadt arcunkba. Mint egy kilátó, amiből a Föld túloldalára látsz − onnan meg vissza. Fa Nándor 93 nap alatt a saját tervezésű és építésű, Spirit of Hungary nevű hajóján megkerülte a Földet az extrém Vendée…..
komszikomsza 2017.02.09 11:21:18
@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:

hát ezt a baromságot meg honnan vetted?
" a siker kulcsa a legtöbb esetben a másik ember lenézése" ez inkább Mr. Trump-ra illik aki ugye meg nem az a méretes libsi.
komszikomsza 2017.02.09 11:17:00
@Conchobar:
Erre szokta azt mondani a tanár.:
Hülye vagy fiam ülj le !

Valószínüleg tengert is csak képeslapon láttál.
A földet(!) egyedül(!) körbehajózni mindenkor TELJESÍTMÉNY. Érted?
Akkor is ha kőgazdag vagy akkor is ha szponzoraid vannak, de főleg akkor ha 63 éves vagy.
Nyílván maga miatt és nem a Te örömödre tette , de ez rendben van.
Miközben egyre nagyobb lépésekkel közeledik egymáshoz az Egyesült Államok és Kuba, és él egyfajta romantikus kép a nyugati társadalmakban a szigetről, néha nem árt, ha eszünkbe idézzük, mekkora szegénység is tombol (elsősorban a vidéki) Kubában.   View image |…..
komszikomsza 2015.03.04 09:10:19
@roli101:
most jöttem haza Kubából, így frissek az információim, benyomásaim. Kb 1300 km-t autóztunk vagyis lényegében bejártuk a sziget nagyobb részét.
NEM NYOMOROGNAK ! Csupán el vannak maradva kb 30-40 évvel.
Mindenki tiszta, rendes, kicsit soknak tünt nekem a munkanélküli, és nagyon le vannak robbanva az épületek, bolt szinte nincs sehol (már olyan amihez mi hozzá vagyunk szokva), viszont van eredeti Coca - Cola (Mexikóból). Drága a benzin, az autópálya(?) egy vicc, és jó pár felüljáró nincs befejezve, a tömegközlekedés nagyon gyér kivéve Havanna. Minden betonból van olyan szocreál stílusban, -(Épített nekik az NDK egy betongyárat annak idején), Van egy be nem fejezett atomerőművük - no nem környezetvédelmi okokból hanem mert a szovjetek ott hagyták majdnem készen.
Havanna amúgy jó hely, bár nem is olyan olcsó, és seftel mindenki mint az állat... egy kávé 2-3 CUC (kuk) ez a helyi konvertibilis pénz külföldieknek 1 CUC kb 1 €. Viszont 25 CUC -ért egész napra bérelhetsz egy 2 személyes biciklit - riksát- aki ezért végighurcol a városon.
Ja az idő meg príma legalábbis télen vagyis a száraz évszakban. Külföldi az kb azt jelenti itt hogy kanadai (10 -ből 8).

Én jól éreztem magam. Az ideológiáról meg annyit h az ott is úgy van mint itt volt annó - szarik rá a polgár ha kap enni. Amúgy nincs látható Fidel kultusz szegény Che lett mosópor de tényleg mindenen de mindenen Ő van.
komszikomsza 2015.03.04 15:00:21
@fifibá55:

azt hiszem alaposan körül néztem.
A rum olcsó ~3,95 € 0.5 liter és jó minőségű (Baccardi szint). Sok a ló meg a kerékpár.
Az emberek nem soványak, alkoholistát és hajléktalant nem láttam /a diktatúra hátránya?/. Szomorú vagy letargiás embereket sem látsz, még a csotrogány amcsi járgányaikra is büszkék.

Leginkább disznóhúst esznek, a jegyrendszer miatt jut mindenkinek, most kísérleteznek a valaha volt cukornád ültetvények helyén a marhatartással - ennyi sovány marhát én még nem láttam a világban sehol. Lejmoló van bőven /Havanna/, alaptrükk: van 1 pesom adj érte egy CUC-ot trikóra kellene, ha adsz mindjárt 5-őt kér.

a saját véleményem: az az ország amelyik becsukja kapuit bármely nemes cél érdekében úgy jár mint Kuba. Lemarad a világtól és megreked , ez hosszabb távon nagyon látszik.
pld. Itt senki sem fészbukozik nincs mivel már ha ez hátrány.
Kubára inkább azt kellene mondani hogy ott retró van a 60-as évek retrója kézzel tapintható.
Ha nyitnának jobban járnának de csak óvatosan különben felvásárolják őket a Miami kubai emigránsok kilóra.

kivándorló meg azt mond amit akar, mit gondolsz mit ad elő egy angliába távozott magyar az itthoni viszonyokról? Hát túrbózza egy kicsit...

A karib térségben Aruba a legjobb ott valóban általános jólét van - eső nincs, a többi sziget nem annyira kiegyensúlyozott.
A vagyonnyilatkozat egy vicc, egy gumicsont, egy parasztvakítás, a következmények nélküli ország manifesztálódása, de 100 képviselőből 99 képes arra értelmileg, hogy úgy töltse ki, hogy ne vegyék elő, ne bukjon le, ne legyen benne hiba.  A halmaz másik részében az olyan…..
Bár állítólag az EU miatt 2006 novembere óta az utasnak kötelező lenne műanyagzacskóba csomagolni a parfümöket, Frank csak március óta találkozott a rendkívül idegesítő jelenséggel Ferihegyen. Zacskót ugyanis nem biztosítanak, ezért azt az újságosnál lehet venni 100…..
komszikomsza 2013.04.05 17:44:40
@bkrix:

egyetértek + plusz még annyi h Németországban ez a zsacsi a helyszinen beszerezhető egy automatából 0,5€ /2 db.
Tehát ott sincs ingyen viszont helyben. Ez kultúrált megoldás.
Megvenni egyszer kell és a többi költséghez képest ez bagatell...
Ja és kár felháborodni valóban ki van írva, sőt rajz is jár hozzá mit és hogyan kell(ene) betartani.
Amszerdamben testszkenerek vannak az gyorsabb is meg jobb is, bár a cipőt is le kell venni hozzá. Cugos cipő ajánlott.

Az meg nem értem minek a síkosító a kézipoggyászba? Olyan sűrgős?
Érdekes életet élnek a politikai közhelyek. Először rettenetesen innovatívak, látványosak, segítenek a megértésben – ekkor még nem is közhelyek, sokkal inkább felfedezések, értelmezések. Aztán egyre többen átveszik, használják, olykor megspórolják vele az érdemi választ,…..
komszikomsza 2013.04.05 15:43:55
@mapolg:

valószinüleg igazad van, az MSZP kivár, nem is tehet mást.
A Bp-i liberális értelmiseg újra megpróbálja lenyúlni az MSZP infrastuktúráját, nem olyan nehéz ezt felismerni.
Mivel ellenállnak kiabálnak is rájuk kígyót-békát.
Előválasztás ? - ebben az országban ahol a retorzió az egzintenciális ellehetetlenítés azonnal ? - röhögnöm kell ! Ez is csak arról szól hogyan gyalulják egymást a partnerek a választók kihagyásával. Az előválasztáshoz kellene a regisztráció is ami ellen olyan vehemensen küzdöttek, persze lenne annek előnye, a Kubatov listák okafogyottá válnának mert önként és dalolva nyilatkozna az aki ugye előválasztani akarna. Átgondolta ezt valaki?

Kedves Török Gábor !
Jelent az valamit h Ön most a HV-ben publikál?
Rég volt már költségtérítéses téma, pedig imádtuk annak idején, ahogy megmagyarázták. Különösen Nyakó Pista és a kedves felesége sztorija volt a kedvencünk, akik 4 év alatt ketten 36 millió forint költségtérítést markoltak fel, mert külön-külön utazgattak haza…..
Az ellenzék fellélegezhet. Helyre állt a világ rendje. Végre kibújt a szög a zsákból, kiderült, ami előttük eddig is nyilvánvaló volt: igenis fasiszták ezek mindahányan, nácik valamennyien, rasszisták, antiszemiták, vérszomjas keretlegények, Eichmann és Mengele zsidó- és…..
komszikomsza 2013.01.09 16:38:47
Nos akkor menjünk végig a Bagdadi úton (a szamár, a nagyapó, és az unoka).
Ez a cikk az egyrészről szólt, most nézzük meg a másrészről oldalt is. /érdekes h az nem igazán derül ki h lehet-e állatnak nevezni általában valakiket csak úgy rassz alapján - a barbár inkább lett volna a helyénvaló- a jelenség meg valós a mértékéről pedig semmit sem lehet tudni álszeméremből mert cigány az ugye nincsen csak roma azt meg nem lehet strigulázni mert az maga a kirekesztés így viszont mindenki azt hisz amit akar meg amit a szomszédasszony mond/

Bayer Zsolt bármit tesz/mond/ír nem támadható ugye mert akkor : lásd mint fent- és ekkor elő áll a Csurka féle eset -mint tudjuk volt írói és politikusi munkássága- csakúgy mint nevezettnek van Fidesz tagsági és publicisztikai munkássága, egymástól élesen(????) elvállva.
(álmomban két macska voltam...) Számomra ez olyan mintha szocik azt mondanák h Hagyó nokiás doboza csak a vezetői munkásságának része volt és nem mint MSZP-s követte el (mármint ha bizonyítható lesz-nem lesz).

Ugyanakkor nekem felvetődik ezzel kapcsolatban: OV képes egyáltalán még kontrollálni embereit mert ez esetből nem úgy tűnik. A hajóágyú elszabadult és dúl- és ez nem a ballibsik sara vagy "eredménye" - A rendszer maga lett önjáró mint ahogyan ez történni szokott...

Ennyi ennek a tanúlsága ami éppen elég. És helyzet csak fokozódni fog, mert ugye az élet nem habostorta, valamint a VIRÁGOK már a helyükön és főleg résen vannak.

Aki nem hiszi olvassa el a magyarázatot arra h miért igazságos h a gazdagoknak is jár a 10%-os rezsicsökkentés.
komszikomsza 2013.01.09 19:24:00
@HajraFidesz:

nem a gazdagsággal hanem az ugynevezett "magyarázattal" van a probléma.
Erre mondják h védjen meg téged...
Miattam meg ne aggódj most megyek Aruba-ra
Tragikus esztendőt tudhat maga mögött a kormányoldal. A Fidesz a hatalmán kívül szinte mindenét elvesztette. Akarata megtört, ereje megroppant, hitelessége semmivé lett, támogatottsága köddé foszlott, mozgástere a formális jog paragrafus-tologatására szűkült. A 2012. évi…..
Szombaton éjjel 84:77 arányban döntött az LMP kongresszusa a párt szövetségi politikájáról. Miközben az alternatívák - taktikai okokból - szépen be voltak csomagolva,  az eredmény valójában a baloldali ellenzéki pártokkal való választási együttműködés elutasítását…..
komszikomsza 2012.11.19 09:39:12
@Balt: no és rólad mit és hol neveztek el okostojás?
Gyuszi bá nem egy angyal, múltja se pöttymentes DE VALAKI amit rólad blogfírkász nem lehet elmondani.

A cikkhez: ez esetben TG korrekt, legalább világosan megfogalmazza h egy pártnak mik a lehetőségei, aztán úgyis az dönt lesz e szavazó hozzá most vagy később - van ebben ráció. Kár itt elmélkedni az összefogásról (Kincs ami nincs) mert az nem úgy működik h a politikus megmondja kire szavazzak hanem éppen fordítva, arra szavazok akiben bízok akinek elhiszem h változtat és úgy látom h van esélye mert mások is választhatják. Egyébként meg semmi sem szól örökre, hiába van církusz kenyér is kellene. Szerény véleményem szerint OV-t nem a gazd.pol.-ja bírálatával lehet legyőzni hanem a hatalomgyakorlási módszerein keresztül- lefordítva: a bankadó kevesek szerint rossz dolog, ellenben nehogy má csak övék legyen a kamra kulcsa (lsd. Ángyán), a helyi Döbrögiken keresztül lehet rámutatni a gyenge pontjukra - az ugyanis az ott lakók számára is teljesen világos mi folyik vagy folyhat.
A medián októberi felmérése egyértelművé tette, hogy Orbán Viktor legerősebb baloldali kihívója Bajnai Gordon lehet a 2014-es választásokon. Amennyiben az Együtt 2014 mozgalomnak sikerül egy táborba felsorakoztatnia az Mszp és az LMP híveit, valamint a bizonytalanok táborából is…..
komszikomsza 2012.11.12 10:43:11
@Fedor: teljes mértékben egyetértek megállapításoddal - ez egy olyan "ravasz" blog mely tárgyilagosnak tűnik majd átolvasva /átgondolva rájössz h átvernek. A "válaszok" listájában van a manipuláció melyen eklatens példája az utolsó a tandíjra vonatkozó rész. Nme beszélve a felvezetésről um "átbulizott 3-5 év". A magam részéről műszaki egyetemi diplomám van (5 éves), keményen meg kellett érte dolgozni!

A többi pont sem sokkal jobb, a lehetőségek tárháza lényegesen több és bővebb pld a személyi jövedelemadó kulcsoknál is, nem beszélve a járulékokról melyeket együttesen kell kezelni.

Vagy ott van a családi adókedveznény vs. családi pótlék szembeállítás! Igen primitív leegyszerűsítés a két választ - vagy/vagy-ra szűkíteni. Mi van ha a kedvezmény az jövedelem szintjéhez IS van kötve? Értem a nemdolgozó kissebbségi adja fel a gyerekszűlést ezért legyen olyan a rendszer h aakinek sok van annak legyen még több.
Érdekes helyzet állt elő az időközi helyhatósági választás után Tiszavasváriban a múlt héten. A helyi választási választási bizottság a szavazás másnapján, október 29-én megsemmisítette az 1. és 8. választókerületi eredményeket a szavazás napján felmerülő…..
komszikomsza 2012.11.05 11:28:49
ebből is látszik h a választási csalás fogalmából a szervezett szállítást + etc. ki kellene zárni !
Így csak a fidesz csalhat másnál azt meg fogják állapítani - simán !
Ergó törölni kellene az egész tényállást - olyan ez mint a dopping - ha mindenki doppingolhat akkor nincs belőle ügy - esélyegyenlőség meg amúgy sem létezik...

logikailag sem értem: az egész "kampány" arra megy ki h megnyerjék (vulgárisan vegyék) a szavazót - nyerés esetén rizikó semmi - így aztán csalásnak csak azt tekinteném ha a szavazat leadása közben és/vagy a számláláskor manipulálnak.

A jelenlegi rendszer szerint a legkönnyebb leváltani a naracsrendszert, kell +1 szavazat oszt jónapot ! A Baj az h a fővárosi értelmiség tagjai egymásnak akarnak megfeleni miközben OV a választóknak teszi veszi magát.

Olga is csak a feszkót szítja szerintem OV beépített ügynöke mikor az "összefogás erőltetése" ürügyén egymásnak ugrasztja a feleket.

Kellene három jó szlogen, meg némi hit a háttérben és úgy el lehet verni a fideszt h csak porzik.
Nem hiszem h a "bankok sanyargatásának" megszüntetésével vagy az "IMF piedesztálra emelésével" nyerni lehetne. OV-t és a fideszt a gyenge pontján kell támadni - földügyek, orvosi és pedagógusi béremelés elmaradása, vállalkozók szivatása, a minimálbér megadóztatása, etc. Itt nem a politikailag aktívakat kell megnyerni hanem a csendes többséget.
Azt ugye tudjuk, hogy a Voice ma esti, negyedik válogatójában lesz majd mellényben üvöltöző, tetovált rockerember, a műfogsorával folyamatosan játszó legendás zenész, maníros műmosollyal mindenkit modoros mocsokba merítő művésznő és egy nagyon kedves fiú ott a balszélen, de…..
A kormányközeli Századvég közvélemény-kutatást végzett arról, hogy a lakosság mennyire tartja fontosnak az azeri baltás gyilkos ügyét, szerintük ki a felelős és ki tehet arról, hogy kiengedték a férfit. Hogy ne legyen kétség afelől, hogy a kormány szempontjából is…..
komszikomsza 2012.09.15 12:59:27
@taffer:

mint kiderült még a kamu alibi sem volt meg amikor is Navracsinovnyik már aláírta a kiadatást ! Az etikáról, morálról és a fidesz viszonyáról hozzájuk ez elmond mindent.
Kettős Mérce Sose halunk TEK 2012.09.14 10:56:55
A magyar terrorelhárítási kommandó a héten elkapta a BME-n Luke Skywalkert. Az ország fele ezen röhög, a másik fele szörnyülködik, hogy de hiszen Luke le is lőhette volna csoporttársait. Azt azonban alig valaki mondja ki, hogy itt a tragédia éppen a TEK részéről következhetett…..
„Az pedig pusztán hit kérdése lesz, hogy hazudott-e a kormány, vagy megvédte ismét az embereket az IMF-től. A beszélő bot náluk van” – írta tegnap egy olvasóm, aki szerint elkapkodott volt azt gondolnom, hogy Orbán Viktor sárvári videózása után csak két kimenet lehetséges.…..
komszikomsza 2012.09.11 15:57:30
@graycivil:

mit vagy úgy oda, a trafik az jó dolog. Biztosan szereti a m.elnök is , jó emlékei lehetnek róla, és micsoda jó dohányillat volt egy trafikban !!! Na meg lehetet sósborszeszes cukorkát, rágót, műanyagkatonát és még jó pár nélkülözhetetlen apróságot kapni.
Ez most visszakapjuk, örülj neki.

Ja nemdohányzó vagyok így nekem nem fáj. Szívjanak a dohányosok - nem csak átvitt értelemben.
Miénk a  gyilkos, tiéd a gyász, Tiéd a számla, miénk a gáz, Miénk a vigyor, miénk a vár, Miénk a haszon és tiéd a kár!  Nevetek mindig, ha rád gondolok, Remélem, látszik, hogy boldog vagyok! Ugye látszik? Oh, igen! Ugye látszik? Oh, igen! (via) Aki hétfőre…..
komszikomsza 2012.09.04 17:02:21
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
ne hazudozz mint rendesen ! , GB-t igenis vegzálták a líbiai robbantó kiadása miatt, senki nem mondta h jól tették. Nem győztek magyarázkodni. A háttérben ott is a piszkos anyagiak (olajkitermelési koncesszió) sejlett.