Regisztráció Blogot indítok
Adatok
duduli

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az új-zélandi kormány közlekedésbiztonsági kisfilmje olyan, mint egy horrorfilm, amiben egy ponton reménykedsz, hogy elkerülhető a vég. De a pont nem ott van, ahol gondoljuk. Akkor már késő. Elképesztő, hogy hogyan vezetnek az emberek. Kétféleképpen osztályozom a dolgot…..
duduli 2014.01.11 23:38:50
@Speedman: ha mögötted 90-nel jönnek de nem tudnak előzi, de semmi nem akadályoz abban, hogy 90-nnel haladj akkor az bezony indokolatlan. Ha nem segíted a mögötted szabályosan gyorsabban haladót az előzésben, akkor szabálytalan is. Mert feltartod. Az meg megint tilos. Haladj 90-nel és akkor egy szavam nem lesz. Ez elvi kérdés. Ennyi.
duduli 2014.01.11 23:53:27
@Speedman: jobban éreznéd magad, ha 80-at írtam volna vagy 75-öt? Ha nem tartja föl a mögöttes, szabályosan haladó forgalmat, akkor tőlem mehet 20-al is. Sőt tolathat is. Engem nem zavar.
duduli 2014.01.11 23:59:45
@duduli: kivétel a lassú jármű, mezőgazdasági vontató. Az pech ha utoléred és nem tudod leelőzni. Feltartja ő is a mögöttes forgalmat, de nem tehet róla. És mégis mindenki szabályosan megy.
Ahogy a frissen megvett Fiat Ulysse-t vittük Szentendréről az M0-on, pár dolog kiderült. Például, hogy nem rosszabb, mint amilyennek elsőre tűnt. A mosatásnál kiderült, hogy sehol sem ázik be, és hogy a kilencvenes évekből, franciáktól származó, sötét színű autókkal…..
duduli 2014.01.11 21:07:51
@Emil Herbák: 6 éves XC90-es 52ekm és fél millát kellett költeni rá, hogy jó legyen? Ott valami nagyon nem volt ok. Én legfeljebb az olajcserét szűrők cseréjét tudnám elképzelni. De ettől nem lesz jó. Igaz rosszabb sem.
duduli 2014.01.11 21:12:11
@vértes: Vagy a felhasználókkal és/vagy a szervizzel volt a baj vagy nem ennyi 300.000km volt bennük.
Sokszor szörnyülködöm a céges autókat használó dolgozókon, hogy hogyan bánnak a seggük alá tolt járművekkel. :(
duduli 2014.01.11 21:54:27
@rocksarkany: az a biztos nem? :)
Hárman bennégtek egy autóban ma hajnalban az M3 autópályán. Önhibájukon kívül. (Linket direkt nem csatolok). Napok óta foglalkoztat pár gondolat a közlekedésről és annak moráljáról. Mennyire felhasználó-, vagyis utasbarát az autóipar, az egyes kormányok közlekedési…..
duduli 2012.08.22 11:05:25
@nyisziati: Az elég nagy baj, ha autópályán 130-cal előzéskor "hirtelen" felbukkan mögötted egy autó. Akármekkora sebességgel is jön mögötted. Gondolom nem néztél a tükörbe mielőtt megkezdted volna az előzést. Vagy ha mégis akkor le...artad, hogy jön a belső sávban egy nálad sokkal gyorsabb jármű (nehogy már lassíts amíg Te előzől). És ebben az esetben nyilván csak az büdös bunkó 200-al közlekedő a hibás. A forgalmat nem figyelő tapasztalatlan amatőr aki bemegy a nálánál sokkal gyorsabban közlekedő elé pedig egyáltalán nem...

Az én tapasztalatom meg ez utóbbit támasztja alá. Az utóbbi 3 évben több, mint 200ekm-t mentem magyar autópályákon és én azt tapasztalom, hogy minden kb. 30 nem a forgalmi viszonyoknak megfelelő közlekedőből 1-2 az amelyik az általad felsorolt gyártókat képviselik. A nagyobb részét különböző furgonok, kiskategóriás betonpattanások (Smart, Swift, Fábia stb.) teszik ki nagyrészt vmilyen cég tulajdonában. És ezek az alsóbbrendű utakon is hasonlóan mennek (szintén saját tapasztalat).

Ettől függetlenül nem állítom, azt, hogy minden sofőr aki a fentebb említett autókat hajtja az büdös bunkó. Az a konkrét személy az lehet. De nem általánosítanék.

Én személy szerint inkább ilyen esetben lassítok. Rohanjon csak ha annyira akar, de nem tartom fel! Érdekes módon mögöttem nem szoktak "hirtelen" a semmiből felbukkanni autók, pedig nem megyek gyorsabban autópályán 130-140-nél...

uff: Egy FEKETE BMW-s