Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yooli

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ez az írás egy kicsit válasz a hó elején megjelent posztra. Egy kicsit más megvilágításban, más oldalról, más tapasztalatokkal. Mert nekem más „élményeim” voltak... olyanok, mint az Érinthetetlenek (Intouchables) című filmben. Ha valaki még nem látta volna és gondozásra…..
Az ipari forradalom idején Angliában az írek voltak a mocskos, kulturálatlan idegenek. Történetük nagyban különbözik a mai migránsokétól vagy a cigányságétól. Az "ír jellem" kortárs leírásai valamiért mégis elképesztően hasonlítanak arra, ahogy ma ezeket az…..
yooli 2014.12.07 00:34:44
@flora.a: Így van,nagyszerűen összefoglaltad az angolok jellemét!!! Itt élek egy éve,ugyanezt tapasztaltam még a hétköznapi életben is,az agresszivitás,a felsőbbrendűség-tudat ott van még a legalja angolban is...
Ugyan Szent Patrik napján talán lehetnénk ünnepibbek is, de ma mégis inkább Írország picit sötétebb oldaláról lesz szó. A szerzővel, Eddie-vel lehet vitatkozni, és ti majd nyilván meg is teszitek, de ez az Írország is létezik. „Ma van Szent Patrik napja, az írek egyik…..
A mai poszt tulajdonképpen kapcsolódik a szombati íráshoz (miként azt ott meg is ígértem), hiszen most is fordított határátkelésről lesz szó, amennyiben ezúttal egy angol írta meg, miért döntött anno úgy, hogy Magyarországra költözik, és milyennek is látja 9 év elteltével…..
Mindig van valamilyen sajátos hangulata azoknak az írásoknak, amelyek nem sokkal azután születnek, hogy valaki megérkezett az adott városba. Érdekesek az első benyomások, pillanatnyi hangulatok. Alighanem így lehet jellemezni Nóri írását is, aki egyébként már írt korábban…..
Az embert akkor is éri kultúrsokk, ha évek óta készül arra, hogy külföldre költözik, hiszen kiderül, mégsem akkora buli idegenekkel együtt lakni; hogy Hollandiában is élhet az ember Japánban, és persze az is, hogy mi a jólét ára. Nekem nagyon tetszett Feri írása, remélem, ti…..
Miután Ágnesnek elege lett abból, hogy egy helyben topog, gondolt egyet, kiadta házát és nekiindult. Angliai munkahelyén meg kellett küzdenie a diszkriminációval, a sokkoló közös szállással, de sikerült túljutni a nehézségeken. „Gondolkodtam, hogy írjak-e egy posztot…..
yooli 2013.07.10 23:29:13
@AgnesE:Köszi szépen,aranyos vagy:) remélem jó munkát kapok,már nagyon rámférne:)
yooli 2013.07.10 23:34:09
@Igényes: Talán azért,mert én is normális vagyok:) Te viszont eléggé paranoid,de ezen az oldalon én már nem lepődöm meg ezen...Ahol Amarante a fő hangadó és regényeket ír a semmiről,ott a színvonallal van valami gáz:) Egyetértek a posztolóval és becsülöm,mert kiharcolta a helyét úgy,hogy még egy gyerekről is gondoskodnia kellett,ami nem semmi! Ezen mi olyan meglepő?Hogy nem fikázom,hanem tisztelem ezért?
Friss jogosítvánnyal próbált a földalatti parkolóhelyére beállni egy nő Kínában Ningpo városában. Férje kiszállt az autóból és hátulról próbálta navigálni feleségét, amikor hirtelen nagy sebességgel a Lexus terepjáró hátrafelé meglódult és elgázolta a…..
yooli 2013.06.26 16:51:16
@conmorientes: Ez a legjobb komment ever:DDDDDDDD "szuicid tanuló kínai némber elleni védelem" Ez mekkora!!!!:DD De igazad van,ha Amerikában történik mindez,beperelték volna a Toyotát:)
Határátkelő Mi kell Angliához? 2013.05.05 06:53:00
Alázat, nyelvtudás és az ország szokásainak, írott és íratlan törvényeinek betartása hiányában szinte előre jósolható a kudarc – írja Gábor két és fél év tapasztalat után. Egy étteremben kezdte, mert valahol el kell kezdeni, azóta vezető fejlesztő egy webdesign cégnél.…..
Mai vendégszerzőnk, Zita (és párja, Ádám) sokat tépelődtek, mielőtt úgy döntöttek: kipróbálják, milyen is Angliában dolgozni. A múltkori, meglehetősen borongós angol poszt után most két optimista ember története következik! „A végső csepp a pohárban az volt, mikor a…..
Határátkelő Is real 2012.10.31 06:59:00
Mindenkinek van véleménye róla, de kevesen ismerik. Bár ezt elég sok mindenről elmondhatjuk, ebben az esetben Izraelről van szó. Éva posztjából (eddigi két írása itt és itt olvasható) kiderül, hogy egy átlaglakás megvásárlásához 130 havi átlagjövedelem szükséges, a 3…..
A mai poszt érdekessége, hogy (némi túlzással) egy „második generációs" határátkelő írta. Vanda ugyanis hét éve, 13 évesen került ki édesanyjával Angliába (igen, ismét egy angol poszt, most figyelmeztetek mindenkit, akit nem érdekel, hogy ne olvassa tovább...), azaz…..
Egy kis műhelytitokkal kezdeném: eredetileg azt a címet akartam adni ennek a posztnak (teljesen önkényesen...), hogy „Egy Halrakodó Logisztikai Manager vallomása", egyszerűen azért, mert miközben rengeteg érdekes dolgot megtudtam Fecó posztjából, közben rendkívül jól szórakoztam…..