Regisztráció Blogot indítok
Adatok
darvasadam

65 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez itt szintén még csak egy placeholder...
Ha szeretnél írni...
Aki másodiknak ír, ide kerülhet egy időre...
Ádám a Leporolt megapixelek blog kitalálója és szerkesztője. Ha nem a számítógép előtt ül Budapesten, akkor szeret a hegyek közt bóklászni vagy hátizsákkal valamelyik tengeren túl utazni...
Kitartó olvasóink emlékezhetnek, hogy hiába töltöttünk el 4 napot Rioban utunk legelején, nem sikerült kipipálnunk a legkipipálandóbb látnivalókat: a Cukorsüveget, ami teljesen ködbe volt burkolózva, amikor ott jártunk, illetve a híres Krisztus-szobor csúcsát (Corcovado), amit…..
mañana Ilhéus 2015.12.20 10:27:38
Visszatértünk együtt abba a városba, ahol Judit a három hónapos ösztöndíját töltötte. A reptértől helyi járattal elzötyögtünk a szálláshoz, ami méltó befejezése volt az utunknak, egy tengerparti hotel Ilhéus legszebb strandján. Ledobtuk a hátizsákot és leszaladtunk a…..
Utolsó természetközeli utunk a Salvadortól pár száz kilométerre lévő Chapada Diamantinába (magyarul: gyémánt fennsík) vezetett. Ez a Hollandia méretű régió természeti szépségeiről nevezetes, amelyet sok kiemelkedő plató (chapada), számtalan vízesés, barlang és széles,…..
Pantanal után Salvadorba utaztunk, ahol másfél napot terveztünk eltölteni. Salvador, Bahía állam fővárosa, ami egykor Brazília fővárosa is volt, rendkívül kétarcú város. A történelmi városrész, ami csak apró területét foglalja el a városnak, hangulatos, színes kis…..
Bonitoból „magán” kisbusszal jutottunk el Pantanal-ra, Dél-Amerika legnagyobb mocsaras vidékére, aminek a legnagyobb része Brazíliában van, de jelentős része átnyúlik Bolíviába és Paraguayba. Eredetileg Amazóniába akartunk menni, de Juditot kollégái meggyőzték, hogy ha…..
mañana Mikulás flip-flopban 2015.12.06 22:13:05
Boldog Mikulást kívánunk minden kedves olvasónknak Pantanalról, a brazil-bolíviai-paraguayi hármashatár vidékéről! Sajnos reggel nem találtunk semmit a cipőnkben, habár ez itt inkább jó hírnek számít - tekintve a skorpió, tarantula, kígyó és százlábú jelenlétét! Kissé…..
mañana (Qué) Bonito 2015.12.06 21:31:20
Viszontagságos érkezésünk után Bonitoba, egy kellemes hostelben találtuk magunkat, ahol 5 éjszakát töltöttünk – ezzel egész túránk alatt a leghosszabb „egy helyben” tartózkodásunkat. Mint korábban említettük, az első napi túránkat már a rioi reptérről lemondtuk a…..
Meg van az a film, amelyikben Tom Hanks a reptéren ragad? Nos, velünk is ez történt… Az Ilha Grande-ről való visszatérésünk utáni reggelen már 8 előtt a hostel konyhája előtt sündörögtünk, hogy minél hamarabb nekikezdhessünk reggelinknek, ugyanis el kellett érnünk a…..
mañana Ilha Grande 2015.12.02 00:08:33
Még kolumbiai utunk során találkoztunk egy ausztrál párral, akik meséltek nekünk Ilha Grande-ról (Nagy Sziget), egy szinte érintetlen szigetről, ami teljesen elbűvölte őket. Ezért számunkra sem volt kérdés, hogy el kell látogatnunk oda. Az egykori börtönsziget arról nevezetes,…..
Rio a világ egyik legszebb városa. Sokszínű, változatos, hangulatos. Csodaszép a fekvése, hatalmas kiemelkedő hegyekkel, hosszú fehér homokos strandokkal, régi városrészekkel, favelákkal (nyomornegyedek), és a világ legnagyobb városi erdejével, ami ráadásul trópusi, atlanti…..
mañana Ismét pakolunk... 2015.11.21 13:33:50
Hát, eljött az idő, hogy megint bepakoljunk a nagyhátikba. Ki Budapesten, ki már Ilhéusban, hogy vasárnap reggel Rióban találkozzunk hosszú idő után újra és vágjunk neki közös, egy hónapos barangolásunknak. Ezúttal kevésbé lesz zsákbamacska az út, mint az szokott lenni, mert…..
mañana Medellín 2014.01.09 04:07:41
Fájó szívvel hagytuk ott Cartagena-t és a Karib-tenger partját, de következő állomásunkról, Medellínről olyan sok jót hallottunk más utazóktól, hogy bizakodva néztünk ezen újabb metropolisz elé. Medellín klímája az ország legkiválóbbja az összes kolumbiai szerint, akivel…..
darvasadam 2015.11.16 19:09:03
@kvir: Örülünk neki! :)
Jó szórakozást Cartagenaban és Kolumbiában! Mi is hamarosan újra útra kelünk, talán még blogolás is lesz belőle. Ádám
mañana Guatapé 2014.01.19 13:28:29
Santa Rosában kicsit elbizonytalanodtunk, hogy mit is csináljunk a maradék két napunkban. Végül is úgy döntöttünk, hogy Medellínbe visszabuszozunk, mert onnan több látnivaló is elérhető közelségben van. A hosztelben aztán további lehetőségekről kaptunk felvilágosítást és a…..
mañana Deklimatizáció 2014.01.19 13:13:32
A három napos Paramo túránkat úgy döntöttünk, hogy a közeli termálfürdőben pihenjük ki. Santa Rosa de Cabal arról híres, hogy a termálfürdő egy hatalmas vízesés tövében fekszik. Buszra pattantunk tehát és meglátogattuk a híres Las Termales de Santa Rosa helyszínt. Nem…..
mañana Paramo trek 2014.01.15 07:02:17
Salento-ból mindenképpen fel akartunk mászni a Los Nevados Nemzeti Park (Parque Nacional Natural Los Nevados) egyik vulkánjának csúcsára. (képek itt)Ez a hegyvidék az Andok középső hegyvonulatán fekszik, és négy féle ökoszisztéma jellemzi: gleccserek (3 db), superparamo –…..
mañana Aklimatizáció 2014.01.14 16:18:27
Mint az előző bejegyzésben említettük, Medellín után egy 4000 fős faluba, Salentoba vitt utunk. Ez részben a véletlen műve volt, ugyanis eredetileg Manizalesbe, egy jóval nagyobb városba szerettünk volna menni. Ott azonban nem találtunk szállást a neten, Salentoban viszont igen.…..
mañana Shakira esete az ördöggel 2014.01.09 05:15:13
Medellínből egyből a kolumbiai kávétermesztő zóna közepébe buszoztunk. Egy 1900 méteren fekvő kis faluban, Salentoban foglaltunk szállást. Első itt töltött napunkon a legturistásabb attrakcióra adtuk fejünket: meglátogattunk egy kis, családi kávéültetvényt. Ez a bejegyzés…..
mañana Cartagena 2014.01.08 05:16:58
„keresgélt a repülőgépfél szárnnyal a vizet szántva míg a lagunák közt rálelt a parázsló betonsávra domborodott az ég kékje homorult a földnek zöldje mikor a gép alázökkent fújtatva és dörömbölve húzta a sok kis cölöpház maga alá az árnyékát rezegtek mint a…..
A Tagangában elmaradt búvárkodást tegnap Cartagénánál pótoltuk be. A várostól kb. 30 km-re fekvő Islas del Rosario szigetcsoport a fő merülőhely. Ez egyben egy nemzeti park is és itt található a kolumbiai Karib-tengerpart koralljainak legjava. (képek itt) Judit igazi merülésre…..
mañana Bocas de Ceniza 2014.01.02 03:59:16
Mivel két éjszakát foglaltunk a hostelben, maradt egy napunk körülnézni. Késői kelés után és kikérdezve a házinénit elindultunk busszal a Las Flores régióba, ahol a Magdalena folyó beleömlik a Karib-tengerbe. Azt mondták, finom halételeket lehet ott enni és érdekes hely. Ez a…..
- családod lakik itt- barátaid laknak itt, akiknek a családja befogadó- Gabriel Garcia Marquez újságírói ösztöndíjjal töltöttél itt egy hetet és mindenkit ismersz. Barranquilla, amely a Magdalena folyó torkolatánál fekszik, egy hatalmas ipari kikötőváros, amelynek…..