Regisztráció Blogot indítok
Adatok
L.Erika

0 bejegyzést írt és 147 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A főszereplő egy kedves tanárnő, kit nemes egyszerűséggel nevezzünk most T. néninek (azért néni, mert nyolcvanas éveinek derekán jár). Emlékeimben egészen a hetvenes évekig kell kutatnom, hogy felidézzem kedves, mosolygós arcát, meleg hangját. Körülbelül ekkortájt kezdtem egy kisváros alapiskoláján…..
L.Erika 2020.01.23 19:01:26
Ez a blog annak köszönheti a létezését, hogy rájöttem, éveken keresztül olyan dolgokban hittem, amelyeknek köze nincs a valósághoz. Ez a felismerés vezetett oda, hogy kiírjam magamból az ezzel kapcsolatos érzéseimet, felismeréseimet. Akik az elmúlt hat évben végigkövették a fejlődésemet, azok…..
Kedves Blog olvasók, Egy kedves családtagom által találtam erre az oldalra, és sokat olvasgatva rájöttem, nemcsak nekem voltak megnyomorított éveim a Jehova Tanúival eltöltött időszakban... ezért hát leírom az én történetem `mások okulására`... Erdélyben…..
L.Erika 2012.08.25 08:37:29
@royroyroy: edesanyam foglalkozott velem,mar amennyire az ideje engedte!De sajnos nem lehet 800 fele szakadni....valami elobb utobb hatterbe kerul...
L.Erika 2012.08.25 08:56:15
@A tanu: `Vélt sértődöttség. Ezt... ezt nem írod komolyan! Engem és az anyámat tíz éven keresztül vert és megalázott az apám. Ha apám Jehova Tanúja lett volna, ezt nem tette volna velünk.
Ha az én kapcsolatom megromlana, sosem kérném a vének segítségét. SOHA!
Istent segítségét igen, de emberekét soha!
Fogalmad sincs az igazi szenvedésről, amit egy családtag bír okozni!!!!!!!!!!!! `
Neha a lelki terror sokkal fajdalmasabb es szivet tepobb mint a fizikai!!!Es hidd el fiatal korom ellenere sokmindent tudok!!!Es az igazi szenvedest is tudom!!!Ne hidd,h CSAK TE eltel meg mindent!!!Es abba se legy biztos, h ha edesapad JT lett volna,nem bantalmazott volna!!!
Amugy meg csak imadkozni es varni a csodara egy kapcsolatban.....haaaat ellege JT felfogasara vall!!!A venek dolga a segitseg minden helyzetben!!!Vagy nem igy van??!!! A problema ott kezdodik,h ha a venek magasrol tesznek a dolgokra!!!
L.Erika 2013.06.17 06:34:22
@világítótest: Udv! :) Nagyon remelem,h Isten segitsegevel athidalod ezt a nehez idoszakot...nagyon sok erot,turelmet es kitartast kivanok neked!! Tudom,h nem egyszeru...de nekem nagyreszt sikerult tultennem magam....a szuleim viszont nagyon keseru levet ittak ennek az egesz `vallasosdinak`....Probalj pozitiv maradni,az sokat segit... :) Udv,Era
  Írta: névtelenül, narrátor: Szilvi, készítette: svtor Kérünk titeket, hogy terjesszétek a lehető legtöbb internetes felületen, (fórumokon, közösségi oldalakon [pl.: facebook], chaten, e-mailben, stb.) olyan embereknek, akiket megkörnyékeztek Jehova Tanúi...
L.Erika 2013.06.07 08:09:19
@Egy_nick: igen az adomanyozas valoban anonim....de a kunyeralas nyilvanos.... :)) pl kongresszusokon...es meg ha van is boven bevetel,akkor is ugy jelentik be,h minuszba jojjon ki,es lehessen meg tobbet kicsikarni szerencstlen testverektol....
Egy Őrtorony katona fenyegetőzése! Szeretném megosztani veletek egy 22 éve Jehova Tanúja hozzászólását, aki olvasta, értelmezte, és véleményezte Sziszi levelét! A hölgy a Gyakorikérdések.hu oldalon próbálja meg védeni Jehova Tanúi becsületét. Véleményem szerint, Ő egy…..
L.Erika 2013.06.04 14:29:36
@babba1: Udv!! Nem hiszem,h ezen level bemasolasa hadjarat lenne Katy ellen...csupan egy nagyon jo pelda a tipikus JT-fele fenyegetozesre es biraskodasra.....Talan majd egyszer,ha Isten is ugy akarja,megerti majd,h mi az igazsag!!Szep napot!
Egy lelkes JT elindította blogját, melynek célja: "A blog igyekszik fékezni és ellensúlyozni azt a szellemi rombolást, ami a "jehovatanui.blog.hu" oldalon folyik." http://jtbloghu-blew.blog.hu/ Itt lehet kommentelni, ha nála nem is.....
L.Erika 2013.05.31 13:05:14
@ORION: nem tevedsz,a fegyver hasznalata,sot,sok helyen meg a kezbe vetele is buntit von maga utan!!!Sok orszagban ezert kerultek anno a JT bortonbe,mert nem foghattak fegyvert.....Napjainkban sokan ujraertelmezik ezt a szabalyt....de az alap a regi....Tudod,mostmar `modern` idoket elunk...ujra lehet ertelmezni mindent...vagy eppen kimagyarazni.... :) Erre nagyon sok pelda van...
L.Erika 2013.06.01 06:46:27
@Rovarölő: en arrol a kornyekrol beszelek,ahol felnottem!!Nalunkfele nem voltak JT vadaszok,nem voltak JT rendorok mert TILOS volt fegyvert fogni!!Arrol,h mi a OT allaspontja,az igazabol ferditheto jobbra meg balra! Es nagyjabol varosonket valtozik,h melyik gyuli mit enged meg maganak vagy mit nem!!!
L.Erika 2013.06.01 06:47:23
@ORION: az a baj,h sok kerdesben ferditheto.....
Az Őrtorony Társulat számára Jehova Tanúi által felajánlott adományok összege évről évre csökken. A legtöbb gyülekezetben már annak is örülnek, ha a rezsiköltségeket tudják fedezni az adományok. Mióta napvilágra került, és a külföldi média is közölte, hogy az Őrtorony…..
L.Erika 2013.05.22 15:32:32
@névtelenül: az biztos,hogy amikor sokszor a kajara sincs elegendo penz,akkor az adomanyok sem szarnyalnak az eg fele!!De,mivel buzditanak?Majd Jehova kirendeli,es majd az adomanyokat is megoldja..... ekkora penzehseg,mint ami van JT-nal sehol mashol nincs!!!!
L.Erika 2013.05.22 15:34:50
@Volt Tanú: Telyesen mindegy az osszeg.....a lenyeg a halandzsa.....es a hulyere veves!!!! Sztem senki sem figyeli a szamokat....tulsagosan megbiznak az illetekesekben!!!!SAJNOS!!
Szervusztok! Picit gondolkodtam a tegnapi napon és eszembe jutottak olyan dolgok amit jobb ha ki adok magamból mert ha magamban tartom őket, akkor csak őrlődöm idegileg.12 évig nyomorgattam magam azzal a tévhittel hogy a JT egyház az egyetlen ami az igazi vallás és tényleg szeretet van…..
L.Erika 2013.05.14 07:23:41
@Draven87: Udv!!mindket szulom idegosszeroppanasig lettek hajszolva aztan sarba tiporva.....de engem nem sikerult elkapniuk!! :)) gondolhatod,milyen fejet vagnak amikor hazautazom,es meglatnak.... :)) A nyalizas es a szemelyvalogatas mindig is ment...es sztem menni is fog....sajnos!!A kedves gyulekezeti kozossegrol meg annyit roviden,h anyu korhazba kerult 2 hetre,az egvilagon senki sem erdeklodott,h hat `testverno,mi tortent veled,miben segithetunk?`De amikor kikerult a korhazbol,es az utcan osszefutottak fele,rogton jott a dorgalas,h milyen dolog,h ilyen sokaig tavol maradt az osszejovetelekrol??!!!Meg sorolhatnek ilyen `szep` emlekeket......
L.Erika 2013.05.14 07:51:15
@ORION: igen,tudod ez az a tipikus eset,amikor bort isznak es vizet predikalnak.....
L.Erika 2013.05.14 08:07:48
@Draven87: sajnalom,h neked is at kellett elni ezeket.... :/ nem konnyu feldolgozni,hidd el,tudom!!Minden esetre a legjobbakat kivanom neked!!Es anyukadnak is!!Maradjatok mindig erossek!! :)
Please feel free to be offtopic.....
L.Erika 2013.05.05 21:11:58
@lpoti: Az emberi hulyeseg hatartalan......es milyen sokan mosolyogva,gondolkodas nelkul bologatnak az ilyen eszement marhasagokra..... :/
L.Erika 2013.05.05 22:51:20
@lpoti:Sztem talan akkor merik megkerdojelezni,amikor hazaernek,es kicsit megemesztik a hallottakat....TALAN!!! En sokszor gondoltam arra,h elmegyek a gyulibe,s mas szemmel es elmevel halgatok vegig egy eloadast....de nem vitt ra a jozan esz.....utalom a ketszinuseget.....es nem tudok ketszinu lenni,jo pofat mutatni azoknak akik hatbatamadtak annakidejen....
L.Erika 2013.05.05 22:52:41
@lpoti: Csak ne vigasztaljanak rakos betegeket ezzel a hasonlattal.....vagy mondattal..... :/
Az én történetem ... Először is remélem itt kapok kapok olyan tanácsot meglátást vagy véleményt ami segíthet nekem. Kezdeném az elejéről.Összejöttem egy fiatal lánnyal nagyon kedves és csinos nála jobb emberrel még nem találkoztam. 3-4 hónap után elköltöztem hozzájuk nem…..
L.Erika 2013.05.05 21:06:19
@22es a Csapda....: Ugy erzed el akarok hitetni valamit ami nem is valos???!Miert??Hol irja a cikk iroja,h o felesegul akarja venni mindenkepp a lany??!!Miert KELLENE felesegul vennie??!!Nem muszaly....van elattarsi kapcsolat is!Miert kellene egybol beleugrani egy hazassagba?!Es tudod,h mitol fugg a siker az eletben?A talpraesettsegtol....Ha nem vagy talpraesett,csinalhatsz amit akarsz..... :) A masik dolog,ne allitsd mar be a cikk irot olyan szerencsetlennek....miert ne akarhatna maganak `szuper bringat`???Lehet,h a `bringa` nem is annyira szuper,mint ahogy te azt elkepzeled...lehet,h pontosan mindketten egy szinten vannak es osszeillenek!! :) Neha jo egy kis kreativitas,pozitiv hozzaalas.....nem szabad annyira merevnek lenni!! :) Szerintem,ha igazan szeretik egymast,megtalaljak a modjat annak,h egyutt legyenek!!!A lanynak kell erosnek lenni...es kitorni az agykontroll-szektabol!!! KB ennyi!!
L.Erika 2013.05.05 22:24:47
@22es a Fabiciklis.: Mindenki mas mas bringat valaszt..... ;) Udv es szep estet!! :)
L.Erika 2013.05.05 22:40:29
@22es a Fabiciklis.: :D na meg zotyogos utat sem szabad kifelejteni,am!!! :))
Sziasztok! Az elmúlt hetekben nagyon sokat gondolkoztam JT közösségén melynek immáron 20 éve vagyok a tagja. Sokat gondolkoztam azon, hogy végül is mi az ami ebben a közösségben tart engem. Barátok? Érdekes ez idő alatt olyan őszinte és igaz barátra nem leltem itt aki tényleg…..
L.Erika 2013.04.30 09:28:18
@EveH: telyes mertekben igazad van!! En sem vagyok kikozositve,megis kerulnek mint akinek ragalyos betegsege van.....(nem mintha ez annyira zavarna... :D )Nekem is van,vagyis volt egy nagyon jo es regi baratom,sikerult kitornie,aztan szepen visszadugta a nyakat az igaba....azota nem ismerjuk egymast....ez van!!!Az igazsag az,h ha nincs eleg akaratero,semmi esely a kiszabadulasra!!
L.Erika 2013.04.30 09:35:21
@kicsella: Udv!! :) Amikor bekerul valaki a szervezetbe,(sot mar elotte) elindul az agymosas....mire beer,mindent rozsaszinben lat!!Es onnantol ugy tancol ahogy fentrol diktaljak!!Az mar egy masik sztori,h par evvel kesobb mi lesz majd vele.....de az elejen,az biztos h mindenki beveszi a bodito pirulat!!Es AZ ELEJEN mindenkit lehet iranyitani,mert mindent elhisz!!Es szerintem annal nagyobb baj nincs,mint amikor a tank atvaltanak extrem viselkedesre,es vegrehajto bironak erzik magukat,es jogot formalnak masok eletenek a felulbiralasara!!
L.Erika 2013.05.01 21:35:53
@ORION: Udv! Majd nezd meg a szomszed fiatalembert par honap mulva.......akkor majd te nezel majd,mint a moziba!!!!! :D Felteve ha mindenaron be akar lepni......
beküldő: metanoia *** Jehova Tanúi az ilyen "hitehagyottakra" mutogatva érvelnek amellett, hogy ha valaki "elhagyja Jehovát", a földi szervezetét, az Őrtorony Társulatot, azzal bizony ez fog történni. Ez nem igaz. Körülbelül 40-50 exJT-t ismertem meg eddig személyesen és kb.…..
L.Erika 2013.04.25 07:02:50
@Egonymus: Nem bantasnak szantam,csak nem latok (lehet az en hibam...) tul nagy igassag alapot az ilyen musorokban,es ezert egyaltalan nem is nezem!
A Fórum indexen a következő történetet olvastam, a történet a nagyatádi Jehova Tanúi gyülekezetben történt: „20 évesen teljesen ki voltam égve; akkor találkoztam a Tanúkkal! Az elején fura volt; de 1 hónap tanulmányozás után égtem az igazságért! De ezt sokáig nem…..
Több, mint két éve készítettem el az alábbi videónak a feliratát, ajánlom főként a "beleszületettek" figyelmébe: Ha iskolába jársz és Tanú, vagy Tanú családban nevelkedő fiatal vagy [vagy ilyen fiatal voltál], kérlek jelentkezz a következő címen: k [pont] johnny [pont]…..
L.Erika 2013.04.20 08:39:05
@bornagain: A het vicce.....meg most is rohogok..... :D
Az Őrtorony 2013. július 15-i száma, amelyet hetekkel a tervezett megjelenése előtt kiszivárogtattak, több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol a Vezető Testület “új világosságával” kapcsolatban Három héttel az április közepére várható megjelenése előtt, az…..
L.Erika 2013.04.06 08:04:09
@Virago_1000: Az Erdesz Ferences ugyhoz csak egy annyit hadd fuzzek hozza,h senkinek sem hianyzik plusz gond,plusz fejfajas,foleg ha csalad is van!!!!Ne iteld el Johnnyt-t mert levette!!!!Jobb a bekesseg...Erdesz Ferenc nelkul is van eleg gond amit meg kell oldani!!!A szemelyeskedesrol meg annyit,h mindig mindket oldalt meg kell nezni....sokfelek vagyunk,es nem egyforma temperamentumuak.....Szep napot mindenkinek!!!
Fórum: Értetek vagyok [Leslie07] 2013.03.23 09:32:19 © (110800) Nos, az hogy Bogica férje miközben kapcsolatba került az ŐT szervezettel elhanyagolja a feleségét, ez nem csak egyedi kérdés. A világ különböző helyeiről számolnak be jehova tanúi és…..
A JW.org nemrégiben azt a feladatot adta a Tanú gyermekeknek, hogy állítsák össze a bibliai Lót feleségének halálát bemutató képet Évtizedeken keresztül számos Tanú gyermek rémálmaiban megjelent  a Teremtés könyvének beszámolója Lót feleségéről. A történet…..
L.Erika 2013.03.23 11:54:07
@Eliezer: telyes mertekben egyetertek!!!!!
L.Erika 2013.03.23 14:56:28
@Awakenings: ne beszelj felre!!!!!!en nem a sobalvanyra utaltam!!!!!!olvasd vissza!!!!!Es nem csak 1 dolgot irtam...van ott mas is,de amint latom te is kerulod a konkret valasz adast es a sajat mondokadat hajtogatod gondolkodas nelkul!!!!!!!Amugy meg mar te is a `rossz gyerek` listan vagy......mivel itt totesz huzamosabb idot,es hitehagyottakkal apolsz kapcsolatot.....vagy ez predikalasnak szamit?????
L.Erika 2013.03.30 23:50:53
@ORION: Kedves Orion,nem mindenki egyforma.....
A Társulat kegyetlen ragaszkodása ahhoz, hogy kerüljék a kiközösített családtagokat, egyre hírhedtebbé teszi őket a külvilág szemében Ausztráliában az Őrtorony egyre inkább a támadások középpontjába kerül, mivel egy szektákkal kapcsolatos ausztrál tanácsadó szolgálat…..
L.Erika 2013.03.30 23:11:09
@Oswald Spengler: egyet nem ertek,miert kell mindenbe politikat keverni??!!!!!!szerintem a zsidozas meg a hasonlok az mas blogra tartozik,nem ide!!!!!A harmadik,nem eleg egy latogatas ahoz h embereket megismerj!Tudod,lakva ismered meg az embereket....es az eloitelet nem sokra visz!
L.Erika 2013.03.30 23:21:54
@Gudrodsson: `2013-ban élünk, szerintem a MOSTANRA koncentráljunk.
Holnap Armmageddon`,na van datum??Holnap???edesanyam idejeben is azt mondtak,`holnap`...(`nem kell tovabb tanulni,ferjhezmenni,nosulni,mert idopazarlas,predikaljatok,mert Armageddon a kuszobon!!!`)Csakis ezert kerdezem,h lehet mostmar legalabb van egy datum.....
Kedves Hittársaim!  Gondolom, hogy a nevem már ismerősen hangzik. A.L. vagyok, M.D.-gyülekezet tagja. Az előző levelemre hivatkozva, amit 2012. december 07-i dátummal küldtem, érdemben nem válaszoltatok. Ellenben a véneket és L. Zsolt körzetfelvigyázót tájékoztattátok a…..
L.Erika 2013.03.30 22:58:10
Mintha a szuleim `sztoriat` olvastam volna.....szivbol sajnalom azokat,akik meg mindig ehez hasonlo siralmas helyzetben harcolnak csendben.....
@Gudrodsson: az a baj,h ez a valasz,ez amolyan tipikus JT `elit` valasz..... a tipikus nem oldunk meg semmit,csak tovabb toljuk,gorgetjuk amig majdnem belefulladunk(vagy belefulladunk) a problemaba hozzaalas.....Ez a `mindenkinek szabad akarata van` ez akkora marhasag a JT-nal.....met ha szabad akarata van valakinek,akkor szabadon semmifele szankcio nelul johet-mehet.....de ez nem igy van,kedves Testverem,mint ahogyan azt te is tudod!!!Senki nem tavozott eddi ugy a JT kozul,h valamilyen teren ne szenvedett volna komoly `serulest`....Egyszoval,ne takarozzatok a szabad akarat fogalmaval,addig amig nem alkalmazzatok!
bojtosne82 youtube csatornáján érdekes videókat találhatunk: ..
L.Erika 2013.03.12 17:49:38
@Virago_1000: Udv! Ahogy megjegyeztem Volt Tanu-nak is,nincs fenekbefagyasztos tel itt! :) Es hat a juok itt igazabol osztol tavaszig van mit igazan egyenek.... :D Nagyon is egyetertek a hozzaszolasod elso felevel,nagyon sokszor hasonlo hejzetbe kerultem.... :) De hat ez a mult!!!! Igen,Ortoronyek ott hazudnak ahol tudnak,h megtartsak a `hiveket`....
L.Erika 2013.03.12 19:03:56
@Volt Tanú: ez nagyon jo erv!!!!nagyon tetszik!!!! :)
L.Erika 2013.03.23 14:48:23
@Awakenings: Ha mar ujra anelkul irtal h gondolkodtal volna,vagy utana neztel volna dolgoknak,elmondom neked a hejzetet!!!Amint mindanyian tudjuk,a zsido naptar az nem ugyan az mint a kereszteny naptar!!Az uj ev szeptemberben kezdodik,nem januarban!!a jezus szuletesekent eloadott datum az pontosan a 3ik honap....a 9dik honap az kb majus.....es meg azt hadd aruljam el,h a pasztorok telen legeltetik a nyajat,mert nyaron minden kiszarad,elszarad!!!!!a tenylegesen hideg ido januartol kezdodik es tart max februar kozepeig!!!Igen vannak esok telen,de ha az europai telhez akarod hasonlitani,amolyan oktoberi,nov eleji idojaras!!!!!Maskor mielott bibliaverseket idezgetsz,legyszives tudakozodj elotte!!! :)Ja es altalaban a legutolso eso Pessach utan nem sokkal leesik es a kovetkezo meg a satoros unnep alatt erkezik!!! Szep napot!!!
Egy harmadik generációs Jehova Tanúja igaz története  Paul Blizard  Egy átlagembernek Jehova Tanúi neve hallatán egy szépen öltözött emberekből álló csoport jut az eszébe, akik házról-házra járnak, és Őrtorony vagy Ébredjetek folyóiratot, esetleg más…..
svtor Azt akarták, hogy a babánk meghaljon! - Paul Blizard és családja története..
L.Erika 2013.03.09 13:01:16
@Aaaron: telyes mertekben egyetertek!!!!!!!!!!ugyan ez a szitu nalam,igy 11 ev elteltevel is.....
Örömmel várjuk az építő kritikát és az Őrtorony Társulatot támadó hitehagyottak hazugságainak leleplezését!..
L.Erika 2013.03.07 18:04:51
@Aaaron: Tudod,nagyon sok embert az duhiti a legjobban,ha valaki ketszinu!!!A video letrehozojaval is ez a baj!!!Eljatsza a buzgo testvert(de ha ven akkor a helyzet meg sulyosabb!!!!) de kozben `hitehagyott` blogokat tanlmanyoz nyalcsorgatva!!!Nem tudom,ki fog egy olyan tanut komolyan venni aki `bort iszik es vizet predikal`!!!!! En szemelyszerint megvetem az ilyen embereket,akik raadasul tanunak nevezik magukat,es utana meg azzal vedekeznek,h `hat JT sem tokeletesek am!!!!`
L.Erika 2013.03.08 06:03:06
@Aaaron: Szia!!Eloszor is,te irtad a kommentedbe,h 31 eves...tehat ismerned kell ot.... :) masodszor,magyarazd meg,kerlek,miert olvasna egy fedhetetlen JT KENYSZERUSEGBOL egy hitehagyott blogot??csak mert ahogy tudom,a cel nem szentesiti az eszkozt JT-nal!!!!
L.Erika 2013.03.08 18:59:59
@Aaaron: na jo...meggyoztel...... :)) Neked is szep napot!!! :)
Mi ez? -> Az Őrtorony új „Toy Story” filmje ..
L.Erika 2013.03.06 21:30:41