Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tengersam (törölt)

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több szempontból is formabontó összecsapást rendeztünk pénteken Geistwald blogtulajdonossal. Fenséges jóságomban nem csupán azt engedtem meg neki, hogy megcsodálhassa majdnem teljesen kész Circle seregemet (azok a tetves, agyoncicomázott Wolves of Orboros gyalogosok…), hanem azt…..
  A szeptember 6-ra tervezett megjelenésű új Warhammer 40 000 alapdoboznak úgy tűnik, hogy lesz CD melléklete is, amelyen megtalálhatóak lesznek a dobozban található kiadványoknak a fordításai is. Külön öröm lehet, hogy elméletileg magyar fordítás is lesz benne, kérdéses…..
Geistwald Ghasts wargamerológia 2008.05.22 16:29:00
Egyébként tragikus neveltetésem egyik szerencsés elemének tartom, hogy nem szokásom embertársaim kategorizálása, skatulyákba gyömöszölése. Ennek ellenére ez a bejegyzés pont erről fog szólni: a wargamerek alaptípusainak hevenyészett felsorolásáról. Mielőtt azonban…..
Bár nemrég (kb. fél éve) jelentette meg a GW az Apocalypse kiadványát, és 2 hónappal később a FW is kiadta a saját Update könyvét hozzá, most az 5th edition miatt természetesen ráncfelvarrásokkal együtt új kiadást fog megérni az "Apoc".Remélem ez nem annak a jele,…..
Belsőség Opel – Fadett 2008.05.30 14:43:00
Megszakítjuk adásunkat, és beolvassuk az Eastblock közleményét: Ezt a sokat sejtető, a lényeget jól megragadó nevet Ogre szájából hallottuk először. Akkor még javában folytak az Opel előkészítésének munkálatai, és még csak tervezgettük, hogy mi is legyen az a mindent…..
Ezúttal a FW-s srácoknál gurult el a gyógyszer. Most került ki az oldalukra a Chaplain Dreadnought, képekkel és szabályokkal együtt. Íme a kép: A szabálya letölthető innen (PDF, 62 Kb). Értelme? Semmi. Annyival tud többet, mint egy sima venerable drenya, hogy a játékban egyszer…..
Geistwald Ghasts Nuffle titkai 2008.04.28 18:22:00
Könnyen beláthatjuk, hogy a futballnak egy fantáziavilágban is muszáj megszületnie, mivel a tűzgyújtáshoz vagy a pálinkafőzéshez hasonló alapkészségről van szó. Tehát Warhammer és amerikai foci kettő az egyben. Ez ugye nem hangzik szarul. - írta nagyrabecsült Geistwald…..
A cikk eredetije: http://index.hu/tech/net/onl170408/..
Huszonöt éve született meg a Games Workshop zseniális Warhammer világa és a hozzá kapcsolódó Warhammer Fantasy Battle. Régi kedvencem a Wikipédiában olvasható egyik kifejezés, úgyhogy most le is írom: a '75-ben útjára indult Greyhawk mellett a Warhammer az egyik legöregebb…..
tengersam (törölt) 2008.04.17 09:46:27
Már lehet tudni, hogy a hamarosan előrendelhető új Reaver titán 550 fontba fog kerülni, és természetesen nagyobb (és talán szebb) is lesz, mint az eddig kapható Warhound titánok. Jó oka van a Forgeworld-nek, hogy kihozza ezt a drága titánt: az Apocalypse miatt megnőtt az igény…..
A valamirevaló Hordes és Warmachine játékosok valószínűleg ismerik a Battle College wikit. Ennek ellenére muszáj röviden bemutatnom az oldalt, mert elsősorban azoknak kötelező olvasmány, akik csak most kezdik el összepakolni az első seregüket. A Battle College pontosan az, aminek…..
tengersam (törölt) 2008.04.08 18:03:19
Victoria Lambról már volt szó mifelénk, a kedvcsináló szösszenet itt olvasható. A művésznő oldalán most újabb érdekesség jelent meg: nem másról van szó, mint egy saját fejlesztésű és kivitelezésű játékról. Szerintem a Labyrintus névre hallgató izé nagyon jól néz ki,…..
Újabb állandó (?) szerzőt köszöntök a Geistwald Ghasts szindikátus végzetes ölelésében. Ezúttal picidzé alias Könyvtáros Testvér került az oldal egyre jelentősebb tömegvonzásába, hogy saját képzavaraival járuljon hozzá amúgy is kiegyensúlyozott teljesítményünkhöz.…..
tengersam (törölt) 2008.03.11 14:55:28
Folytatjuk a Warhammer 40.000 seregeket bemutató sorozatot, ezúttal az Űrgárdisták (Space Marines) kerülnek terítékre.FIGYELEM! Ez a leírás még a régi, 4. kiadású kódex szabályaira épül, tehát már nem aktuális! Az űrgárdisták a legnépszerűbbek a játékosok között. Ez nem…..
Geistwald Ghasts blood bowl alapok 2008.03.06 10:06:00
A kettővel ezelőtti poszt folytatásaként következzen néhány tanács mindazoknak, akik már átrágták magukat a Vérfoci szabályain, esetleg játszottak is egy-két meccset, de még nem igazán érzik a ritmust. Nem akarok kinyilatkoztatást tenni, egyszerűen csak pontokba szedem, ami az…..
tengersam (törölt) 2008.03.06 19:39:38
Az oldskool RPG-rajongók bálványa nem sokkal a hetvenedik születésnapja előtt, március 4-én halt meg. Az RPG jelen esetben nem rakéta páncéltörő gránátot jelent, ami nem mindenkinek egyértelmű. Gary Gygaxről ezen az oldalon például a "a szerepjáték feltalálójaként"…..
Arra gondoltam, hogy társszerzőimmel *khm* együtt sorra veszem a Blood Bowl csapatait, röviden összefoglalva, ami a néhány ezer lejátszott meccs alatt ránk ragadt. A legtöbb fajt én is elég jól megismertem, a többihez pedig igénybe veszem majd a budapesti és a pécsi iskola…..
tengersam (törölt) 2008.03.05 15:07:04
Geistwald Ghasts na b+ 2008.02.12 07:59:00
Vicces per érdekes per érdektelen történet. Arra gondoltam, hogy londoni villámlátogatásom alatt beszaladok a Camden Marketre, és alkalmasint vásárolok magamnak pár darab régi GW-s ólmot, ezen kívül lövök Sam.Joe kollégának egy-két viharvert medzsót, más néven kisautót. A…..
Szeretném elmesélni a legrövidebb meccsemet, ami ugyan nem pályázik Guinness-rekordra, de a Darwin-díjra még esélyes lehet.Történt pedig azokban a napokban, hogy a Warhammer Fantasy korszakomat éltem éppen, és patkány (skaven) hordák élén készültem újabb csatába. Azt tudni…..
Minthogy Geistwald kolléga nem serénykedett a publikálással, a nép viszont lassan kukákat égetett a blog szerkesztőségének virtuális ajtajánál, kénytelen vagyok kézbe venni az ügyet, azaz zanzásítva elbeszélni múlt heti összecsapásunk lényegi részeit. Ez mondjuk nem esik…..
A Ki nevet a végén? nevű agysorvasztó klasszikus (melyet Kocog és kidob címmel is kiadtak... Kocog és kidob, b+) alapvető kelléke a dobókocka. A játék jó példa arra, hogyan lehet egy családi együttlétre szánt délutánt 15 perc alatt unalomba és/vagy neurózisba fojtani. Ennek…..
Lassanként elkezdtem megtervezni, hogy milyen is legyen a kezdő (500p) Khadorian seregem. Persze alapvetően az a vicces, hogy egy (na jó, kettő) meccs megtekintése után nagy stratégiákat nem lehet kigondolni - főleg úgy, hogy a látott két sereg egyik sem volt az általam választott…..
Elvileg ma tette volna ki a kiadó, a Black Industries a webshopjába a Warhammer 40.000 RPG-t, a Dark Heresy-t, de olyan érdeklődés volt rá, hogy az előrendelések után egy darab sem maradt nekik raktáron.Elvileg február 4-én lesz a hivatalos megjelenés, addig reméljük hogy az…..