Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kalvariaparti

79 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tanulmányi kirándulás időpontja: május 13-15 (szerdától péntekig). Útvonal: Fülek, bányavárosok, Magas-Tátra, Lőcse, Szepesvár, Kassa, Rimaszombat. Pályázati támogatás utazásra, szállásra: 25000 Ft tanulónként. Az étkezés és a belépőjegyek önköltségesek: 7800 Ft…..
Elkezdtük a felkészülést a hetedikesek szlovákiai kirándulására, melynek célja a Felvidék legszebb helyeinek, magyar történelmi emlékeinek meglátogatása és a szlovákiai magyar gyerekekkel való találkozás. Néhány képkocka a tervezett útvonalról: Időutazók a felvidéken…..
Híreink Mikulások és próbák... 2014.12.16 17:22:27
Mikulásokban és diákönkormányzati rendezvényekben bővelkedő napot töltöttünk el az iskolában december 5-én. Reggeltől kezdve csak úgy sorakoztak a kisebb-nagyobb Mikulások az iskolában. Ki az egyik, ki a másik osztályba tért be, s volt aki csak a folyosón gyűjtötte maga…..
Idén második alkalommal került megrendezésre az alsó tagozatosok városi Mikulás napi váltóversenye, melynek a mi iskolánk biztosította a helyszínt. Gyöngyös négy iskolájának 320 alsós kisdiákja mérte össze ügyességét, gyorsaságát. A jó hangulatú versengést most is a mi…..
Híreink Babindába utazhatunk... 2014.11.20 17:16:45
... pontosabban Babinda jön hozzánk. Ozsvárt Tóth Rita író és illusztrátor mutatja be Babinda című "romantikus akciómeséjét" a legkisebbeknek november 25-én kedden a könyvtárban. És persze nemcsak bemutatja, hanem közös alkotás, átváltozás, játék is lesz...!Aki többet is…..
Gyöngyös általános iskolásainak rendeztek október 20-án pályaválasztási vetélkedőt, ahol 2. helyezést értek el. Erről írtak beszámolót az iskolánkat képviselő nyolcadikos csapat tagjai: Juhász Dorina, Szádoczki Virág, Lehotai Anett, Bakos József, Juhász Krisztián."A…..
Gárdonyi Géza író, költő, drámaíró, újságíró, pedagógus, a Magyar Tudományos Akadémia tiszteleti tagja. A 19–20. századforduló magyar irodalmának népszerűségében máig kiemelkedő alakja. Legismertebb regényeinek címe: Az egri csillagok, A lámpás. Utóbbi művéről…..
(Kattints a képre a további fotókért!) A Magyar Diáksport Szövetség egyik elsődleges célkitűzése, hogy megszerettesse a diákokkal a sportolást és a mindennapos mozgást. Erre is remek alkalom egy ilyen nap, amikor két órát egyszerre mozognak az egész országban a csatlakozó…..
Sportcsarnokunk egy éve vette fel a gyöngyösi hosszútávgyalogló olimpikon, Kiss Antal nevét. A sportoló a névadó ünnepség 1 éves évfordulóján meglátogatott bennünket, és elmesélte, mekkora küzdelemmel és kitartással nyerte meg az 1968-as mexikói olimpián az…..
Híreink Jeles napjaink... 2014.10.02 13:37:15
Kattins a képre a többi fotóért. Szeptember 30. – Benedek Elek születésnapja – immár 10 éve a népmese napja. Hagyományainkhozhíven ezen a napon iskolánk felső tagozatos diákjai egy-egy mesével kedveskedtek az alsós tanulóknak. Az idén Kormos Jázmin, Neuwald Richárd,…..
Híreink SZAKKÖREINK 2014-15-BEN 2014.09.17 17:54:08
ARANYECSET - Rajz szakkör  A rajz szakkör a 2-4. évfolyamokon működik• A foglalkozások elősegítik a résztvevő gyerekek kreativitásának kibontakozását, fejlődését.• Gazdagítják technikai, eszközhasználati tudásukat, fejlesztik• Lehetőséget adnak társaik gondolatainak,…..
A diákönkormányzat a tavalyi évhez hasonlóan színházlátogatást szervez Egerbe, a Gárdonyi Géza Színházba! A 2014/2015-ös tanévben 3 előadásra kerül sor, novembertől tavaszig. A Palacsintás király Szaffi Pumukli A három előadásra a bérlet: 1760 Ft/fő. A…..
Jó hír azoknak, akik még nem tudták befizetni a tankönyvek árát: megérkeztek a Kellótól az üres csekkek. Átvehetők a könyvtárban: augusztus 27-én délután 14.30-17 óráig;augusztus 28-án délután 15.15-17 óráig;augusztus 29-én egész nap: 9-17 óráig...
Tanévnyitó ünnepély: 2014. augusztus 29. péntek, 17 óra. Gyülekező: 16.45-kor a zsibongóban. A 3. évfolyamnak gyülekező: 16 órakor! Tankönyvbefizetés és tankönyvosztás: A tankönyveket szeptember 1-jén kezdjük osztani. A felsősökét délelőtt az osztályfőnök…..
Leendő elsős tanulóinkat szeretettel várjuk a már előre meghirdetett Gólyatáborunkba, ahol ismerkedhetnek társaikkal, tanítóikkal, az iskolával és az iskola dolgozóival. Emlékeztető szülők részére: Időtartam: augusztus 27., 28., 29. (szerda, csütörtök, péntek) Napi…..
Május 12. és 14. között a 6.b tanulói tanulmányozták a Mátra növény és állatvilágát, földtani és történelmi nevezetességeit. Segítségünkre voltak az Egererdő Zrt. szakemberei. ..
Híreink Kenutáborban a 6.t 2014.07.06 21:57:26
"Vasárnap a gyöngyösi vasútállomásról Poroszlóra indultunk a táborba. Tíz órakor már oda is értünk, de még nem foglalhattuk el a szállást. Körbenéztünk a táborban és csobbantunk egyet a hűs medencében. Délután a tanárok vízi sorversenyt rendeztek. Hideg volt a víz, de…..
Ezt a szlovákiai utat tervezzük a jövő tanévre a leendő hetedikeseinkkel. Ha nyerünk a Határtalanul pályázaton, megyünk! Még van néhány szabad hely, lehet jelentkezni.Bővebb információ az osztályfőnököktől és Hevesi Máriától kérhető. Kincskeresők a felvidéken from…..
TISZTELT SZÜLŐK!Értesítjük Önöket, hogy iskolánkban a 2014-2015-ös tanévben a 20/2012. EMMI rendelet 182/A § (3) bekezdése értelmében a „Hit- és erkölcstan” oktatást az alábbi egyházak szervezik: Római Katolikus Egyház fr. Kárpáti Kázmérkazmer@ofm.huHendrik…..
Híreink Leendő elsős tanítóink 2014.03.28 15:59:35
Szabó Anikó: Szabó Anikó vagyok. Hódmezővásárhelyen születtem, a főiskolát Baján végeztem. 1982 óta élek és dolgozom Gyöngyösön. Szeretek tanítani, a tanítói munkát hivatásnak tekintem. A Kálváriaparti iskolában 1983 óta dolgozom. Szívesen tanítok nagyfelmenő…..
Híreink Vár téged a Kálvária! 2014.03.03 16:11:32
..
November 8-ától 14-éig zajlottak az "Élj egészségesen!" programsorozat eseményei iskolánkban. Az osztálytermek tisztaságversenyben álltak egymással, az osztályok tagjai egészségnevelési totót töltöttek ki, gyümölcsképeket rajzoltak-festettek, verseket írtak a…..
2013. október 11-én iskolánk volt az egyik helyszíne a Bolyai verseny Heves-Nógrád megyei körzeti fordulójának. A versenyt az egész ország, valamint Kovászna és Hargita megye területén hirdetik meg, 3-8. osztályos tanulók évfolyamonkénti 4 fős csapatainak. A…..