Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csemmke

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahhoz, hogy egy P. Lászlóéhoz hasonló nyomorult ember életét részletesen megismerjük, valami szörnyű eseménynek kellett bekövetkeznie. Ezekben a sorsokban ugyanis sikert aligha talál a média. Bándy Kata meggyilkolása tragédia, de nem csak egy emberi élet elvesztése miatt, hanem…..
Csemmke 2013.04.24 00:05:37
Ez vagy egy elsőéves szociológus hallgató írása, vagy egy betanított szellemi segédmunkásé. Vagy egyik, vagy másik, vagy mindkettő.

Gyönyörű, szakmaelméleti szempontból rendben is van. Kár, hogy egyoldalú, és véleményem szerint ez az egyoldalúság a legnagyobb problémája a szociális ellátórendszernek és a közoktatásnak. Illetve a kettő (szoc. és okt.) összeesküvését szeretik emlegetni a fősodrony véleményvezérei, fő irányvonalas vélemények szerint...

A pozitív diszkrimináció egyoldalúsága nem bír integráló hatással, az intézményrendszer pedig akkor is képtelen lesz a társadalomban jelen lévő szegregációt kigyomlálni, ill. elejét venni, ha megszüntetik a szabad iskolaválasztást (ami fujjfujj, jogellenes szabadságkorlátozás volna).

Péntek László pedig akármilyen marginalizált és kirekesztett és mélyszegény és deprivált és transzgenerációs és újratermelt és szegregált és izolált és etnicizált és más és kulturális-más és cigány és roma és kisebbségi és HHH-s és mókuskerék meg kutyafüle - az ország rá is vonatkozó törvényét nem tartotta be. Egy kirekesztett (önkirekesztő????) etnikai és státusz-kisebbség belső szabályrendszrében lehet, hogy működik az önbíráskodás, de pont azért, mert a zárt világon kívüli világban is mozognia kell a tagjainak, meg kell tudnia különböztetni a két világ írott és íratlan törvényeit, és tudnia kell, mikor nem használhatja egyiket vagy másikat. Ha integrálta Péntek Lászlót a többségi társadalom, ha szegregálta.
A gyomrom ott forgott, amikor a közösség normáinak be nem tartását említette a cikk szerzője, azzal a ki nem mondott váddal, hogy a közösség milyen mereven cigányellenes és kirekesztő normarendszert kreált magának sznob módon, ami élhetetlen és betarthatatlan egy, a többségi közösség által mókuskerékben futtatott kisebbségi tag számára. Buzgómócsing liberálisnak is sok szegény cikkíró.

És még valami, amit viszont nem lehet sem az egyébként sötétben tartott és szarral etetett társadalom, sem pedig az intézményrendszer nyakába varrni, hanem a felelősség egyedül az egyént terheli (kövezzetek meg): Péntek László ha százszor nem módosította a vallomását azért, hogy olcsóbban megússza, akkor egyszer sem. Nem felelősöket kell keresni, és azt a felelősséget 10 millió felé kenni, hogy nehogy cigány embert felelőssége teljében érhessünk! (Tudtommal a cigány társadalom integrációja, állampolgáriságának gyakorlati kiteljesítése, kvázi méltó nagykorúsítása a cél, nem pedig további infantilizálása a megélhetési segélyezetti és bűnözői létformában maradni engedés révén!) A többségi társadalomban való bűnbakképzés(sic!), már-már a többségi társadalom kriminalizálása (sic!) és a felelősség diszfunkcióhoz vezető teljes szétterítése helyett a két végéről kellene végre a problémát megfogni, és nem mindig rasszista társadalmat kiáltani csak azért, mert "a magyar van többen". "A cigány is van elegen", úgy vélem.

Értékelem a cikkíró mainstream szaktudását, de talán kukkantson utána a nyers számoknak és a száraz adatoknak is, ne pedig csak a "szegregáltan integrált" (értsd: szinte laboratóriumi körülmények között előállított) sikersztoriknak, amikből a bátorságot meri meríteni a jelenlegi - kétség kívül alkalmatlan - rendszer szidására. Továbbá a többség szidalmazásával és felelősségre vonásával, és a cigányság teljes és visszamenőleges és előremutató hatályú felmentésével, sőt, erős pozitív diszkriminációjával és infantilizálásával nem fog előre mozdulni semmi. És nem szűnnek meg azok az ötöskét érdemlően leírt, kétoldalúan deviáns állapotok, aminek végeredménye észrevehető százalékban bűncselekmény lesz.

Ébresztő.
Csemmke 2013.04.24 00:47:00
@Jenyei: Helyezd el az írást a nagy egészben, integráld. Úgy látom, elszigetelt módon a cikk megértése nem sikerült. :) És a kommentemé sem. :)

Egy dolog a bűnelkövetéshez vezető folyamat, másik dolog a felelős kiléte, és egy harmadik az egyoldalúság, ami még a folyamat megértését és a felelősök megtalálását is torzítja. És ez az egyoldalúság legalább akkora "deviancia" az okkeresők (pl. a cikk írója) és a társadalomtudósok fő irányvonalas csoportja részéről, mint amilyen devianciával kimondva-kimondatlanul a többségi társadalmat vádolja a cikkíró és e fő irányvonalas társadalomtudósok, és ami a többségi társadalom devianciája nyomására kialakult kisebbségi deviancia, vagyis a bűnözés, vagyis Bándy Kata megölése Péntek László keze által. Remélem, ezúttal sikerült követni. Hitler pedig pont rossz példa.
Csemmke 2013.04.24 17:39:16
@khmm...: Köszönöm, erre nem számítottam! :D :D

@Elanor_: Nem emlékszem, hogy olvastam-e benne pozitív diszkriminációt. De engedd meg, hogy tudjam hova tenni a cikket. :) Attól még, hogy a szöveg tárgyát nem képezte a pozitív diszkrimináció (diagnosztizált a lelkem, nem pedig stratégiát kínált), még a szellemi környezetre, amiben a szöveg megfogant, bátorkodtam reflektálni. Elnézésed kérem, ha ez túl nagy léptékben meghaladta vala az ismereteidet. Legközelebb kicsiben játszom, megígérem. Köszönöm, hogy szóltál.

@telkoe: Valahogy így.
Újabb "hivatalos" levél érkezik minden magyar állampolgárnak. Minden önkormányzat összegyűjti, hogy katasztrófahelyzetben kiket lehet mozgósítani a településen.Itt már nincs szarozás, ez nem a Nemzeti Konzultáció, nem megy a kukába levél, a haza védelme szent dolog: a…..
Egy normális jogállamban a rendőrség szerepe arra kellene, hogy korlátozódjon, hogy a társadalmi normák felett őrködjön. A törvények betartatása és az ésszerűség egymást átölelve kellene, hogy érvényesüljön cselekedeteikben. Ozora. Lehet hallani az ozorai fesztről ezt-azt.…..
Botrány, hogy az Index híre a Jobbik etnikai adatkezeléses javaslata kapcsán egy DK-s sajtóközlemény szintjén van. Ezt a címet sikerült adni neki: Hivatalosan is rasszista a Jobbik, pedig ha a szóban forgó tervezet rasszista, akkor az egész világ az. A rasszizmus Wikipedia által…..
Csemmke 2012.08.13 01:49:38
@Tékás Lacika: A cikked komolyságát illeti a wikipédiás és az indexes párhuzam, nem a definíciót magát, igazad van, elragadtattam magam és helytelenül fogalmaztam.

Más kérdés, hogy egyébként nem feltétlenül hazudik az indexes cikk, ha rasszizmust kiált. Intézményes rasszizmus húzódhat meg politikailag korrekt kommunikáció mögött is, a Jobbik javaslatába ez pedig simán belepaszírozható, ha a pártra eleve jellemző a rasszizmus és az antiszemitizmus, így joggal feltételezhető a mögöttes szándék. Más kérdés persze, hogy mi a cél, de ez megintcsak más tészta.
Nem az a nacionalizmus, hogy nagyon szeretem a hazámat, az sem a nacionalizmus, hogy utálnék más nemzeteket. A nacionalizmus az a kognitív pozíció, amelyik a világot a nemzetek összességeként fogja föl. Érdekes, hogy egy hivatalosan poszt-nacionalista korban, ahol a panem elosztása…..
Csemmke 2012.08.11 22:19:04
@Gondolkodni Próbáló Birca: Te eszednél vagy? Magyarázd már el nekem, hogy abban a néhány mondatban mi volt a NYILAS ÍZŰ, amit Gyurta Dani nyilatkozott! :D Súlyos krónikus fogalomzavarban szenvedsz, a cikk írójával egyetemben.

És attól, ha egy országban esetleg megmarad a nemzettudata egy nemzetiségnek, az miért lenne a magyar ellenében épített? El se tudod képzelni a globalista buciddal, igaz, hogy nem vezet se identitásválsághoz, se ellentéthez, ha nemzetiségek egymás mellett élnek, és a többségi nemzet koronája alá tartoznak, és egy olyan király alá, aki vérvonalát tekintve az Árpád-kor óta még csak nem is magyar nemzetiségű? :D És ha csak nem oligarcha a vajda vagy a herceg vagy a bán vagy a főnök, akkor a kisebbségi részről a nemzetiségpolitika nem automatikusan magyarellenes. Kicsit ajánlom tanulmányozni a magyarság toleranciáját és befogadókészségét a történelem során is és napjainkban is, és ezt ne a kurucinfón vagy a részeg bőrfejűek körében tedd. Kezdheted mondjuk ott, hogy még téged se lincselt meg senki.
Csemmke 2012.08.12 03:33:10
@Ad Dio: Ó, pardon... Csak szúrópróbaszerűen olvasgattam. Nem voltam abban az idegállapotban. :D
Csemmke 2012.08.12 20:22:41
@Gondolkodni Próbáló Birca: Ismét felhívnám a figyelmed arra, hogy nem ismered a szavak jelentését, amivel lövöldözöl. Nézz utána a szótárban, mit jelent a NEMZETÁLLAM. Állam az államban legfeljebb a Vatikán vagy az APEH... :D te rendre kevered a szezont a fa**ommal. Szerintem gondold újra, aztán nyilatkozz, hogy mit is akarsz mondani. És mégis hány millió magyarról kellett volna haluznia Gyurta Daninak? Feltéve, ha haluzott volna, tudomásom szerint nem élhetsz sportversenyen semmilyen droggal vagy doppingszerrel. :D Tiszta találó a nicked, hejj, leszámítva, hogy próbálkozásnak is silány, amit itt levágsz.