Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JudgeFairlight

2 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  03 . Dredd Bíró Apokalipszis Háború http://dreddhq.blog.hu/2016/08/30/udvozlunk_a_blog_hu-n_59952..
    Dredd Bíró Apokalipszis Háború Előzmény I - A Fekete Atlanti Kalózai Letöltés: www.blateco.com             Dredd Bíró Apokalipszis Háború Előzmény II - BlokkMánia I Letöltés: www.blateco.com             Dredd Bíró Apokalipszis Háború Előzmény II - BlokkMánia II Letöltés:…..
Nem, ígérem, nem arról fog szólni a cikk, hogy J.J. Abrams új Star Trek-filmjei mennyire két lábbal tapossák a lassan fél évszázados franchise klasszikus eszmeiségét – legalábbis főleg nem. Már többször gondolkodtam rajta, a jó hollywoodi felfogásnak megfelelően, hogy két…..
JudgeFairlight 2013.06.03 08:38:58
Eredeti koncepciót nem lehet, mert rém ostoba.
Utazunk, felfedezünk téma. Oké. Ha gyengébbel találkoznak, akkor elsődleges irányelv. (hacsak arról nem szólna, hogyan kerüljük meg azt :-/) Azonos erejű, vagy erősebb: barátkozzunk, ha nem megy ugorjunk a kicselezlek/elkergetlek/elpusztítlak pontra.

Galaktikus távlatú téma: az egész klasszikus Trek iszonyatosan belesül sorozat/film szinten, a régi Trek szerintem csak és kizárólag egy új bolygó + kutatóhajó szinten működik.Mert tények:
- A Föderációban, mindenki szereti egymást, a tagfajok között nincsenek komoly nézeteltérések, ha vannak ölelkezéssel oldják meg (Andóriaiak).
- A Föderáció és a Csillagflotta csak felfedez, amivel egyszer már felfedezett nem foglalkozik, nem védi meg (pl. a területeiken mindenki úgy grasszál, ahogy csak akar Borg, Breen stb)
- Ne lakj a határvidéken, mert a Föderáció humánusan lemond rólad, ha úgyadódik : Maquis világok.
- Az ellenséges birodalmak előtt vonj semleges-zónát, attól évtizedekre megnyugszanak. (Romulán, klingon)
- mondj le stratégiai előnnyel bíró technikák alkalmazásáról a béke és a humanizmus nevében (álcázó, védelmi fegyverfejlesztések)
- Ha komoly ellenség jön, akkor az ellenséges birodalmak a segítségünkre sietnek, és még komoly áldozatokat is vállalnak tőlük igencsak messzire nyúló frontvonalakon (Dominium háború)
Az ilyet kár lenne újra erőltetni. Több oldalra nyúló hibája ellenére az új Trek talán helyénvalóbban tudja kezelni ezeket.
Geekblog Judge Dredd - Day Of Chaos 2013.03.01 06:00:00
Mega-City One populációja meglehetősen drasztikusan redukálódott az elmúlt évtizedekben. A kezdeti kb. 800 milliós lakosságot az Apocalypse War (1982) során a szovjetek atomcsapással felezték meg, a Necropolis idején (1990) a Sötét bírák további 60 millával rövidítették meg, a…..
A Marvel első, október-novemberi adagjáról itt. Avengers #1-2Történet: Jonathan HickmanRajz: Jerome OpenaHickman a Fantastic Fourból igazolt az Avengers-franchise-hoz, és annak zászlóshajója az első két szám alapján az egész Marvel NOW! eddigi legnagyobb csalódása. Az író…..
JudgeFairlight 2013.01.18 15:57:54
A magam részéről nem tudom most az Avengers a rosszabb a kozmikus kontinuitásba cseppet sem illő röhejes ellenfelével , és a nagy "legyen minden boldog és boldogtalan Bosszúangyal mert az jó" felállással a rosszabb vagy a New Avengers ami próbál ugyan szájbarágósan inteligens képregény benyomását kelteni, de miután a problémára egynől azon kezdenek kattogni, hogy mielőtt akár egy szemernyi hősies próbálkozást is megejtenének - hogy össezpakoljanak egy eszközt, aminek éppeszű, vissza nem élős használata egy istennek is megkottyan + hogy olyan népírtásba kezdjenek, ami mellett Thanos és Főnix is kismiska volt :-/

A Battle Royal Avengers meg nem működik... vagy csak úgy működik, hogy elfogadjuk, hogy a szereplők, és a a marvel univerzum egyéb karakterei segghülyék. anmármost a 30valahánynapos flashforwardnál marha gyanus lett, hogy azok... Árkád elrabolja a Föld legnagyobb hőseinek utánpótláscsapatát?
Kébé akkor ennek kellene történnie:
1. nap Yellowjacket- tigrához: Hol vannak a nebulók? - Nem tom.
2. nap - Még mindég semmi? - Biztos találtak valami küldetést.
3. nap - Hmm, 3 nap és semmi, akkor kifogott rajtuk a küldetés... tehát Angyalok Gyülekező

Vagy ha nem is innen indítjuk, azért a MArvel Univerzumban vagyunk , tehát merőben már a helyzet. Valamelyiknek igazán felmerülhetne, hogy csesszenek ki árkáddal, hogy kiecpeccelik ki marad, legyilkolják egymást a túlélő meg majd megy panaszkodni/és a felnőttek majd jól feltámasztgatják őket.
Az asgardi isten, Thor (Chris Hemsworth) újra visszatér, s megragadja pörölyét, hogy megállítsa testvérét, Lokit (Tom Hiddleston), aki egy újabb galád tervet kíván véghez vinni. Loki Malekith-tel (Christopher Eccleston) szövetkezve egy halálos és nagy erejű ereklyére próbál…..
Filmdroid Múmia reboot 2012.09.25 11:00:00
2014 nyarán érkezik az újabb Múmia reboot. Len Wisman legutóbb Az emlékmás (Total Recall) új kiadásával nyerte el a nemtetszést, most pedig egy másik régebbi film újraindítását tervezi. Az Universal John Spaiths-t kérte fel, hogy íjra meg a forgatókönyvet, ami újabb okod adhat…..
JudgeFairlight 2012.09.25 18:42:17
@ZF2: előre leszögezem Gyűlölöm a Prométheuszt, de ezt félretéve egy kicsit definiáld már ezt az űr sci-fi dolgot, légyszi... nekem űr sci-fi az, amiben két percnél többet tartózkodnak, csinálnak ott valamit, vagy legalább az utazásnak valami jelentőssége van (az, hogy látom repülni a kasznit, már kissé ingerszegény) vagy attól űrfilm, hogy idegen bolygón van?
+ a sci-fit is megkérdőjelezném, mert mindennemű tudományosság hiányzik belőle...hogy akkor mi? fantasztikus-horror álteológiával fúszerezve...sajnos keverik a kettőt (pl. a Sunshine is ez)

És hogy ne csak off legyen A Múmia nem várós, a 1999.es látványban, technikai megvalósításban bőven időtálló, a forgatókönyvből ennél sokkal nagyobbat nem lehet kihozni. engem elszórakoztatott a Sárkánycsászáros rész, szóval még inkább valami folytatás, mint újrakezdés...:-/
Filmdroid Ha nem zavar a reklám! 2012.09.23 08:00:00
AXN 21:00 Jó reggelt, Vietnam Az esőember, a Zaklatás vagy a Gömb című filmek rendezője Barry Levinson ebben a filmben Robin Williams és Forrst Whitaker segítségével mutatja be a vietnami háború egy szeletét. Egy ifjú rádióst azért küldenek háborús övezetbe, hogy javítsa…..
-Mi a terv? -Megkeresni, elkapni, kinyírni. Ilyen komolyságú párbeszédek hangzanak el a filmben, de nem is kell ennél több, legyünk realisták, ahol ilyen sztárok vannak és ennyien, abba a filmbe ilyen beszélgetések kellenek. Mivel második rész, mindenki, aki beül rá tudja, hogy…..
JudgeFairlight 2012.09.07 19:05:47
+ 1 szavazat, hogy remek nosztalgiafilm volt.

Jet Li talán tényleg hamar kikerült a képből, de majd talán a 3. részben már nem csak cameózik.

Stathemből nekem bőven elég volt. (igfazából akciózzanak az öregfiúk, ő még "fiatal".

Norris írtó kemény benne :-) :-) Ha a 3. részben Ütközetben el is tűnik, a 4. részben remélem visszatér. (Neki van a féllábanasírban színészek közt a legnagyobb előnye, mert forgórúgással a kaszást is leteríti, szóval valószínűleg miután végignézte a dédunokái felcseperedését, úgyis visszatér a filmezéshez.

JCVD nagy arc volt benne, és sikerült belecsempészni a visszatérő rúgását (sajnos Norris nem rúgott le senkit, vagy én nem láttam... már ez megérne egy 3.részbéli szereplést pedig :-) azzal indulhatna, hogy Cloude és Norris egymás ellen indítják a rúgást, amivel sikerül kivitelezniük a Heroes of M&M 4 introjában látott világpusztulást :-)- aztán Stallone felébred, és mehet az érdemi film )

+ örülnék ha a videókazis-B akció érából előszednék Michael Dudikoffot, hogy amerikai ninjuljon.Nem az a kategória, aki sokat kérhetne, de a plakáton, meg a filmben bőven elférne

És egy kérdés: tőlem elférnek, de nem értem, hogy Crews és Couture hol klasszik akció legendák? Valaki tudja, hogy kerültek a filmbe? (vagy nem különösebb a szory, hogy őket castingolták, és kész?) Mert szvasz biztos lett volna valami klasszikusabb afro-amerikai akcióhős is (aki nem ül a sitten, meg él)
Filmdroid Sunshine - Napfény 2012.09.01 13:00:00
A Föld a pusztulás szélén áll, maroknyi tudós gyülekezik, említésre kerülnek a sikertelen elődök, az utolsó mentsvár most is egy űrhajó… soroljam még a kliséket? Rendben: végül csak egy maradhat, változatos halálnemek, technikai zavarok, titokzatos űr, gyilkos csillagok,…..
Egy évvel ezelőtt még azt sem tudtam, eszik-e vagy isszák az asztali hadijátékokat, wargame-eket, mára azonban megszállottjuk lettem, és Geek Messiásként (nem nagyképű, ugye?) hidetem nagyszerűségüket. A legnépszerűbb ilyen játék, a Warhammer 40000 szabálykönyvének legújabb…..
JudgeFairlight 2012.08.27 16:20:03
@Geekblog: szerintem, ha ez a kategórai veszi, akkor határozotabban igaz, mert ha ennyi zsebpénze van, vagy a diákmelóval megkeres annyit Mo-n és nem tudja jobbra költeni pl. lakás, kaja stb, akkor el lehet mondani. Lehet egyetérteni, egyet nem érteni.

De ebbe ne menjünk bele. nekem ez erősen luxus kategórai.

De nem is ezt látom az egész w40k legnagyobb bajának, mégcsak nem is a festést (bár elismerésem a cégnek, hogy lenyomja az ember torkán, hogy nesze fesd ki a méregdrága figuráidat(ezeknek a kis "szutykoknak" :-) amúgy mennyivel lehet több az előállítási költsége, mint egy kindertojásnak, vagy egy normál nem agyonbrandezett hasonméretű ólomnak?), így nekünk csak ki kell öntenünk, dobozolnunk :-/ Hanem 1. jókora asztal kell hozzá? ez már alapból tizedeli az elterjedését, legalábbis a magyar körökben, mert erre még a geekbaralangokban sincs hely, lehetőség, amit láttam. 2. Hogy nyerészkedési célzattal komoly gyűjtésfaktort kapcsolnak hozzá, mert gyanítom hogy az ilyen "kezdődobozok" ide-vagy oda, a pusztán így felállított sereg elég messze van egy épképkézlábtól. Remélem kinő a világ(vagy inkább a cégek) a a figurák W40k, mage knight, és gyűjtögetőskártyák által hosszú idő óta diktált költs-gyűjts-mert csak így lesz erős paklid, sereged, amivel jóízűt játszhass vonalból.
Trend már van erre lásd Trónok Harca kártyajáték, kész paklikkal, megfizethető áron.
Filmdroid Top 10 filmek az űrben 2012.08.19 12:00:00
A Curiosity marsjáró sikeres landolása óta a média megint egy kicsit űrlázban ég - most hétvégén fog először lézerrel belefúrni egy sziklába! -, és megpróbáltam ezt kihasználva összeszedni a tíz legemlékezetesebb vagy legbefolyásosabb űrben játszódó filmet. Nem csak…..
JudgeFairlight 2012.08.20 16:45:19
Na kicsit elment a vita, de annyit én hozzátennék, hogy hülyeség hogy a Dűne kidolgozottabb, meg ezéltal jobb.

Az alaptrilógia nagyon jó. Mindenki elismerte, kapott is érte Hogot, vagy Nebulát. De aztán amit utánna írt rá, már inkább univerzumromboló rétestészta volt, sem mint olyan dolog ami hozzá tett a főműhöz.És amit az örökösei művelnek az előzménykötetek terén az meg vicc ;-)

És ezt úgy mondom, hogy nem állok az SW pártján se, mert franchise úgy dagadt, hogy 20 évig a Birodalom mint nagyellen előkapott egy újabb csodafegyvert, aztán a hősök mégis lezúzták az arcukat. Aztán mikor divatba jött a Sith, akkor ők bukkantak fel rendszeresen. Szóval itt bármi történt, csak azt nem igazolta, hogy ez egy élő lélegző messzi messzi galaxis. Nagy űr témájú filmnek éppen ezért nem nevezném, mert az-azért számomra kevés, hogy ott utazgatnak, mert lövöldöznek. azt tudta a Csata a Csillagokon Túl, akkor az is nagy űrfilm lenne?

És nem vagyok a ST pártján se,(kivéve az első film, amiben a kisebb renováción átesett Voyager szondás eset elég jól el lett találva) mert ott is minden bele lett hányva az évek során a galaxisba, sok ellenség, stb. de sajnos ezek interakciója marhára nem megy, max csak egy-két regényben, fanficben. Nekem a Star Trek mondanivalója ennyiben kimerül: utazgatunk az űrben, álszenteskedünk, hogy a felfedezés közben nem avatkozunk be primitívebb kultúrákba, de mikor megtesszük álszenteskedünk,és amúgy is mindegy, bármit látunk, bármit csinálunk, az-az életünkre, gondolkodásmódunkra, jövőbeli lépéseinkre szemernyi hatással se lesz, mert a következő részre elfelejtjük
JudgeFairlight 2012.08.20 16:46:44
Ahogy beszámoltunk már róla a Fox stúdió tárgyalásokat folytatott a Marvellel, hogy meghosszabbítsák a közelgő Daredevil film elkészültének a határidejét. A Marvelnél rugalmasak voltak, adtak volna határidőt, ám cserébe Galactus jogait kérték a Foxtól. A Fox tulajdonában…..