Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jorda

0 bejegyzést írt és 269 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hétvégét Tokajban töltöttem, ami jó alkalmat kínált arra is, hogy néhány korábbi bejegyzésemben felvetett gondolatot és meglátást élesben tesztelhessek. Régóta, több mint tizenöt éve járok vissza erre a számomra oly kedves és különleges tájára Magyarországnak, veszek…..
jorda 2012.10.03 22:31:11
Tokaj szomorú példája annak ,amire ez az ország képes volt az elmult 22 év alatt.

A gazdasági ellehetetlenülés irányába tartunk ,senkinek ne legyen kétsége, még ettől is van lejjebb.
Egyre több elhagyott szőlő és borászattal felhagyó vállalkozás fémjelzi a "fejlődést".
Az országba ömlik az import bor,hiszen mi nem vagyunk képesek eleget termelni.

Az ország északi csücskébe csábítani a vendégeket belföldről és külföldről óriási kihívás ilyen benzinárak és elszegényedés mellett.
Mit lehet itt csinálni 2-3 nap után? Milyen programok vannak? Milyen ifrastruktúra szolgálja ezt? Mit is értünk tokaji alatt?
Hogyan létezhet egy gyüjtőszó alatt 15-25 különböző bortipus?
Rengeteg megválaszolatlan kérdés.
Talán legelőször ezen kérdések megválaszolásával kellene kezdeni!

Miért van gyenge minőség és kannás bor kategória Tokajban?
Valószinüleg azért mert csak azt tudja megfizetni a nagyérdemű borfogyasztók döntő többsége.
A termésátlag fele,a ráfordítás kétszerese a más borvidékeken szokásosnak.
Ahhoz nem kell túl nagy gazdasági képzettség,hogy ebből csak veszteséget lehet produkálni.Ez magával hozza a további leépülést.

Persze ennek néhány tőkeerős,milliárdos cég akár még örülhet is,hiszen ez piaci részesedésük növekedését hozhatja el.
Az elhagyott szőlők ára zuhan,majd valakik ezt fillérekért fel fogják vásárolni.
Csak a borvidék lakossága és az ország fogja ennek kárát látni.

Ennyi rossz hír után nem árt tudni,hogy a tokaji borok világversenyeken rendszeresen,számtalan alkalommal verik a világ legjobb borait.
Tehát tudunk valamit,de mint számtalan más esetben képtelenek vagyunk sikerre vinni ezt is.
Nem vicc. Az online marketing blog szerint egy negyven fős asztalfoglalást mondtak le a szegedi Kiskőrössy halászcsárdában, mert a reklámvideójuk mellett a Youtube-on egy Orbán Viktort napoleonozó, viktátorozó, sőt hitl**ező videó volt látható. Miután nem akartunk hinni a…..
Nyugdíjas kedvezmény, amelynek alig van párja Európában A hárommilliós nyugdíjas réteg minden kormány kedvence, a legnagyobb egységesnek mondható szavazói blokk. Nem véletlen, hogy dúljon bár elszegényedés, munkanélküliség és recesszió az országban, a nyugdíjak…..
jorda 2012.09.19 17:55:40
@873ujr3rk:
Most okosnak képzeled megad?
Arra nem gondolsz,hogy egy szított gyűlölet hadjárat minden fontos dologról képes a figyelmet elterelni?
jorda 2012.09.19 17:57:16
@Skodakék Fábia:
Szerintem meg aki ezt írta azt nyilvánosan fel kell négyelni!
Ez a variáció hogyan tetszik?
Szerda délelőtt jelentette be a közszolgálati televízió, hogy leállítja az online bulvárújságírók életét feldolgozó tévésorozatot. Hamar reagált erre a világ közvéleménye: tömegtüntetés, börtönlázadás, öngyulladás. A kairói Tahrir-téren ismételten tömegek…..
Archiregnum Nyuggerfront 2012.07.13 19:41:00
A Fülkeforradalom utáni Magyarország nem éppen a kiszámíthatóság mintaképe. Nézzünk akárhova, mindenhol a koncepciótlanság, a kapkodás jeleit látjuk, legyen szó gazdaságról, oktatásról, államigazgatási reformokról.  Üdítő színfolt ebben a káoszban a kormány…..
jorda 2012.07.15 07:45:12
Igen,kevés gyerek születik,de !!!

A világ problémája a túlnépesedés.Ez pontosan azt követelné,hogy eleve kevesebb gyerek szülessen,mert ha ilyen mértékben folyik a természeti források kizsákmányolása,akkor már ebben az évszázadban katasztrófára kerül sor.

A baj az,hogy hol születnek a gyerekek kontroll nélkül.
Pontosan a világ azon térségeiben és családoknál,ahol nincsenek meg az életbenmaradás minimális feltételei sem !
Pl.ivóvíz.

A nyugdijasok és fiatalok generációs összeugratása sz..dolog.
Az érvelés hibás és tudatosan félrevezető.
Már a cikk felvezetése is hazug,mert miféle plusz nyugdíjemelésről lehet beszélni akkor,mikor az elfogadott törvénynek megfelelően csak egy korrekciós kiegészítésről van szó.
Ezzel is a nyugdíjasok csak futnak pénzük után.Az infláció képes mindent elértékteleníteni.

Pontosan a mostani nyugdíjas generáció az,aki végigdolgozta keményen életét,miközben azzal hitegették,hogy egyszer majd jobb élete,magasabb életszinvonala lesz,azért kellett folyamatosan sz..ul élnie.

Mo.-on mindent fizetőssé tettek,amit korábban az állam szavatolt a jövedelmek kialakításánál.
Emlékszünk erre? Tanulás,sport,művelődés,lakáshoz jutás,üdülés,szociális ellátás stb.
Miről beszélünk?

Jobb sorsot érdemelt volna ez a nemzet,de csak egy alkalmatlan politikai és gazdasági elitet volt képes kitermelni mind a multban,mint a jelenben.
Ugyanis nem az emberek szorgalmával,munkabírásával,tenniakarásával van baj ebben az országban ,hanem a vezetésével.

Persze erre meg azt mondhatják: "Minden társadalom megérdemli saját választott vezetőjét.Amennyiben nem felel meg neki zavarja el! No itt kezdődnek a gondok!"
jorda 2012.07.15 13:17:38
@TaTa86.: Igen, 86 éves korban már egyre inkább számolni kell az Alzheimerrel!
Van amire nem emlékszik az ember,valamire rosszul emlékszik,valamit teljesen másképpen értelmez!
Nem akarunk nagyon ünneprontók lenni, mert ugye a Compact Disco bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe, és ennek persze örülni kell, hiszen minket képviselnek, de a nótát magát nem muszáj szeretni. Mi már leírtuk a véleményünket a Sound of Our Hearts című…..
Aránytalanok a közlekedési bírságok? Veszélyeztetik az egzisztenciát? Egyetértünk. De mégis ki a franc szigorította nemrég a szabálysértési törvényt? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
jorda 2012.04.26 20:28:43
@dukeekud:
Mennyit keresel?Fideszes vagy,vagy szenilis v... ma....a?

Ma Mo.-on az átlagkereset 150 körül van.Életszerű a 70-150-300 ezres birság akár egészen kis szabálytalanságokért is?
Nembeszélve a 47 ezer Ft.-os megélhetési keresetről!
A mai gazdasági helyzetben a családok 30 %-át egy 100 ezres birság kifizetése lehetetlen,20 %-át pedig igen nehéz helyzetbe, hozza.
Itt tartunk!!!

Ez az automatizált büntetési tarifarendszer csak adóbehajtási célokat és az emberek tönkretételét szolgálja.
Egy milliomos akár brahiból is kipróbálhatja mennyit megy a legújabb autója.
Mit számít az a rongyos háromszázezer!

Ennek és a hasonló agybeteg intézkedésekért a regnáló kormánypárt súlyos árat fog fizetni.

A cinizmus az még plusszként jön az egészre!
Mi alkottuk,mi vagyunk a felelősök a tv.alkotásért és aztán úgy teszünk mintha az egészhez semmi közünk nem lenne!!!

Felháborító,gyalázatos!
Főhet a feje a közszolgálati vezéreknek, hogy miért is adnak adásonként 15-18 millió forintot Fábry Sándornak, amikor nemhogy az RTL Klubon megszokott stabil egymillió nézőt nem hozza, hanem már házon belül is elkalapálják. Amennyire gyatrán indult D. Tóth Kriszta…..
Az iGO fejlesztőjénél, az NNG-nél rengeteg a titok, de kiderült: akkor is használhat az ember iGO-t, amikor nem tud róla. Az is kiderült, mi az a gyilkos vécé, és mi Moha bá jövője. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Az Európai Parlament csütörtöki, állampolgári jogokról szóló bizottsági meghallgatásán Járóka Lívia fideszes európai néppárti EP-képviselő egy hosszabb felszólalás részeként a következőket mondta:"Az utolsó nyolc évben 120 milliárd forintot költöttek a magyar…..
Egy közösségi portálon bojkottra szólít fel egy bejegyzés, amelyben a Wizzair-t jelölik meg a Malév csődjének elsőszámú okozójaként. Szerinte a fapados légitársaság volt az, aki feljelentette a Malévot az Európai Bizottságnál. Mint ismeretes, tavaly novemberben és decemberben…..
Nívó Orbán és a középosztály 2012.02.07 23:37:00
Jó lenne tudni, hogy mely jövedelmi sávot tekinthetjük alsó-, közép- és felső osztálynak. Ez a kérdés azért lett most érdekes, hiszen a miniszterelnökünk a középosztályt helyezte tegnapi évértékelő beszéde középpontjába, miközben korábban leginkább szegényekre és…..
Egykori kollégám mondása, „hogy csak a káröröm az igazi öröm, mert nincs benne irigység.” Ennek ellenére nem szép dolog, még ha nehéz is önuralmat gyakorolva tárgyilagosan szemlélni azt, hogy valaki Hummerrel megy a balatonakarattyai jégre és az beszakad alatta.  A…..
Elérte a gazdasági válság a Barátok köztet is. A Blikk szerint 13 százalékos fizetéscsökkentéssel, a cafeteria megszűntetésével, illetve leépítésekkel próbálják meg a gyártók a költségvetést javítani. A keddi stábülésen jelentették be, hogy leépítések és…..
Mi is az a szoljánka? Hogy jutott egyáltalán az eszembe? Egyik kedves olvasóm és blogíró társam TrueY hívta fel rá a figyelmemet. Rengeteg magyar és külföldi receptet végigolvasva, és betartva a szoljánka készítés alapszabályait született meg az Anis változat. A szoljánka…..
Ha Vera a párbajon kiesik, nemcsak az újrakezdés nehézségeivel szembesül, hanem egykori villatársa, Veronika kárörvendő vigyorával is, aki eltitkolt pornófilmjével fogja várni a stúdióban, írja a Bors. A nagyszájú villalakónak számtalan konfliktusa volt a játék alatt, az…..
....Kedves olvasó, aki ide kattintottál: ilyen nincs. Mégis, van. A mai RTL híradó esti kiadásában idézték, hogy a diesel üzemanyag az 1 évvel ezelőttihez képest 100 forinttal, míg a benzin közel 60 forinttal drágább. Ugyanakkor örömmel jelentették, van ez ellen ellenszer,…..
Jó hír a rettegőknek, hogy az ATV hírigazgatója kérdésünkre azt válaszolta, hogy a T-Home csatornakiosztásának megváltoztatása után nem esett vissza a nézettségük. Mint Németh Szilárd elmondta, a Híradó egész héten 9-10 százalékos kábeles közönségarányt ért el, és ez…..
Jó mulatság kulisszatitkokról olvasgatni, ki ne szeretné megtudni, hogyan készül a kedvenc showműsora, mi van valóban a hátterében a bulvársajtóban megjelent faszságoknak és így tovább, olyan mennyiségben kapjuk az információkat a celebekről, percemberkékről és valódi…..