Regisztráció Blogot indítok
Adatok
innerchild (törölt)

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Eurovízió igazi győztese a tolerancia. Miként várhatja el például egy roma származású ember, hogy ne bélyegezzék meg bőrszíne miatt, mikor ő is tele van előítéletekkel, másokkal szemben. Hogyan várhatja el egy kerekesszékes, hogy ne nézzenek rá másképp mert ő…..
innerchild (törölt) 2014.05.19 21:18:55
@_most_: Ha valaha az életedben lettél volna igazi úriemberek között, akkor talán tudnád, mi a tisztelet, az alázat, a nagylelkűség és ehhez hasonló, eléggé kihalóban lévő dolgok.
Ennyit a "hülye erkölcs csőszökről".
Járd csak a szélesebbik utat, azt egyszerűbb és könnyebb, sokan veled tartanak.
innerchild (törölt) 2014.05.19 21:35:21
@Jaffar: Senki nem perverz, csak mindenhol a pofánkba jön. Az internet és az egyéb médiák tele vannak vele és természetesen a munkahelyeken is lesz mindig valaki aki megereszt vele egy homokos poént.
Elkerülhetetlen sajnos.
Az előítélet az egyik legérdekesebb társadalomtudományi fogalom. A közvélekedéssel szemben alapvetően a racionális viselkedést támogatja -- régen az embercsoportok és kulturális közösségek túlélését szolgálta, ma jobbára eligazít az emberektől érkező lehetséges…..
innerchild (törölt) 2014.05.17 14:11:35
Az előítéletesség érdekes dolog, és a cikkben nagyon jól rá is mutatnak, nagyon fontos a kényes egyensúly fenntartása.
Előítélet többféle módon keletkezhet bennünk:
-ösztönösen, amikor pl. félünk a viharban, a magasban, ódzkodunk a kígyóktól és egyéb veszélyes helyzetektől. Az ilyen "előítélet" hiánya életveszélyes lehet.
-személyes tapasztalat alapján, amikor pl. megharap egy kutya, az első előítélet az lesz, hogy a kutya harap. Aztán jöhetnek még kutyák az életünkben, amik egy része harap, másik része nem, stb, akkor az előítélet átalakulHAT olyan formában, hogy e kutyák egy része harap, másik része kedves. Ahhoz, hogy ez az átalakulás megtörténhessen, kell némi nyitottság, és itt jön az egyensúly szerepe. Ha valaki az első rossz tapasztalat után bezárkózik, soha sem fog találkozni kedves kutyákkal pl.
-mások beszámolói alapján. Itt szintén érvényes az, hogy a mások tapasztlata hasznos lehet a számunkra, de nyitottaknak is kell lennünk, hiszen szerezhetünk eltérő tapasztalatokat.

Fontos, hogy nem kell végletekben gondolkozni. A merev előítéletesség lehetetlenné teszi, hogy bármit is tanuljunk és változzunk, a teljes előítélet mentesség életveszélyes. Nem érdemespl. előítélet mentesen símogatni egy halálosanmérgező agresszív pókot, miközben a természetfilmben mondták, hogy veszélyes, ne tedd.
Persze ez csak példa, de érthető, hogy ismét az egynsúly a kulcsszó, mint oly sok más esetben.
A transz* közösség számára ez a május igazán mozgalmasra sikeredett. Budapesten rendezték meg az 5. Európai Transznemű Tanácsot, a mai Nemzetközi Homofóbia- és Transzfóbia-ellenes nap - IDAHOT - alkalmából az ILGA-Europe valamint az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA) is jelentést adott ki az…..
Az Emberi Jogok Európai Bírósága áprilisban meghozta ítéletét a magyar kisegyházak ügyében: a törvény sérti a vallásszabadságot, ráadásul a kisebb egyházaknak jóval kevesebb jogot ad, mint a nagyoknak. A magyar kormány pedig nem tudta bizonyítani, hogy nem tudta volna…..
Érdekes jelenség ütötte fel a fejét az iszlám világban- már ha újnak mondható egyáltalán. Az utóbbi években ugyanis egyre több esetben derült fény arra, hogy bár a harcot kizárólag "férfidolognak" tartják, az utódlás szempontjából értékes nőket is készek feláldozni a…..
innerchild (törölt) 2014.03.29 23:04:08
Tisztelt Munkahelyi terror blog!   Egy kérdésem lenne önök és az egész magyar társadalom felé! Miért nem kell az ember sehova, ha nyugdíjas? Vagy aki elér egy bizonyos kort, utána már nem is számít embernek? Sajnos nem olyan világot élünk, ahol nem hogy tisztességesen, de…..
Becses brigantik Majdnem ugyanaz 2014.02.01 08:43:39
Már vagy negyed órája kínlódok a gép előtt, s közben tele szájjal szidom az átkozott Firefoxot. Hihetetlennek tűnik számomra, miszerint valaha emberek tucatjait beszéltem rá, hogy váltsanak Firefoxra, mert az Explorer nem böngésző. Soha többé nem tennék ilyet. De ha már az orális fixációjú…..
Nemrég ért véget a pénzgyűjtés a Super Power épületre, de már indul is az újabb "projekt" - múzeumot és rendezvénycsarnokot akarnak építeni a mostani főépület mellé. Az egyik magyar szcientológus részt vett az erről szóló szupertitkos tájékoztatón és megosztotta…..
Egy Karlovac (Károlyváros) melletti, Novigrad nevű település papját, Filip Vicić pátert uzsorázással vádolnak, amiatt, hogy a templom melletti hirdetőtáblára kifüggeszti az egyházi adományozók nevét, címét és az adományok összegét. A táblázatba szerkesztett lista egyik…..
A világ kezd egy másik irányba fordulni. Mindenki hiányérzettel küszködik a munkahelyén, a pénztárcájában, a párkapcsolatában, a lelkében, az egész életében. Az elégedettség hiánya méregként hatja át a hétköznapokat, és teszi ezt úgy, hogy már fel sem tűnik senkinek…..
innerchild (törölt) 2014.01.26 18:30:51
@Daily Shark:
Nyilván igazad lehet, bár az is mutat valamit, hogy mekkora a kábítószerfogyasztás.
Kábítószert általában nem a boldog és elégedett emberek fogyasztanak hanem éppen azok akik valami pótszert keresnek, függetlenül attól, hogy azt most egy sötét utcában egy szegény csinálja, vagy egy jómódú egy előkelő buliban. Mindkettőnek valami hasonló hiányérzete van.
innerchild (törölt) 2014.01.26 18:30:56
@Daily Shark:
Nyilván igazad lehet, bár az is mutat valamit, hogy mekkora a kábítószerfogyasztás.
Kábítószert általában nem a boldog és elégedett emberek fogyasztanak hanem éppen azok akik valami pótszert keresnek, függetlenül attól, hogy azt most egy sötét utcában egy szegény csinálja, vagy egy jómódú egy előkelő buliban. Mindkettőnek valami hasonló hiányérzete van.
Egy egészen durva történetet osztok meg ma veletek, melynek írója és elszenvedője, Annamária, akinek egy szép nap az az ötlete támadt az Egyesült Államokban, hogy egy évre Magyarországra költözik a már ott született fiával, hogy a gyerek is megismerhesse édesanyja hazáját és…..
Alig ezer darab ment el Alekosz Fordított világ című kötetéből, pedig szerzője azt állítja róla, hogy remekmű - írja a Blikk. Alekosz 2011-ben jelentette meg könyvét a Tóthágas Kiadónál, de nincs is rajta mit csodálkozni, hogy nem fogyott el a kinyomott ötezer példány, hiszen…..
Magyarországon, ha valaki megpróbálja megvédeni nehezen megszerzett saját tulajdonát, akkor könnyen szembe találhatja magát a törvény szigorával. Ezt a keserű igazságot most az a vácszentlászlói szőlősgazda is megtapasztalhatta, aki a gyanú szerint némi fagyállóval…..
Andrea Bocellit vaksága sem tudta megakadályozni abban, hogy világhíres tenor legyen. Sikerét elhivatottságának, szorgalmának és töretlen kitartásának köszönheti. Pavarottit lenyűgözte tehetsége, Celine Dion pedig egyszer azt mondta: „Ha Isten énekelne, az ő …..
Kisebb ajándékkal kedveskedett a nemzetgazdasági miniszter az egyházaknak a költségvetési törvényjavaslat módosításakor. Az egyházi iskolák pedagógusainak jutó 7 milliárd forint kiegészítő támogatás mellett további 100 millió forintot kaptak a hittanoktatásra is. Az, hogy a…..
innerchild (törölt) 2013.10.01 22:54:04
@brumeszkosz: 1000 éve ingyen élnek és sarcolják a népet a mai napig is.
innerchild (törölt) 2013.10.01 22:57:24
@mikocami: Amit itt leírtál az egyszerűen minősíthetetlen baromság. Remélem soha nem fogsz döntéshozói székben ülni.
innerchild (törölt) 2013.10.01 23:01:53
@mikocami: Egyébként gartulálok ehhez az isteni alapelvhez. Mellesleg nem az van a tízparancsolatban, hogy NE ÖLJ?!
Akkor most melyik az igaz? Vagy van apróbetűs rész, hogy kivéve homokosokat, házasságtörő asszonyokat stb?
Nektek vallásosaknak elmentek otthonról, komolyan.
A Parlament fideszes többsége megszavazta a szabálysértési törvény módosítását. Azt a törvényt, amit tavaly az Alkotmánybíróság megsemmisített, és ami azokat a szegény embereket bünteti, akiknek nincs lakhatásuk. A legfőbb gond az egész koncepcióval az, hogy úgy bünteti…..
innerchild (törölt) 2013.10.01 22:22:57
A kérdés azért nem ilyen egyszerű. Persze, nem kriminalizálni kell őket, viszont nem igazán szeretünk átmenni húgyszagú aluljárókon szart kerülgetve, lélegzetvisszafolytva a büdös emberek között. Ha valaki idejön Magyarországra és ilyennel találkozik, biztos lesz egy véleménye. A többi embernek is joga van az élhető tiszta, kulturált környezethez. Nem akarok én sem állandóan koldusokba botlani és a kéregetők szidásait hallgatni (keleti pu pl.) amikor már 5× adtál de hatodszorra nem akarsz és te vagy a rosszarc. A hajléktalanságra nem megoldás a padon és aluljárókban alvás. Stadionok helyett lehetne pl. szállókat építeni.
Nagyon sok hajléktalan -sajnos- azért nem tud kikerülni ebből az életformából, mert eljutott arra a szintre, hogy nem képes másfajta életet élni. Hányszor volt rá próbálkozás, hogy munkát kaptak, 2 napot dolgozgattak aztán nem jelentek meg utána.
A lehetőséget kellene megadni azoknak, akik tudnának és akarnak változtatni, aki nem akar változtatni az megérdemli.
A Krisztusi példával kár előhozakodni, mert nem arról szól, hogy ingyen tartsuk azokat akik lumpenek és úgy gondolják hogy a kéregetésből is meg lehet élni, hanem segíteni azoknak, akik ennél többre vágynak. És éppen ezen van a hangsúly: csakis azoknak segíteni, akik maguk is hajlandóak tenni valamit önmagukért.
Én vidéken lakom, itt nincs hajléktalan ugyan, de vannak sokan. a munkanélküliek és "szegények", és nehogy azt higgye valaki, hogy könnyű egy alkalmi munkást is találni ha kell egy kis segítség! Egyáltalán nem! A legtöbbnek esze ágában sincs dolgozni, még 1000 forintos órabérért sem! A közmukáról nem is beszélve, ami csak a nevében közmunka, valójában műszakos heverészés és hereverés.
Szóval a szegénység és a hajléktalanság sok esetben nem csak valami külső csapás. Sokan keveset tesznek érte hogy változtassanak rajta. Meg tudnám mutatni hány "szegény" él kertes házban és a kertje csupa gaz mert nem hjlandó kapát fogni a kezébe.
Hamár így védik őket sokan, nézzük már egy kicsit a másik oldalát is a dolgoknak.
A sajtóban részletek jelentek meg a három az ötödikes, tehát 11 éves gyerekeknek írt erkölcstankönyvek egyikéből. Ami ebből a könyvből kiviláglik az nem erkölcs, csupán erőszakosság, összeesküvés-elmélet, és gyenge minőségű sovinizmus. Nem akarom, hogy az én gyerekem azt…..
innerchild (törölt) 2013.09.08 16:08:39
@bbjnick:
" A buddhizmus pedig nem etikai elv, hanem transzcendens praxis."
úgy látom kevés fogalmad van a buddhizmusról...
innerchild (törölt) 2013.09.08 16:10:38
@zászlóshajó: Valószínűleg a törvények mellett és a tízparancsolat mellett is van apróbetűs rész, hogy politikusokra, papokra, hívőkre nem vonatkozik. Ők tehetnek bármit a felelősségre vonás leghalványabb árnyéke nélkül :-)
innerchild (törölt) 2013.09.08 16:12:51
@bbjnick:
"Nem logikus, amit írsz! Amíg egy gyerek nem sajátít el egy értékrendet, addig hogyan volna képes bármit is értékelni?! "

Nem biztos, hogy az elsajátított értékrend nem hamis, vagy nincsenek benne hamisságok. Hiba lenne ilyen értékrendre támaszkodni, amit csak úgy hit által letöltenek valakibe.
Tupac Shakur tavalyi hologramos visszatérése után idén Ol Dirty Bastard és Eazy-E kap hasonló kimenőt egy-egy hakni erejéig a rapmennyországból az amerikai Rock The Bells fesztivál nagyszínpadára. Amúgy nem szar a liine-up: ..
Miközben Magyarországon kirúgtak egy tanárnőt, mert az megütötte, majd megrúgta harmadikos diákját, Nagy-Britanniában 250 font (86 ezer forint) kártérítés megfizetésére ítéltek egy volt iskolaigazgatót, aki megtámadott egy vandál gyereket. Kinek van igaza? Az 58 éves…..
Gerendás Péter zenész tegnap egy, a Facebookon közzétett írásában jelentette be, hogy felhagy magyarországi karrierjével és külföldön próbál szerencsét. Önmagában a levél is illeszkedik a Határátkelő profiljába, de nem ezért szeretnék írni róla, hanem a kapcsolódó…..
Subba A világ legszebb veboldala 2012.11.09 16:51:33
Sajnos nem adja vissza az érzést a kép, talán ha klikkeltek, és ellátogattok az oldalra. Csillog, villog, ragyog, animál, seggbe, szájba, szembe, teszi, kéri! Kérjük vissza a régi internetes oldalak hangulatát, világát! ..
innerchild (törölt) 2012.11.13 20:59:49
@wilson77: Na ezen beszartam. A spanyolviasz is tulajdonképpen turulszaros kis országunkból ered :-D
innerchild (törölt) 2012.11.13 21:02:12
@wilson77:

Mi az ebben való hit? bulls-HIT
Ahogy közeleg a maják által megjövendölt 2012 december 21-e, szaporodnak és sokasodnak az idők végezetének jelei. Összeszedtünk tíz jelenséget, amik miatt Spengler újra beájulna – és a mostani popszámokba beerőszakolt ironikus szaxofonszólók még csak fel sem fértek a…..