Regisztráció Blogot indítok
Adatok
robertdani

245 bejegyzést írt és 523 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ruby Rose 12 éves korában jött rá, hogy a csajokat szereti. Az ausztrál modellből lett színésznő, akit az Orange Is The New Black című Netflix-sorozatban vagy éppen a mozikban most futó Meg című filmben is láthatunk, soha nem csinált titkot szexuális orientációjából, mert hát minek is kellene…..
Facebokon kaptam egy felkérést a napokban arra, hogy szedjem össze, mi is az a 10 album ami meghatározta az életemet. Nem komálom kifejezetten az ilyen felkérés-láncokat, de ez nyilván testhezálló volt - no meg egy jó apropó arra, hogy egy poszt szülessen belőle. Mondom is, mely lemezek és miért…..
Mi amikor elhatároztuk magunkat, hogy kiköltöztetjük az életünket külföldre, számításba sem vettük Angliát, így amikor már Brüsszelben úgy határoztunk, hogy tovább utazunk, ledöbbentünk a kutyabehozatal szabályain. Nézegettünk az interneten mindenféléket, hátha nem kell…..
robertdani 2015.02.24 15:28:37
@Tamás Hornyacsek: Itt Lulu évente egy oltást kap, ez a kötelező. 30 font szokott lenni. Ha bejelenkezel egy helyre állandóra, mindig küldenek levelet mikor esedékes a következő.
robertdani 2015.08.02 15:34:31
@Szuszek: egy hónap előre. Ez szokott lenni az alap. Meg lehet próbálni alkudni, akár be is jöhet.
robertdani 2018.04.22 16:43:37
Lassan én is eljutok oda, hogy azt mondogassam, amit a szüleimtől, nagyszüleimtől hallottam anno több százszor. Megint eltelt egy év és egyre gyorsabban peregnek előttem. Viszont így legalább megint elérkezett az idő, hogy a köpönyegforgató bértollnokok összeszedjék a kedvenc filmjeiket az adott…..
robertdani 2018.01.02 10:23:45
Jobb esetben minden film hatással van ránk. A legtöbb megnevetett, elszórakoztat, megsirat, és pár órán belül el is felejtjük az egészet. 2017-ben sok olyan alkotást kaptunk, ami többet nyújtott az előbb felsoroltaknál: napokig, hetekig, akár hónapokig is velünk maradt a megtekintése után; olyan…..
robertdani 2018.01.01 09:20:45
@Kata SWL: Bocs, nem kritizalni akartam az izlesed csak idebofogtem, mert ezekbol 5-ot lattam es azok nalam a Top 50-be sem fertek be. De itt van a listazasom, mondjuk ez nalam ugy mukodik, hogy miket lattam az adott evben. Nem foglalkozom a datumokkal. :-)
robbiedani.tumblr.com/tagged/best-of-movies
robertdani 2018.01.01 09:23:03
@Kata SWL: 2016 nalam eszelosen eros volt, az elso 50-ben csak 8 pont fole pontozott filmek fertek de 2017-ben alig lattam jot, van ami 6 pontos es listan van. :-)
robertdani 2018.01.01 10:37:06
@Kata SWL: én általában a szerint pontozok, hogy mekkora a katarzis. ☺ a film rám gyakorolt hatása a fő szempont, minden más kb. lényegtelen.
Smoking Barrels Az / It (2017) 2017.09.07 06:00:00
Gabi vagyok, az utóbbi egy évben találkozhattatok velem a Supernatural Movies oldalán. Mostantól itt próbálok majd filmeket jól megkritizálni, illetve fejlődni. Odavagyok Joon-ho Bong és Xavier Dolan munkáiért, a kedvenc színészeim James McAvoy, Tom Hardy, és Emma Thompson, a…..
robertdani 2017.09.07 10:18:58
Utazás az ismeretlenbe, utazás egy idegen helyre... Külön érdekesek azok a sci-fik, amelyek kifejezetten a tudomány határáig merészkednek, majd szépen átkúsznak a fantasztikusba. Mintha csak egy dimenziókapun lépnének át. Egyszer itt, majd ott, nincs keveredés. Paul W.S. Anderson húsz év után is,…..
Az első három rész után az év eddigi legjobb és legfontosabb sorozatának neveztem A szolgálólány meséjét (The Handmaid's Tale), és ezt most, hogy véget ért az évad, simán fenntartom. Az utolsó, tizedik rész csütörtökön került fel az HBO GO-ra, Magyarországon egyelőre csak itt lehetett megnézni a…..
robertdani 2017.06.18 08:09:53
@labove: hahaha. Ezek után kíváncsi lettem neked mik a minőségi sorozatok.
Smoking Barrels War Machine (2017) 2017.05.27 06:00:00
A Netflix filmgyártása ezekben a napokban igencsak meghatározó fordulópontokon esik keresztül: az Okja éppen Cannes-ban versenyez, azt bizonyítandó, hogy az Almodóvarok ellenszelében és a Beasts of No Nation dicstelen kampánya után igenis van létjogosultságuk a fesztiválközegben…..
Trollokkal háborúzni nem okos dolog, de kiröhögni őket annál viccesebb. Pumped Gabó és Pumpedné Ági reagál a Pumpedék című realityre érkezett kommentekre. Már amiket fel tudnak olvasni hibátlanul. Vagy bárhogy. ..
robertdani 2017.05.21 20:46:21
A különböző véleményeket és kritikákat olvasva szinte napok alatt terjedt el az a narratíva, hogy Ridley Scott-tól a rajongók szinte kikövetelték a Prometheus beszántását és egy klasszikus Alien-filmet, a rendező pedig a szerző szemléletének függvényében hol készséggel, hol sértődötten állva a…..
Nem, nem kaliforniaálmozom! :) Bocs. Kicsit félve írom le, nehogy valakit élete legszörnyűbb 2 órájába taszítsak bele, hogy én imádtam a La La Landet. Annyira imádtam, hogy meg akartam mutatni Drisnek is, annak ellenére, hogy ő ideges lesz az ilyen táncos-énekes történetmeséléstől, valahogy bíztam…..
Antibaby naplója Anya csak egy van 2017.05.15 00:09:45
Írtam már? Azt hiszem, még nem. Anyukámmal egy éve nem tartjuk a kapcsolatot. Egy gyönyörű május eleji vasárnapon (igen, egészen pontosan Anyák napján) közölte, hogy ő nem akar többet jönni hozzánk. Volt még hozzá nagy kiborulás is, de az mellékes. A lényeg, hogy azóta se a lányára, se az unokájára…..
Az április pangás után májusban a szuperprodukciók veszik át a terepet, azaz a stúdiók marketinggépezetének hála aligha kell félnünk attól, hogy lemaradunk a megnézésre érdemes filmekről. Mutatjuk, mit tudunk javasolni a nagy dobások közül, illetve menetrendszerűen egy újabb…..
robertdani 2017.05.04 08:21:30
Smoking Barrels Sorozat: Fleabag 2017.03.11 06:00:00
A 6 részes minisorozattól leginkább a brit abszurd humor legújabb, dramedybe oltott képviselőjét vártam, azonban a Fleabaget író, rendező és a főszerepét játszó Phoebe Waller-Bridge egy egészen elképesztő és nehezen szavakba önthető művel lepett meg. Kezdve azzal, hogy egyáltalán nem lehet hozzá…..
robertdani 2017.03.11 07:52:15
Épp nem voltam blogolós, amikor meghalt George Michael, de mivel nagyon sokat írtam róla korábban itt, úgy gondolom, így utólag sem árt megemlékeznem a haláláról. Ami nem lepett meg, erősen benne volt a pakliban, hiszen évek óta nem adott hírt magáról. Ami meg mégis kiszivárgott, az nem egy…..
aeon flux 2016 legjobb filmjei 2016.12.31 08:25:00
Több mint 270 filmet mutattak be idén a hazai mozik (meg jó néhány korábbit, újra), és ugyan ennek csupán úgy 40%-ához volt szerencsém, azért megkísérlem hitelt érdemlően felállítani belőlük azt a 25-ös listát, ami a legnagyobb kedvenceket tükrözi ebből a nem is rossz esztendőből. Élveztem, amit…..
robertdani 2016.12.31 17:29:57
@Takács Máté: nagyon lassú film és közben mégis szétfeszít belül.
Sokszor csak legyintünk, amikor egy ismeretlen, elsőfilmes rendezővel van dolgunk, mondván az elvárások ilyenkor úgysem ölthetnek reális mértékeket. Pedig lehet, hogy érdemesebb lenne kicsit ezt a szemléletet megfordítani (amit a Cowboyok megnézése után én igyekezni fogok…..
robertdani 2016.11.27 16:45:57
A minap belefutottam egy felvételbe a 2008-as Grammy díjátadóról, ahol Beyoncé Tina Turnerrel énekelhette a Proud Mary-t. Eléggé megindító dolog két korszak díváit egymás mellett látni, ráadásul úgy, hogy az ember tisztában van vele, hogy Turner olyan előadó, aki nem csak simán odatette magát jóval…..
Depeche Mode toplistát összeállítani Magyarországon olyan, mint belenyúlni egy darazsakkal teli kaptárba - merész vállalkozás. Éppen ezért még csak meg sem próbálok objektív lenni, ehelyett egy emlékfoszlányokkal teli teljesen szubjektív válogatást csináltam azokból a dalokból, amiket nagyon…..
Szeretném-e, ha magyarországi hozzájárulás nélkül kötelező jelleggel bárkit betelepíthessenek az országba? Kollégáimhoz hasonlóan (itt, itt, itt, és itt mondtunk eddig véleményt a kérdésben) erre az én válaszom is az: naná, hogy nem. Egy éve már megírtam, hogy…..
robertdani 2016.10.02 11:31:36
Őszinte, öncsupaszító, önboncolgató, néha már kínosan sok is, de persze direkt, mert Puzsér nem csinál semmit véletlenül, és azt akarja, hogy te érezd magad kényelmetlenül, miközben ő az öngyilkossági hajnalmairól és a neurózisáról beszél. Kurvára le van fogyva, remélem…..
Tegnap a Facebookon indítottam egy képes mappát ezeknek a filmeknek, de aztán a privát oldalamon megosztva elszabadult a pokol, és barátaimnak, ismerőseimnek hála sikerült összegyűjteni pár igazi gyöngyszemet azokból a filmes jelenetekből, momentumokból, karakterekből amelyek anno…..
Sokat elmondd egy trilógiához való viszonyomról, ha az adott filmekből az egyiket betettem az aktuális "látnod kellett volna" - listába (ide), a másik pedig még annál is erősebb osztályzatot kapott (itt olvasható a kritika) , ugyanakkor ebből adódóan a Nyomtalanul és a…..