Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fefe79

0 bejegyzést írt és 354 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nálunk április és május a szülinapok hónapja, a családom és a rokonaim egy jelentős része ekkor született. Így aztán ez a téma is ilyenkor válik nekem aktuálissá, így ilyenkor jut eszembe, mennyire használjuk vagy nem használjuk ki a születésnapot a marketingben. Alapvetően két érdek ütközik a…..
A most következő cikkben egy olyan képgyűjteményt mutatunk be, amely az 1890-es évekbeli Franciaországba repíti vissza az olvasót. A képeslapokat egy új technikával készítették, melynek a neve fotokróm eljárás volt. A cikk elején bemutatjuk ennek az eljárásnak a történetét és az alapjait is...
Az első pillantás Füzérre Nyári szabadságunkra beterveztük az ország egyik északi csücskének, a Zempléni Tájvédelmi Körzetnek felfedezését. Feleségem foglalt szállást, én a látnivalókat vettem sorra. A szállás foglalás eredménye rejtve maradt előttem, feleségem titokban tartotta. Vizsoly volt az…..
fefe79 2018.08.09 20:27:21
@6.Lenin: hm, egyik alapelvem, hogy bizonyíték nélkül nem feltételezek semmit a másikról. Éppen öt éve voltam ott, láttam régi állapotában. A mostanit fotókon. És eléggé látszik a különbség, tartva a véleményem.
fefe79 2018.08.09 20:28:34
@Dya2016: nem, nem értetted jól. Én Budapest lebombázott épületeiről egy árva sort sem írtam. Én arról írtam, hogy a füzéri vár helyén létrehoztak egy valamit, aminek nem sok köze van az egykori valósághoz.
fefe79 2018.08.09 22:02:43
@6.Lenin: én ne írtam arról, hogy az eredeti állapotát kéne helyreállítani, mivel azt lehetetlen. A meglévő állapotokat lehet viszont konzerválni. És nem is azt írtam, hogy nem szép, hanem hogy az átépítés előtti állapota sokkal hangulatosabb volt, legalábbis nekem. Ez a mostani, csilli-villi állapot nekem idegen, ez van.
Az ATV Reggeli Start című műsorában járt bent Ambrus Viszkisrabló Attila, az Ázsia Express című tévéműsor és a Viszkis című film szereplője, utóbbi alanya is ugye, és ha már ott volt, villant kettőt a tekintete Tvrtko irányába, amikor a műsorvezető elkezdte azt a tök jogos aspektusát boncolgatni a…..
Az 1956-os forradalom és szabadságharc története a rendszerváltoztatást követően vált Magyarországon szabadon kutathatóvá, így számos olyan momentuma van az eseményeknek, amelyek tisztázása ha nem is lehetetlen, de mindenképpen kétséges. A Magyar Dolgozók Pártjának (MDP) Köztársaság téri pártházát…..
Tegnap éjszaka érkezett a hír: Meghalt Carlo Pedersoli, alias Bud Spencer. Bevallom, egy fél percig azon tűnődtem, ki az a farok, aki már megint ezzel a hülyeséggel eteti a népet. Az öreg halálhírét az elmúlt öt évben négyszer lebegtették be, a legdurvább három éve volt, amikor KÉT teljes napig…..
fefe79 2016.06.28 10:38:54
@Terézágyú: ugyanezt akartam írni. Ez a legnagyobb Bud Spencer-közhely, a hülye is tudja.
Azt gondolom, hogy a történelmi témákat feldolgozó filmek éppen annyira képesek véleményt formálni, tájékoztatni vagy tanítani, mint az iskolai töri tanárok, vagy a történész portálok. Sőt. Bizonyos kasszasiker kategóriába kerülő „csúcsfilmek” jóval inkább hatnak az emberekre és fiatalokra, mint…..
fefe79 2016.05.18 22:15:54
@...elmúlik...: a nácik ellen nem kell hangulatot ébreszteni, normális emberek körében legalábbis nem.
fefe79 2016.05.19 07:17:44
@csak néha benézek ha marhaságot látok: azért indult el, mert nem látta az ami tankokat a füstgránát miatt.
„Oka volt annak, hogy a világra jöjjek, és túléljem” – nyilatkozta Angela Orosz, a Montrealban élő 71 éves holokauszttúlélő, aki az auschwitzi munkatáborban látta meg a napvilágot, öt héttel annak felszabadítása előtt. Bár sokáig visszakozott, idén februárban mégis tanúvallomást tett Reinhold Hannin…..
1965. nyarán Valentyin Privalov vadászpilóta engedély nélkül repült át a novoszibirszki Ob-hídja alatt. Bírósági tárgyalás elé nézett az eset miatt, de Malinovszkij marsall közbenjárására ejtették a vádakat. A kép szerintem korabeli technikával készült montázs. Ti mit gondoltok?..
fefe79 2016.01.24 11:13:56
(A kép forrása: Cink.hu)   Engedjetek meg pár sort. Csak azért, mert tisztelem a testedzést, főleg a kidolgozottat, és az ehhez övező kultúrát. Köszönöm. Van egy tehetséges, fiatal srác, villámgyorsan befut, erre mit tesznek a névtelen kommentelők? Lebuzizzák, piszkálják,…..
Talán soha nem mutattunk még ennél aktuálisabb barkácstippet.Igazából nem is fűznénk hozzá sokat: hűtőtáska, ventilátor, szigszalag, cső, és persze jég.. max 10 ezer forintból elkészíthető. Annyit azért hozzátennénk, hogy jégkocka helyett használjunk nyugodtan…..
fefe79 2015.07.09 10:26:33
@Nick_: Nem is vitattam ezt.
fefe79 2015.07.09 10:26:35
@froton: Ja, ha van otthon hozzá minden :D És ha nincs? Ilyen elven a klíma is ingyen van, ha már be van szerelve, mert akkor azt sem kell megvenni.
Ahogy korábban írtuk, állítólag légkondicionálatlan helyiségben, 12 órán át várakoztatott az RTL Klub egy szombathelyi kötélugró csapatot a Hungary's Got Talent hétvégi forgatásán. Bánhegyi Attila, a csapat vezetője eredetileg a Nyugat.hu-nak számolt be a felvételek…..
fefe79 2015.07.07 23:14:09
A Központi Hatalom nevű zenekar úgy akar punk lenni, hogy közben kurvára fosik beleállni a dologba, hiszen a fenti, nem túl fantáziadús vagy különösebben jó nóta szövegében egyértelműen a TV2-s Berki Krisztiánt kutyázzák néhol egészen elképesztően tapló stílusban, de…..
fefe79 2015.02.04 09:15:16
A rendszerváltást követően, a szovjet hadsereg kivonulása után, - csak úgy mint egész Európában - a magyar honvédségnél is elindult egy lassú és fájdalmas leépülés, melynek egy része a nemzetközi leszereléssel köthető össze. A varsói szerződés felbomlása után hazánk éves katonai kiadásai nem érték…..
fefe79 2015.01.24 11:21:03
@Jankove: erre a "Az amcsi pilóták, nem titkoltan mindig is tartottak az orosz migektől" kijelenésre tudsz példát is mondani? Az elmúlt 40 év történelmében nem sok babért arattak a MiG-ek az amerikai technika fölött. Amúgy meg nem értem a logikát sem: ezek szerint nekünk az amerikai technika ellen kéne jelenleg fegyverkeznünk?
"számos arab missziónál kiderült, hogy ódon technikával is egész sokáig lehet tartani országokat modernebb haderő ellen is" A két iraki háborúra gondolsz? Nem sokáig tartották magukat, potyogtak rendesen az iraki repülőgépek. A földről inkább leszedtek amerikai gépeket, mint a levegőből.
Amúgy azzal egyetértek, hogy talán egy-két eszköz nem ártana. Nem egy nagy konfliktusra félretéve, mert akkor úgy is süthetjük, hanem a "ki tudja" elve alapján. Az is igaz viszont, hogy NATO-tagországként nem lennénk tökegyedül.
Az 1999-es Baljós árnyak – a felemás kritikai fogadtatás ellenére is – óriási sikernek bizonyult, és 16 év után a Star Wars ismét a csúcson volt. George Lucas sokat emlegetett alkotómódszere, miszerint mindig az adott korszak legfejlettebb trükktechnikáját kívánja használni…..
 ... amikor viccel.    És van egy friss címlapja is ám, a spanyol Telva magazin decemberi számához a fotót Tomas de la Fuente készítette. A magyar modell egy Emilio Pucci ruhát visel. ..
 UPDATE2: letiltottam a blog kommentelését, ez volt az utolsó kommentem:  "Én itt most kiszállnék, és bocs előre is, de letiltom a post további kommentelését. Amit el akartam mondani, megtettem, viszont megint egy olyan típusú vitába mentem bele, aminek nem látom értelmét,…..
 Nem tudom, rajtam kívül van-e itt még valaki, akinek anno az iskolában kötelezően néznie kellett a közvetítést Brezsnyev elvtárs temetéséről.  Legyünk őszinték, annak ellenére, hogy a nemhivatalos tetszési index 99.9%-volt, inkább néztük volna a Csillagok háborúját.…..
Eddig a nagy nyilvánosság előtt ismeretlen fényképek kerültek elő a halott Che Guevaráról. A fotók eddig a hivatásos forradalmár családjánál voltak. Csak felnőtt olvasóknak ajánljuk a most következő képeket. Che Guevarát 1967. október 9-én ölték meg Bolíviában, miután…..
fefe79 2014.11.14 14:57:17
@enpera: Az SS gondolom nálad csupa derék hazafi, vagy tévedek?
fefe79 2014.11.17 19:05:52
@bontottcsirke: nem, erős fenntartásaim vannak a kommunizmussal szemben.
A tegnapi nap piszkosul felemelő volt. Tízezrek gyűltek össze, majd vonultak végig a fővároson, hogy tiltakozzanak a tervezett internetadó ellen! Közösen megtöltöttük a Hősök terét és világító telefonokkal fényt vittünk az éjszakába…. Ha korábban kérdezték tőlem,…..
fefe79 2014.10.27 13:12:57
fefe79 2014.10.27 13:15:08
@Kalmár: "konzervatív demokrata"? Azokról beszélsz, akiket az a Bencsik röffent össze, aki éppen most azt magyarázza a face-en, hogy Oroszország a barátunk, és az Orbán-kormányt sehogyan sem lehet leváltani? Ezek szerinted egy demokrata szavai? Olvasd el, miket írt. Ez nem konzervatív demokratizmus, ez etatista antidemokrata hozzáállás.
A káromkodások közti átkötések nem teljesen világosak, de ahogy mondja, abban minden benne van. Miközben szörnyülködve csóváljuk a fejünk, mélyen lenyűgöz a kitörő érzelmek gazdagsága, és a hangerő. Az élmény - nyugodtan állíthatjuk - művészi, de csak azoknak, akik…..
Lengyelország lerohanása és felosztása 1939. szeptember A híres fotó színesben. Ha Lengyelország lerohanásáról van szó, hajlamosak ezzel a képpel illusztrálni a német csapatok lengyel határátlépését. Valójában a fotó nem szeptember 1-jén készült, hanem két héttel később 14-én és nem a…..
   A határaink közelében levő nyugtalan külpolitikai helyzet miatt érdemes egy kicsit számba venni hazánk védelmi képességeit, hiszen bármennyire is elképzelhetetlennek tűnik, hogy katonai konfliktus részesei legyünk, az esély mindig is meg lesz rá. Segítségül az angol nyelvű…..