Regisztráció Blogot indítok
Adatok
01234567

1 bejegyzést írt és 2266 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napokban visszanéztem egy chatcsoportban az egymás között váltott 2020 februári, március eleji, közepi szövegeket.                                                                                                                                                    Döbbenetes volt. Még mit sem sejtve…..
Krisztina története nem kevés tanulsággal szolgál, hiszen külföldről átmenetileg hazatérve megpróbált elhelyezkedni Magyarországon. Sikerrel járt, de a tapasztalatai nem túl szívderítők. Vajon mi kellene ahhoz, hogy a határátkelők tömegesen térjenek haza? Téged mi tudna visszacsábítani? Mikor…..
01234567 2020.12.08 15:04:13
Istenem, amikor én hazajöttem, és állást kerestem... Mivel elmondtam külföldről jöttem, az állandó kérdés volt, "miért jöttem haza?", a kisérővel, "biztos vissza fogok menni, úgy sem maradok otthon..". Az "amennyit kint kerestem, annyit ők nem tudnak fizetni..", "Itt nem olyan mint kint..", ugyan csak rendszeres volt. Akkora taplók a magyar HR-esek, felvételt intézők, amilyeneket Mucsaröcsögén, a faluvégi kocsmában sem találsz. Olyan kérdések voltak, ezeken kívül is, komolyan, óvoda. "Mit tesz, ha felvesszük, és fél év múlva kap egy ajánlatot kétszer ennyi fizetésért?" "Fontos önnek a családja?" Konkrétan elhangzott: " A munkáját, vagy a családját tartja fontosabbnak?" Kint "nyugaton2 megszoktam, először beszélünk a feladatról, mi az, aztán én mit tudok, aztán a pénzről. Ha olyan lehetőség van, megnézik mit tudok, aztán döntenek, ott, azonnal sokszor. Itthon? Ilyen nyomorult kérdések, a fizetést úgy kell fogóval kihúzni, a feladat sokszor nincs konkrétan meghatározva, se a munka mennyisége, munkaidő.. Mondjuk én 2013-ban kerestem itthon állást, akkor még a válság utóhatása tartott. Nem csodálkoztam, amikor sok munkahely lett, kellett a munkaerő, ezek a nyomorult, életképtelen HR-esek nem tudták feltölteni a munkahelyeket, nem tudtak versenyképesek lenni. Ezeknek a válságok nihilje való, amikor 100 emberből válogathatnak. Álláskeresésem alatt találkoztam vagy 30 HR-essel, abból kettő volt profi, komoly.
Néhány hónappal ezelőtt bemutattuk nektek Dánia második világháborús megszállásának rövid történetét. A legkisebb területű skandináv állam katonái előtte közel nyolcvan évvel szagoltak utoljára éles helyzetben puskaport, s bár lelőjük a poént, eláruljuk: ez sem volt sikertörténet számukra. Dán…..
Na most van elegem! Szó nélkül tűrtem, hogy a vírus – és az ellene hozott intézkedések – egyetlen pillanat alatt szétbarmolják nehezen felépített életemet! Némán vettem tudomásul, hogy mivel nem vagyok sem képviselő, sem focista, így semmiféle segítségre nem számíthatok, ismét egyedül kell megoldjam…..
01234567 2020.06.03 10:30:44
Elmondok egy történetet, hogy értsd milyen országban élsz. (ha a kommentek ebben nem segítettek most, vagy igazából már tudod te is, csak..)
Kórházban feküdtem, félrekezeltek, majdnem kipurcantam e miatt, napokkal azután kerültem kórházba, hogy kellett volna. Ezért eleve elég ingerült voltam.
Hozza a nővér a gyógyszereket, tabletták, kis tálcán, mindenféle név, vagy ismertető nélkül, csak a színük, meg az van infó mikor mennyit vegyek be melyikből.
Mondom a nővérnek, szeretném tudni mik ezek, mire, és lehetőleg azt is mit árthatnak (pl. erős antibiotikum esetében van köztük probiotikum is?)
Mielőtt a nővér szólhatna, a betegtársak rám förmedtek, "Mit kérdezősködök, a nővér a munkáját végzi, vegyem be, mert ezt mondta az orvos.." A többi beteg. Kezdem azzal, nekem az orvos egy szóval nem mondta mit adat nekem, erről nem beszélt, folytatom azzal, a nővér elmondta, fogalma nincs mi van a tálcán, mert az orvos leírja egy papírra a vizsgálat után, mit gondol helyesnek adni, azt egy nővér számítógépen átküldi a kórház területén lévő gyógyszerelosztóba, ahol össze állítják a tálcára, amit ő nekem adott a gyógyszereket, aztán elküldik a tálcára ragasztott sorszámmal (ami elviekben engem fed) az osztályra. Csak nem hagytam, mondtam ez elég sok hibalehetőséget hord magában. A betegtársak ekkor már majdnem üvöltöttek velem, a nővér meg elmondta, " régen az osztályon állították ezt össze, de erre már nincs ember, ezért csinálja ezt két-három (remélhetőleg nem túlterhelt, tettem magamban hozzá) ember valahol a kórház területén". Jó, mondtam, akkor addig ezt be nem szedem, amíg ide nem jön valaki, aki elmondja mi, micsoda, mire való. Hát ekkor a betegek részéről elszabadult a pokol, volt amelyik kiment orvost híni a kórteremből rám.. Végül jót tett, mert az el tudta mondani mi, micsoda, miért, egy papírról. Innentől a kórteremben velem nem beszélt többet senki, és én lettem a szemét, aki mindenért kekeckedik. Ilyen országban élsz.
Svédacél Születésnapunkra 2020.05.31 15:58:24
Az elmúlt hetekben egy bukott, kivégzett lázadóvezér maroknyi megmaradt híve a népharag elől az egykori vezető anyjának lakásában bújkált. Fecsegtek egymás között mindenféle meséket a vezető feltámadásáról, többen közülük azt is hinni vélték, hogy találkoztak vele, sőt hogy némelyek állítólag látták…..
01234567 2020.06.01 09:14:19
@kritizator: Nem az. Erre akár számtalan példa van itt Magyarországon is. És bizony sokszorosan több szegény, zsidó származású melós, proli, csóró van, mint bankár, gazdag. Meg kellene tanulni, kétféle ember van: jó ember, és rossz ember. (bár az utóbbi évtizedekben kezd egy harmadik fajta, a semmilyen ember típusa megjelenni, és tragikus módon tömeggé válni)
01234567 2020.06.01 11:53:29
@math0: Arra gondoltál, hogy a liberalizmus is egyfajta hit? Ideológia, mint a vallás. Tehát akkor a liberalizmusod is ugyan olyan mint minden hit? Egyébként a budhizmus, vagy a taoizmus sem felel meg annak amit állítasz, minden vallásról. Ahogy több más vallásnál sem áll ez fent, és a keresztény vallás egyes ágairól sem, a reformációról sem áll meg..Mondom, te lehetsz az az ember akinek minden cigány bűnöző. És én két dologról beszéltem, a német népről egyfelől, és a nácikról. Nem minden német volt náci, ezt mondtam. És megleplek, nem minden náci volt német. Mondjuk nem csodálkozom neked itt akadt be a tű. Ja és még egy. Abszolút nem vagyok gyakorló keresztény, és ennek oka főleg az egyház. Leírtam miben hiszek, de sajnos nálad, a náciknál megállt a dolog, azon görcsölve nem értetted amit olvasol.
01234567 2020.06.01 12:30:31
@BOB: Rendben.
Lapozgatom a Magyar Narancs legutóbbi számát. Az egyik legérdekesebb írásban Józsefváros polgármester-jelöltje adta közre csüggesztő tapasztalatait szakmájáról, az újságírásról. Átigazolását a politikába e mondattal indokolta: „Már nem volt elég, hogy csak pofázok meg kérdezek.” A képviseleti…..
Az utóbbi időben, ha valamilyen okból felkelti az érdeklődését a sajtónak a Budapest VII. kerületének Belső-erzsébetvárosi részén ideiglenesen létező „bulinegyed”, akkor leginkább a hiszékeny bulituristáknak jóval a piaci ár fölött sütőport, majoránnát eladó egyszerű utcai csalókról, esetleg a…..
Soós Imre kettős öngyilkosságba torkolló shakespeare-i házassága, Latinovits és Ruttkai romantikus szerelme és Gobbi Hilda heves leszbikus kapcsolata.  ..
01234567 2019.04.28 10:49:09
@Alex B: +1
„Na, és sikeres volt a hazaköltözés?” - a kérdést alighanem a legtöbb, külföldről hazatérő határátkelő megkapja világszerte. A válasz persze sok mindentől függ, sokszor még családon belül sem ugyanazt érzik az emberek. Te is hazaköltöztél? Vannak benned kérdőjelek?…..
01234567 2019.03.05 09:34:41
@Platonica: @Bredpitt Monika: Én is találtam a posztban olyan részeket amik ismerősek, lehet én látom akkor rosszul, de nekem az alapok nagyon mások minden ilyen történetnél kontra a magyar megfelelőjénél. Én relatív régóta 7 éve jöttem haza, 7 év után. Az első 3-4 évben folyamatosan az volt az érzés, én igazából valahol a kettő között maradtam, ez mára változott azzá megérkeztem ihaz, de már nem tudom a kint életem alőtti szemmel nézni a dolgokat, ugyan úgy a társadalom része lenni, ettől mindig valahogy kívülállónak, olyan meg nem értett idegennek érzem magam. Ezért egyre inkább kerülöm hogy szóljak valamiért ami nem tetszik, a véleményem megtartom magamnak. Amolyan magammal beszélem meg van.
01234567 2019.03.05 10:12:00
@Bredpitt Monika: Én kétszer menetem, először 3, aztán 7 év után győzött a honvágy. Feladtam. Maradok, ez a hazám, az othonom, máshol csak turista vagyok. Remélem neked sikerül. Eleinte én is millió konfliktus helyzetet éltem meg mert szóltam. Belefáradtam mert nem láttam értelmét, csak ott és akkor szólok amikor nekem fontos, segít. Sokszor ez sem jön össze. Biztos én kommunikálom rosszul. :) És igen a beszéd. Hiába beszéltem aránylag jól aza dott nyelvet (ez is bánt rengeteget romlott a tudásom azóta), nekem az a nyelv a kommunikáció eszköze maradt mindig, magyarul viszont az érzéseim, gondolataim jönnek szavakban. Idegen nyelven hiába könnyen, gyorsan, de raktam össze a mondatokat, magyarul jöttek egyenest azagyamból, a szívemből.
(18) Akkor ne finomkodjunk, beszéljünk amolyan puzsérosan. A "Csillag születik" zsűrijéből széles tömegek által megismert Puzsér Róbert a legkarakteresebb és legismertebb főpolgármester-jelölt, akire a politikát messziről lesajnáló átlagemberek is felkaphatták a fejüket. Be is szartak a ballib…..
01234567 2018.10.21 08:51:24
@Brigante: +1
„Kösz a halakat” – kezdte sztoriját (pontosabban annak újabb fejezetét) P. Peitsch, és aki követi valamennyire a blogot és olvassa a kommenteket, az már sejtheti, hogy ma nem fog unatkozni. És nem téved. Jöjjön tehát egy nem akármilyen út a németországi szexipartól Budapesten át a fekete-erdei…..
01234567 2017.08.10 14:53:15
@Pink Petsch: Szia! Régen nem más volt a nick neved? Aztán eltűntél egy időre?
Minden háború alatt történnek árulások, titkos szerződések és kiugrási kísérletek. Tudhatjuk például, hogy a magyarok is többször megpróbáltak kiugrani a háborúból, ami nem sikerült. De előfordulhatott az, hogy a németek egy bizonyos országgal békét akartak kötni? (1941. május 10.) Egy szép, májusi…..
Az első három rész után az év eddigi legjobb és legfontosabb sorozatának neveztem A szolgálólány meséjét (The Handmaid's Tale), és ezt most, hogy véget ért az évad, simán fenntartom. Az utolsó, tizedik rész csütörtökön került fel az HBO GO-ra, Magyarországon egyelőre csak itt lehetett megnézni a…..
01234567 2017.06.18 14:42:24
@Giggsy: 1. Férfi vagyok, mielőtt még, hetero, boldog párkapcsolatban. 2. Egy szót nem értettél belőlem. Ha te nem így gondolkodsz az jó, csak ne gondold hogy a férfiak többsége nem így gondolkodik, pl. én sem tudok elviselni egy női főnököt. Ez van. Nem tudok vele mit kezdeni, ösztönszerű, ezért kerülöm ennek a lehetőségét. De én ismerem önmagam, és tisztában vagyok a dologgal, ettől nekem maximum probléma, és nem frusztráció mint a legtöbbnek aki ezt nem is tisztázza magában, igazából önmagával sincs tisztában.
3. A Jugoszláv eseményekkel ne próbálkozz. A párom onnan való, én tudom ott mi hogyan történt, te olvastad. Hidd el, nagy különbség. Az emberek nagy részének főleg a fejlettebb régiókban nagyon jó életük volt, nem akartak nemzetállamokat, csak a politikusok, mikor látták ez bürokratikusan nem fog menni, megkeresték a kellő számú hülyét,ha fegyvert adsz nekik elég 10000, megtalálták, felhasználták. Ebből a szempontból szerencse hogy Orbán megtalálta itt a maga 2 millióját akikkel bürokratikus úton ment, mert hidd el a fegyverekhez is megvolt neki a 10000. Azt meg hogy mi van itt a te bajod ha nem látod, érted. Majd rájössz, csak idő kérdése.
01234567 2017.06.18 18:13:21
@Giggsy: Általánosítasz. Én nem mondtam minden férfi fél mert buta. A többsége szerintem.
Jugoszláviában Szlovénia kivételével mindenhol rosszabbul élnek sokkal, nagyon sokkal, főleg pont Szerbiában az emberek mint a nyolcvanas években éltek. Szlovénia volt amelyik elsőnek kiugrott ott volt Jugoszlávia "pénze" vitt is mindent.
01234567 2017.06.18 20:57:16
@Giggsy: Akkor általánosítok ha nem írom oda hogy a többsége. Igen, a férfiak többsége patriarchális.
Fogalmad nincs hogy élnek a horvátok. Nagyon rosszul. Az összeomlástól mentette meg őket az EU tagság, a fiatalok totális kilátástalanságban élnek, elárulom neked az idegenforgalmon kívüli idény jellegű munkán kívül semmi perspektívája egy fiatalnak, és ott is mint Szerbiában dívik hogy fizetned kell egy álláslehetőségért, annyi a különbség, hogy Szerbiában van amikor hónapokig fizetés nélkül dolgozol miután felvesznek, mert azt is le kell adnod. A horvátoknál javul talán egy kicsit, de fényévekre vannak az egykori jugoszláv szintjüktől. Ember egy vajdasági TSZ könyvelő a nyolcvanas évek végén az un. Markovic korszakban megkeresett 2000 nyugatnémet márkát (jól olvasod, abban fizették) , a középpolgári réteg úgy járt nyugatra vásárolni mint most a szomszédhoz, a déli határ mellett belőlük éltek....
Sándor öt év Ausztria után költözött vissza Magyarországra, és ha azt mondom, meglepte a magyar valóság, akkor nem mondtam semmit. Mégsem vág neki még egyszer, a poszt végén azt is elárulja, miért. Te is hazaköltöztél? Hogyan élted meg? Maradsz, vagy visszamennél megint? Jelentkezz a…..
01234567 2017.06.12 20:37:17
@Ma Baker: Sajnos nem kitaláltam Ha tehetséges volnék a lófasz nem keresne, ebben az országban nem tehetséges, protekciós emberek kellenek. Bár most ebben szarul állok, mivel aki ide benyomott ma küldtem el egy családi ügyből kifolyólag a kurva anyjába. Az "Álmoskönyv"-ben erről mit írnak? :D
01234567 2017.06.13 14:30:04
@Fancsi78: :)
01234567 2017.06.13 14:43:05
@Lady Scarlett: A 44% nem szavazó szerintem minimum 50%-a nem szavazna soha, senkire, egyszerűen nem érdekli. ami meg a gondolkodást politikai kultúrát, önálló gondolkodást..stb..jelenti. a legutolsó választáson zuglói egyéni képviselőként indult a NAV-os Horváth András . nem kapott 300 szavazatot, tudom mert én is rá szavaztam. Ugyan ebben a körzetben a szoci Vas megyei Tóth Csaba és a Fideszes szabolcsi Papcsák, ketten közel 30000 szavazatot kaptak talán orrhosszal a szoci nyert. És még itt indult a Jobbikos Kovács Béla is, ő is minimum tízszer több szavazatot kapott ott és akkor.Ilyen sötét nép vagyunk, egy normális országban a NAV-ost a vállukon vitték volna az emberek a parlamentbe, ez a három bűnöző meg összesen nem kapott volna annyi szavazatot mint amennyit Horváth valójában kapott.
A magyar családok háztartási adataiból készített létminimum-index elkeserítő képet fest a magyarországi helyzetről. A családok egyharmada él a létminimum alatt, tehát a mindennapi létfenntartáshoz szükséges cikkek beszerzése is problémát jelent számukra. A problémákat csak…..
01234567 2017.05.27 11:02:04
@Zöld atomerőmű: Ez nagyoooon nagy volt!!! :D :D :D
01234567 2017.05.27 13:11:19
@Comte de Gippaud: Nekem nem úgy tűnt hogy passzióból állnának ott rendszeresen sorban, de biztos tévedek. Ami meg a Tesco-s példát illeti gondolom Budapest, vagy valamelyik nagyváros. Budapest nem releváns, mivel szubjektív véleményem, itt él abból a 2 millióból minimum 500 ezer, és Budapesten még mindig jelentős polgári középréteg (bár inkább alsó közép) van, én úgy 1 millió közelire teszem. Ezért is nem tud itt a Fidike karriert csinálni az álpolgári populista lózungjaival, mivel ennek a középrétegnek nagy része nem eszi a hülyeségeik. Nyugat magyarországi nagyvárosok megint csak kiesnek, ott aki nem hülye Ausztriából jön haza bevásárolni, az életfeltételei a zömnek jobbak. Debrecen kilóg a keleti sorból, de szerintem ennek a 3 millió szegénynek a jó része Nógrád, Borsod, Heves, Szabolcs, Békés, Szolnok, Bács-Kiskun, Baranya, Somogyból jön össze. Utóbbi kettőnél szerintem főleg a falusi lakosság.Budapesten szerintem szegény szoros értelemben a lakosainak negyede lehet.
01234567 2017.05.27 16:35:40
@MaxVal BircaMan HJCD: A hazai tőkések befektetnek itthon, vagy külföldre viszik a pénzt, pl. Mészáros?
A profit, mint a kérdésben utalok rá így is, úgy is elmegy nagyrészt, de külföldi általában hagy itt fejlesztésre, befektet újra, és képez belőle, a magyar simán csak kiviszi, és ami lényeges, a magyar tőkés az EU-s vagy az államtól kapott pénzen, ergo az adónkból termel hasznot saját zsebre, amíg a külföldi valós termeléssel, piaci pénzből, Lásd EU-s infrastruktúra fejlesztési pénzek, stadionépítés, kontra Mercedes gyártás, eladás, kereskedelem..És mond már el mi az hogy ország, meg államháztartás? Mert a munkahelyen, a járulékok adók befizetésén, fejlesztésen, beruházáson, képzésen kívül milyen hasznot hoz egy multi? És ebből melyike szekció erősebb?
Azt állítod az őket milliárdok százaival kitömő állam akadályozza meg a magyar multikat a kiteljesedésben? Ne röhögtess!! csányi ha nagy ritkán egyetlenként beruház sokszor több kedvezményt kap mint a multik, és ezzel mindegyik gy lehetne ha visszaforgatná a pénzt, de nem teszik, amíg a külföldi egy részével igen is teszi. Hagyjuk...Értelmetlen veled ez a vita.
Nagy utat járt be Iván (akinek legutóbbi posztját itt találjátok), amíg Németországból eljutott Németországba és ebbe a sok évet felölelő útba belefért Magyarország mellett pár év Ausztria is. Vajon miben jobb Németország, mint mondjuk a lassan balkáni nagyvárossá lett…..
01234567 2017.05.24 18:16:59
@Pink Petsch: Mint bevallottam én Bajorországot ismerem jobban, a Hansa városokat (nem mindet! :) ) A volt DDR-t, benne Berlint. Az általad ismert rész pont kimaradt. De őszintén bevallom azzal a típusú időjárással amit az úriember említ egyik helyen sem találkoztam, akár csak két hétig folyamatosan. :) Aztán lehet hogy nekem negatív a kisugárzásom és bevonzom a rossz időt, spirituális időjárás katasztrófaként! :) (bár pl. a volt DDR-ben töltött jó másfél hónap életem egyik legjobb és meghatározó időszaka volt. ÉS Berlinben is k...va jól éreztem magam!)
01234567 2017.05.24 18:24:45
@CL78: No így már más! :) Ott nem jártam így elfogadom. Az olaszost igazolom is, Ausztriában a "hátsó" régiókban elég sokat mocorogtam (éveket :) ) ott is aki jó fej osztrák volt előbb utóbb mindig kiderült másod-harmad generációs olasz! Meglepően sok volt belőlük, érdekes volt, mert a II. VH után "özönlöttek" oda, egész a 70-es évekig, mivel Olaszországban a VH. után évtizedekig rossz volt a megélhetés, egyes régiókban elmondások alapján rosszabb volt sokkal mint a kádári Magyarországon ugyan abban az időben. Ez nekem döbbenetes volt.
Amit Bécsről írtál, kivéve a beszédet, azt maximálisan igazolom, már egy nyugat niederösterreichi osztrák "nyugatibb" mint egy bécsi vagy a tartomány keleti régióiból, Burgenlandból származó osztrák. (Mondjuk kelet Niederösterreichben és Bécsben echte osztrákot kevesebbet is látsz, a tömegközlekedés igazi multikulti érzés! :) )
01234567 2017.05.25 21:29:14
@Herr Géza: Nekem az Oberösterreichi időjárás nagyban hozzájárult a honvágyamhoz.
 A napokban érdekes kérdést tettek fel nekem: elképzelhetőnek tartom-e, hogy a fociklubok is tudatosabban foglalkozzanak a fenntarthatósági kérdésekkel és nem kizárólag úgy, hogy modern stadionokat építenek? Tekintve, hogy talán a világ legnépszerűbb sportágáról van szó, nem csak el tudom képzelni,…..
01234567 2017.05.20 11:32:35
Nevetséges dolog a mai magyar fociban önfenntartásról beszélni, kb. mint a kommunizmusban volt az amatőr státuszról. Egyébként a valódi profi foci teljesen önfenntartó. A mai magyar foci néhány befolyásos ember játéka, amihez csatlakozott néhány gazdag ember hogy befolyást szerezzen és néhány kevésbé befolyásos ember hogy növelhesse a befolyását, és néhány kevésbé gazdag hogy befolyást szerezzen és ezáltal gazdagodjon. A profi foci eleve sok ember szórakozása, amire ezáltal költ, jegy formájában pl., ezekből a pénzekből tartja el magát a profi foci, amennyire szórakoztató, annyit költenek rá, ergo annyit tud magára költeni. Magyarországon néhány, egyesek szerint egy ember játéka a foci, felrúgva minden gazdasági törvényszerűséget, de sokszor társadalmit, sőt sportbélit is. Innentől gazdasági oldalról megközelíteni vicc, sokszor sportoldalról is, ami alap lenne. Ajánlok valamit: vegyetek elő egy városok népessége adatbázist és nézzétek meg milyen népességű településeknek van csapata Magyarországon az első 20-ban, és milyeneknek nincs. Láttok majd olyat elárulom, hogy Győr-Mosonban Győrnek nincs, Gyirmótnak van, Szabolcsban Nyíregyházának nincs, Kisvárdának van. "Falusi" csapatok vitézkednek, miközben megyék nincsenek a labdarúgás térképén. Milyen gazdasági szempontokról beszéljünk amikor a befektetők település szerkezeti adottságokat figyelmen kívül hagynak, ami azért igen csak nyereség befolyásoló tényező. Milyen jó, Felcsúton van Tesco, majd járjanak oda vásárolni Kaposvárról, Siófokról, Pécsről, Veszprémből, Pápáról, Nagykanizsáról, Keszthelyről, Zalaegerszegről, Tatabányáról...stb...Hagyjuk már...
Aki rendszeresen olvassa a blogot, az talán még emlékszik Manóra, aki jó pár évvel ezelőtt írt ide először, amikor ötven fölött vágott bele a határátkelésbe. Ennek már három éve, azóta többször is jelentkezett – lássuk, hol tart most az élete! A kép illusztráció…..
01234567 2017.05.16 08:14:05
Néhány észrevétel. Az uszoda, fürdő itt is nyugdíjasokkal van tele, hihetetlen kedvezményekkel tudják idénybe venni. Az aktív rétegnek viszont jelentős plusz költség, ideje sem nagyon van, és sokszor energiája sem. A konditerem már nem annyira nyugdíjas terep fizikai okok miatt szerintem, és az inkább megvalósítható mind időben, mind anyagilag egy dolgozónak.
Itthon 50 felett még mindig le vagy írva, senki vagy, ha munkát keresel az életkor még most is sokat számít, hiába a munkaerőhiány, a munkahelyen is hátrányban van az idősebb, nem becsülik, úgy gondolják nehezebben megy el, ha problémája van abban kevésbé partner a munkaadó képviselője mint egy fiatalnál, lenézik a korosabb embert közösségben, még a saját korú feljebbvalója is. A lehetőségek pedig 50 felett itthon nagyon beszűkültek a nyugatiakhoz képest.
Amit a magyar nyelvoktatás kritikájáról írtál akaratlanul is jól érzékelteti hogyan maradunk le a versenyben a piacon, nem csak nyelvtudás terén. Bár szerintem amit írtál evvel kapcsolatban az inkább 30+-os probléma, 30 alatt a sok idelátogató külföldi, a sokkal könnyebb "világjárhatóság", és az internet már lényegesen oldja a problémát. Ettől még a magyar nyelvoktatás ugyan olyan f.s, mint az oktatás többi része.
Örülök hogy kimentél, és "alkalmas" vagy rá maradni, öröm olvasni hogy a nyitottságodnak köszönhetően ugyan azok az inspiráló impulzusok érnek téged a te szakmádban, mint engem értek kint az enyémben. Boldog életet, így tovább!
01234567 2017.05.16 16:47:08
@diggerdriver: Pont az a baj tapasztaltabb. Magyarország piti ország. A minőség, profizmus, színvonal ismeretlen fogalmak. Az számít minél kevesebbért tudjak minél többet venni, alkalmazni, csinálni..stb...És még ott van hogy egy idősebb minőségi szaki beleszól. Ez lehet problémáért, hibáért, jogokért..stb... Arra meg senki nem kíváncsi. Kussoljon azt dolgozzon, ha meg valami nem tetszik menjen az a legjobb. A fiatal sz.rik rá legfeljebb elmegy, amíg van jó esetben jobban meg lehet hajtani mint egy öreget a minőség meg mindegy.
01234567 2017.05.16 16:49:12
@Arthamyr: Válaszom lásd itt egyel fentebb a diggernek írtat.
A médiaérdekeltségek elvétele volt a Spéder elleni támadás célja, de olyan intenzív és gátlástalan lett, hogy Orbán is megijedt tőle, és Mészáros Lőrinc megtudta, hogy neki médiabirodalma lesz...
01234567 2017.05.14 18:01:11
@incognito ergo sum: A nem szavazó az vidéken is a fiatal. Bözsi tánti elkotor a botján a Förire vagy a Viktúrra szavazni, me ezzel is tudatja magával hogy él!(mi meg ebbe döglünk meg :) )
Na szóval! Azért a vidéki fiatalok egy része már neten elérhető. Látsz te bárkit értelmes kampányt folytatni a neten, ami ő hozzájuk szólna? Nem. Csak az álhírek, fikázás, köpködés, amit ők simán átgörgetnek két videójuk között, vagy miközben röhögnek Tibi atyán. ÉS itt a megoldás komám. A kampány stílusának bizony Tibi atya, Kasza Tibi..stb... stílusában hozzájuk, nekik, róluk kéne szólni. Megcsináljam? Nem kéri senki. :D Mindenki Bözsi tántira utazik mert az a tuti. Nála nem kell félni attól ha később kiderül szembe hazudtuk hogy ránk gyújtja a parlamentet, mert fiatalok esetében bizony mint ez az utóbbi időben kezd derengeni a sok zsírfejünek a parlamentben ez a veszély könnyen fennállhat. :) És itt a kutya elásása.
01234567 2017.05.14 18:11:50
@incognito ergo sum: A nyugdíjról beszéltünk, nem a tartós munkanélküliségről. Járulékfizetés szempontjából pedig a közmunka, főleg a nyugdíj esetében irreleváns. Ott igazából a versenyszférában és a tényleges termelést, bevételt felmutató állami munkaadóknál jelentkező befizetés számít tényleges járulékbefizetésnek. A többi hitel. Amit az állam ad saját magának. A közmunkás semmivel sem tesz többet hozzá mint az egész életében a szomszéd országban termelő és itt nyugdíjat felvevő határon túli, vagy az 56-os disszidens, az ukránokról nem is beszélek a sokszor százezres "igazgatói nyugdíjukkal". A közmunkának úgy van értelme mint a cserdi esetben, akkor elismerem hozzájárul az állam háztartáshoz, sajnos a 80-90% a gyepet püföli valami árokparton, nem beszélve a szimpla megkárosításról amikor feketén a polgimesternek dolgoznak annak hasznot hajtva.
01234567 2017.05.15 07:38:01
@incognito ergo sum: Olyan nincs. hogy minden sz@r . A Fidesszel az a baj jó irányokba tapogatózik csak ezeket iszonyatosan túltolja. Pl. ott a foci. Tényleg utolérhetetlen a mai világban egy rá még mindig ennyire nyitott országban a közösségformáló ereje. Tényleg kellett már hozzá új infrastruktúra. Tényleg kellett mögé stabil anyagi háttér, és "helyzetbe hozott" magyar tulajdonosok. De nem kell minden faluban, még az NBIII-ban is új stadion, mert egyszerűen nem tartunk ott, és a piac be fogja nyújtani a számlát. De nem kellenek politikusok a klubok vezetésébe, főleg nem kellenek állami tulajdonosok, lásd Deutsch, Kubatov, Tállay..stb...Viszont pl. Csányi az MLSZ élére jó döntés volt.(mondjuk jellemzi a közeget egy ilyen rutinos üzletembernek is időbe került rájönni megvezetik, de utána jól váltott). És igen mehet állami pénz a fociba, de nem profi csapatok működtetésére, mivel hamar kiderült ez inkább színvonal csökkenést hoz , viszont az utánpótlásra nagyon jól kezdik felhasználni az utóbbi időben(amióta ugye Csányi rájött :) ) igaz csak szövetségi szinten. És iszonyatos bűn hogy az amatőr labdarúgással nem törődnek, sőt ott életszerűtlen szabályokat hoznak. Igazából a tömegsport helyzete nem változott. Ez botrányos, és ezért is népszerűtlenek a profi sportban hozott, sokszor helyes döntések. Érted már miért billen a mérleg elégedetlenségbe? Mert hülye közhangulat formáló döntések tucatját hozzák egy jó döntésre.
   Fotó: Filep László   Éveken keresztül dolgoztam az üzleti világban, sok mindent láttam és tapasztaltam. Néha előadó voltam, de többnyire hallgató, és életemnek ebben a szakaszában kimondottan kedveltem ezt az életformát. Ebben a közegben a munkaidő kötetlen, és amikor néhány napra…..
Igen, most már publikus: hazaköltözöm Gibraltárra. 9 hónapja személyesen is van lehetőségem megtapasztalni azt a fordított kultúrsokkot, melyről évekig külföldön élt, majd hazaköltözött klienseim beszámoltak – ekkor költöztem vissza Magyarországra közel 4 külföldön töltött év után. Többször…..
01234567 2017.05.14 17:39:31
Amit az oktatásról írt azzal maximálisan egyetértek. Ha nem változik gyökeresen a magyar oktatás, tudásanyag, és módszer tekintetében "azonnal", A pedagógusok mentális, morális készségeiben még előbb :) , itt semmi nem fog változni és ez a társadalom a csődbe jut.
Egyszerűen lefagytam amikor tapasztaltam hogy kétezer tizen akárhányban szinte ugyan azt tanulják a gyerekek az általános iskolában amit én a múlt század hetvenes éveiben, ugyan azzal a mechanizmussal, ugyan azzal a pedagógusi hozzáállással. Hát könyörgöm, ez már akkor is sz.r volt! csak akkor az oktatás fokozataiból kikerült mondjuk 100 fiatalra jutott 500 lehetőség/munkahely, most 500-ra jut 100 ! arról nem is beszélve hogy ugyan azt tanulják amit amikor vonalas telefon volt, és leveleztünk, akkor amikor már internet, mobiltelefon..stb..Versmondás könyörgöm!!!!! Külalak! A házi feladatok meg ledöbbentettek. Amikor négyig a gyerek az iskolában? Ha napközis voltam akkor ott megcsináltuk! Hétvégén, szünetben házi feladat? Minek? A magyar oktatás most is termeli a feszesen ülő, szép ruhájú, szépen jelentkező, biflázórobot(ahogy a tanárnak megfelel!!!), magolórabszolga, gépies, automatizmussal működő loosereket!!! Ez már az én időmben is iszonyat volt, de akkor az iskola utáni világ is hasonló volt. Most egy teljesen másik világ várja a kikerülőket. A magyar oktatás nem hogy nem készít fel az életre, életellenes. Elég csak a nyelvoktatásunkat nézni. Az onnan kikerülők 80%-a mukkani nem tud idegen nyelvi környezetben. Keni vágja a Der, Die Das-t, csak a szavakat nem érti amit a müncheni hentes mond neki utánuk.
A határátkelés egyik alaptétele, hogy a külföldön megkeresett pénzt jellemzően ott is költi el az ember, ezért nem szabad átszámolgatni forintra, illetve szabadni szabad, csak semmi értelme. Hiszen egy 1500 eurós (nagyjából 450 ezer forint, hogy csak azért is átszámoljam most az egyszer) fizetés…..
01234567 2017.05.14 12:24:18
@somlobodog: De kár hogy csak most lestem ide vissza. Mert vártam ezt a tipikus csak a pénz hozzászólást. Két lakást adunk ki Bp. belvárosában, igen jóval olcsóbban mint a piaci ár, mert mások a szempontjaink. Az egyikben régi a bérlő, és nagyon rendes, megbízható, a lakásra is odafigyel, amióta ott lakik nem emeltünk árat. (több éve). A másikba nem rég költözött új bérlő, és pont azért oda mert ezt egyedül meg tudja fizetni, mert az előzőben többed magával lakott, igen csak egy havi kauciót kérünk, és ha nincs oka, bizony nem tartjuk meg mint általában máshol, pl. ez az új bérlő nem tette még le a kauciót mert az előző főbérlő nem akarja visszaadni neki és hadakoznak, mi kivárjuk. Tudod nem minden a pénz, igen. És egy szar világban is lehetsz jó, csak nehéz. Megértem te a könnyebb utat választod.
01234567 2017.05.14 12:26:25
@Buchhalter: Jó neki olyan sok van hogy osztogathatja, a sajátom nekem is kevés. :D
01234567 2017.05.14 12:30:55
@velorex-vezető: Most elkezdhetnénk egy parttalan vitát...hagyjuk. Amúgy ahogy én láttam 13 fehér európai ukrán egy lakásban, úgy hogy a folyosón dohányoznak, élik a fél életük is ad némi problémára okot...áá hagyjuk...kezdjen bele a tököm...