Regisztráció Blogot indítok
Adatok
plastik02

0 bejegyzést írt és 1252 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szomorúan vicces volt ez a ma reggeli riport egy drogos rajtaütésről, ami úgy kezdődött, hogy egy palit az utcán drogdílerkedés közben rajtakaptak, és ha már így alakult, akkor a TEK emberei bilincsbe is verték. A riportban itt a faszi fejét kipixelezték, mint Lomnicit a…..
A "tudatos vásárlásnak" része a bojkott intézménye. Nemcsak az őserdei orángutánok érdekében (Nestlé ellen) vagy a dunakeszi tőzegláp érdekében (Auchan ellen), hanem az ártatlan civilek védelmében is meg kell tennünk ezt a "fenntartható felelősségvállalást". Blogunk és…..
Günter Grass a minap olyan kijelentést tett amiben elítélte Izraelt az iráni atomkérdésben tett kijelentései miatt. Nincs ebben semmi furcsa. Grass véleményt nyilvánított egy ország politikájáról, ami neki nem tetszik. Viszont magyarországon ez a mondat, és a rá adott Izraeli…..
A vallás, a hit az egyik legnagyobb erő, ami képes átsegíteni az ember a legnagyobb nehézségeken is. De amint a történelem szomorú tapasztalatai mutatják: az eltorzult, félreértelmezett vallási parancsolatok, a hittételek kiragadott, kiforgatott értelmezései, a vallások…..
plastik02 2011.12.19 21:56:47
sajnos van benne jó pár tévinformáció meg kifejtetlen szál, pedig amúgy tényleg részletes és tárgyilagos írás. néhány ezek közül nem szőrszálhasogatásnak:

1. kezd például azzal, hogy az ortodox zsidók ellenezték Izrael állam megalapítását és fennállását, ami eleve csak az ultra-ortodoxok egy részének (!) a heppje. az ultraortodxia is egy rendkívül heterogén réteget takar, akik között a vallásos cionistáktól az állam létezését is tagadó Neutrei Kartáig (ők haverkodnak az iráni elnökkel) nagyjából minden megtalálható. a legtöbbjüket mindössze annyi érdekli, hogy betarthassák a 613 parancsolatot, legyen a hűtőben kóser hús és legyen a közelben egy Jesiva, ahová járhatnak tanulni.

2. "Az ő értelmezésük szerint Izraelt az Úrnak kell létrehoznia, és nem másnak." - illetve Izrael csak a Messiás eljövetelével válhat újra a zsidók nemzeti otthonává.

3."A neológ-ortodox konfliktusokat jól jellemzi" - neológia kizárólag a történelmi (és a mai) Magyarországon létezett, Izraelben sosem (és a világon máshol sem). valószínűleg a szekulárisok és az ultra-ortodoxok közötti ellentétekről akart írni.

4. "jól jellemzi annak a harctéri parancsnoknak az esete a függetlenségi háborúból, aki így írt:"
egy forrásmegjelölés azért itt elfért volna.

5. "Az újonnan létrejött, modern Izraelben ezek a radikális vallási - politikai mozgalmak gomba módra szaporodtak." - az újonnan létrejött Izraelben ezek a mozgalmak egyáltalán nem szaporodtak gombamódra, a jobboldalnak egészen a 70-es évek közepéig nem is osztottak lapot. a palesztin és az izraeli szélsőséges mozgalmak felvirágzása egyaránt a 80-as évek végére tehető. ekkor jött létre a Hamasz és Kahane bandája is.

6. "Elég csak a Jeruzsálem óvárosában élő kaftános-pajeszos ortodoxok és az izraeli kormány közötti konfliktusokra gondolni"
az Óvárosban élő ortikkal viszonylag kevés a gond, jelentős részük eleve külföldi. a nagyobb balhék sokkal inkább az Óvároson kívüli Mea Seárimban szoktak történni, meg úgy nagyjából Jeruzsálemen belül mindenhol, ahol a szekuláris életet élni akarók és a közelben fészkelő ortik között forrpontra ér a feszültség.

7. a Gush Emunim bár valóban a vallásos cionista telepesek gyűjtője volt, már nem létezik. ideológiájában egyébként elhatárolódott Kahane népességcserét sürgető követeléseitől és nem utasította el a zsidó-arab együttélést. ettől még persze ragaszkodtak a telepes rendszer fenntartásához, sőt bővítéséhez.

8. "Ezt a térséget a bibliai mítosz Erec-Israel (Izrael állam, Nagy Izrael) néven ismeri." - Erec Izrael nem jelent Nagy Izraelt, egyszerűen annyit tesz Izrael földje, Izrael állam. ugyanúgy Erecbe megy haza a szélsőbaloldali nem zsidó Izraelt követelő zsidó és az véresszájú kahanista is.

9. "Sajnálatos módon a közel-keleti békefolyamat sorozatos kudarcai és a terrorfenyegetettség egyre több izraelit tett ezen a csoportok szimpatizánsává. Olyannyira, hogy elemzések szerint az izraeli belpolitika egyik legnagyobb problémája rövid időn belül az ortodox-fundamentalista és a modern Izraelt akarók közötti ellentétek lesznek."
ez nem politikai, hanem demográfiai folyamat. nem a szekuláris, vagy hagyománytartó zsidók váltak egyik napról a másikra fundivá, hanem az ultraortodoxok szaporodnak elképesztő sebességgel (hasonlóan az arabokhoz), 9-12 gyerek nem ritka dolog. az ultraortodoxokkal pedig (akik még egyszer mondom az Izrael-haterektől a telepes cionistákig terjedő skálát fednek le) nem hogy nem szimpatizálnak az izraeliek, hanem tényleg "az izraeli belpolitika egyik legnagyobb problémája rövid időn belül az ortodox-fundamentalista és a modern Izraelt akarók közötti ellentétek lesznek" ok-okozat.

10. csak hogy tisztább legyen a kép. az izraeli választási rendszerben 1% a parlamenti küszöb. a Kach-nak sikerült 84-ben 1,2%-ot elérni. a nyugdíjas párt pár éve simán szarrá verte volna őket.

11. "Másrészről (s ez volt inkább a valós valós ok), a kormányzat nem akart nyíltan konfrontálódni a hadseregben szolgáló ortodoxokkal és a telepes-mozgalom tagjaival. Az is kiderült az utólagos vizsgálatok során, hogy feletteseik hallgatólagos jóváhagyásával Goldsteinen kívül sok más ortodox vallású doktor is ugyanígy megszegte az orvosi esküjét." - itt is elfért volna valami forrásjelölés. érdekelne.

12. "Az izraeli lakosság reakciójára két dolog volt a jellemző: a néma döbbenet, illetve radikális oldalról a tett üdvözlése: voltak, akik az utcán táncolva ünnepelték a mészárlást, és akadtak rabbik, akik egyenesen szentnek nevezték Goldsteint, hogy volt bátorsága tennie a békefolyamat ellen." - a túlnyomó többség tudta mi fog ezután következni és semmi kedve nem volt táncikálni. kicsit fura egymás mellé rakni néhány szélsőséges és az izraeli társadalom hatalmas többségének reakcióit azzal, hogy "az izraeli lakosság reakciójára kétféle volt jellemző".

13. "Az izraeli kormányok számára azonban napjainkban is intő jel, hogy Goldstein nézeteit az ultra-ortodox telepesek közül sokan osztják ma is" - nem szabadna túlságosan összekeverni a telepeseket az ultraortodoxokkal, teljes lesz a képzavar.
  Ha minden igaz, órákon belül kiderül, kik lesznek az ENSZ Biztonsági Tanácsának nem állandó tagjai. Szeptemberi felmérésünkben Palesztina ENSZ-tagsága mellett erről is kérdeztük olvasóinkat.   Válaszadóink 78,4%-a nyilatkozott úgy, hogy támogatja Magyarország…..
  Ma választ elnököt, ügyvezető igazgatót és elöljárósági tagokat a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH), május 15-én pedig a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) tart tisztújítást. A választásokon lényegében a régi vezetés kaphat újra…..
plastik02 2011.05.10 11:23:34
@TuRuL_2k2: nem is, de egyértelműen elszívják ők is a levegőt a különböző irányzatok plurális érdekképviselete elől. talán más szerkezetben képzelik el mint a Mazsihisz, de a lényeg nem fog változni ha a kormány nekik oszt kártyát (márpedig egyértelműen látszik a törekvés a kormányoldalról is chabadék legitimálására).
az igazi kérdés itt az, hogy mi jön a Mazsihisz után...
plastik02 2011.05.10 14:44:36
@TuRuL_2k2: ennek baromi egyszerű oka van turul, viszont kicsit sem vicces...
  Tizenhárom évvel ezelőtt Nagy-Britannia, Észak-Írország és Írország képviselői aláírták a Nagypénteki Egyezményt, amely több évtizedes/évszázados etnikai feszültség és polgárháborúzás után pontot tett az észak-ír konfliktusra. Egy-egy robbantás azóta is…..
    Talán nem csak a mi figyelmünket kerülte el, milyen erős tartalommal kényezteti a sokat szenvedett magyar médiapiacot a Magyar Jelen. Múlt héten láttam meg egy standon a fenti címlapot (itt nagyobb méretben is megcsodálható), és nem volt kérdés, hogy megveszem a…..
  Kissé túltolták a bringát a március 15-én a Nemzeti Múzeumnál tartott állami ünnepség szervezői és szónokai. „Ma sem hagyjuk, hogy Brüsszelből bárki is diktáljon nekünk” – mondja az EU soros elnöke, pár nappal azután, hogy a Bizottság…..
Ezt a cikket azért írom, mert a történtek fényében szükségét érzem az emberek felvilágosításának. Szakmai szemmel nézve egész más a történet, mint ahogyan azt a kommentelők java (tinik) látják, éppen ezért elsősorban nem is nekik szól ez a cikk (bár tanulságos), sokkal…..
  2011. január 16-án tragédiába fulladt egy budapesti elektróparti. Tény az, hogy nem tudunk semmit. Viszont majdnem minden furcsa. Viccelni ezzel elég ótvar. Önigazolásként felhasználni pedig undorító. Úgyis minden kiderül. A megmondással talán várni kellene egy…..
plastik02 2011.01.16 11:42:53
nincs erre igazán szó, r.i.p.!

mosaictv.hu/hirek/738/

primal1 2011-01-16 08:34:30
"pontosan az alábbiak történtek: sajnos én is láttam az egyik áldozatot, vékony piros karcolas volt az oldalan, a tomegben vki szurt sebnek nezte, es felkialtott, hogy megszurtak vkit. a tömeg panikba esett es menekulni a kezdett.

a rendezvénnyel kapcsolatban: 2700 ember volt a helyszínen a balesetkor, csak a nagyterem 1500 nm2, ennél jóval többen is voltak már a wb-ben. a szervezők közül kecskés tamás bookingolta a fellépőket, a circusnak nem volt koze a rendezvenyhez, pontosabban a veluk is dolgozo ceg intezte a vendeglatast. a berleti szerzodes alapjan a hely biztositota a wc-ket ruhatarat futes, stb illetve gondoskodott a beengedesrol, illetve a szorakozok biztonsagarol. az osszes portas, beengedo ennek megfeleloen piros wb-s pulovert viselt."
  Kínai Kálmán most kivételesen otthon maradt, úgyhogy csak Tónival vágtunk neki az ígéretesnek tűnő sajtószabadság-tüntetésnek. Sokan voltak, kedvesek voltak. Az egyik demonstráló szerint nyolc év tüntetés irigység után végre ők is megmutathatták, hogy mit tudnak.…..
plastik02 2011.01.15 17:58:11
@Ezt a népet sajnáljam?: én meg úgy tudom egy darab embernek lőtték ki a szemét, aztán mégis "szemkilövető hatalomról" beszél itt mindenki állandóan, szóval akkor a "gyújtogató tömeg" kifejezés is nyugodtan maradhat.
plastik02 2011.01.15 17:58:52
plastik02 2011.01.15 19:11:38
@is: az megvan, hogy ugyanazt mondtam mint te?
  „Magyarország kávéházi ország, jól fejlett kritikai szellemmel és kuruc ösztönökkel.  (…) A demokrácia pedig leginkább egy kávéházhoz hasonlít, mindenkinek mindenről van véleménye, hangzavar uralkodik, nem mindig lehet tisztán hallani a mondatokat,…..
plastik02 2011.01.05 11:26:25
@egy nik a sok közül: és ha nem? vagy a kettő kizárja egymást?
plastik02 2011.01.05 15:19:51
@Elpet: oké. bocs. most már tudom a helyem.
plastik02 2011.01.05 15:25:34
@Elpet: most nem azért, de azon kívül hogy elhúztak a szocik olyan sok pozitívum nem történt. vagy?
Mandiner blog A káromkodás joga 2011.01.03 07:01:00
„S dúlt hiteknek kicsoda állít káromkodásból katedrálist?” Nagy László: Ki viszi át a szerelmet?   A morgás joga után a káromkodás jogával is meg kell ismerkednünk, úgy tűnik. A csúnya beszéd a szólás- és művészi szabadság sajátos eseteként vetődik…..
plastik02 2011.01.03 18:54:21
nyilván aki már magában eldöntötte, hogy a rap nem zene, Ice-T nem művész, a káromkodást pedig száműzni kéne a művészetből, azt ez sem fogja meghatni. mindenki másnak egy kis hiphop történelem:

en.wikipedia.org/wiki/Hip_hop

alávaló: www.youtube.com/watch?v=C99iG4HoO1c
(aki a káromkodásokon kívül más angol szavakat is ismer, netán grammatikai ismeretekkel is rendelkezik a nyelvben, annak talán mond valamit a szöveg is)

Hip Hop lyricism has gained a measure of legitimacy in academic and literary circles. Studies of Hip Hop linguistics are now offered at institutions such as the University of Toronto, where poet and author George Eliot Clarke has (in the past) taught the potential power of hip hop music to promote social change.[68] Greg Thomas of the University of Miami offers courses at both the undergraduate and graduate level studying the feminist and assertive nature of Li'l Kim's lyrics.

Some academics, including Ernest Morrell and Jeffery Duncan Andrade compare hip hop to the satirical works of great “cannon” poets of the modern era, who use imagery and mood to directly criticize society. As quoted in their seminal work; "Promoting Academic Literacy with Urban Youth Through Engaging Hip Hop Culture":
“ Hip hop texts are rich in imagery and metaphor and can be used to teach irony, tone, diction, and point of view. Hip hop texts can be analyzed for theme, motif, plot, and character development. Both Grand Master Flash and T.S. Eliot gazed out into their rapidly deteriorating societies and saw a "wasteland." Both poets were essentially apocalyptic in nature as they witnessed death, disease, and decay.”
Mandiner blog Reni, a rabolónő 2010.12.21 11:31:00
   „És nyert Rabló Reni. :)" - írta a Facebookra az egyik erdélyi humorista a Megasztár döntője után. Talán kell ez a nyegle és felszabadult humor ahhoz, hogy oldjuk azt a görcsöt, ami Renáta győzelme után az agyhalál különös megnyilvánulásait eredményezte…..
  Miután lecsengett a rajzfilmhősök ideje, és már a diktátoros avatarok is visszaváltottak az idétlen bulifotókra, új divat jelent meg a Facebookon: a fehér profil. Fiatalok hadai jelennek meg üres képpel, fehér négyzettel a közösségi hálón, hogy ezzel is csatlakozzanak a…..
plastik02 2010.12.10 11:40:58
@Vicomte de Boundoise: jajanyám...
plastik02 2010.12.11 11:25:42
@Vén Csataló: gondolom a részletes és általános viták már lefolytak és a jövő héten lesz a módosítók tárgyalása, de az biztos, hogy december 20-án fogja elfogadni a parlament.
attól, hogy hosszú, pedig nem lesz enyhébb, jobb, bármi.
Mandiner blog Cselédnek lenni 2010.11.26 07:01:00
„S te mit mívelsz? Mi sors kíséri életed? / Megadta a remény, mivel kecsegtetett?  Ha hallanád szavam, tudom mit érzenél: / Szívet cseréljen az, aki hazát cserél!” (Tompa Mihály)  A főemlőskutatók leírják, hogy a csimpánzok között - akik igen zárt és…..
plastik02 2010.11.26 12:04:29
jól indul, aztán a negyedik bekezdésnél félresiklik és azután végig féligazságokkal operál.

1. nagyon sokan nem egyszerűen a pénzért mennek külföldre, bár nyilván az is fontos szempont, hogy az ott szerzett pénzből később megvásárolhasd a biztonságos anyagi hátteret itthon. ergo kinti pénzből a jogot ahhoz, hogy normálisan élj Magyarországon.

2. az pedig, hogy az megy el itthonról, aki tehetetlen és ezért nem tud itthon érvényesülni egyszerűen blődli. elég a sok tehetetlen, lusta, pipogya fráterre tekinteni, aki kinti karrier után tér haza szeretett szülőföldjére élni immár megfelelő anyagi háttérrel.

3. még egyszer, nem "csakapénz", hanem többek között az a tudat, hogy kint igenis elismerik és értékelik a tudást, a tehetséget és a képességeket, míg itthon azt ismerik el, hogy xy kicsi fia vagy és az esetek 80%-ban (egyébként nehezen elítélhető módon) kapcsolati tőkével tudsz csak elhelyezkedni. tehát valóban, akit nem áldott meg a sors megfelelő családfával, vagy remek szociális hálózattal, annak marad a külhon.

4. egyszerűen levegőhöz jut az ember, ha nem kell a búval baszott, egymást gáncsoló, acsarkodó magyar mentalitásban leélnie egy egész életet...

5. parazitázni meg lehet, csak az a tény valahogy egészen véletlenül lemaradt a posztból, hogy mekkora részét építették ennek az országnak paraziták kulturális, társadalmi, tudományos, vagy éppen a fizikai építészet terén és hol tartanánk nélkülük.
    Különböző indokokkal és színvonallal kritizálják tőlünk balra azokat a felvetéseket, hogy kerüljön-e a kereszténység, netán Isten az alkotmányba. A legutóbbi vicces kezdeményezés az volt, hogy csoportot alapítottak a Facebookon „Dinoszauruszokat az…..
  Forró terepen forrónadrágban. A politikai képmutatás jeles francia színterén tipeg végig, felül nikáb, alul majdnem semmi-kombinációban az a két merész egyetemista hölgy, akik így kívánták kifejezni véleményüket a francia burka-kérdésben. Az egyik nő ráadásul…..
plastik02 2010.10.08 16:12:14
  Napok óta izzik a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár el-/átnevezéséről szóló vita, amit a Nemzeti Konzervatív Történetkutató Alapítvány javaslata indított el. Szőcs Géza „a könyvtár búcsúzzon el Szabó Ervin nevétől!” állásfoglalásával kitűnő…..
Mandiner blog Abszolúte Bármi 2010.09.21 16:21:00
  Ez a Terry Jones soha nem akart Koránt égetni.   Helyette inkább újra összetrombitálja a Monty Python tagjait, hogy sok évtizedes élettapasztalattal a hátuk mögött megint görbe tükröt tartsanak a világ elé.   Terry Jones, a Brian élete és Az élet értelme…..
  Norbi2k olvasónk ajánlotta a Consuming Kids című, 2008-as amerikai dokumentumfilmet a gyerekekre épülő marketingről és az őket körülvevő fogyasztói kultúráról. Tanulságos film, katt a képre...