Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pocokman

25 bejegyzést írt és 141 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
IDDQD Checkpoint Mini #129: Albion 2020.04.30 23:52:11
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
pocokman 2020.05.05 23:05:21
@Stöki: Illetve még egy érdekesség, szintén a PC-s verzióról: A játék CD-jén úgy volt tárolva a zene, hogy azt be lehetett rakni egy mezei CD zenelejátszóba is, és lehetett a zenéjét hallgatni.
pocokman 2020.05.05 23:07:07
@Stöki: Öööö... Most direkt megnéztem, lehet hogy csak én siklottam el felette, de ilyesmit nem találtam. Max annyit, hogy cikket lehet kérni, de oda van írva, hogy ebből nem lesz podcast.
pocokman 2020.05.05 23:14:47
@Stöki: Ja hogy ott alul... Mea culpa akkor :D Én értem, és el is fogadom amúgy amit mondasz, csak nektek akartam segíteni a "bezzegapatreonosok"-os hozzászólásokkal szemben ;)
A Novotrade-del több adásban is foglalkoztunk már, a vállalat korábbi kulcsemberei közül vendégünk voltak többen is Kiss Donától Révbíró Tamáson át Mérő Lászlóig, legutóbb pedig a cég egykori igazgatóját, Rényi Gábort is megszólaltattuk - de még mindig vannak jó néhányan, akik egy egész…..
Nemrégen egy nagyon érdekes problémával keresett meg egy úriember, aki olvasta a blogot. A problémája azért egy lehelettel komolyabb a cikkhez mellékelt illusztrációnál, de a kisördög nem hagyott nyugodni, muszáj volt ezt a képet bevágnom ide. A magyar légvédelem azért remélhetőleg ennél magasabb…..
pocokman 2020.03.03 17:49:51
@csúti csüngőhasú tolvaj: Az a lényege a valószínűségszámításnak (többek között), hogy nem csak ennyi, hogy "eltalálják, vagy sem", hanem segít mérlegelni, hogy mennyire valós a veszély, hogy eltalálnak. Az, hogy "hát van két lehetőségem, oszt jónapot", egyáltalán nem segít senkit a döntéshozatalban. Az, hogy ennyi és ennyi a valószínűsége, hogy baj lesz, az már inkább.
pocokman 2020.03.04 13:58:57
@csúti csüngőhasú tolvaj: Ha több ezer lövés kell 1 találathoz, akkor 1 találat valószínűsége 1 / több-ezer, nem pedig 13 % :)
pocokman 2020.03.04 14:23:24
@glantos70: Tudom, hogy a cikkben voltak kiinduló feltételek, én csupán a másik hozzászóló - szerintem téves - gondolatmenetére reagáltam. Amúgy igen, jól megragadtad a lényeget az előző hozzászólásodban.
A minap magam is belefutottam (nehéz is lett volna kikerülni…) abba a történetbe, melynek keretében egy Kanadából hazatért magyar nő az észak-amerikai országban dúló borzalmas állapotokat ecsetelte, egészen apokaliptikus helyzetet lefestve tudtukon kívül nemváltoztatás alá vetett óvodásokkal és…..
pocokman 2020.01.20 17:35:32
@Andy73:
Itt is arról van szó, hogy vannak emberek, akiknek valami félrement az anyaméhben való fejlődés közben. Igen, ilyen van, létezik. Mint ahogy valaki kezek és lábak nélkül születik, ugyanúgy vannak emberek, akik - tudom, hogy furán hangzik - rossz testbe születtek. Az agyuk tudja, hogy ők nők, vagy férfiak, de a testük ellentétesen fejlődött ki az anyaméhben, vagy olyan is van, akinek mindene van. Az ilyen gyerekek, emberek rettenetesen szenvednek. Képzeld el, hogy valaki rád erőlteti, hogy az ellentétes nem ruháit viseld, a másik nemből legyen neved, hogy éreznéd magad. Na, ők pont ezt élik át. Rengeteg vizsgálat van ilyenkor, hogy megállapítsák, hogy ez most csak valami gyerekes hülyeség - nyilván ilyen is van -, vagy valóban gond van. A hormonblokkolót azért adják a pubertáskorba belépő gyerekeknek ilyenkor, hogy tisztázni lehessen, hogy ő tényleg mit akar.
Ha nem jött volna át, az emberek túlnyomó többségét ez a probléma nem érinti, ők nem találkoznak ezzel, közelébe se kerülnek a hormonblokkolóknak, nem-megerősítő műtéteknek, stb stb. Talán ezért is könnyű mindenféle baromságokat összehordani róla, és alaptalan hisztériát kelteni. Írtad, hogy szerinted az 1000 már túl sok. Ahogy a cikk írja, ez kb 4 millió 19 éven aluliból került ki, az 0.025. És igen, ez valószínűleg emelkedni fog, ahogy egyre több érintett szerez erről tudomást, hogy van megoldás a problémájukra. És ha most ez több lesz? Akkor több lesz, haragudj akkor a természetre, és ne azokra, akik meg akarják oldani ezt a problémát.
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Michael 2012-ben gondolt egyet, öt év után felmondott munkahelyén, kivett némi pénzt a számlájáról és finn barátnőjével együtt a skandináv országba költözött. Nagyon bejött neki, azóta is ott él, tapasztalatai pedig akár az oda vágyó magyar határátkelőknek is hasznosak lehetnek...
pocokman 2019.10.04 17:19:53
@Gevlekte Salamander: Valóban nem rokonaink, csak nyelvrokonaink. Az MTA kutatói próbálkoznak vele, hogy ezt megértessék az egyszerű pórnéppel, hogy a nyelvrokonság, amiről szajkóznak, az nem ugyanaz, mint a genetikai rokonság, emiatt valójában üres szélmalomharc ez a "finnugor eredet" vita, amit egyes laikusok művelnek :)
Szerző: Harmat Árpád A HBO csatornán 2019 tavaszán futó öt részes minisorozat, melynek címe "Chernobyl" óriási népszerűségnek örvend és újra fókusz alá helyezi a csernobili atomkatasztrófa részleteit. Úgy tűnik az emberek érdeklődése ma sem csökkent az 1986-ban történt tragédiát illetően. A…..
Deres   Csúsztam. Ismét. Nem szóltam előre, mert minden nap volt egy olyan, háromórás ablak, amikor majdnem leülhettem, aztán meg nem. Kedd reggelre terveztem, vasárnap lett belőle. Sajnálom, és frusztrál, megértem, aki kurvaanyázik, de előre szólok, a jövő hetit csütörtök előtt tuti nem tudom…..
pocokman 2019.05.12 14:09:59
@rowi: Erről valamelyik évadban volt egy eszmecsere, hogy akkor most kit és miért illet a trón, nem tudom visszaadni, pedig zseniális egy párbeszéd volt. Az volt a lényege, hogy igazából ígyis-úgyis az erősebb kutya baszik elve érvényesül, mert minden jogos uralkodóról le lehet vezetni jogosan, hogy nem jogos uralkodó, hiszen minden új dinasztia csak elrabolta a trónt az előzőtől.
Amúgy meg szerintem nem para amit mondasz, ha Gendry úgy lett volna elismerve Barinak, hogy egy Targaryen sincs Westeroson, akkor övé a trón.
(Amúgy északon a fattyakat Havasnak, Dorne-ban Homok-nak nevezik, akkor Gendrynek mi volt eddig a családneve?)
Pont azért űzték el Dannyéket, mert a Barik csak addig legitim uralkodók, amíg nincsenek Targik (amúgy a Baratheonok nőágon a múltban kapcsolódnak a Targaryen házhoz, azért volt az, hogy miután Robert győzött, állt ott, hogy na most mi a túró legyen, ekkor jött Ned, aki közölte, hogy barátom, a családfa miatt te vagy most a jogos uralkodó, tessék megenni amit megfőztél).
pocokman 2019.05.12 14:10:50
@Georges Thenault: Engem egyrészt szórakoztat, mert jól meg vannak írva ezek a posztok, másrészt utána jókat lehet csevegni az aktuális részről itt a kommentek között.
Mondtam, hogy lesz csúszás, sajnálom. Cserébe a Drót egyik legfaszább jelenetének alapmotívumát ellopva összefoglalom az eseményeket azoknak, akik nem akarnak olvasni. A rendes hogyvót utána. Petting Bravúros tracking shottal nyitunk, Samu kálváriájának ezredik stációja az első…..
pocokman 2019.05.05 16:58:18
@szorokin: Ezen a Theon vs zombik / Éjkirály dolgon gondolkodtam, erre jutottam: A zombikat ÉK távvezérli, azt csinálnak, amit ÉK akar. ÉK-nak Bran-el van személyes dolga. Namost, ott állnak Theonék, feltételezésem szerint sárkányüveg hegyű nyilakkal. Párat még csak-csak elkap az ÉK (párszor badasskedett már, milyen játszi könnyedséggel védett ki támadásokat, lásd Theon végső rohama), de nem akarja megkockáztatni, hogy a rá kilőtt percenkénti 100 nyíl közül akárcsak egy is eltalálja, mert az számára végzetes lehet. Ezért előreküldi a távvezérelt zombihordát, hogy eliminálják a Brant védő íjászokat. Ha ez megvan, akkor megy ő, ahogy a végén mutatták is, hogy miután Theonék elfogytak, megálltak a zombik. És az ÉK az egész rész alatt lényegében ilyen biztonsági játékot játszott, Havast is inkább elszigetelte magától, nehogy véletlenül is párbajoznia kelljen vele (hiszen látta Jont anno, ahogy lekardozott egy White Walkert).
Persze még mindig marad a kérdés, hogy miért pont neki kellett volna megölnie Brant.
pocokman 2019.05.11 09:47:55
@,,: Nyugi, ez a blog neki csak hobbi, többször is leírta már, hogy mostanában elfoglaltabb. Előbb kijön az új hogyvolt, mint a Winds of Winter ;)
Szolg.közl.: sok vót a hét. Meaculpa. Nem mondom, hogy nem lesz még ilyen, mert lesz. Deres all the way Ha valaki aszitte, hogy majd ebben a részben lesz olyan történés, ami előrébb tekeri a westerosi történelem valíriai acélpánttal megerősített, korhadó kerekét, azon még Vas-szigeteken is…..
pocokman 2019.05.02 14:58:14
@adamskij: Davost mutatták a legvégén, utánament a vörös papnőnek, hogy leszúrja reggel a csata után, de csak végignézte ahogy a nő meghal. Jó, lehet hogy offscreen elhalálozik a stáblista alatt valami fertőzésben :D
pocokman 2019.05.02 22:23:38
@adamskij: Az még szerintem motiválja, hogy végre kapjon a birodalom egy értelmes uralkodót, ahogy az évadnyitóban mondta is (mikor Havas és Dany esetleges házasságáról ötletelt).
Várhatóan 2020-ban érkezik a tévébe az HBO aranytojást tojó tyúkjának első előzménysorozata. A Trónok harca világában játszódó, új kváziközépkori széria forgatása hamarosan kezdődik, és egy szereplő kiléte máris ismert: Jane Goldman, a sorozat alkotója Naomi Wattsra bízza a főszerepet, ami az…..
Íme, már a 250. Napi érdekest láthatjátok, olvashatjátok ma! A sorozatban eddig már több, mint 5550 képet mutattam be érdekes, rémisztő, sokszor szürreális, de mindenképpen ritkán látható múltunkból. Köszönöm, hogy eddig is velem, velünk tartottatok,  tartsátok meg ezt a jó szokásotokat a jövőben…..
pocokman 2018.08.13 19:55:22
@Mariann Ignáné Gregus: A megszállás volt az az időszak, amíg a németek megszállták Franciaországot. Jöttek az amcsik, és vége lett a megszállásnak.
Egy valamiben mindannyian osztozunk: vannak kis, berögzült szokásaink, amelyeket csak úgy ösztönösen csinálunk. Némelyik kínos, némelyik csak furcsa és nem szívesen osztjuk meg őket másokkal, de részben ezek tesznek minket egyedivé. A múlt nagyjai közül néhánynak egészen…..
Égivár alatt Távozik a Lannister-sereg, gyönge szekereken zsenge gyökereket visznek Királyvár felé, meg aranyat, perszehogy, az arany és a kaja az, amiért jöttek, így ugye elégedett lesz a vasbanki bankár is, és nem hal éhen a nép (értsd: a királyi család, a sameszeik és a katonaság) ha Dany felkel…..
pocokman 2017.08.08 14:30:00
@molnibalage: A könyvben ki van fejtve, jópofa rész, azért is jegyeztem meg. Mikor először lovagolt, akkor tapasztalta ezt ki. Rájött, hogy ha egy lovat balról böksz meg a lábaddal, akkor jobbra fordul, és fordítva, mert az egy félénkebb állat, természetéből adódóan ő menekül az impulzus elől. Na a sárkány nem, az egy agresszív szörnyeteg, Dany megböki balról, akkor ösztönösen balra fordul, mert támad.
Sárkánykő Havas és Ser Davos átalment a tengeren, ladikon de ladikon, mert ott lakik a szőkenő, az üveghegy tetején, és ha nincs obszidián, akkor van nagy baj. Ezt Dany nem tudja, meg egyébként senki sem az északi népeken és Samun túl, de hát még csak a harmadik résznél tartunk. Sárkánykő egyébként…..
pocokman 2017.08.02 14:26:05
@zizi77: Szerintem valahogyan leomlik. Ennél epicebb, beszaratósabb cliffhangert nehéz lenne elképzelni :D
pocokman 2017.08.02 14:41:55
@Hüpna: Valószínű, hogy úgy tudnak csak haladni, ahogy a hideg is jön, lehet, hogy arra nincsenek hatással.
pocokman 2017.08.04 12:54:20
@agnesko: Nem csak ez, az is átvillanhatott az agyán, hogy az öccsét tévedésből vádolták meg, és ennek következtében halt meg az apja is, ami az egész Lannister klánnak iszonyú szívás. Ha Tyriont nem ítélik el, az apja életben marad, Cersei nem balfaszkodik annyit a verebekkel, nem lett volna szükség a robbantásra, több szövetségesük is lenne, egyszóval kijjebb lennének a faszerdőből.
Sárkánykő Vihar van odakünn és vihar dúl Viharbanszületett Danaerys Targaryen, a Sárkányok Anyja, a Láncok Letörője, a Szemöldökfestés És Indokolatlan Hajfonás Lelkes Támogatója piciny lelkében, mert nem tudja eldönteni, hogy mégis mi a pöcsöm lesz azontúl, hogy van neki három sárkánya, mint a Hét…..
pocokman 2017.07.25 16:16:23
@Cérnahuszár: Plusz ott még a farkasokkal is éreztették az időt, mikor megtalálták, még elfértek az öledben, mikor jött a király, már nagyobbak voltak, Cat meg is jegyezte hogy hogy nőnek.
pocokman 2017.08.01 09:26:16
@nota19: Gondolom ez olyan, mint a postagalambok esetében. A galambokról is ismert,hogy elviszed őket rohadt messzire, simán hazatalálnak.
Újabb epizóddal folytatódott az HBO-n a Trónok harca, a tovább után pedig spoileresen tárgyaljuk az epizód eseményeit...
pocokman 2017.07.25 11:36:25
@Petrow: Szerintem Havas Jon még köszönetet is mondana Sansának, hogy megszabadítja a királyi titulustól :D
Későn eszmélő vallási fanatikusok és szarkavaró arisztokraták - tömeggyilkosság. Határaikat próbálgató, handabandázó északi hadurak és egy zombi - asztalracsapás. Háttérben pecsenyét sütögetni akaró sunyi kis geci és rendszeres nemi erőszaktól megmentett nemeslány - összenézés. Töketlen kalóz és…..
pocokman 2017.07.19 13:44:24
@horee6: LOL XD
pocokman 2017.07.20 16:15:40
@Prof. William: De ha belegondoltok, annyira hullanak az emberek, hogy lassan ez az egy opció marad a szereplőknek :D
pocokman 2017.07.21 11:21:09
@mbm: Jogos :)
Spoiler Kritika Alien: Covenant 2017.06.05 18:31:48
Idén érkezett a mozikba a legújabb Alien film. A megtekintése után kénytelen vagyok hozzátenni az előző mondatomhoz, hogy: sajnos. Ahhoz, hogy érthető legyen, mi bajom van ezzel a filmmel, kicsit elevenítsük fel a nagy elődöket. Lovecrafti rémálom   H. P. Lovecraft műveinek máig érezhető hatása…..
Van az úgy, hogy az ember összebaszik a csajával, mert mondjuk gyökér volt, vagy szájbanyelvelt egy hóka, de csöcsben erős valóságshow-szereplőt, ugye. Az is előfordulhat, hogy erről az interneteknek köszönhetően a csaja is tudomást szerez, aki ezen felbassza magát, és kibassza a…..
pocokman 2017.05.03 12:53:12
@Trisi: Vagy csak a forgatókönyvírók nem gondoltak erre :)
Spoiler Kritika Ghost in the Shell 2017.04.07 15:30:02
Figyelem, a blog címéhez hűen erősen spoileres írás következik, csak akkor olvasd tovább, ha már láttad a filmet, vagy ha nem zavar az ilyesmi. Mielőtt belevágnék a film elemzésébe, szenteljünk pár gondolatot a filmet övező "botránynak". Történt ugyanis, hogy egy remek japán mangát / animét az…..