Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sea-you

0 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Budai sétáim során egy-egy meredek kis utca előtt megállva hónapok óta újra és újra felötlik bennem a kérdés: vajon ez lehet az egyik legmeredekebb utca Budapesten? És ha igen, hogyan tudnám bebizonyítani? A válasz látszólag egyszerűnek tűnik: a földmérők módszerével le kell mérni a kezdő és a…..
Jean-Claude Juncker kijózanító taslija óta tudjuk, hogy a közhiedelemmel ellentétben Orbán Viktort nem „csókkirálynak” hívják a háta mögött az Európai Unió politikusai, hanem diktátornak. A magyar miniszterelnök nem sértődött meg a dolgon, és még a sallert is egészen jól…..
120 millió éves 3 dimenziós térkép? 290 millió éves megkövesedett emberi lábnyom? 2,8 milliárd éves, mintákkal, vonalakkal ellátott fémgolyók? Az oda nem illő, rejtélyes leletek láttán, különös gondolatok fogalmazódnak meg a fejünkben. Vajon csalás, esetleg félreértés…..
Sea-you 2014.11.14 18:36:29
@tengier1: Nem, azert bizonyitott teny, mert mukodik. Mond mar el, hogy mik azok a sebek legyszives.
"Ha összefogunk, legyőzzük a válságot, az árvizet, a brüsszeli bürokratákat, a különböző pénzügyi nagyhatalmakat, még a bankokkal szemben is tudunk igazságot szolgáltatni a magunk számára" - hangsúlyozta. "Most reméljük, hogy árvíz nem lesz", de erősíteni kell az ország…..
A körúton örökítette meg magát két biciklis futár, amint a villamosok közötti szűk rést használják gyorsító sávként. A kettő perces felvétel ideje alatt háromszor vágtak át az egymással szembe haladó Combinók között Tény, hogy a villamossíneken nincs dugó, csak…..
Sea-you 2014.01.30 17:39:30
@lyken: igen-igen eletszeru amit irsz, nyilvan mindenki feljelenti magat ha szabalyztalansagot kovet el.

Az altalad vazolt eset pedig nem tortent meg, a mi lett volna ha meg nem igazan erdekel - legalabbis engem. Birom, hogy szamonkerni mindenki annyira tud...

Normalis? nem
Veszelyes? nana
Tortent baj? nem
Sea-you 2014.01.30 17:49:25
@lyken: igen-igen eletszeru amit irsz, nyilvan mindenki feljelenti magat ha szabalyztalansagot kovet el.

Az altalad vazolt eset pedig nem tortent meg, a mi lett volna ha meg nem igazan erdekel - legalabbis engem.

Normalis? nem
Veszelyes? nana
Tortent baj? nem
Sea-you 2014.01.30 19:16:45
@lyken: Erzesem szerint nem erted amit mondok, de elmagyrazom szivesen:

Vallaltak a felelosseget azaz HA tortenik valami gaz akkor meghalhatnak, bortonbe kerulhetnek, esatobbi.

"aztán meg azt írod, hogy nem lenne életszerű ha vállalnák a felelősséget" vs " igen-igen eletszeru amit irsz, nyilvan mindenki feljelenti magat ha szabalytalansagot kovet el."

Abban tovabbra is egyetertek, hogy nem egeszen komplettek, de tovabbra is tartom magam ahhoz, hogy igenis vagany dolog volt ezt megcsinalni, es nem tudom elfogadni a sok onkentes rendort.
2013 végére a magyar társadalom újfent bebizonyította alkalmatlanságát a közügyekben. Bebizonyosodott, amit eddig is sejteni lehetett. Az ország nem a Gyurcsány vagy az Orbán miatt van ott ahol, nem a cigányság vagy éppen a rasszizmus miatt, de még csak nem is a gyenge foci vagy a…..
Sea-you 2013.12.30 10:10:35
@étcsokinyuszi: tehat szerinted minden rendben van es nincs ilyesfajta csalas? Gondolom az sem gyanus, hogy Szlovakia cukorexportja magasabb papiron mint amennyi a valos termelese. Ezekszerint teged - paratallastol fuggetlenul - nem zavar, hogy egy volt NAVos kiall a nyilvanossag ele es azt allitja, hogy nagyobb ugyekben leallitottak ot is es kollegait is? Ezekszerint neked egy kicsit sem gyanus, hogy a ket nagy part egymassal oly nagy egyetertesben furja a parlamenti vizsgalobizottsag felallitasat, holott mas csip-csup ugyekben azonnal felalltak ezek a bizottsagok? Neked ez csupan par "ballibant" holdkoros lazalma? Akkor bizony neked vagy erdeked, hogy ez az ugy eluljon (aka fizetett postolo), vagy csak siman naiv vagy.
Stadler József egy pitiáner zugadócsaló azokhoz képest, akik évente 1000 milliárdos összeget harácsolnak össze az ÁFA be nem fizetésével. Az ezredforduló körül az APEH nagy dérrel és dúrral hozta nyilvánosságra, hogy a derék alföldi vállalkozó visszaigényelte az áfát Da…..
Sea-you 2013.11.20 12:39:15
@Gera: Nyilvan nem hulye es nem fog azonnal dokumentumokkal a nyilvanossag ele allni. Eleg, ha beadja az ugyeszseghez - amint tudtommal tortent.

Ha majd nem tortenik semmi, gondolom majd nyilvanossagra hozza.

Mindenesetre tobb mint gyanus, hogy a nagyobb partok egy emberkent leszavaztak, mondvan nincs itt semmi latnivalo. Mikozben - meg ha nem is tudjuk a legtobbszor bebizonyitani - tudvalevo, hogy egy rakas penz tunik el kezen-kozon.
A céges autók ideje lejárt. A sokirodás, nagy multicégeknek célszerűbb bringaparkot építeni. Nem beszélve arról, hogy ez mennyivel menőbb is. ..
Sea-you 2013.07.09 13:17:02
@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Ezzel nem tudom mit szerettel volna mondani. Nyilvan minden racionalis ember igy gondolkodik.
comment:com Idegenek, mint mi 2013.04.21 23:56:55
A Defiance című SyFy-sorozat egyik legnagyobb erénye, hogy a régebben alapvetően scifi-ben utazó kábelcsatorna visszatalálni látszik vele a helyes útra, és pankráció és idióta reality műsorok mellett virtigli scifi-sorozatot készített, idegen lényekkel, Föld elleni inváziós…..
Viktoriánus Blog Idézés, anno 2013.03.29 23:12:01
"A BRFK vezetőjének panasz rendőrhatósági figyelmeztetéssel szemben. Tisztelt Parancsnok úr! Ezennel panaszt nyújtok be Önnél a velem szemben alkalmazott rendőrhatósági figyelmeztetéssel szemben. 1988. április 8-án, 9 óra 30 percre beidéztek a BRFK kerületi kapitányságára,…..
Sea-you 2013.03.31 10:48:49
@félázsiai 2llkedő: Nem gondolom es nem is allitottam, hogy 2006ban forradalom volt. Nem volt az. Csak arra probaltam hozni egy analogiat, hogy bizonyos esetekben - es 2006 ilyen volt - szinte lehetetlen a teljesen demokratikus, minden torvenyt betarto velemenynyilvanitas. Ettol meg nem omlott ossze a rendszer, de volt egy nagy kilenges.

Butasagnak tartom azt a velemenyt, hogy itt diktatura lenne, vagy hogy a Fidesz diktaturat akarna kiepiteni. En ugy latom, hogy a lehetoseget teremtik megy egy Putyin fele autokrata kapitalizmusnak. Ezt nem feltetlenul ok fogjak kiepiteni, de jelentkezo mar van.
Sea-you 2013.03.31 11:21:14
@félázsiai 2llkedő: Igen, de jelenleg meg nem az. Abban a pillanatban, ha ugy latom megvalosult/kozel van a megvalosulashoz, kenytelen leszek elhuzni mashova. Remelhetoleg a csaladommal egyutt. De jelenleg meg jo nekem itt, viszont a velemenyemet/elegedetlensegemet igyekszem kifejezni es meg semmilyen atrocitas nem ert emiatt. A velemeny szabad. Remelem az is marad.
Sea-you 2013.03.31 11:30:22
@félázsiai 2llkedő: Na most ez eleg kozhelyes valasz volt. Ez ennel joval komplexebb, nem arrol van szo, h Orban holnap felkel es este mar tepik le a kormoket :)
Mikor fordult elő utoljára Magyarországon, hogy mindenféle üzleti-politikai érdektől mentesen, egy közös cél érdekében ennyi ember gyűljön össze? Lassan egy éve minden, a magyar válogatottért szorító drukker naptárának egyik kiemelkedő időpontjaként szerepelt 2013.…..
Sea-you 2013.03.26 13:21:50
@Dzsentrisvihák: Sajnos nem tudom olyan kozegben jol erezni magam ahol tolem egy meterre gyulolkodik valaki ahelyett, hogy a csapatanak szurkolna. Lehet oltogatni, meg viccesen ekezni az ellenfelet (figyelj, nem ellenseg...), de a zsigeri gyulolkodest nem vagyok hajlando vermersekletnek betudni. Zavar. Jossz a toleranciaval, de ugye tisztaban vagy vele, hogy nem csak jogaid vannak, hanem kotelessegeid is? A szabadsagod es jogaid addig tartanak amig ezzel masoket nem serted. En is drukkoltam a valogatottnak, de nem fogok kimenni egy ilyen rendezvenyre ahol varhatoan bunyo lesz par idiota miatt... Ja es en sok "szurkoloval" ellentetben nem azert megyek ki, hogy a romanokat anyazzam, hanem, hogy a csapatomnak szurkoljak. Honnan vindikalod magadnak a jogot arra, hogy kozonyosnek nevezz mert nem voltam ott? Te es a haverjaid kimentetek tuntetni az alaptorveny modositasa ellen? Ha igen buszke vagyok rad, ha nem akkor en is allithatnam, hogy kozonyos vagy. Nem allitom. Felejtsetek mar el a politikusok altal ratok huzott semakat. Az a magyar aki tesz azert, hogy itthon jobb legyen nekunk. Nem az akit ok annak mondanak.
Sea-you 2013.03.26 15:05:23
@Éhes_ló: Ebbbol a bandabol egyedul Antall ert valamit, a tobbiek - sajnos - egy lyukast garazst sem.
Sea-you 2013.03.26 17:50:53
@Dzsentrisvihák: Pont errol beszeltem a valaszom vegen, nincs mi meg ti. Csak maskepp gondolkodunk. Szoval ne Tizzel le :P Arra probaltam ravilagitani, hogy mint - gondolom - tortenelmet ismero ember tudhatnad, hogy mi _mindig_ a legrosszabbkor hugyozunk szembe a tortenelemmel, illetve, hogy az, hogy te itt romanozol az az erdelyi magyarok hatan csattan. Mint ahogyan a szlovakozas a szlovakiai magyarok hatan es a tobbi...

Senki nem mondta, h diktatura van, mint ahogy senki se mondta, h a Fidesz diktaturat akar. Viszont megteremti a lehetoseget ra. Ennek ellenere nem gondolom, hogy diktatura lesz, de olyan orszagban se szeretnek elni, mint mondjuk Oroszorszag. Ahol ugyan lehet tuntetni - jogodban all - csak valahogy mindig elvisznek par tuntetot es kulonfele koncepciosnak tuno eljarasok utan megbuntetik oket. Messze kanyarodtunk a tematol. Mindenesetre ugy gondolom, hogy amig gyulolkodesrol szol egy sportesemeny, addig nincs ott a helyem.
Komoly terhet vett le a vállamról a Pénzkérdés blog. Régóta szerettem volna írni egy általános ismertetőt a Bitcoin-ról, de túl időigényes feladatnak ígérkezett. Ráadásul egyelőre kevés a magyar nyelvű hivatkozás a témában, valaki akár azt is hihette volna, hogy én…..
Sea-you 2013.03.24 10:24:20
@béla a görög: Erdekes latasmod. Szoval te azt mondod, hogy az kapzsisagnak szamit, hogy ha azt szeretnem, hogy a bank ne sapoljon le minden atutalasnal?
Sea-you 2013.03.24 11:24:48
@béla a görög: amiket irsz azt mind meg lehetne bitcoin alapon csinalni - felteve ha jol ertem a bitcoin mukodeset. Nincsenek illuzioim, a hagyomanyos bankrendszer maradni fog, a rengeteg hibajaval egyutt.
Az orosz Jacko mániás vattacukor készítő most már lidércfénnyel megvilágított szerkezetben perkeli a majszolni valót és tökéletes spermium alakú csalikat dobál szét a gyerekek legnagyobb örömére. Hm. O.o ..
Sea-you 2013.03.23 19:38:55
@Xezs: Aki meg ilyet ir az buzi :D
Két bejelentés is érkezett a Jarokelo.hu-ra a Szilágyi Erzsébet fasori villamossínekről, ahol az átkelést jelentősen megnehezíti a bomladozó aszfalt. A Városjáró blog töltötte fel a lenti képet a Szilágyi Erzsébet fasor XII. kerületi részéről. A beszámoló szerint…..
Sea-you 2013.03.21 18:08:10
@shitgun:
Tobb hatranya is van a teleszkopos montinak:

1) Sokkal tobb energiat visz el, h a szeles gumikat hajtod elore
2) Bekapcsolt teleszkopnal hajtas kozben is egy csomo enerigat pazarolsz.

Ugyan nekem nem fixim van de gondolom jo moka lehet.
Sea-you 2013.03.21 18:35:33
@shitgun: persze lockolhatod, de akkor meg minek is van? :) Csak plusz suly amit magaddal cipelsz. Nekem is volt, aztan miutan elloptak a bringamat az ujon mar nincs. Szar az ut, probalok nem a viakoloros retteneten haladni hanem a betonuton ahol lehetseges.
Sea-you 2013.03.21 18:43:02
@shitgun: van itt par troll, de ez nem flem, hanem ervek utkoztetese :)

Mivel 99%ban a varosban, betonon kozlekedek, nekem nincs szuksegem ra, de elfogadom h ha vki eljar erdobe es vagy ilyesmi annak hasznos. Az en esetemben csak felesleges suly volt.
Örülünk, Vincent? Legyen meg 2013.03.09 22:04:58
       Mindent megtesznek, hogy rendőrök vigyék el őket, hogy az ellentüntetők homofób és rasszista megjegyzéseket tegyenek rájuk.  (Szolomajer Balázs, Konzervatorium)         Ez egy olyan ország, ahol nem elég tehetségtelen senkinek…..
Sea-you 2013.03.10 20:34:24
@Suna bácsi: Az a durva h te tenyleg csak ennyit fogsz fel a teged korulvevo vilagbol.

A hozzaszolok tobbsege ugyanakkorat hany Gytol Btol meg az egesz szarrakastol.
Sea-you 2013.03.10 20:36:26
@röhögő: Tenyleg semmi. Szerintem tokeletesen ertheto volt az elementaris ereju felhaborodas 2006ban.
Sea-you 2013.03.10 21:09:43
@FILTOL: Valaszolok helyette. Te is olyan okos vagy mint suna bacsi. Ketosztatu az agyad, nem fer bele, h egyik se kell a jelenlegi lehetosegek kozul? :)
A tegnapi Fidesz székháznál elkövetett birtokháborítás és garázdaság után érdemes eljátszani a gondolattal mi lett volna, ha pontosan ugyanezt egy szélsőséges szervezet követte volna el a szocik/E2014/DK székháza ellen. Kérdezz-felelek.   Mi lett volna, ha egy…..
kerdem Index, hazugság a neved 2013.03.08 11:31:53
Nagy zajjal kerepel a nyugdíjascsesztető: tiszta szemű, ártatlan fiatalok az egyik, aljas komcsi nyugdíjasok narancszászlót lengetve a másik oldalon. Legalábbis az index és az ifjú Debreczeni Józsefek akolja, a Véleményvezér szerint. Ez természetesen nettó hazugság.Tegnap…..
Keressük azokat a telek- és épülettulajdonosokat, akik a legjobban járnak a budapesti, római-parti mobil-gát megépítésével. Ha ismer ilyeneket, írjon nekünk! A fővárosi közgyűlés 2013. február 22-én megszavazta a római-parti árvízvédelemről szóló előterjesztést,…..
„Mint kormányrudat használta a reményt és a félelmet; az egyiket, hogy féken tartsa az athéniak önteltségét, a másikat pedig, hogy felemelje és vigasztalja őket, ha kedvüket vesztették.” (Plutarkhosz: Párhuzamos életrajzok)   HAZAFIAS KÖTELESSÉG MARADNI ÉS EMELNI A…..
Belsőség Türhők a busz előtt 2013.02.17 14:05:42
A könyökén jönnek ki az orosz, meg kínai belsőkamerás videók? Azt hiszi, hogy mi már bunkókból sem tudjuk a nemzetközi átlagot hozni? Egy budapesti buszsofőr helyrebillenti a nemzeti büszkeségünket: mi is tudunk legalább olyan ökröket mutatni, mint a keleti…..
A Hallagatói Hálozat aktivistái a forráskivonásokra hívta fel a figyelmet a mai akciójával. Mint mi is megírtuk az elmúlt 5 évben a teljes forráskivonás a felsőoktatásból, több mint 80 milliárd forint, ami az állami támogatások közel 41%-a.Az aktivisták a Deák Ferenc tértől…..
Sea-you 2013.02.16 22:46:48
@Ludovikás Levente: Rettento jo poen volt. Te mikor adtal utoljara hajlektalannak zsetont vagy kajat (inkabb kajat)?
Sea-you 2013.02.16 22:47:22
@Kurtánfurcsán: Ki allitotta, h eheznek? Az egyetem finanszirozasara gyujtottek.
Sea-you 2013.02.17 01:10:14
@Sasyyy: Miert is? Mert kiallnak az erdekeikert? Mert merik vallalni a velemenyuket es fel is hivjak erre a figyelmet?
Sehol sem könnyű egy vállalatot felépíteni. Sem külföldön sem pedig idehaza. 1990 óta dolgozok rendületlenül egy komoly vagyonvédelmi vállalat felépítésén. Sok-sok nehézségen mentem keresztül, de van egy jelszavam, ami vezérel: Never give up! Vagyis soha se add fel! Ez Churchill…..