Regisztráció Blogot indítok
Adatok
plautus

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem lesz népszerű, amit mondok: az a javaslat, hogy a pártok a következő két évben ne kapjanak állami támogatást, a mostani kabinet időszakában az egyik legdurvább, a demokratikus versenyt leginkább korlátozó ötlet. Tudom, hogy a tömegdemokrácia korában megnyerhetetlen az a vita,…..
plautus 2012.05.24 15:10:12
plautus 2012.05.24 15:35:19
@Letienne:
És ha az állami intézmény felém való nem fizetése miatt nem tudom az adómat befizetni, akkor az apeh kit büntet?
Mikor van vége a demokráciának? – az elmúlt két év (meg persze két évtized…) egyik slágertémája kétségtelenül ezen kérdés körül forgott. A vitában folyamatosan azt képviseltem, hogy érdemes elválasztani egymástól azt, ami nem tetszik, nem szép, nem jó, attól,…..
plautus 2012.05.17 12:20:42
@dbeata:
Ez is, meg egy M. L-cel készített interjú.
Nekem nem engedte azt linket betenni.
plautus 2012.05.17 12:21:57
Sok példán megtanulhattuk már: jól teszi az elemző, ha óvatosan bánik a jövőre vonatkozó hangzatos kijelentésekkel. A sejtésekből, jelekből, eseményekből egy idő után mégis összeáll a kép, amit nem lehet nem észrevenni. Körülbelül háromnegyed éve mondogatom bizonytalanul,…..
plautus 2012.04.28 11:59:23
@aszekelyek:
Akkor miért nem úgy hirdették meg a pályázatokat, hogy legalább 6-700 hektárral rendelkezők, és pártközeli jelentkezők indulhatnak?
plautus 2012.04.28 12:20:30
@aszekelyek:
Nem, hanem most.
Az állami földalap az nem a szocik és külföldiek kezében volt.
A fiatal gazdák pedig nem kaptak most földet a pályázati kiírásokkal ellentétben, hanem a felcsúti polgármester, meg a VM államtitkár szomszédja kapott meg a többi haver.
Volt olyan fiatal, akinek telefonáltak, hogy nyert, menjen szerződést aláírni, este pedig újra felhívták, hogy mégsem.
És szerinted mennyivel jobb egy ideköltözött holland gazdálkodó, mint Selmeczi Gabriella földbirtokos?
plautus 2012.04.28 12:24:31
@plautus:
Mennyivel rosszabb....
„A Véleményvezér azt viszont már nehezen tudja értelmezni, hogy ebbe a sorba hogyan lenne beilleszthető egy Kövér László, egy Áder János vagy egy Szájer József. Ezen emberek önéletrajzában ugyanis az egyetlen kiemelkedő tétel, hogy az első szabadon választott…..
Két fontos döntés született ma – és néhány további ezekből következő. Egyrészt Schmitt Pál eldöntötte, hogy nem mond le. Másrészt Orbán Viktor (és a Fidesz) úgy döntött, hogy nem szólítja fel távozásra az államfőt. Egyik döntés sem nevezhető…..
plautus 2012.03.31 12:12:35
@royslade: Linket nem tudok küldeni, a hír már terjengett könyvtárosi körökben, de ma lett bizonyosság.
A hírt a katalist nevű könyvtári levelezőlistáról kaptam. Hétfőn valószínű többet tudunk, de eddig sem a minisztériumtól, sem az EISZ-irodától hivatalos értesítést nem kaptunk.
A Hír Tv Versus című műsorában – ahol kormánypárti szereplők is gyakran meglepődnek Csermely Péter valódi kérdésein – legutóbb Pozsgay Imre arról beszélt, hogy „tudtam azt is, hogy a hetvenes évek közepétől engem is megfigyelnek, azt is kinyomoztam, hogy a…..
Mást mond híveinek, mást a tárgyalópartnereinek – itthon és a világban is egyre többen vetik ezt Orbán Viktor szemére. Tagadhatatlan, azaz legfeljebb egy hivatásos szóvivő tagadhatja, hogy nehezen összeegyeztethető az, amit a kormányfő – például…..
Tizenkétmilliárdos kerékpárút-építési koncepció készült a Garancsi István kerékpárügyi miniszterelnöki megbízott megrendelésére. A Magyarországon soha nem látott biciklis megaberuházás az EuroVelo 6-os európai hálózatban kötné össze a Duna-partján az osztrák határt…..
A ma esti Tétben ismét előkerült az, ami a következő években feltehetően még sokszor téma lesz: meg lehet-e majd változtatni a Fidesz-KDNP által most elfogadni készülő új alkotmányt egy esetleges kormányváltás után. Kétharmadot kell hozzá szerezni – mondta rezignáltan…..
Többen felvetették a hozzászólásokban, hogy a voksolás előtt nem lenne haszontalan a választási rendszerrel is foglalkozni. Úgy tervezem, hogy – amikor nincs éppen érdekesebb téma - több bejegyzésben tekintem át a legfontosabb kérdéseket: először a rendszer általános…..
plautus 2010.02.24 17:28:30
@lunanyuszi:
A felsőházba kerülne pl. MTA elnöke, MNB elnök, iparkamara elnök stb. hasonlóan a nemzeti csúcs résztvevőihez a pártvezetőket leszámítva.
A felsőház a parlament és a közt. elnök között helyzkedne el.
Valóban nemzetellenes bűntett a vasút karcsúsítása, bizonyos vonalak bezárása vagy a forgalom szüneteltetése? Szakértőnk szerint nem, aki azt is megosztja olvasóinkkal, hogy miért jutott ide a MÁV Zrt. Évente százmilliárdokat dobunk ki anélkül, hogy fikarcnyit is javulna a…..
Heni a világ legboldogabb embere lehetett akkor, amikor nem olyan rég megszületett a kisfia. Aztán rájött, hogy a teleparkolt járdákon lehetetlen babakocsival közlekedni, ami miatt az úttestre kényszerül. Ez pedig egyáltalán nem veszélytelen, elég csak elolvasni pár korábbi posztot…..
Olvasónk a MÁV új menetrendjét tanulmányozta, amiből ő azt olvasta ki, hogy Gárdony reggeli vasúti közlekedése szinte teljesen ellehetetlenül. A Közlekedési Minisztériumhoz fordult:Tisztelt Minisztérium! Felháborodottan tapasztaltam, hogy a MÁV új menetrend-tervezete…..
Konzervatórium Könyvkartell 2008.07.08 19:03:00
Túl olcsók a könyvek, mondá Matyi Dezső (Alexandra), Kolosi Tamás (Tárki - minő véletlen, valamint Líra és Lant), meg még néhány könyvkereskedő nagykutya, hozzunk tehát törvényt arról, hogy a könyv legyen kötelezően drága. Érthető a gondolat, hiszen az olcsóság,…..
ÁPDÉTMost elmesélek valamit. Az asszony már régóta szerette volna meglepni az anyukáját valami különleges ajándékkal karácsonyra. Anyósom Zorán rajongó és még életében nem volt Zorán koncerten. Már hónapokkal ezelőtt megvette Párom a jegyeket. Mindent leszerveztünk és…..