Regisztráció Blogot indítok
Adatok
honphibu

1 bejegyzést írt és 111 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vendégszerzőnk, Duka Zsófia közgazdász, politológus (Igazságügyi Minisztérium) írása   Ismerőseim körében újra felütötte a fejét a 168 óra online-on megjelent korábbi írása a kivándorlásról. Nem tudok érzelmek nélkül elmenni a téma mellett, és most már szó nélkül sem. Reflektálnom kell,…..
honphibu 2016.03.13 08:53:00
Kedves emberek.  Aki menne erre az előreláthatólag zseniális koncertre, és esetleg akad két-három üres hely a kocsijában, az nem lenne-e olyan fasza gyerek, hogy beszámol engem és kéttagú kompániámat? Nagyon jó lenne. Előre is köszönöm a segítséget...
Sajnos túlzott elvárásokkal ültem be a legjobb fiatal színészekből/arcokból álló majdnemtársulat előadására: inkább egy gegekkel teli, a mai magyar valóságra direktben reflektálni akaró kabarét kaptam, mintsem egy kerek produkciót. Amivel még nem lenne baj, viszont a majd’ két órás játékidőt…..
61 éves korában meghalt Michael "Würzel" Burston, a Motörhead egykori gitárosa. Halálhíréről a zenekar egyik technikusa, Tim Butcher számolt be a Facebookon. A halál oka úgy tűnik, szívizombántalom, illetve a zenész ennek következtében leálló szíve volt. Würzel…..
Orbán Viktor levelet írt a rendőröknek. Hopp, azt elfelejtettem mondani, hogy ez másfél éve volt.   Most már más szelek fújnak. Visszamenőlegesen el akarják venni a korkedvezményes nyugdíjat a rendvédelmisektől, ami érthető módon nekik nem tetszik. Az Országgyűlés…..
Az átnevezési hullám csak most éri el a csúcspontját, a fővárosi utcák után jönnek a bevásárlóközpontok, a földrajzi elnevezések és városelemek. (Geszti Péter is adott ötleteket az átnevezésekhez, képünkön egyik terve látható.) A budapesti plázáknak megadta a…..
honphibu 2011.04.28 16:57:02
Hivatalosan ugyan még nem jelentette be a hazai szervező, de mivel a zenekar kiadójának honlapjára felkerült, így nem tudunk elmenni amellett a hír mellett, hogy május 28-án Queens Of The Stone Age-koncert lesz a Petőfi Csarnokban. Josh Homme volt Kyuss-gitáros zenekara most adja ki…..
Augusztus 10, hétfő: "Gerendai szerint bizonytalan a Sziget profitja. A tavalyihoz hasonló, 2,65 milliárd forint kiadással számolnak a Sziget szervezői, miközben a szponzori bevételek 580 millió forintról 440 millióra csökkentek." - Index Vasárnap, augusztus 16: "Jó…..
honphibu 2010.08.16 12:40:56
@lordart: Több szálon is érintett vagyok évek óta, úgyhogy nem messziről jött ember mondja.
Érdemes lenne megnézni tüzetesen, hogy a Sziget beszállítóinak többsége (program is, gyártás is) milyen módon lett kifizetve - ha ki lett egyáltalán. Könnyű úgy ötletesnek lenni, hogy egyszerűen, mindenféle indok nélkül nem fizetek, arra alapozva, hogy ha perelsz, annak se vége se hossza, vagy kifizetlek karszalaggal.
A Radar.com és a Metal Hammer közös közönségszavazásán ismét megválaszották minden idők legjobb heavy metal-albumait. Az ötvenes lista élén a Metallica 1986-ban kiadott Master of Puppets című albuma végzett, amit a 6000 szavazó húsz százaléka sorolt az első helyre. Második az…..
Ellenőrző Jó-e a Waldorf? 2010.04.20 08:00:00
Elod72 kisebbik lánya iskolaválasztás előtt áll és elgondolkoztak azon, hogy egy Waldorf iskolába íratják. Szimpatikusnak tartják, hogy rögtön két idegennyelvet tanulnak az elsősök és fontosabbak az értékelésnél a tánchoz, vagy képzőművészethez kapcsolódó képességek.…..
honphibu 2010.04.20 11:02:55
@zezse: Hagyjuk már ezt a "stresszmentességet" meg a "széles látókört"! A stresszmentes tanítás nem iskola, hanem pedagógusfüggő.
A "széles látókör" megteremtése nem kizárólag az iskola, sokkal inkább a szülő feladata és felelőssége.
Kicsit úgy érzem, megint abba a csapdába kerülnek egyesek, hogy azt hiszik, beadom a gyerekem egy "iskolaautomatába", onnan kezdve nincs dolgom, mert az iskola feladata elvégezni helyettem az életre nevelést, a tudás megszerzésétől kezdve a széles látókörön át mindent.
Lófaszt! Ez nem így működik!
Attól, hogy valaki bemeséli magának, hogy egy "menő, de meg nem értett" iskolába jár a gyerekem, ahol nem úgy tanítanak, mint a lakótelepi szutykosban, no meg sokba is kerül, ezért el is várhatok érte valamit, ez még nem garancia arra, hogy a gyerekem valóban életre való felnőtté válik, sőt, nem is növeli az esélyét.
  Az emléknap alkalmából ma több, a kommunizmus bűneivel foglalkozó írást szemlézünk a Mandineren (lásd jobbra), így emlékezve egy embertelen, szabadságellenes rendszer tetteire. Nem felejtünk...
"Kinek adja?!"Anyukámnak muszáj volt válaszolnia az erőszakos fideszes aktivistának.Történt egyszer, hogy a Fidesz felszólította egy kampányban a saját híveit, hogy a választásig viseljék a kokárdájukat. Akkoriban mindenki figyelte a másikat. Kin van, kin nincs. A…..
Pilu Kedves Ojbán Viktoj bácsi! 2010.02.01 12:47:00
 Mi itt a Kaposháromszék Utcai Óvodában már nagyon izgulunk a választások miatt. Igaz, mi még nem szavazhatunk, de délutánonként legózás közben mindig megbeszéljük a politikai történéseket. Éppen tegnap mondta a Lajcsika, hogy szerinte tökje szimpi a pártod, de mégsem…..
A levélíró a sztori végén felteszi a kérdést, hogy mi mit tettünk volna, ha a kiválasztott 2 db süteményt nem adják el nekünk, mert már kinézték maguknak a pofánkba vigyorgó eladók, de egyelőre nem tudunk okosat válaszolni, mert nem látunk a pipától. Péksüteményes pult…..
 Fájóan tökéletes lesz a mai beszámoló, amit Egy budai sznob a már ismerős Hegylakóból vezetett le - nem sok szeretetet fedeztem fel az írásban. Egy újabb példája annak, hogy bár a témák akár ki is fogyhatnak - de kit érdekel, amikor mindig lehet még jobbat…..
Walt Disney meséit az élet írja, no meg Kovi.Sziasztok!Mostanság egyre gyakrabban olvaslak benneteket. Komolyan nagyon jók ezek az írások. S ezek hatására, úgy elgondolkodtam az eddigi "hosszabb" - rövidebb kapcsolataimon. Mondjuk mivel 16 vagyok (l), nem nagyon vagyok híve a…..
honphibu 2010.01.19 13:54:41
Sárdobáló Izgága-Barbie 2010.01.18 07:00:00
A bámulatos mosolyú Morvai Krisztina nyílt levelében fakadt ki az Index ellen. A vizsgaidőszak szorításában csak néhány megjegyzést tudok hozzáfűzni ehhez a levélhez, amely pontosan mutatja be a magyarországi szélsőjobb értékeit, de bizonyos szempontból a szélsőjobb általános…..
Oriza triznyák nem először örvendeztet meg minket ütős poszttal, és bizton állíthatom, mai írása is ott van a szeren. Fogadjátok hát nagy-nagy szeretettel! Tizenhárom és hatvan év között fordulnak elő belőle példányok, de most összpontosítsuk figyelmünket az ifjabb…..
„Azt gondoltam, csak szex lesz. Csak orális szex.” - Ha irodát keresel a cégednek, a legkevésbé számítasz rá, hogy egy szexisten lesz majd üzletfeled. Arra még kevésbé, hogy a mélygarázsban estek egymásnak, miközben odafent zajlik a 2008-as Olimpia. A következő…..