Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Halfdane

138 bejegyzést írt és 385 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Airrus márka csak az egészen vájtfülűek számára cseng ismerősen Magyarországon. Pedig van kereslet a high end kategóriára és az Airrus bizony ebben a szegmensben (is) erős versenyző, számtalan olyan technológia és szabadalom fűződik a nevéhez, amelyben vagy úttörő volt, vagy a mai napig…..
Halfdane 2022.05.14 07:49:11
@ThePéter: Köszönöm! Valamiért mágiát érzek ebben a twisterben, de majd teszek egy próbát az általad ajánlottal is!
Régóta tervezem ezt a cikket a (tudomásom szerint) az első röpsúlyos kínai multiorsóról. Mármint tudtommal ez volt az első szélesebb körben is hozzáférhető, kizárólag röpös kurbli a mágneses (mágnespogácsás) fékrendszerű orsók tengerében (A Haibo Smart lásd itt, hibrid fékes). Hogy miért tartott…..
A vastag mohaszőnyeg elnyeli a léptek zaját. Ki tudja, tán ember sem jár a zord északi tájon, ahol télen farkasok és jávorszarvasok kószálnak, nyáron meg nagy ritkán egy-egy őrült horgász. Mint pl. én, akinek Észak maga a varázslat, a valóra vált álom, az élővé vált mesevilág. A fenyvesek suhogása,…..
Na ezt a cikket sem kapkodtam el…. A Shimano kiscsalis hengermultija már 2017-es kiadás, persze az ilyesmiket a bemutató után fél-egy évvel lehet reálisan megvásárolni…. Hiába szeretnék mindent frissen tesztelni, sajnos nem rendelkezem olyan gyártói támogatással, hogy ezt megtehessem, ha meg saját…..
Csak egy szemhunyásnyit aludtam, de az óra csörgése pengeként hasított a fülembe. Ennek ellenére azonnal kiélesedett a tudatom, hiszen indul az év talán legnagyobb kalandja. Lappföldre készülök, a hatalmas csukák, gigantikus sügerek hazájába, de ahol nem ritka vendég a horgon a lazac, a pér, a…..
Szerencsés vagyok, mert mostanában megfordult a kezemben az ma kapható multiorsók krémje, színe-virága. Történt, hogy a hazai csalifaragás egyik bimbózó géniuszával, Taskovics Balázzsal online összecimbiztem, aki egyszer csak azzal lepett meg, hogy külföldi munkája idejére ledepózná nálam a vadiúj…..
Halfdane 2022.02.11 15:30:51
@Björn Lefosson: Nagyon köszönöm a kedves szavakat! A DC-vel nekem vannak gondjaim, kifejezetten nem szeretem, ha a technika ennyire kiszolgál. Viszont az utolsó DC-s élményem óta sokak szerint annyit fejlődött, hogy érdemes lenne egy új próbát tenni. Megnézzük, mit tehetek az ügy érdekében....
Hejj de rég pecáztam Tailwalk bottal! Pedig szeretem őket, vállalható áron adják meg a kispénzű magyar horgásznak is a prémium életérzést, valamint kifejezetten széles (35 modell!!!) és funkciójukat tekintve jól eltalált modellpalettával rendelkeznek. Mind spinning, mind casting vonalon erős a cég,…..
Amikor a Fox Rage kínálatából „kimartam” a 240 centiméteres, 10-35 grammos „nehéztüzérség” Street Fighter modellt, akkor a május-júniusi dunai wobbleres süllőzések képe lebegett előttem. A bot minden paramétere ehhez tűnt alkalmasnak és egy szép nyári wobbleres süllővel lett volna igazán stílusos…..
Hearty Rise-t tesztelni mindig öröm. A márka hihetetlen tempóban fejleszt, követhetetlenül ontja magából az újabbnál újabb modelleket, folyamatosan a legújabb technológiák határait feszegeti és próbál a prémium szegmensből minél nagyobb darabot kiharapni. Nekünk, horgászoknak ez csak jó és bár a HR…..
Az őszi nagyhalas, nagy csalis csukázásnak különös varázsa van. A természet már a télre készül, de még őriz valamit a nyár bájából. A reggelek már csípősek, a nap sugarai azonban még megmelengetik a testet és a lelket is. A nyár még ott rezeg a sárguló levelek közt, de a szálló ökörnyál…..
Halfdane 2021.11.22 10:03:13
@migfun: Is.... de az Úton járás öröme az, ami igazán fontos! Köszönöm!
Nagyon vártam ezt a tesztet! A Daiwa Zillion modelljei, de ezek közül is elsősorban a Type R modell a magyar multis társadalom kialakulásának kezdetén különös helyet foglalt el a pionírok szívében. Akkoriban ez az orsó volt a beszerezhető orsók közül a csúcs, a non plus ultra. Én magam is ezzel az…..
Halfdane 2021.11.08 10:44:18
@LZsoltSandor: Kedves Zsolt/Sándor! Köszönöm a szavait, számomra öröm, ha valakinek örömet szerezhetetk ezekkel a cikkekkel. A zsinór kérdését mások is kiszúrták. Vicces, de így van jól! A kis T alakú alkatrész nyugalmi pozícióban erősen hátrahajlik és a T fenti széles részénél van megvezetve a zsinór. Ez a fotókon nem igazán látszik jól, ezért tűnik úgy, hogy a zsinór rossz helyen fut. Amikor a fotók készültek, akkor meglehetősen sokat horgásztam is, így hamar feltűnt volna, ha rosszul van befűzve. Köszönöm az észrevételt, szerencsére nem bakiztam :)
Halfdane 2021.11.09 06:03:10
@LZsoltSandor: Köszönöm Zsolt! Sok szép anyag van "raktáron", remélem, hogy a téli hónapokban kellemes szórakozását leli bennük!
A magyar pergető horgászok legalább annyira süllőcentrikusak, mint amennyire a békéshalasok pontyosok. Nyilván nem lehet általánosítani, de ha abból indulok ki, hogy egy süllős nyitóképpel beharangozott blogbejegyzés minimum másfélszer annyi kattintást vált ki, akkor nem járok messze az…..
Régi vágyam volt a Fox Rage termékeinek szisztematikus tesztelése. Nekem, megrögzött pergetőnek is jól látható volt, hogy a pontyos vonalon a Fox az egyik legnagyobb névvé, trendformáló, vezető márkává nőtte ki magát. A cég – mint oly sok békéshalas márka – új piacot nyitott a pergető szegmensben,…..
Halfdane 2021.10.12 10:46:27
@Csónakos_Eszti: Jackall Micro Tappy
Halfdane 2021.10.12 10:47:39
@Csónakos_Eszti: Köszönöm egyébként szavaid, biztosíthatlak, hogy olyan élményanyag van a tarsolyomban, amely sok hideg vasárnap reggelt fog beragyogni. Tarts velem!
Halfdane 2021.10.14 07:26:39
@Csónakos_Eszti: Kívánom, hogy így legyen! Addig is tarts velem kéthetenként! ;)
Hetek, hónapok óta hangos a sajtó a Vadászati Világkiállítástól, amely szegről-végről egy kicsit a horgászathoz is kapcsolódik, ezért hivatali kötelességemnek éreztem, hogy ellátogassak a nagy csinn-bummal beharangozott rendezvényre. Ha hinni lehet a statisztikáknak – és hát miért ne hinnénk Kovács…..
A svéd Westin márka talán legszembeötlőbb jellegzetessége, hogy úgy készít az európai piacra horgászbotokat, hogy azokat a funkcióhoz igazítja. Nem különböző dobósúlyokat dob piacra ugyanabból a botból, hanem minden egyes felhasználási területhez elkészíti az ideális, vagy legalábbis általa annak…..
Talán még a legfiatalabb pergető generáció is látott már életében üvegszálas horgászbotot, az idősebbek pedig biztosan sok szép emléket őriznek a régi Germina, vagy Hokév egykori legendás pálcáiról. Ezek nehezek, lusták, hajlékonyak, de iszonyatosan erősek voltak, a mai napig hűen szolgál pár…..
Ha a Shimano az egész világon egységesen dob piacra egy új orsót, az bizony nagy durranás. Ez nem egy egyszerű modellfrissítés, hanem egy új platform, amivel a cél egy piaci rés betöltése, valami új mondanivaló a gyár részéről. Ennek megfelelően az egész világ horgász közvéleménye fel is kapta a…..
Nem tudom hova fokozható még a pergetés divatja, de kétségtelen, hogy elképesztő a fejlődés ebben a horgászati ágazatban. A technika ezt a műfajt hihetetlenül élvezetessé és eredményessé tette, sportossága, dinamizmusa pedig illik a mai felgyorsult világunkhoz. A trendet számos új, kisebb-nagyobb…..
Halfdane 2021.05.18 06:21:20
@geegee: kedves Geegee. Nagyon szeretem a halat, ráadásul szívesen sütök-főzök. Úgy gondolom, ugyanakkor, hogy a természet nem kimeríthetetlen kincsesbánya, ezért a halak jelentős részét bizony visszaengedem. A horgászat számomra elsősorban rekreáció, a zsákmány és a természet megbecsülése pedig alapelv. A kulcs a mértékletességben van, amely által talán még az unokáinknak is marad valami esélye, hogy megtapasztalják az élő természet csodáját. Tarts velem a blogon, remélem át tudok adni ebből számodra is valamennyit...;)
Halfdane 2021.05.18 12:06:06
@geegee: Pacsi, sporttárs!
A Deps különleges állócsillaga a pergető felszereléseknek. Egyetlen márkának sincs olyan elkötelezett rajongótábora, mint ennek. A főnök Kazumasa Okumura, aki maga is – okos marketingstratégiának hála – a félisteni státuszban tanyázik, 1999-ben alkotta meg a Sidewinder botcsaládot, amely önmagában…..
Az utóbbi évek Shimano multiorsói szinte minden esetben nagyot durrantak a piacon. Kétségkívül sikerszéria lett a Metanium, ami japán belpiacos modellből vált „világmodellé”, vagy a Calcutta Conquest BFS, amely a piacon szinte egyedülállóként vitte le a hengermultit a BFS szintre. Nem csoda, az Abu…..
„Azzal a nehéz fát könnyedén forgatja, Mint csekély botocskát, véginél ragadja; Hosszan, egyenesen tartja félkezével, Mutatván az utat, hol Budára tér el, S mintha vassá volna karja, maga válva, Még csak meg se rezzen a kinyujtott szálfa.”  Hamarosan indul a csukapeca! Arany János…..
Az idei süllőszezont minden eddiginél aktívabbra terveztem, ám a Duna és a Tisza vízállása szinte a teljes januárt és februárt keresztülhúzta. Több cikkel is félkész vagyok, ezek még nem alkalmasak a véglegesítésre, így aztán most kénytelen vagyok egy kissé „felvizezett” anyaggal jelentkezni.…..
Nagy érdeklődést váltott ki a közelmúltban a Kingdom Solo casting bot tesztje (itt), magam sem gondoltam, hogy ilyen sokan érdeklődnek iránta, így különösen örülök, hogy még idejében berendeltem a spinning verziót is, 8-28 grammos dobósúlyban. Célterülete a téli süllőzés lett, az ML castinggal…..
Beígértem a múltkor a Lucky Johne One Sensoric sorozatának egy másik modelljét, mégpedig az Inspirado 213 centi hosszú, 2-9 grammos verzióját. A múltkor (itt) bemutatott wobbleres bot kifejezetten unikum a magyar piacon, az Inspirado azonban sokkal kevésbé különleges, de fura módon éppen ezért…..
Van az úgy, hogy az embert elkapja valami bizsergető érzés, valami kivételes izgalom. Ritkán jön az ilyesmi és mindig emlékezetes. Felkavar és maga alá temet. Megkínoz és felemel. A tisztítótűzbe vet, de a mennyországba vezet. Jó esetben... De hát ilyen ez a szerelem...  Vészterhes időkben…..
Halfdane 2021.01.18 08:51:05
@Csónakos_Eszti: De sok élménnyel leszel gazdagabb! ;)
Halfdane 2021.01.19 04:52:01
@Csónakos_Eszti: Nagyon örülök, ha az itt írtak kapcsán szerez valaki élményeket egy felszereléssel. Kívánom, hogy a Solo is a szívedhez nőjön!