Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lia szerint

12 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két év alatt 46 ezer (!) fővel apadt a magyarországi felsőoktatásba jelentkezők száma. Míg 2011-ben 141 ezren adták be jelentkezési lapjukat, addig tavaly 110 ezren, idén pedig mindössze 95 ezer diák jelentkezett. De hová tűnnek a diákok a felsőoktatásból? Okok és…..
Tegnap találkoztam egy régi barátommal, akivel még évekkel ezelőtt veszítettük szem elől egymást. Gábort mindig is ambiciózusnak ismertem, már annak idején is arról ábrándozott, hogy saját céget alapít és csak magának dolgozik majd. Ettől egyelőre még messze van, de az út,…..
Volt bennem némi izgatottság, amikor elindultam a Schola Europa felé. Ahogy a Keleti pályaudvar irányából egyre közelebb és közelebb értem pedig egyre csak fokozódott. Végig azon gondolkoztam, vajon hogyan fogadnak majd, segítőkészek lesznek-e, mit szólnak ahhoz, hogy szeretném…..
Az elmúlt hetekben mást sem csináltam, csak különböző felsőfokú szakképzést kínáló intézményekkel ismerkedtem. Abból indultam ki, hogy mivel a választási lehetőségek óriásiak, időt kell szánnom a döntésre, ami nemcsak a következő két évemet, de az azt követő…..
Az előzőekben az iskolák információi alapján az általam felállított kritériumrendszer szerint hasonlítottam össze négy intézményt: a Schola Europa Akadémiát és a Forrai Magániskolát, majd az EFEB és a Számalk oktatási központokat. Feltétlen olvasd el ezt a bejegyezést, ha…..
Az intézmények összehasonlításának második körében két jó nevű, meghatározható képzési területeken oktató iskolák után két olyan intézmény következik, amelyek ún. központként működnek, azaz a felnőttképzéstől a szakképzésen át a továbbképzésig számtalan…..
Mint azt az előzőekben írtam, jelenleg nem található az interneten olyan oldal, amely a felsőfokú szakképzés iskoláit hasonlítaná össze részletesen, éppen ezért kidogoztam egy kritériumrendszert, aminek a mentén összevethető az intézmények kínálata. Első körben a Schola…..
Ha már eldöntötted, hogy felsőfokú szakképzésben szeretnél tanulni, a legnehezebb kérdés annak megválaszolása lesz, hogy a temérdek iskola közül, mégis melyik a legjobb választás. Hirdetésekben nincs hiány a világhálón, elég csak beírni a keresőbe, hogy OKJ és máris…..
Tegnap olyan dolog történt velem, ami miatt alapjaiban kell átgondolnom a felsőfokú szakképzésben tervezett tanulmányaimat. Munkalehetőség került kilátásba! Erre a verzióra a legkevésbé sem számítottam - mindenhonnan csak azt hallani, hogy „hú, de nehéz elhelyezkedni" -, és…..
Ami talán a legfontosabb: számba venni, mit nyerek (és persze mit veszíthetek) azzal, ha felsőfokú szakképzésben folytatom tanulmányaimat. A jelentkezési határidőig még közel három hetem van, azaz ennyi idő áll rendelkezésemre ahhoz, hogy eldöntsem, hol és mit szeretnék tanulni.…..
Nem jöttek be a számításaim, csúfos vereséget szenvedtem az idei ponthatárokkal vívott küzdelemben, és most itt állok, bevallottan kétségbeesve. Persze, hivatkozhatnék arra, hogy az elmúlt évben mennyire megváltozott a rendszer, és mennyire megnőttek a ponthatárok, és…..