Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Halfdane

149 bejegyzést írt és 388 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kemény az élet, pláne a bloggeré, ha az élet összeesküszik ellene, hogy horgászni tudjon. A hűséges olvasók nyilván észrevették, hogy az elmúlt évben alig volt a blogon új anyag. Sajnos ennek oka, hogy az életben előbbre kellett sorolnom a megélhetés és az család szempontjait, aztán meg a…..
A múltkorokban kaptam egy kommentet a Fészbúkon, ahol valaki enyhe szarkazmussal hitetlenkedett, hogy minek egy halfajra külön bot, amikor 90 féle halfaj él a vizeinkben. Erről a témáról írok immáron 8 éve, ez éppen a 148. blogbejegyzés, tehát a választ is már jópárszor megírtam, azonban a HR egyik…..
Halfdane 2024.01.25 04:48:43
@Barnabás..: Kedves Barnabás! Köszönöm szavaid! Ha belelapozol néhány régebbi cikkbe, sikerült még néhány hasonlót, sőt ennél még látványosabbat is elkapni....;)
Amikor tavaly visszaadtam Rodbuilder Máténak a NextGen X-ray Armata UL botot, akkor úgy voltam vele, hogy Máté botjairól elég lesz ennyi cikk, mert ezzel a bottal letette a névjegyét a prémium szegmensben. De Máté addig tukmálta rám az új Xray blankra épített Tournament modelljét, hogy végülis…..
  Az európai horgász seregszemle, az EFTTEX (European Fishing Tackle Trade Exhibition) 2007 után ismét Budapesten került megrendezésre, amiről azonban csak néhány hete értesültem. Hogy ez a csekély marketingnek, avagy az algoritmusok szeszélyének köszönhető, nem tudom, de én csak szóbeszéd útján…..
Írhatok ezen a blogon bármiről, van egy olyan téma, amely mindennél jobban vonzza az olvasót. Ez pedig a süllős botok témaköre. A pergetőhorgász-társadalom legalább annyira süllőcentrikus, mind amennyire általában a magyar horgásztársadalom pontycentrikus. Ez látszik a kattintásszámokon is: ha éppen…..
A horgászblogolás legjobb része az élmények újraélése és átadása. De még ennél is jobb a halfogás. Megszokhatta már a kedves Olvasó, hogy a száraz termékismertetőket próbálom valódi élményanyaggal feldobni, de klasszikus élménybeszámolót még nem írtam, pedig mindig is szerettem volna. Na, most ez is…..
Halfdane 2023.04.24 10:03:43
@Barnabás..: Köszönöm! A valóság minden képet és képzeletet felülmúl! Látni kell!
Van egy bolondériám, amit kevesen értenek. Mégpedig a nagy dobósúlyú lágy botok szeretete. Rengeteg előnyük van, többek közt a kapitális halak fárasztásának biztonsága, a dobástáv és a sokoldalúság. Kedvenc csukás botom egy 45-110 grammos Jackson Pro Jerk multis pálca, amit Aurél barátomtól vettem…..
Egyedileg épített botról recenziót írni tulajdonképpen semmi értelme, hiszen egyetlen példányban létezik, és ugyan megismételhető, de sosem lesz tömegtermék. Két okból teszem meg mégis. Az egyik, hogy remekül lehet egy ilyen bot példáján keresztül elmagyarázni a „mit-miért-mire” kérdéskörét, a másik…..
Tudom, hogy egyesek számára irritáló olyan horgászcuccokról olvasni, ami a havi fizetésüket meghaladó összegért kapható, ezért most rájuk való tekintettel az olcsóbb szegmensbe evezek. Nemcsak az újdonságot és a high endet szemlézem, de igyekszem gyakorlatiasabb, a való élet realitásait is szem…..
Az utóbbi években a horgászcégek között divat lett egy csúcs-referenciamodellt piacra dobni, még akkor is, ha csak elenyésző számban lehetett eladni, de legalább demonstrálták, hogy lám, mi ilyet is tudunk. A budget kategória szereplőinél is megjelentek a 100-150 ezres botok, agyonkarbonozva,…..
De rég találkoztunk, kedves Olvasó! Úgy alakult, hogy egy kis szünetet tartottam, de most újra itt vagyok. Egy rövid Facebook posztban megemlékeztem ennek okairól, aki akarja itt elolvashatja, ennek a cikknek a kereteit nem feszegetem sem lelkizéssel, sem más, ide nem tartozó dolgokkal. Csapjunk…..
Az Airrus márka csak az egészen vájtfülűek számára cseng ismerősen Magyarországon. Pedig van kereslet a high end kategóriára és az Airrus bizony ebben a szegmensben (is) erős versenyző, számtalan olyan technológia és szabadalom fűződik a nevéhez, amelyben vagy úttörő volt, vagy a mai napig…..
Halfdane 2022.05.14 07:49:11
@ThePéter: Köszönöm! Valamiért mágiát érzek ebben a twisterben, de majd teszek egy próbát az általad ajánlottal is!
Régóta tervezem ezt a cikket a (tudomásom szerint) az első röpsúlyos kínai multiorsóról. Mármint tudtommal ez volt az első szélesebb körben is hozzáférhető, kizárólag röpös kurbli a mágneses (mágnespogácsás) fékrendszerű orsók tengerében (A Haibo Smart lásd itt, hibrid fékes). Hogy miért tartott…..
A vastag mohaszőnyeg elnyeli a léptek zaját. Ki tudja, tán ember sem jár a zord északi tájon, ahol télen farkasok és jávorszarvasok kószálnak, nyáron meg nagy ritkán egy-egy őrült horgász. Mint pl. én, akinek Észak maga a varázslat, a valóra vált álom, az élővé vált mesevilág. A fenyvesek suhogása,…..
Na ezt a cikket sem kapkodtam el…. A Shimano kiscsalis hengermultija már 2017-es kiadás, persze az ilyesmiket a bemutató után fél-egy évvel lehet reálisan megvásárolni…. Hiába szeretnék mindent frissen tesztelni, sajnos nem rendelkezem olyan gyártói támogatással, hogy ezt megtehessem, ha meg saját…..
Csak egy szemhunyásnyit aludtam, de az óra csörgése pengeként hasított a fülembe. Ennek ellenére azonnal kiélesedett a tudatom, hiszen indul az év talán legnagyobb kalandja. Lappföldre készülök, a hatalmas csukák, gigantikus sügerek hazájába, de ahol nem ritka vendég a horgon a lazac, a pér, a…..
Szerencsés vagyok, mert mostanában megfordult a kezemben az ma kapható multiorsók krémje, színe-virága. Történt, hogy a hazai csalifaragás egyik bimbózó géniuszával, Taskovics Balázzsal online összecimbiztem, aki egyszer csak azzal lepett meg, hogy külföldi munkája idejére ledepózná nálam a vadiúj…..
Halfdane 2022.02.11 15:30:51
@Björn Lefosson: Nagyon köszönöm a kedves szavakat! A DC-vel nekem vannak gondjaim, kifejezetten nem szeretem, ha a technika ennyire kiszolgál. Viszont az utolsó DC-s élményem óta sokak szerint annyit fejlődött, hogy érdemes lenne egy új próbát tenni. Megnézzük, mit tehetek az ügy érdekében....
Hejj de rég pecáztam Tailwalk bottal! Pedig szeretem őket, vállalható áron adják meg a kispénzű magyar horgásznak is a prémium életérzést, valamint kifejezetten széles (35 modell!!!) és funkciójukat tekintve jól eltalált modellpalettával rendelkeznek. Mind spinning, mind casting vonalon erős a cég,…..
Amikor a Fox Rage kínálatából „kimartam” a 230 centiméteres, 10-35 grammos „nehéztüzérség” Street Fighter modellt, akkor a május-júniusi dunai wobbleres süllőzések képe lebegett előttem. A bot minden paramétere ehhez tűnt alkalmasnak és egy szép nyári wobbleres süllővel lett volna igazán stílusos…..
Hearty Rise-t tesztelni mindig öröm. A márka hihetetlen tempóban fejleszt, követhetetlenül ontja magából az újabbnál újabb modelleket, folyamatosan a legújabb technológiák határait feszegeti és próbál a prémium szegmensből minél nagyobb darabot kiharapni. Nekünk, horgászoknak ez csak jó és bár a HR…..
Az őszi nagyhalas, nagy csalis csukázásnak különös varázsa van. A természet már a télre készül, de még őriz valamit a nyár bájából. A reggelek már csípősek, a nap sugarai azonban még megmelengetik a testet és a lelket is. A nyár még ott rezeg a sárguló levelek közt, de a szálló ökörnyál…..
Halfdane 2021.11.22 10:03:13
@migfun: Is.... de az Úton járás öröme az, ami igazán fontos! Köszönöm!
Nagyon vártam ezt a tesztet! A Daiwa Zillion modelljei, de ezek közül is elsősorban a Type R modell a magyar multis társadalom kialakulásának kezdetén különös helyet foglalt el a pionírok szívében. Akkoriban ez az orsó volt a beszerezhető orsók közül a csúcs, a non plus ultra. Én magam is ezzel az…..
Halfdane 2021.11.08 10:44:18
@LZsoltSandor: Kedves Zsolt/Sándor! Köszönöm a szavait, számomra öröm, ha valakinek örömet szerezhetetk ezekkel a cikkekkel. A zsinór kérdését mások is kiszúrták. Vicces, de így van jól! A kis T alakú alkatrész nyugalmi pozícióban erősen hátrahajlik és a T fenti széles részénél van megvezetve a zsinór. Ez a fotókon nem igazán látszik jól, ezért tűnik úgy, hogy a zsinór rossz helyen fut. Amikor a fotók készültek, akkor meglehetősen sokat horgásztam is, így hamar feltűnt volna, ha rosszul van befűzve. Köszönöm az észrevételt, szerencsére nem bakiztam :)
Halfdane 2021.11.09 06:03:10
@LZsoltSandor: Köszönöm Zsolt! Sok szép anyag van "raktáron", remélem, hogy a téli hónapokban kellemes szórakozását leli bennük!
A magyar pergető horgászok legalább annyira süllőcentrikusak, mint amennyire a békéshalasok pontyosok. Nyilván nem lehet általánosítani, de ha abból indulok ki, hogy egy süllős nyitóképpel beharangozott blogbejegyzés minimum másfélszer annyi kattintást vált ki, akkor nem járok messze az…..
Régi vágyam volt a Fox Rage termékeinek szisztematikus tesztelése. Nekem, megrögzött pergetőnek is jól látható volt, hogy a pontyos vonalon a Fox az egyik legnagyobb névvé, trendformáló, vezető márkává nőtte ki magát. A cég – mint oly sok békéshalas márka – új piacot nyitott a pergető szegmensben,…..
Halfdane 2021.10.12 10:46:27
@Csónakos_Eszti: Jackall Micro Tappy
Halfdane 2021.10.12 10:47:39
@Csónakos_Eszti: Köszönöm egyébként szavaid, biztosíthatlak, hogy olyan élményanyag van a tarsolyomban, amely sok hideg vasárnap reggelt fog beragyogni. Tarts velem!
Halfdane 2021.10.14 07:26:39
@Csónakos_Eszti: Kívánom, hogy így legyen! Addig is tarts velem kéthetenként! ;)
Hetek, hónapok óta hangos a sajtó a Vadászati Világkiállítástól, amely szegről-végről egy kicsit a horgászathoz is kapcsolódik, ezért hivatali kötelességemnek éreztem, hogy ellátogassak a nagy csinn-bummal beharangozott rendezvényre. Ha hinni lehet a statisztikáknak – és hát miért ne hinnénk Kovács…..