Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alaszka

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár nappal ezelőtt a fővárosi Városháza bejelentette, hogy lehívják a trolibuszokra még érvényben lévő opciót, ezáltal számítanak arra, hogy a lengyel Solaris cég leszállítsa a még a szerződés szerint lehívható maradék trolibuszt is Budapest számára. Várjunk csak, azt mondták, hogy nincs rá pénz!…..
A magyar miniszterelnök alól kicsúszott a talaj; kilenc évnyi látszólagos siker után kilenc hónap kudarc és megszégyenülés következett. Európa persze már korábban kiismerte Orbánt, de az Unió döntéshozói mondhatták a választóiknak, hogyha a látszólag kuruckodó Orbán képes az olcsó bérmunka igájába…..
Akkor csináljunk egy ütős kis feldolgozást! Hány, de hány zenekar kezdi ezzel a felkiáltással a karrierjét? Hogy aztán mennyire lesz átütő erejű a dal, és mekkora sikert érnek el vele, az már más kérdés. Gyakran nem is azért születnek meg ezek az átdolgozások, mert azokkal szeretnének a muzsikusok…..
Maga a The Beatles és a zenéjük sokat tett a mai rockzenéért, még ha sokat nem is így gondolják. A négy zseninek egyszerre voltak romantikus dalaik, komor tételeit, sőt, idővel, ahogy megszaladtak bizonyos módosító dolgok a tudatukban, hozták elő a pszichedelia, a progresszívebb és a kísérleti…..
Április 24-én debütált az Apple TV+-on az utóbbi hónapok legjobban várt zenei témájú dokumentumfilmje, a Beastie Boys Story. Mike D és Ad-Rock közel két órában mesélik el az Oscar-díjas Spike Jonze kamerája előtt a zenekar, de elsősorban Adam “MCA” Yauch-kal kötött barátságuk történetét. ..
alaszka 2020.04.27 19:32:57
@gigabursch: Milyen hullámot lovagoltak meg sikeresen?
Amikor kezték mennyi fehér rapper lett sikeres?
A Paul's Boutique majdnem tönkretett a karrierjüket, mert annyira nem illett a korszakba a számonként felhasznált minták mennyisége miatt.
Folytassam még?
RIP MCA
Cecília tévéje elromlott. Ilyenkor logikusnak tűnik, hogy elküldjük a szervizbe a rossz tévét, azok megjavítják, mi kifizetjük és mindenki boldog. De sajnos ez nem mindig ilyen egyszerű. Ebben a történetben nincs se boldogság, se megszerelt tévé, csak kétségbeesett tehetetlenség.  2019 július…..
Az Ebusco 3.0 olyan a busziparban, mint egy szent grál. Régóta egymásnak ellentmondó követelményeket valósít meg papíron...
Félreértés ne essék, a 42-es villamos most is üzemel Kispesten, de "ezer" éves terv a meghosszabbítása Pestszentlőrincre, a Gloriett telepre.És ez vélhetően annyira elsüllyed a homályba, hogy nem lesz belőle semmi. Miről is van szó? Adott egy villamosvonal, amely Kispest egyik főútvonalán, az Ady…..
Az a csodálatos a köztévében, hogy amikor azt hinnéd, hogy ha már egyszer (hatszor, hatvanhatszor, hatszázhatvanhatszor) megszívták, és leadtak egy olyan videót, amikről később kiderült, hogy nem akkor és/vagy nem is ott játszódnak, ahol ők szerették volna, akkor a körültekintésbe még senki nem halt…..
alaszka 2019.01.23 20:30:42
@Konrad: Valószínűleg ez az úriember is egyetemista:)
Egyszerűen képtelen voltam elmenni szó nélkül amellett az interjú mellett, amelyet a MÁV újonnan kinevezett vezérigazgatója adott a HVG-nek. Megpróbáltam, de nem ment. Nézzük, hogy mit mondott és mit jelent az, amit mondott. Homolya úr az elmúlt időszakban a kormányzati oldalról…..
alaszka 2019.01.04 08:02:33
@gomboc r2r: A folyamat elindult. Dunakesziről folyamatosan jönnek ki a fővizsgás kocsik. Sajnos a több éves lemaradást nem lehet pár nap alatt behozni. Bízzunk benne, hogy a félreállított kicsik is sorra kerülnek.

De előbb-utóbb korszerű gyorsvonati kocsik is kellenek majd.
Azokat mivel tervezik pótolni?

Gyanús nekem a Transmashholding érdeklődése..
Lesz ebből orosz HÉV és személykocsi beszerzés is.
iho.hu/hir/ujabb-magyarorszagi-szallitasok-utan-erdeklodik-a-transmasholding-181227
Október elseje a zene világnapja: ennek alkalmából ismét összegyűjtöttünk nektek néhány közlekedési vonatkozású dalt, mindenféle zenei stílusirányzatból. (A múlt évi gyűjteményt itt találjátok). Nem szaporítjuk tovább a szót, tizenkét mű következik, helyenként…..
alaszka 2015.10.03 19:18:34
Pere Laci sztorijai óta tudjuk, Indiában a munka és a munkaerő fogalma alig van fedésben a mi ismereteinkkel. A munkavédelem féltő kontrollja nélkül pedig új területek nyílnak az ember előtt, ahol angolos higgadtsággal és rögtönzéssel egészen extrém élethelyzetek is…..
Régen voltam ilyen nehéz helyzetben egy poszt felvezetésekor, hiszen mit is mondhatnék egy olyan levél elé, melyet Zoltántól kaptam, és melyben elbúcsúzik a külföldre költöző lányától? Talán csak a számomra legfontosabb gondolatot idézném: „ne feledd a lényeget: a haza…..
Meglepődve olvastam az MNO Kábeltolvajok ellen fognak össze cégek című cikkét. Az utóbbi években több mint félmilliárdos kárt okoztak a BKV-nak a kábeltolvajok. De majd most sűrítik a kémjáratokat, megfestik a kábeleket, meg a rendőrséggel közösen tartanak vagyonvédelmi…..
Van Kispesten egy furcsa villamosvágány: a lajosmizsei vasútvonal sorompója előtt kanyarodik le az Üllői úton haladó 50-esről, és előbb egy filmdíszletnek tűnő vasútállomás mellett halad el, majd némi kanyargás után éri el a 42-es villamost. Gyakorlatilag az év nagy részében használaton kívül áll,…..
alaszka 2012.06.21 18:22:59
@Sam. Joe:
A 2. képen, a Lincoln Continental előtt pedig van egy kiskocsma.
Kicsi, nagyon családias a légkör. Szeretek oda járni:)
Különben Skulkónak hívják a szerelőt.
Jaco Pastoriusnak, a Weather Report 1987-ben 36 évesen elhunyt basszusgitárosának életéről és zenei munkásságáról készít dokumentumfilmet Robert Trujillo, a Metallica tagja. A szintén basszusgitáros Trujillo nagy példaképei között tartja számon Pastoriust (ő látható a fenti…..
alaszka 2012.05.29 23:08:43
Mára biztossá vált, hogy nem véletlenül aggódtak szakmai körökben a kínai eredetű buszok miatt.  A nagyjából négy éves kocsik máris úgy néznek ki, mintha húsz évesek lennének. Sajnos az alvállalkozóknál más típusokkal sincs minden rendben. Az első adag King Long busz…..
A New York-i CBGB klub a zenetörténelem egyik legmeghatározóbb koncerthelyszíne, ahol olyan együttesek bontogatták szárnyaikat, mint a Ramones, a Television vagy a Sonic Youth. A punk bölcsőjének is nevezett szórakozóhely 2006-ban zárt be végleg, most azonban egy egész zenei…..
Május negyedikén hosszan tartó betegség után, 47 éves korában elhunyt Adam Yauch, vagyis MCA, a Beastie Boys tagja. A megemlékezések azóta is szakadatlanok, néhány napja például azt mutattuk meg, hogy a Coldplay hogyan rótta le tiszteletét a rapper előtt a tragikus nap estéjén egy…..
alaszka 2012.05.09 19:25:54
www.youtube.com/watch?v=9KuakHn47cU
ezt se sokan ismerik:)
Egy amerikai lemezcég szerzői jogi pert indított a Beastie Boys ellen egy nappal Adam Yauch halála előtt. A Trouble Funk zenekart képviselő Tuf America azért kezdeményezett eljárást a rapcsapat ellen, mert a '80-as években Yauchék többször is használtak hangmintát dalaikhoz a Drop…..
Érdekes akciót indított a Rusko és a Cypress Hill. A brit dubstep producer és az egyebek mellett füvezési szokásaikról is ismert kaliforniai hiphop csapat egy közös virtuális vízipipát készítettek, amit Twitter-bejegyzésekkel kell megtölteni (ide kattintva lehet segíteni). Az…..
A zenei világ egészét megrázta a 47 éves Adam Yauch pénteki halála. A közösségi oldalakat elözönlötték a megemlékező üzenetek, ráadásul MCA-t műfajfüggetlenül gyászolja mindenki a hiphop-rajongóktól kezdve a hardcore-osokon, punkokon át a death metálosokoig, de…..
Fogadjuk el alaptételként, hogy muszáj megtakarítani valamit a közösségi közlekedésen. Induljunk most ki ebből, bár a hazai állapotokat látva azért ez nem is olyan egyértelmű. De most helyezkedjünk a közlekedési államtitkár helyébe. Azt mondják, spóroljon. Hogyan?Először is…..
  Jó estét kedves olvasók!  A tegnapi statisztika szerint 20an vagytok már! Nekem elég, ha mindenki szól még 10.000 embernek, aki naponta fog olvasni! Köszönöm! :)  Nos, ma voltam dolgozni. Igen. BKV-val meg MÁV-val. Körülbelül 58 perc volt az utazási idő,…..