Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ŐrmesterNyrt

53 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt a nyár, buli buli hátán. Egyikből a másikba. Persze csak ha minden jól megy. Hiszen gyorsan félbeszakad a fesztiváli hangulat, s ugrik a heti jegy, ha időnk nagy részét a baleseti ügyeleten, a detoxban vagy az őrsön töltjük. Várjuk gyakran hetekig, hónapokig kedvenceink fellépését, vagy éppen a…..
Büszkék vagyunk vagyonőr kollégánkra, aki lélekjelenlétét megőrizve vélhetően egy jelentősebb tűzkárt fékezett meg. Íme, a rövid történet: 2016. 06. 23-án valamivel 15 óra előtt a teherportás őrök arra lettek figyelmesek, hogy az emeleti ruhatár ablakából sűrű füst száll a magasba. Zsolt és Sándor…..
Gyakran hallunk olyan véleményeket a vagyonvédelmi cégekkel kapcsolatban, hogy az őrszolgálat tevékenysége majdhogynem felesleges, egy „szükséges rossz”, ám ez a nézőpont nem feltétlenül tükrözi a valóságot. Képzeljük el, hogy egy jól menő vállalkozás vezetői vagyunk, ahol az objektum területén a…..
A kereskedelmi egységek védelme − akár egy kis boltról, akár egy nagyobb hipermarketről beszélünk − rendkívül összetett, és gyakran nehéz feladat. Eltérő méretük és típusaik miatt változatos kihívásokat tartogatnak a biztonsági szolgálatoknak. A megfelelő vagyonvédelmi rendszer kialakításához…..
Az intelligens kamerarendszerek az utóbbi években ugrásszerű fejlődésnek indultak.Képzeljük el, hogy a tömegrendezvényeken alig látunk néhány biztonsági őrt, vagy a plázákban is csak 1-2 vagyonőr sétál és mégis a háttérből mindent látnak, jelzéseket küldenek és proaktívak…Lehetséges!..
A vagyonvédelem egyik fő ágazata a mechanikai védelem. Laikusok számára ez a kifejezés nem sok mindent jelent, vagy ha igen, akkor is rendszerint csupán a zárszerkezetekkel azonosítják. A betörésvédelem azonban nem egy elemből, hanem egy oltalmi láncból áll. A mai társadalom igen előnyös helyzetbe…..
A rendszerváltást követően gomba módra szaporodtak a vállalkozások, többnyire kellő alaptőke és megfelelő vállalkozási tapasztalat hiányában. Ennek szinte egyenes következményeként sok cég csúszott bele fizetési, likviditási nehézségekbe. Olyan vállalkozások is felbukkantak, melyek a különböző…..
Talán minden vagyonvédelmi szakember egyetért abban, hogy a személyvédelem jelenti a vagyonvédelem összes ágazata közül a legnagyobb kihívást, hiszen nincs az a mennyiségű pénz, vagy bármi más érték, ami többet érne az emberi életnél. Ennek ellenére a köznapi szóhasználatban a testőr szót gyakran…..
Az intelligens kamerarendszerek  térnyerése szerintem megállíthatatlan, - jóllehet   az okostelefonokhoz mérten egyelőre - legalábbis hazánkban - sokkal lassabban halad elterjedésük.   Véleményem szerint az alábbi főbb okok hátráltatják az erőteljesebb piacnyerést:..
Mint arról már beszéltünk, amikor cégünk és egy potenciális ügyfél első alkalommal találkozik, rendkívül fontos a benyomáskeltés és a megfelelően megválasztott, hiteles kommunikáció. Amennyiben ezen a találkozáson valamely termékünk eladását célzó prezentációt is tartunk, célszerű, ha a menedzser…..
Mint ahogy arról már korábban is írtunk, egy vagyonvédelmi cég a munkatársain keresztül jelenik meg az ügyfelek felé. Ez a munkatárs lehet egy üzleti tárgyalás bonyolító manager, lehet egy vagyonőr, vagy akár egy ügyfélszolgálatos. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos ezen…..
Ki ne látott volna már olyan szituációt, amikor egy áruházból kilépő vásárló mellett felcsipog a riasztórendszer? Ki ne látta volna már, hogy a biztonsági őr az „Álljon csak meg!” szavak előre bocsátásával szalad a vevő után, sőt, akár többen is körbeveszik a delikvenst. Az őr a munkáját végezte, ám…..
Talán a huszonegyedik században már nem kell bizonygatni senkinek, hogy mennyire fontos területe az életnek a kommunikáció. A mindennapok során mindenütt találkozunk vele, úgy a magánéletben, mint a munkában. Területünkön, a vagyonvédelemben kifejezetten kiemelt szerephez jut a…..
Általános probléma a CCTV rendszerekkel A jelenlegi CCTV rendszereknek - legyenek ezek akár analóg vagy digitális jellegűek – van egy sajátos hiányosságuk, amely körülményessé teszi hatékony használatukat. Ez a tényező nem más, mint az ember, pontosabban az emberi figyelem. A figyelem az…..
A biztonsági gépkocsivezetők kiemelkedő autóvezetési képességgel és rutinnal kell, hogy rendelkezzenek. A rutin terén nem a hétköznapi értelemben vett autóvezetési tapasztalatokról beszélünk, nem a jogosítvány megszerzése óta eltelt idő, illetve ezen intervallum alatt szerzett rutin számít döntő…..
Őrmester Blog Kulcskérdés…. 2014.04.24 16:27:41
Másolhatatlan kulcsok pedig nem léteznek. Ezt nem én mondom, hanem az ügyfelekkel, a lakásukat feltört és kirabolt ingatlanok tulajdonosaival naponta találkozó szakmabeli kollégák.  Sokan keresnek olyan zárat, aminek a kulcsait nem lehet lemásolni. Nos, rossz hírem van: minden kulcsot le lehet…..
Ebben az írásomban a legelterjedtebb, proximity kártyás beléptetőrendszereket fogom megvizsgálni, hogy a drágább, mindent tudó megoldást válasszuk, vagy megfelel-e nekünk egy olcsóbb megoldás is.     Mire van szüksége a legtöbb megrendelőnek?..
Jelen írásomban a videó megfigyelő  rendszereket járom körbe, hogy vajon a drágább, mindent tudó rendszereket vagy az olcsóbb, de egyszerűbbeket érdemes választani. A napokban voltam egy bemutatón, amelyen egy intelligens videó megfigyelő rendszert néztünk meg működés közben,…..
Ma már szinte minden irodaházban, közterületen, vállalatnál és állami intézménynél működik valamilyen videó megfigyelő rendszer. Legtöbb esetben a technológia régebbi analóg, de egyre szélesebb teret nyer a korszerűbb IP alapú rendszer is. Legtöbb esetben az elsődleges cél a…..
Az I.D.S.S, vagyis az Intelligent Digital Security System a tavalyi év egyik látványos  új fejlesztési projektje  volt cégünk életében.  Az idei év feladata a rendszer finomítása, tökéletesítése és további hasznosítása.  Nem titkolt szándékunk, hogy ezzel a szoftverrel –…..
  A kiváló szintű vagyonvédelmi követelmények eléréséért a vállalatok, a mechanikai védelem kiépítése mellett határozott lépéseket tesznek, hogy telephelyük biztonságtechnikai szempontból is megfeleljen az elvárásoknak. A biztonságtechnikai védelem eszköztára kiterjed a…..
A sportolónőket érő támadások nyáron, a Margitszigeten a „viszonylag veszélytelen” szatírokkal kezdődtek, akik a bokrokból előugorva meztelenül mutogatták magukat a futó nőknek. A tragédia szeptemberben történt, amikor Soroksáron brutális kegyetlenséggel meggyilkolták K.…..
Őrizni valamit sokkal egyszerűbb feladat, mint védeni valakit, valakiket, ezt minden biztonsági szakember tudja, és ez még nyilvánvalóbb, ha ezek a „valakik” gyermekek, ergo a legvédtelenebbek. Minden iskolában ott ül egy portás néni vagy bácsi, aki a tőle telhető legjobban…..
A fenti kérdést minden fogyasztó a hétköznapi vásárlásai során feltehetné magának, de valljuk be, a rohanó hétköznapokban nem sokat foglalkozunk a hasonló kérdésekkel. A téma jellemzően inkább akkor kerülhet előtérbe, amikor olyan terméket vagy szolgáltatást keresünk,…..
Őrmester Blog Autós fekete doboz 2013.10.17 12:41:58
Manapság egyre több közlekedési témájú, meghökkentő, az autó utasteréből készült videó lepi el a világhálót. Ezeket a jó minőségű felvételeket, amik gyakran plusz információt (dátum, sebesség, GPS koordináták) is tartalmaznak, a szélvédőre belülről rögzített apró…..