Regisztráció Blogot indítok
Adatok
capuchina

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Húz a szívem haza 2012.10.19 06:57:00
Rendre visszatérő kritika a bloggal szemben, hogy a külföldi élet és munkavállalás pozitív oldalára koncentrál. Hát akik ezt róják fel, azok ma jól figyeljenek, mert Beáta posztja mindennek tekinthető, csak elfogultan pozitívnak nem. Lassan közeledünk az 500. poszthoz, de…..
Zoli két és fél évet töltött (munkával persze) luxushajón, egy szerződést a Disney-vel, hármat pedig a Carnival Cruise Line-nal kötött meg és töltött ki, így aztán igazán van rálátása erre az egészen különleges, mással nagyon össze nem hasonlítható…..
capuchina 2012.08.14 13:25:45
@flash.gordon: á, még nem vállalkoztál. gyakorlatilag meg sem állsz a melóval reggeltől-estig :)

megszakítás is lehetséges, ritka, hogy vki egyhuzamban van beosztva, bár hajón ez kifejezetten jó is lehet. utáltam, amikor 2-4-6 órás időközökre voltam beosztva mert azt jelentette, hogy volt fél óra szünetem itt, 40 perc ott, próbálj meg kajálni, mosni, vagy bármit elintézni ennyi idő alatt. hülye főnök mellett pl. előfordult, hogy hajnali 3-kor munka befejez, másnap reggel 6-tól megint szolgálat. szerencsére volt annyira jó a csapat, hogy elcserélgettük a félresikerült beosztást, ha lehetett.
capuchina 2012.08.14 13:27:46
@keptelen kepkeret: nagyon vészes helyzetben van ám börtön is a hajón. a kabinom majdnem felette volt. a security-s srácok említették, hogy bizony szokott lakója is lenni, de jellemzően nem a személyzet.
capuchina 2012.08.14 13:35:12
@T1GRIS: én a Valoron és a Conquesten voltam, nagyjából egy időben hajózhattunk, vagy te egy kicsivel később, a Dream miatt gondolom (én 2006-2008) A Fascination lett volna a köv hajóm, ha visszamegyek.

Minket is irigyeltek, mert csak játszottunk a gyerekekkel. Ajánlanám mindenkinek, hogy 80 nm-en, 120 síró, rohangáló, ordibáló 2-5 évessel próbáljon meg huzamosabb ideig foglalkozni, programokat tartani, a babalu szülőknek magyarázni, órákra a mosdóba ragadni a pelenkás népséggel és akkor a tinikről még nem is beszéltünk, meg az egyéb idióta dutykról :))

volt néhány jó ismerősöm a fotó dept-ről, mindenki rosszul volt a mindig emelkedő targettől és nektek is csupa izgalom lehetett a beöltözősdi a kikötőkben!! :D

épp ma találkozom egy ex-hajós fotóssal, bár ő nem Carnivalos és nem paisano, de ezzel foglalkozik szárazföldön is. Neked sikerült ebben elhelyezkedned?
Lassan közeledik az új tanév, de ma nem ezért foglalkozunk az angliai oktatással, hanem mert Ottilia olyan írást küldött, ami szerintem igen sok kérdést felvet, miközben jó párat meg is válaszol – legalábbis nekem. Mai szerzőnk angol szakos diplomával, öt év otthoni tapasztalat…..
capuchina 2012.08.12 10:00:19
@magyar seggbe, magyar lófaszt!: suliban nem tanítottam, így onnan közvetlen tapasztalatom nincs. Suliigazgatókkal viszont kapcsolatban álltam, amit elmondtak általánosságban (falubeli általános iskolákra vonatkozóan)
1. nincs elegendő tanár - a UK-ben ugye ped. asszisztensek foglalkoznak külön a nehézségekkel küzdő, fogyatékkal élő és problémás gyerekekkel, így a tanár taníthat
2. túl sok a tananyag - darálni kell, nincs idő bevárni Pistikét (asszisztenssel megoldható lenne, hiszen lenne, aki foglalkozik vele)
3. a fentiekből (is) adódó frusztráció miatt a lelkesebbek is elfáradnak, kiégnek.

Beszéltem olyan igazgatóval, aki külön jutalmazta a tehetségesebb, jobban teljesítő pedagógust és a rendszer működött, csak sajnos a jutalmazási forrás (anyagiak) apadt le oly' mértékben, hogy nem tudták fenntartani a rendszert.

Az itthoni oktatás ezer sebből vérzik, kár lenne mindent a tanárokra kenni.
capuchina 2012.08.12 12:18:43
@SECI: nekem szimpatikus, a kisebb büntetések (plusz házi, tovább kell maradnia a diáknak, suli körüli munkák elvégzése) hatékonyabbnak tűnik, mint bevágni egy karót, mert nincs felszerelés, vagy beírni az ellenőrzőbe. Itthon még az elit iskolákban is mobilon pötyörésznek a kölykök, de úgy tudom, a tanár nem veheti el, max. rászólhat, hogy tegye el.
capuchina 2012.08.12 14:09:50
@magyar seggbe, magyar lófaszt!: Ilyen sajnos van. Az én családomban is van egy kis gond az egyik gyerkőccel: semmi komoly, csak egy veleszületett probléma miatt van egy kis bibi az egyik végtagjával. Emiatt az osztálytársak cikizik, az ofő meg még rátesz egy lapáttal, ahelyett, hogy az osztályában tenne rendet. Az ilyen anti-pedagógust én is kihajítanám úgy, hogy soha többet ne kapjon munkát a szakmában.

Az általam említettek viszont tényleges problémák, nem kifogások, mint látod, az Egyesült Királyságban gyönyörűen működik a teaching assistant rendszer. Itthon is beindult egyébként a ped. asszisztens képzés, mondván milyen jó lesz, hogy lesz a tanárnak segítsége (és tényleg hatalmas segítség lenne), de mire az első csapat végzett, azt mondták, hogy bocsi, de nincs pénz az alkalmazásukra.
Régen jártunk már Svájcban, úgyhogy éppen itt az ideje, hogy megnézzük, milyen is az iskolarendszer Zürich kantonban. Kalauzunk Muzsi, aki természetesen saját tapasztalatból beszél, mint gyakorló szülő. Olvassátok, nem minden tanulság nékül való, utána pedig jöhetnek a…..
capuchina 2012.08.09 16:37:09
@Turboanyu: ha belefér, beszédkészséget nagyon jól lehet fejleszteni anyanyelviekkel, vagy hazatelepültekkel - náluk is egyéni hozzáállás és személyiség kérdése, milyen órát tartanak.
capuchina 2012.08.09 18:28:14
@igazságos: te melyik országban élsz??

tanító: nem tudom, 4 év? valaki majd megírja
fősuli tanári 4 év, egyetem 5 év. 2 év alatt senkiből nem lesz tanár.

az esszéírogatás lehet igaz a bölcsészkedésre (de arra sem) és biztosan nem a tanárira. amíg így gondolnak a tanárokra, nem is csodálom, hogy zéró a megbecsülésünk. na ezért is el kell menni innen...