Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rkrm

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindössze egy nap telt el azóta, hogy nyilvánosságra került a Hittani Kongregáció levele, amelyben Ferenc pápa álláspontját tolmácsolva a Kongregáció elutasította a német püspöki konferencia interkommúnió-tervezetét. A tervezet "bizonyos körülmények között" lehetőséget adott volna a katolikus hívek…..
rkrm 2019.11.28 22:49:36
@IC XC NIKA: ez az! Ezt én sem értettem soha! Legyen protestáns, nincs gyűlölet és egyebek feléjük. Vegyen részt szentmisén is. Jöjjön hittanórákra, beszélgessünk, akár vitatkozzunk. De hogy ezek után miért akar Szentáldozáshoz járulni, mikor protestáns és nem hisz az átlényegülésben... (én pl. nem hiszem, hogy a legjobb sport a foci, hát nem is megyek meccsekre) ..... sem az egyházi rend szentségében, mely hatalommal megtörténik a transzubsztancicáció... rejtély... és hogy ezek után még föl van háborodva... de ezzel sincs baj, amivel viszont van, az a lényeglátás nélküli, eltunyult ny-európai katolicizmus, mely már itt is jelen kezd lenni...

Ha vki erre igent mondd, az az Jézus Krisztusnak mondd ellen. Illetve a józan észnek. Ebben a nihilista világban, már nem csodálkozhatunk.
Régóta mondom: az ökumenizmus arról szól, hogy mi katolikusok mennyit adunk föl az elveinkből, értékrendünkből...
Bornai Tibor Hazamegy a barátom 2012.08.10 14:28:34
Egyike volt azoknak a nyugaton született fiataloknak, akik a kilencvenes évek elején idejöttek, és itt ragadtak. Két év sem telt bele, és már gyönyörűen tudott magyarul. Még azt is tudta, hogy "köménymagos kelkáposzta főzelék". Jó barátok lettünk, sok szép kalandot éltünk…..
rkrm 2012.08.13 13:49:02
Én is megértem, de hát csak megfogadott egy tanácsot... el lehet menni...

Én is megértem... ennyi szélsőséges eszmét, magyargyűlöletet, keresztények elleni gyűlöletet, lebutítást, mikor az értékeket nevetség tárgyává lehet tennni, mikor a kisebbségek terrorban tartják a falvakat, rettenetes közbiztonság, a hazai oktatás/egészségügy/gazdaság szétrombolása...

Ha ennyire nem tetszik, tényleg üldögéljetek valamelyik repülőn, hiszen inkább kevés oroszlán, mint sok nyúl, pláne ha olyanok, akik belülről bomlasztanak. Egy külföldi idejött, behúzott rengeteg pénzt, most megmondja a frankót, és lelép... tényleg felháborító ez az ország!

Igen, vannak akik ettől felfordult gyomorral élnek. Mi meg tőlük élünk pont így. Azoktól akikben nincs mérték, nincs erkölcsi mérce. Vannak a társadalomban igenis olyanok, akik kárt tesznek a nemzetben, a nemzet jövőjében. Ha nem látjátok, arról nem tehetünk, de mért ne tudnátok pont ti...

Igen, meg kéne változtatni a fejeket: akik a semmitmondó mai Fluor-Dopman-Alföldi "kultúrán" nevelkednek/tek, élnek. A bulvársajtón, RTL klubon, sorozatokon.

Szóval hajrá továbbra is ballibek, nyomjátok csak azt, amit eddig is: gáz országban élünk, vicc a nemzet fogalma, nincs kultúránk, éljenek a kisebbségek és egyéb jöttmentek hagyományai... tehát munkálkodjatok továbbra is szorgosan Magyarország szétrohasztásán!

(percig se higyjétek, hogy én elégedett lennék a mai vezetéssel)
rkrm 2012.08.13 16:09:20
rkrm 2013.04.03 15:13:22
@Anna Major: ebben az országban semmi nem keresztény, a kormány sem az! A hozzáállásoddal van baj: felhozod mi a liberalizmus, és ezt "mi" nem szeretnénk. Hát akkor nem. És akkor mivan?:) Már én kérek elnézést:) Én csak annyit tudok, hova vezet a liberalizmus. Nézd, itthon 900 évig kereszténység és a nemzet volt az alap. Nem is volt semmi gond, csak a "szokásos" emberi dolgok. Ok, az osztrákok minket kinyuvaszottak, aztán jött a liberalizmus, I.vh, Trianon, II.vh, kommunizmus, és a mostani a legrettenetesebb. Mivel az emberek lelkét akarja, a pénzt isteníti.
A liberalizmus azt jelenti, h bármit tehetek, amíg másnak nem okozok kárt. Ez így nagyon szép, csak kivitelezhetetlen, ugyanis, akkor pl a "melegeket" nem fogadhatjátok el. Mivel az a nemzet kárára van. Nem támogathatjátok a cigókat, mer az a nemzet kárára van. Hoppá. Na ugye. El kell dönteni melyik oldahoz húz az ember: az értékek, kultúra, és a fejlődés felé. Vagy a zavarosban halászás, bármit lehet (még szép, h elítélem! Mert akkor én meg kinyírlak Téged, és kuss, mer nekem az jó), semmi tisztelet semmi iránt stbstb.
Mióta a zsidók kezében a hatalom, a XIX.sz-tól szép fokozatosan, azóta van itten gáz. Azóta van az, ha a Magyarországon a magyar az első-véleményért már rá lehet sütni bárkire, h kirekesztő. És ki nem szarja le? Akkor az vok! Annyit hajtogatták, h vállalom! Annyit nyomták már a demokrácia dumát, h nem érdekel a demokrácia, köztársaság stb. A királyságok alatt nem volt ez a rettenet világ mint most. Sose volt lányregény az élet, de a mostani világ botrány.
Szvl lehet nézni az rtlklub tudományos műsorait:) És kik vannak most hatalmon? A szabadkőművesek, a zsidók. Kiket támogatnak? Erről van szó. Nem tudnak érdekelni a zsidók, cigók, nigák érdekei... Gondolj a nagy uralkodóinkra, államférfiainkra, művészeinkre, csak a XIX. sz. közepéig, az összesre rá lehet sütni mai mércével a kirekesztőt. Jobban is ment az országnak míg ők kormányoztak, építettek.

Nemvok fidesz szimpatizáns. Viktort egyenesen nem bírom, de amióta szidják nyugatról, egyre inkább bízom abban amit tesz... IMF, Németo bírál... hehehehehe:D Csak nem csinál hülyeséget némely dologban. Pont azok bírálnak, akik legtöbbet ártottak nekünk. Az alkotmány viszont nem rossz. Akik szidják, azok se értik miért szidják... Család fogalma? Érdekes módon régen nem kellett beleírni, ma már bele kell, mer a libsik nem tudják, úgy tűnik, abberrállt pici agyuk nem fogadja be...
  Már 67-ben is ódivatúnak számított,  néhol hamisan énekelték és pontatlanul játszották fel dalait, a felvétel minősége pedig elmarad a kortársaitól. Mégis, ha akkortájt egy sajnálatos atomkatsztrófa eltörölte volna Angliát a föld színéről, a lemez alapján-kis…..
Bornai Tibor Ki volt az? 2012.11.08 09:25:46
Minden olyan embertől, akit előző írásom megbántott, bocsánatot kérek. Nem ez volt a szándékom, és ha pontosan végigolvassák még egyszer, ez talán ki is derül. A mocskolódóktól pedig azt kérem, gondolják végig, biztosan én idegesítettem fel őket ennyire, vagy már előzőleg…..
rkrm 2012.11.11 15:58:08
@ledo76: be volt:)

Jogosan? Pártszimpátiától függetlenül, én mindig azt a kérdést szoktam feltenni, hogy akiknek ez a véleményük (Erzsébet híd, Kossuth tér, persze nem a gonda-tomcat féle érdekes emberek követőiről van szó) vajon '48-ról, '56-ról, is így vélekedtek? Az is buta csőcselék volt? Meg kellett tisztítani tőlük az utcát? Mindegy, csak már egyszer szeretném tudni, ez vagy az miért más mint a XXI. sz.-i történések?

A sajtóról írtam. Külföldi jobboldali sajtó nem vetette be magát ennyire. Pl. Kövér, vagy Semjén nem ment ki, hogy "na ez a szemét baloldal, beszédem után írjatok róluk igaztalan cikkeket". Én ilyesmire gondoltam. Hoztam is példát, ilyen nem volt.

De szerintem trágyább volt. Gyurcsány-külpolitikája annyira nemzetellenes volt, hogy már a kádári-szovjet politikát idézte. Emlékszem, beszólt a lengyeleknek vmit, hogy tesz a lengyel-magyar barátságra; szlovákiában is vígan elvolt, hogy igazuk van, maradjon csak bős, jó az, a magyar nemzetiség kit érdekel? Stb.
A román borozgatásra Erdély elcsatolásának ünnepén jól emlékszünk... Ezzel azt üzente: puhafarkúak ezek a magyarok, gyertek ide, röhögjünk a pofájukba. (ezt még D-209 kezdte) Nagy különbség van a "mindennap úgy kelek: vesszen Trianon", és hasonlóan beteg gondolkodás módra vall a "gyere ide ünnepeljük a nemzeti tragédiát, ami nektek jó volt". Mi is mehetünk Moszkvába, "jól kib....unk veletek, rajtatok röhögött az egész világ"...:D Vagy izraeli politikusokat hívnának a palesztínaiak bulizni.
ez milyen nemzeti külpol? méghozzá nemcsak arról van szó, mások előtt lejárattak, hanem hogy ezzel is az ország öntudatát rombolták?
rkrm 2012.11.11 17:38:19
@ledo76:
'56: naná, én egyáltalán nem elleneznék egy ilyen tisztogatást, régebben voltak rá példák, amik jól sültek el. A mindent megbocsátás látjuk hova vezet ('89-re gondolok). De különben értelek.

Igen, csakhogy '56 is egy pont ilyen (de szervezettebb) tüntetéssel kezdődött. Méghozzá diktatúrában. Ők sem "szaroztak", később lőtték a védtelen tömeget (akik még egy rohadt molotov koktélt sem dobtak el) ahogy kell. Mostmár persze hősök. Csak kellett hozzá 34 évet várni. Addig ők is csőcseléknek számítottak. Állítólag egy demokratikus rendszerben meg lehet véleményt formálni, még így is. Pl. nem öreg néniket kell verni a hős rendőröknek. Nyugat erre még nem jött rá, de szerintem mi igen: a bejelentett tüntetésekkel, szónoklatokkal semmit nem lehet elérni. Nem vennék rá mérget, hogy 40 év múlva másként látja az Isten adta nép 2006-ot pl.

Ok, más súlyúak voltak az okok, nem vitatom, az eszközökre gondoltam, illetve arra, hogy akik ma csőcselékeznek, akkoris csőcselékeztek volna. Szerintem. A helyzet egy az egyben ugyanaz volt: néhány ezren kimentek az utcára. ('56-ban sem kihalt sikátorokban lézengtek)
Mostmár látjuk, tudjuk, emlékezünk (még a vérbefojtás jogutódjai is) a hősökre, csakhogy akkor nem ez volt az elfogadott vélemény, meg utána sem.

Épp ez az! És mégse léptek semmit! Nekem először életemben ez lett gyanús politikailag (mivel kölök 15 éves voltam:)).

Különben én személy szerint azon az régimódi, mára idealistának mondott állásponton vagyok, minden oldalnak nemzeti, és ne politikai érdekei kellene, hogy legyenek. Baloldalt nem kell itthon bemutatni, mindig hozzák a szokásost. De én addig elvoltam azzal (meg tán utána is 1-2 évig, bár egyre csökkenő érzettel), hogy a Fidesz a nemzetet képviseli. És pont ezekkel a kis sunyi lépéseikkel (hallgatásaikkal) lepleződtek le számomra. Így 2010-től engem nem ért hidegzuhanyként, hogy jön, ami aztán jött is.
Szóval kissé ellentétes véleményen vagyunk, de nem baj.
rkrm 2012.11.12 09:21:45
@Balt: Újraszámolás: hát most hogy írod, tényleg volt ilyesmi. Szalon-tiltakozás, jó szokásukhoz híven:) Annyira populisták, mindenkinek megfelelni akarók, csak ők legyenek hatalmon, hogy erre mást nem lehet mondani: GYÖNYÖRŰ:) (ok, a többibe most ne menjünk bele, ismerjük, és már volt róluk szó) Ezért a véleményem: amíg az Fidesz-kormány ügyködik, minden balos viruljon. De komolyan! Mint ahogy virul is, jóban vannak ezek (a parlamenti röhögős képek alapján), és tetteikben sincs különbség.

2006: Jó. És miért nem jött haza? Ha már első a Haza (hívei szerint). Emlékszem, minden épkézláb politikus, párt, szervezet, 0%-tól fölfelé, egyből kamerák elé állt (nyilván nem minden érdektől mentesen, nem minden exhibicionizmus nélkül:)). Számomra nem mentség, hogy külföldön volt. (már ha erre céloztál)

Igen, csakhogy: nem radikális ellenzék/nácik/újnyilasok/fradisták stb volt az, amelyik felháborodott, hogy "végighazudták az elmúlt másfél 2 évet ebben a kurva országban", hanem a jogosan felháborodott nép. Nem? Ez már vicc: hazámra rámondja, kurva ország stb: néhányan, a még nem elbutítottak közül elkezdenek hőzöngeni. Mi történik? Nem az, hogy hazaárulás miatt statáriális bíróság, főbelövéssel Őt, és népi zenekarát, visszafelé minden nemzetellenes (szabadságharcosokat kivégző, népbutító/nyúzó, elherdáló, vagyonátjátszó, abortusz megszavazó, segílyke osztás a semmire, hitelfelvevő, minden ellopó stb) kormány tagjait '45-ig, akik a mai ragyogó helyzetünkért felelhetnének, hanem: aki tüntet, szélsőséges. By MSZP, Fidesz, MDF, SZDSZ. Innentől kezdve miről beszélünk? Egy brancsba tartoznak a rohadékok.

Radikális ellenzék összemosás: szerintem ismered a szót, ami ide illik: szalámitaktika berögződött eszméje. És működik! Hányan vannak akik ezt beveszik, hogy ma diktatúra van/épül... No igen.
Mindazonáltal nem tudok szabadulni attól a sejtelmemtől (amit egyre több és több tény támaszt alá), hogy színjátékot látunk.

Jobbik felemelkedése okában egyetértünk.
Bornai Tibor Muszáj ezt? 2012.11.06 22:13:25
Nézem, ahogy a közszolgálati televízió már egy jó ideje a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást. Arra gondolok, vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes…..
rkrm 2012.11.10 12:21:33
@klonburger: na mindegy, csak annyit akartam, hogy társadalom-, és lélektanilag (hogy mai idegen szavakkal mindenki értse: szociológiailag, pszichológiailag) érdekes, hogy mennyire pártfüggő a szavazók legnagyobb része.
rkrm 2012.11.10 17:43:01
@gigacherry: a vendég párhuzam abban sántít, hogy a vendég jön, illendően viselkedik, és elmegy egy idő után, miután kölcsönösen jól éreztük egymást. Mondjuk. És nem jön, kizsákmányol, megsért, kinevet, leszól, és nem elmegy, csak átmegy a másik szobába és ott elölről kezdi. Majd miután ott is végzett, megnézi, vihet-e még valamit. Majd odébb áll.
Ez nem vendégség.

Nem csak rád, és pláne nem ebben a tekintetben írtam a szellemi leépülést!

Általában a hozzád hasonlók szokták azt mondani, ne általánosítsunk! Akkor te se általánosíts: ok, voltál egy (1!) tüntetésen (apropó 23-án megemlékezni kéne, nem tüntetni, pláne, hogy az utódpárt egyik kiszakadt része "tüntetgetett", mert meg vannak sértve, hogy most épp nem ők kormányoznak... aztán folytatják tovább, de ne legyen igazam), ahol láttál néhány bőrfejűt (összesen az országban lehetnek néhány százan), akik nem is jobbikosok voltak. Tehát egy ekkora csoporttól félsz, és általánosítod a többihez, akik nem is jelszavakat skandálnak, csak kimondanak néhány szót (cigó, zsidó), amit esetleg ott is hallottál?! Jó, mindegy. Összegezve: egyszer láttál, méghozzá elszigetelve, max 50 embert, akiktől tartasz. Ez jó. Irigyellek. (cinikusság nélkül írom)
Szerteszét nem 50 cigány garázdálkodik, lop, öl, szórja a segélyt, és még kordon sincs. Hmm.

Hát képzeld, ugyanazok állnának sorban az állampolgárságért, mint akiket már felsoroltam. Ez jó?

"szabad nép tesz csuda dolgokat": egyetértek. Csak mint már írtam, nincs szabadság. Jó néhány évtizede. És sajna a "kuss van, dolgozz, azt mondd amit mi, és kapsz kenyeret"-felfogás megtette hatását, osztrákok alatt nem volt megalkuvás sokáig. Az elvtelen szocializmus után, mostmár a fejekben dúl a legnagyobb rabság, '56-ig legalább az nem volt. Nem az a szabadság, hogy azt teszel amit akarsz. Ha nem veszed, vagy nem akarod észrevenni mekkora gázban vagyunk a nagy "szabadság" óta, olvass a Nagy Francia Forradalomról. Hasonló volt a helyzet mint most. Aki pedig a sötét agya miatt nem tud mit kezdeni a szabadsággal, annak nem jár. Vata, Bocskai, Rákóczi, Széchenyi, Petőfi, Tisza, vagy az '56-os hősök nem ezt akarta. Nemtom már vmi könyveben olvastam: "A Kádár-uralom alatt elkorcsosult társadalom '89-ben már nem tudott mit kezdeni a nyakába szakadt szabadsággal."

Nem tudom mi volt a feltételezés, igyekszem tényeket írni, személy szerint nem csípem az összeesküvés elméleteket, szóbeszédeket.

Isten nem egy lítium akku, mint alkotó energia. Sokkal több. Úgyse tudlak meggyőzni, nem is akarlak mindenáron... Azzal mit kezdesz, hogy egyezteted össze, tudniillik Jézus szerint Ő az Isten fia? És hogy aki benne hisz, üdvözül? Eucharisztia, szentségek? Buddha tanításai jók, vannak egyező pontok (nyáron olvasgattam róluk, kissé zavarosak, de azt magamnak tudom be, miszerint nem ismerem még eléggé), célravezetőek, miszerint éljünk békességben, viszont dogmatikailag teljesen más mint a kereszténység. Magyarán: a földi életre vonatkozóan vannak hasonlóságok (Jézus azért karakánabb volt), ámbár a halál utáni rész teljesen más...
Jézus nem egy vándortanító rabbi volt a Szentírás szerint, hanem a második isteni személy. Szóval nem Buddha 2.0, Mohamed pedig nem Jézus 3.4, hanem voltak ezek a bölcs emberek, akik szintén csak jobbá akarták tenni a világot, és van Jézus Krisztus, aki egy teljesen más téma, pláne nekünk európaiaknak, magyaroknak. Manapság persze szokás a duma, miszerint koktélba keverem a vallást, mindenhonnan egy kicsi, szemezgetés innen-onnan, templom nem kell (vénasszonyok), pap nem kell (pedofil), "majd én megoldom", csakhogy 2 úrnak nem lehet szolgálni, ha nyilván az a legkényelmesebb megoldás is.

Ok, már tényleg messzire mentünk:)
Én is hasonló véleményen vagyok, ha nem is vagy vallást gyakorló, és követed ezeknek a tanításoknak egy részét, már jobb mint a semmi, hajrá:)
rkrm 2012.11.12 08:56:36
@gigacherry: hónapokig, és nem évekig, és mint írtad, nem zsákmányolt ki. Tehát ez rossz példa. Nem ismerem a hátterét (nem is akarok vájkálni:)), de jó, nem húzott ki a pénzedből. Mint ahogy... nem... sajna nem igazán jut eszembe olyan külföldi "vendég" aki idejött, jót tett a magyarokkal, aztán elment. Aki itt maradt, és pozitív emlékek maradtak utána talán az Anjou-k, és az aradi vértanúk közül néhány. Ja de tényleg: Bem. De pláne manapság valahogy... nem igazán. Csak jönnek, de nem mennek el, miközben kihasználnak. Nehogy félreérts: a turistákkal pl semmi bajom, hozzák ide a lét, és vigyék jó hírünket a világba. A többiek persze nyilván azért jönnek, mert jól akarnak járni, mi meg hagyjuk. Arról nem beszélve, bevallottan felvásárolnak... hmm.

Tudod, anyukám tanár (faterom vállalkozó, de épphogy van munkája), és egész jól megélünk 4-en. most például elkezdtem járni az országot (2 havonta egy országrészt) művelődés miatt (ezt csak azért említem, hogy ne egy kunyhóban képzelj el fűtés-világítás nélkül 1 laptoppal, amin veled vitatkozom:)). Nekem ne mondja senki, hogy 40-50 rongy/fő havonta nem elég. Bár az igaz, hitelünk nincs.
Az általad felsoroltak legalább nem tesznek kárt az országban, hogy a hordának melóznak, hogy miért nem, azt már leírtam.

Hülyék mindig lesznek, hiába, én mégsem tőlük félek. Tegnap is a buszon kis retkes, tán 4 éves cigó (talán jogosan "fröcsögök" a gyűlölettől): és miért nem üvölthetek amikor én azt akarok?? A szülei meg röhögtek. Az Újszövetség égetésekről is tudsz a Lauderben a elfogadó, szerető, megértő barátainktól? Pászka ünnepi nagy berúgásokról a Körúttól befelé? Baromira nem a szkinhedeket védem, nagyjából nem érdekelnek, csak lásd a másik oldalt is. El is tudom fogadni amit róluk írtál. Az én tapasztalatom róluk kb annyi, hogy olyanok mint a prolik, csak kopaszok, és az alkoholtól zsidóznak, nem pedig más szavakat üvöltöznek. Egykutya.

Te milyen békés buzi felvonulásról beszélsz? Seggük teletűzdelve mindennel, kereszténység (reverendában!), Magyarország gyalázásával? A Világörökségnek nyilvánított gyönyörű Andrássy utunkon, ahol mutogatták magukat, provokáltak, kisgyerekek lelki fejlődésében tettek kárt? Ez jó mi? Szóval ezek nem betegek, nem deviánsok. Nyilván a fartúrás jobban használ a nemzet fejlődésének. Persze én csak egy régimódi barom vagyok. Holott ez nem igaz, csak nem értem miért nem lehet azt megőrizni (konzerválni->konzervativizmus) korábbról, ami jó volt, logikailag nem zárja ki ez az emberek szabadságát (libertas->liberális), mint ahogy azt sem, hogy folyamatosan újítani (modernizálni) kell (ami nem jelent feltétlen rombolást sem...). A magyarok nagy része meg elítéli a homikat. Ez tény. Meg tapasztalom is. Akkor minek erőltetni (költői kérdés)? Elégítsék ki beteges hajlamaikat egy sötét szobában, hogy aztán később teljes depresszióba süllyedve tengessék napjaikat azon filózva, vajon miért nincs mellettük 20 unoka? (jól látod, én is olvastam már tanulmányokat róluk, meg a lelkivilágukról)

Abszolút félreértettél!! Egyáltalán nem azt mondtam, hogy meg kell mondani! Távol álljon tőlem! Ez ugyanakkora szélsőség lenne (szinte leállatiasodás), mint hogy fogadjuk el a homárokat! Vagy hogy a nők legyenek karrieristák, későn "vállaljanak" gyereket, utána se foglalkozzanak vele, hanem foglalkozzanak a már beindított karrierjükkel, és vágják be a bölcsődébe gyorsan. Ebből következik, hogy ma átlagosan egy szülő 7 percet beszél naponta a gyermekével.
Dehogyis! Mit akarok szerinted embergyártást? A duma, hogy "20 évesen ha nem szülsz falhoz állítalak", ugyanaz számomra, mint a "és akkor mivan ha a 6 éves gyerekem előtt nyelvpárbajozik (és még jó hogy csak az:)) 2 férfi a sarki boltban. Nem, mindkettő szélsőséges. Én csak azt mondom, hogy ma sulykolják a fejekbe, ba...l szerteszét, majd 40 évesen kezdhetsz családot alapítani, és tök normál, ha a saját nemedhez (is) vonzódsz. Holott ha nem ezt nyomnák a médiában, közéletben, művészetben, hanem ami a természetes volt több ezer évig (néhány beteg kivétellel amit már említettem, ami hatalmak aztán pillanatok alatt romba is dőltek), arra hívnák fel a figyelmet, hogy attól (is) ember az ember, hogy családja van, ami örömöt, értéket jelent; valóban anyagilag támogatnák (hogy az legyen az szerencsétlen ami szeretne lenni, tanár, kutató, esztergályos, mérnök, nem pedig multik rabszolgája ugye), akkor más lenne a végkimenetel, lenne jövőnk. Én erre gondoltam.

Szerintem meg pártrendezvény nem emlékezés, nem tudom mi volt a '90-es években, de a jelen helyzetet ismerem, én se mentem ki egyik nagy beszédre sem. Francnak kell aktuálpolitizálni (ilyenkor)! Pontosan tudom, a Milla ezt nyomta viszont. Meg a többiek is. Ez nem megemlékezés. Én elmentem a BME-től a Bem-szoborig, onnan a Kossuth térre, aztán a Bródy Sándorba, nagyapám útján. Az megemlékezés. Voltak még kiállítások, vetítések, előadások is biztos. Az meg nem, hogy "taszítsuk le a viktort!". Attól meg elég hitelesen hangzik, akit az utódpárt tett meg miniszterelnöknek. Hehe.

Nekem meg a ballibtől, a narancsnyájtól, meg az elbutított társadalomtól (és szövődményeitől) lesz hányingerem.

öööö nem nagyon értem amit a túlvilágról írtál, pedig arra még kíváncsi is lennék. Nekem új, hogy valaki elfogadja Istent+Jézust, de nem hisz az örök életben. Fordítva már sok hasonlót hallottam, de így... Tényleg érdekelne. De nem kell persze. Hát igen, aki ilyesmikben nem hisz (persze megalapozottan, számomra se szimpatikusak a magalapozatlan, babonás hitben élők), annak a halál még megrázóbb, mint egy "ilyesmi" fazonnak mint én. Tényleg durva volt az eset. Most olvastam, ma is megkéseltek egy nőt a XX. kerben. Dúl a rend.

Az én álláspontom az, hogy nem svédasztalon vannak a vallások, Biblia stb., hogy azt választja ki, ami neki jólesik, amivel tud azonosulni, ami meg ezzel együtt jár, az nem köll. Arra ott vannak az eszmék. Nekem ez túl kényelmes. Nyilván ez sok mindennel együtt jár: mert szinte mindenkiben van rá fogékonyság, viszont hogy mibe születünk bele, hogyan szocializálódunk, milyen hatások érnek életünk folyamán is sokat számít. És ugye itthon e jelenség erősen megcsappant, hála az elmúlt évtizedeknek, nyugaton az anyagiasságnak, északon a protestantizmusnak.
A sok rettenetes hír közepette érkezett egy nagyszerű is. Jövőre, az István, a király harmincadik évfordulójára ismét bemutatják ezt a nemzeti kincset. A Boldizsár Miklós, Ezredforduló című drámája alapján írt rockoperát Alföldi Róbert viszi színre. Igen, az az Alföldi…..
rkrm 2012.10.07 20:08:45
@Balcsapott: kultúráld magad. Nagyon jól tudom, hogy mi mit jelent. Sosem csápoltam a szociknak! Sem a fidesznek.
rkrm 2012.10.07 20:10:53
@kispestipeti: azt, h jobb, bal, nemtom. Sejtéseim vannak:) De!! Nem tettek keresztbe a nemzeti gondolkodásnak hoszzútávon sem. És nem gúnyolódtak...
rkrm 2012.10.07 20:21:13
@veracity: király vagy,megy a drukk, minél több nőt megdönthess. Csakhogy a nemzeti oldalnak nem lehet elfogadni a homoszexulatitást semmilyen formában:
1. a Biblia világosan fogalmaz ("Isten az embert férfinak és nőnek teremtette..."
2. a nemzethalál egyik oka. Nemcsak a szaporodás miatt, hanem az erkölcsi rend felborulásáért. Ami mellesleg az egyik különbség az ember és az állatok közt. Az ember oda tud figyelni, tudta régebben, mi a jó hosszútávon is.
3. a homoszexualitás divat. Nyomják minden lehetséges területen: ez normális, mindig volt, ugyanolyan ha férfival dugsz, mintha nővel. Holott ez nem igaz. Persze ma már ugye jobban lehet a történelmet nagy erőkkel hamisítani, mint régebben. Mindenki buzi volt: JÉzus, Szt István, Teleki (az összes:)), Petőfi, Mátyás király, megazorbán:) Vicc. Az nem, hogy az agymosott fiatalok meg kajálják.

Szóval ne féljetek (tudják akikeről írok), nyerésre álltok! Az új honfoglalásra.

Én viszont megyek, mert nem érek rá itt minden hülyeségre reagálni, meg jobb dolgom is van, minthogy kommentelgessek. Regisztráltam még régebben egy másik "cikk" miatt. Legalább tanulta vmit: tényleg 9 millió elbutított hülye van. A maradék maradhat.

Jó éjt!