Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Istenadta

37 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Biztosan mindenki ismeri George Ezra Budapest című számát, aki meg azt hiszi, hogy nem, az rá fog jönni a dal hallatán, hogy de. Csak kattintsatok a videóra! Azon elgondolkoztatok már, hogy mi köze a dalnak a mi fővárosunkhoz, ami egyre több rendezőt ragad meg és egyre több…..
A technológiai fejlődés kezd gátad szabni annak a gondolkodásnak, miszerint a kormányoknak hagyniuk kell a piacot. Megdőlt az elmélet, hogy a gazdaság magát szabályozza Adam Smith „láthatatlan kéz” teóriája alapján. A laissez-faire (a liberális piaci gondolkodás alapja: hagyja…..
Valami olyan mértékű disznóság történt a hazai felsőoktatásban, amit most bizony meg fogok veletek osztani. Persze, ha azt mondjuk, hogy a felsőoktatásnak az életre kell nevelnie, akkor ÁVF (Általános Vállalkozási Főiskola) olvasatában most végezték a legtökéletesebb munkát…..
Napjaink magyar politikája jelenleg jól leírható egy hurrikán (vagy tájfun…) jelenségével. Amíg a felhőtömeg egyre jobban tombol, mert ehhez megvan az energia utánpótlása – meleg, párás levegő – addig a vihar „szemén” belül úgy érezhetnénk, mintha körülötte minden…..
 2009-ig még maga Orbán is élesen ellenezte az orosz befolyásszerzést, és ebben a racionális és az emocionális Fidesz szavazók is egyaránt tapsolva támogatták. Mára azonban  úgy fest, a keleti nyitás szükségességét a gazdaságiak mellett immár ideológiai érvekkel magyarázó…..
A közgazdászok fő érve a globalizáció és a szabad, kapitalista piac mellett rendszerint az, hogy a globális társadalom csak a nyertes oldalon állhat minden szempontból. Azonban a tőkevonzás szabályai veszélyekkel is járhatnak. A pénz ugyanis egy olyan részecskeként működik a…..
Hollandiában él egy népcsoport, amelynek a tagjai ugyanúgy kékszeműek és szőkék, mint a helyiek nagy többsége. Ám az „őslakos hollandok” szerint annak ellenére rögtön felismerhetők, hogy látszólag semmiben sem különböznek tőlük. Ők a „karavánlakók”, hollandul a…..
Orbán Viktor miniszterelnök Tusványoson kijelentette, hogy "illiberális" állam épül Magyarországon. Ez ijesztően hangozhat a társadalom műveltebb tagjai számára, de van ennek a kijelentésnek alapja vagy esetleg csak egyszerűbb fejjel kéne gondolkoznunk? A következő cikk ennek a…..
Belgiumban volt egy megdöbbentő esemény, ami miatt tűzoltók mosták a „mocskot” a bíróságokról és a minisztériumokról, a társadalom pedig megdöbbent és fellázadt. Konkrétan megingott a belga közszférába vetett hit, mivel a legjelentősebb közszereplők emberkereskedelem és…..
Ki ne ismerné Dorothy történetét, aki Totó kutyával és újonnan szerzett barátaival, a Madárijesztővel, a Bádogemberrel és az Oroszlánnal elindul, hogy Óz, a hatalmas varázsló segítségét kérje? Ha L. FrankBaum világhírű könyvét nem is, de Judy Garland felejthetetlen…..
Az orosz-ukrán konfliktus kibontakozása közben megjelentek olyan vélemények (az ukrán kormányfő részéről), hogy Oroszország ki akarja robbantani a 3. világháborút! El kell, hogy szomorítsam Arszenyij Jacenyuk miniszterelnököt, mert Ukrajna nem ér meg háborút, senkinek sem.…..
A magyarok mindig is híresek voltak a világhoz való szarkasztikus hozzáállásukról. Nos, Budapest központjában járva az a benyomásunk lehet, hogy ennek a „hungarikumnak” hon- és városatyáink egy egész teret is szenteltek… A Szabadság térről dióhéjban A tér története…..
Sokan össze szokták keverni a majákat és az aztékokat, sőt egyesek azt hiszik, hogy ezeket a népcsoportokat a spanyol "conquistadorok" ki is irtották. Ez hatalmas tévedés. Kik azok a maják? Aranykorukat i.sz 200-950-ig élték, amikor virágzott a maja kultúra, építészet és…..
Istenadta 2014.01.13 12:38:09
@Pierr Kardán: Picit olvass utána a maja civilizációnak, illetve olvasd el jobban a cikket, de mindenek előtt mikorról is szól a szöveg és az európaiak mikor is kezdték elfoglalni Amerikát? :)
Miként lehet az, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói létszámát és diplomáinak értéket is növelni tudta az utóbbi évekhez képest, mindezt pedig egyedüliként a magyar egyetemek közül! Tisztelt Egyetemi Polgárok! A mai napon értesülhettünk mindannyian arról a jó…..
Istenadta 2013.12.24 02:07:52
@igazmondó.juhász:
Én meg diák vagyok az egyetemen és ellent kell, hogy mondjak. Jelenleg a Corvinus Egyetem egyértelműen a hazai felsőoktatás legkiemelkedőbb intézménye jövőbeli elhelyezkedési esélyeket nézve is, de az oktatás sokszínűségét tekintve is. Bevallom, én a nemzetközi programban veszek részt, tehát külföldi professzorok TANÍTJÁK (tényleg ezt csinálják) meg a diákokat az anyagra. Persze vannak hiányosságok, abszolút fölösleges tárgyak, melyeknek semmi értelmük nincs..., de mindent egybevéve csak több leszek a diplomám megszerzése után. A csoporttársaim ráadásul a világ minden tájáról érkeztek és még a sokszínűséghez hozzá tartozik a nagy létszámú cserediákok jelenléte is. Ezenfelül a világ legjobb egyetemeivel van az intézménynek szerződése. Csak élni kell (kellett volna) a lehetőségek hatalmas tárházával és valószínűleg más lenne a vélemény, ha valaki nemcsak Corvinusra jár, hanem Corvinusos is...
A Corvinus Egyetem ismételten egy magas rangú diplomáciai eseménynek adott otthont. Falah Mustafa Bakir, kurd külügyekért felelős miniszter tartott előadást Kurdisztánról, annak viszályos történelméről, adottságairól, jelenéről és jövőjéről. Kurdisztán a történelem…..
Közgazdász Online Viva Las Vegas! 2013.11.14 14:14:38
Las Vegas a világ fertőjének, pénzének és csodáinak a gyűjtőhelye. Építészeti csodák, elképzelhetetlen mennyiségű pénz és Amerika krémje az, ami miatt Las Vegas világhírnévre tehetett szert a Nevada sivatag közepén.     Rövid történelem Las Vegas egy oázis…..
1787. szeptember 17-ét írunk. Ekkor fogadták el a pennsylvaniai Philadelphiában a világ legrégebben (kisebb, nagyobb kiegészítésekkel) hatályban levő alkotmányát. Ez az alaptörvény a kor legfejlettebb, legkiforrottabb eszméit ötvözte, olyannyira hogy a legnagyobb része ma is…..
Istenadta 2013.11.13 14:21:56
@Mr. Waszabi: Igen nagyon jól működő re ndszer. Olyannyira, hogy megint megemelték a plafont és tovább nő az adósság, amely már így is magasan a világ legnagyobb külföldi kitettségű adósságága... Ezt nevezem a jól működő és kikerülhetetlen intézménynek...
Deutschland, Deutschland… Angela Merkel pártja a CDU (Christlich Democratishen Union) / CSU (Christlich –Soziale Union) történelmi győzelmet aratott a német választásokon, csupán öt mandátummal lemaradva az abszolút többségtől. Eddigi koalíciós partnere az FDP liberalista párt…..
The Corvinus University had that honour that Ban Ki-moon, the Secretary General of the United Nations, is now our honorary Doctorate. The celebration took place on 2013.10.09. “Köszönöm, hogy Közgázos lehetek!” He began his speech with this Hungarian sentence which means that “I’m…..
Miért hibás termék a devizahitel? 2008 előtt ömlesztették a bankok a jen és a svájci frank alapú devizahiteleket a lakosságra. Ebben hibás a lakosság is, mivel nem mérlegelte a kockázatokat, azonban ha valaki elkezdett kételkedni ennek a terméknek a biztonságosságában a bankokban…..
Azt írja az újság, hogy október 30-án véget érhet a a Közraktári utcai CET kulturális központ parkolóház bevásárlóközpont biopiac és event hall kálváriája. A közlemények szerint novembertől a nagyközönség is igénybe veheti a CET szolgáltatásait, amelyekre talán az…..
Bevezetésként le szeretném szögezni, hogy nem a pszichológiai értelembe vett belső szabadságról fogok beszélni, hanem a személyes szabadságról, arról, hogy létezik-e úgy összességében bármely közösségen belül valós szabadság. Aztán Magyarországon milyen helyzetben vagyunk…..
A Külügyminisztérium és a Budapesti Corvinus Egyetem közös szervezésében tartott előadást Egyetemünkön 2013. szeptember 13-án, pénteken Aung San Suu Kyi. A burmai ellenzék Nobel-békedíjas vezetője Kövér László házelnök meghívására érkezett Magyarországra, de…..
  Miért hibás termék a devizahitel? 2008 előtt ömlesztették a bankok a jen és a svájci frank alapú devizahiteleket a lakosságra. Ebben hibás a lakosság is, mivel nem mérlegelte a kockázatokat, azonban ha valaki elkezdett kételkedni ennek a terméknek a biztonságosságában a…..