Regisztráció Blogot indítok
Adatok
samsaratrial

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vakkantó SZŐRnyű helyzet 2011.03.22 02:05:00
Gondolnátok, hogy ez a kép egy schnauzert ábrázol? Kutyakozmetikus szakértőnk Bogi - aki nem mellesleg a Toto márka megálmodója - rendre elkápráztat minket elképesztő ehhez hasonló sztorikkal arról, hogy milyen elhanyagolt kutyákkal állítanak be hozzá. Nem ritka, hogy két három…..
samsaratrial 2011.04.15 12:14:30
A téma több mint aktuális számomra, nekem Tibeti Terrierem van, és mindamellett, hogy vele közelharcot kell vívnom, lassan erősen magammal is. Merthogy van az a szőrminőségű kutya, akit tényleg elég hetente 1 x fésülni, és van ő, aki 2-3 nap alatt képes becsomósodni. Havonta ( 3 hetente) kozmetikus, oké, aláírom. De amíg más kutyája minden további nélkül belegázol a vízbe fürdeni, nekem mindig azt is számításba kell venni, hogy ezt az akciót 45 perc (jó esetben) fésülés követi, már esetben a következő fürdésnél teljesen összeáll a szőre. Nem jó se neki, se nekem. Azt, hogy 2 óra kb (napon), amíg megszárad - ezt már nem is említem. És itt nem az én lustaságomról van szó, hanem az élményről, amitől a kutyámat esetleg megfosztom ezzel a macerával.
Arról nem is beszélve, hogy ha nincs össze gumizva a szőre, akkor nem lát rendesen. Persze, fel lehet csatolni. De vajon a kutya mint olyan arra van kitalálva, hogy csatokkal / gumikkal a fején rohangáljon? A természetes élőhelyén nem gond a tájékozódás, de azáltal, hogy "behoztuk" a városba, esetleg dolgozni / sportolni szeretnénk vele, mennyire fontos a fajtajellegzetesség megőrzése?
Személy szerint erősen gondolkozom, hogy lenyíratom, akármennyire is így tetszik igazán. Nonszensznek találom, hogy egy balatoni hétvégére nagyobb az ő neszesszere , mint az enyém. Egy kutyáról beszélünk, és nem kiállítási tárgyról.
Mi utáljuk az esőt. A kutyám és én. Úgy testületileg. Ő mondjuk jobban. Én értékelem azt a részét, amikor nem kell kimennem az esőbe, élvezettel nézek ki az ablakon egy meleg teával és egy jó könyvvel felszerelkezve, plédbe burkolózva, és elégedetten nyugtázom, hogy nekem ma…..
Vakkantó Ssssssss.....fekszik 2010.10.14 20:16:00
Egy magyar celeb mondta egyszer: "Van az a pénz, amiért az embernek korpásodik a haja" Hát valami ilyesmi jutott eszembe, mikor hétfőn megnéztem a Dr. Csont (Bones) című amerikai sorozatot az RTLklubon. Egyúttal megértettem azt is, hogy orvos ismerőseim miért nevetnek sírva a…..
Ugye mindenkinek megvannak azok a mondatok, amiktől nevető, vagy rángógörcsöt kapunk a parkban, illetve esetleg menekülőre fogjuk, attól függően milyen a kérdéses kutya gazdi összeállítás. Nem bánt, csak játszik! - Az egyik legnagyobb klasszikus. Többnyire fiatal, bohókás,…..
samsaratrial 2010.08.30 11:06:18
@SNóri: Tibeti Terrier. Nem egyszerű, na de azért nem is lehetetlen :))

a "nézzed és tanulj"-hoz - "ez a kutya hogy milyen okos! az enyém nem ilyen okos, ő ilyeneket nem tud!"
"hát, csupán kb. 6 hónapig kell vele 20-40 percet gyakorolni hetente 5x, akkor ő is ilyen okos lesz"

Briard és Tibetke sétálnak - "jajjde édesek, ő a kicsinye, ugye?"
Voltunk az ELTE etológia tanszékén egy kísérleten. Menjetek ti is, nagyon jó volt :)Részletek:Kutyák viselkedésével kapcsolatos kutatások
”Szerinted én ettem meg?”Vegyen részt legújabb tudományos vizsgálatunkban! Szia! 
A nevem Julie, az ELTE Etológia…..
Most hogy jó idő van, csinálunk mindenfélét. Talán még több mindent is, mint amennyit kéne.Járunk ugye nyomkövetni. Ezzel most ott tartunk, hogy hétvégén már 100 lépéses nyomszárat kell csinálnunk, és már nem kell minden lépésbe jutifalatot rakni. Kéne itthon gyakorolni a…..