Regisztráció Blogot indítok
Adatok
naptalankelet

11 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tibi atya, Trollfoci, Rubint Réka, Kasza Tibor - ismerős nevek? Akár szereted őket, akár nem, értékítélettől független kijelenthetjük, hogy ők olyan szereplői a mai magyar közösségi médiának, akik egy-egy poszttal akár több százezer embert tudnak megszólítani, képesek…..
Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a menekültválság óta turnézza szét magát a létező összes médiumban, és mondja el az örök igazságot úgy általában mindenről. Érvrendszere kikezdhetetlen, bármelyik laikust képes meggyőzni pár perc alatt. 5 érvet szedtünk össze az internetről azt bizonyítva,…..
Hollandok és magyarok közös akaratából született egy kezdeményezés, aminek célja volt: élhetőbbé tenni a város egy kis pontját, a Ferenc teret és környékét. A Mission Possible nevű projekt záróeseményén jártunk a Trafóban. A projekt aktualitása a Ferenc tér jelenleg is zajló rehabilitációja,…..
Miért van jelen a szélsőjobboldal ilyen erősen Magyarországon? Mik ennek az okai, egyáltalán létezik-e objektív mérőszám ezen attitűdök mérésére, és, mi lenne a megoldás ezek kiküszöbölésére? A Political Capital eszköze segítséget nyújt ebben, a helyzet megoldásáig azonban még hosszú út vezet. A…..
Daher Rashed az ELTE arab tanszékének oktatója, annak a Libanonnak a gyermeke, ami két évvel a negyedik arab-izraeli háború után 15 éves polgárháborúba került, és csak 1989-től kezdhette el újrarendezni politikai, társadalmi rendszerét. Szülőföldjén a szíriai polgárháború kitörése miatt ismét…..
Érdekes esemény zajlott le csütörtök este a Corvin Clubban (volt Corvintető). A szakmai vitaestként meghirdetett rendezvényen, ahol a két meghívott vendég egyike gender szakértő, a másik iszlámkutató volt, többek között szó esett a menekült- és bevándorló krízis, a terrorizmus, valamint a nemi…..
Nem valami ellen, hanem valamiért alakultunk meg. Mondta László Balázs, a Konzervatív Hallgatók Szövetségének elnöke a Magyar Hírlap cikkében arra a kérdésre, hogy a liberalizmus ellenpólusaként jöttek-e létre, majd bekezdésenként elejtett egy kultúrmarxizmust, nemzetrontó liberalizmust,…..
Adott egy elég szomorú helyzet, aminek diagnózisát nagyjából úgy lehetne felállítani, hogy elkezd a gyermek ismerkedni az Office 2003 programcsomaggal általános iskolában, majd gimnáziumban, szakközépiskolában a végzős évre megtanulja kezelni a word, powerpoint, excel hármast, talán belepillant az…..
naptalankelet 2016.03.26 21:43:25
@bonobonohu: Javítva, köszi.
naptalankelet 2016.03.27 01:23:08
@kulcsar2011: Valószínűleg azóta javítottak a seo-n. Amikor én néztem, semmi relevánsat nem hozott be.(2-3 hónapja)
naptalankelet 2016.03.27 12:17:15
@val: felsőfokú végzettség nélkül is felvesznek és adnak több százezres fizetést, HA értesz hozzá. És ez így van jól, így értettem. Amit idéztél, az egy szimpla tényállás, a magyar cégek nincsenek abban a helyzetben, hogy ha felsőfokú végzettséggel akarnak felvenni inkább valakit, azt megtehessék. Ebben nem volt benne a véleményem arról, amit te belekevertél, hogy melyik számít inkább, a szaktudás, vagy a végzettség. Egyébként szerintem is a szaktudás.
"Igazi erkölcsi alap nélkül minden demokratikus kisérlet csak új osztályuralmat és új elnyomási mechanizmusokat hozhat, de nem békességet." - hangzott el Jászi Oszkár szájából, mikor huszonnyolc év után hazalátogatott Magyarországra, és 500 ember előtt tartott előadást az általa alapított…..
Eljött március 15. A nap, amikor a szabadságot, a függetlenséget, és a hősök által meghirdetett 12 pontot ünnepeljük. De vajon lehet e ünnepelni ezeket az értékeket, amiket akkor egy rövid időre kivívtak ma, abban az országban, ahol kréta nem jut rendesen a pedagógusoknak, ahol az oktatás a 20.…..
naptalankelet 2016.03.16 00:20:36
@HaCS: Nem tudom, én máshogy gondolom, és értelmezem ezt az ünnepet. Úgy tekintek rá, hogy minden évben egy napra visszagondolunk rájuk, a szellemiségre, az értékekre, amit képviseltek, az eredményekre, amit elértek. Azért gondolunk vissza rájuk, és azért ünnepeljük őket, mert értékesnek, jónak tartjuk ezeket az eszméket. Ha ezek ma nincsenek meg, szerintem nincs mit ünnepelni, és ők sem ünnepelnének. Azzal én sem értek egyet, hogy mindenféle piti pártpolitikai témákat belevigyenek az ünnepségbe, vagy, hogy pártok politikai haszonszerzés céljából használják fel a megemlékezést, viszont itt alapértékekről van szó, amik veszélybe kerültek, ez viszont nemzeti ügy, nem pártpolitika.
naptalankelet 2016.03.15 21:08:16
@Kimberly Clarck: Hát igen, erről lényegében már én is. Csináltam is erről egy kutatást, a blogon az ez előtti poszt arról szól. Bár nem túl reprezentatív, csak az egyetemről és még pár más helyről töltötték ki, de azért jól mutatja az emberek véleményét.
Hajnal van. Fekszem az ágyamban, és nem értem, hogy miért nem tud együtt örülni az ország. Soha. Semminek. Ha éppen kijutunk az EB-re, vagy ha Oscart nyerünk, nem számít. Egyszer lélegeztetőgép hasonlat egyes baloldaliak részéről, majd kvótázás és számolgatás, milyen témából hány filmet készítettek…..
Most egyedül lakom, de két évvel ezelőtt még a családommal laktam egy másik lakásban. E között a két lakás között sok nagy különbség van. Ezekről a különbségekről fogok írni. A családom háza nagy és emeletes ház. Négyen vagyunk a családomban, mindenki abban a házban…..