Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AnubisAA5

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Dubaj – mítosz és valóság: luxusprostitúció vagy sci-fi filmbe illő hi-tech metropolisz? A legek, a rekordok városai - ahol a multikulti sikeresen működik Az államalapító Sheik Zayed bin Sultan al Nahyan híres mottója A magyar médiában sokat szerepel Dubaj, mint a luxus, az élvhajhász gazdagok,…..
AnubisAA5 2016.06.06 19:07:57
fehérfarkas: Én a vallásos muszlim társadalmakat kilengéseikkel együtt is sokkal normálisabbnak tartom, mint az erkölcsileg, vallásilag lezüllött liberális nyugatot. Így nekem Törökország és Irán messze inkább példaértékű, mint pl. az Emirátusok. Egy nagy kártyavár az egész, amit az olaj működtet. Hozhatnak ide bármilyen kimutatásokat arról, hogy csak mindössze 5%-ot hoz be az összjövedelemből az olaj, de szerintem ezt egy óvodás sem hiszi el. Ha kivennéd az olajat a rendszerből azonnal, napok alatt összeomlana az egész, néhány millió hullahegyet maga után hagyva. Nyilván nagyon eladható és érdekes lehet ez a csúcstechnikai tákolmány a sok pénzt gyorsan elszórni kívánó gazdag turisták előtt, de egy normális embernek nem sok keresnivalója van ott. Ráadásul fogalmam sincs, hogy az ottani állítólagosan vallásos népek hogyan tudják ezt az egész luxus tobzódást összeegyeztetni a vallásukkal, a szegény nyomorban dolgoztatott maximálisan kizsákmányolt pakisztáni, bangladesi, stb. hitsorsosaikkal. Arról nem is beszélve, hány szerencsétlen szíriai menekült arabot fogadtak be az országukba, és temérdek pénzüket miért nem arra használják, hogy békét teremtsenek saját népüknek mesterségesen felosztott határaikon kívül is? És most ne írd meg, hogy az USA felelős mindezért, mert tudom. De azt is tudom, hogy az UAE és Szaud Arábia és Kuwait, mind USA csatlósok, és semmit nem tettek soha annak érdekében hogy gigantikus olajjövedelmeik egy részét arra fordítsák, hogy a hatalmas egyenlőtlenségek megszűnjenek az arab félszigeten belül. Nekik normálisabbnak tűnik Ferrarikkal rohangálni légkondicionált felhőkarcolóik között, minthogy saját népüket felemeljék az anarhiából.
AnubisAA5 2016.06.09 18:59:25
@fehérfarkas: Sokat tudsz a muszlimokról, köszönöm az infóidat, bár érdekelne honnan van ennyi tudásod.
Nekem az a véleményem, hogy minden vallás alapvetően jobboldali és konzervatív, ezért kiegyenlíthetetlen ellentét húzódik a vallás és a világban jelenleg uralkodó liberális baloldali irányvonalak között. Gyakorlatilag a fejlett világban minden párt és az egész társadalmi berendezkedés az oktatástól a tudományon keresztül a "művészetekig" erősen baloldali, még a jobboldalinak mondott organizációk is. Ez könnyen igazolható, egy gondolkodó ember szinte maga is belátja. Szóval bölcs vallási vezető soha nem fog kiegyezni a modern világgal, mert akkor már nem bölcs. Meg lehet nézni hava silányodott a kereszténység a modern világ miatt, és az azzal való kis kiegyezések miatt. Keleten, Ázsiában sehol nem gyengültek meg ennyire az egyházak, vallások, sőt a muzulmánoknál végbement az utóbbi 20 évben egy jobboldali visszarendeződés. Ez nyilván nem igaz a nagy egész muszlim népességre, mert olyan helyek, mint pl. UAE ahol felveti őket a jólét pont erősen balra húz a társadalom nagy része, de ott sem az egész. Nyilván szépen működik minden, mert gazdagon ömlik az olaj, buzugnak a pénzcsapok annak kevés kivételezettnek, aki alanyi alapon havi milliós jövedelemhez jut, és hobbiból tanulhat, üzletelhet, kurvázhat, amit akar. Miért lenne bűnözés ha legálisan megvehetnek bármit munka nélkül. De mi lenne nagy részükkel ha elapadna az olaj? Ha igaz a klímaváltozási elmélet, akkor ők lesznek az elsők akiknek végük, mivel már így is élhetetlen ott az éghajlat.
AnubisAA5 2016.06.10 08:57:36
@fehérfarkas: Írásod első felével nagyjából egyet is értek, azzal a kivétellel, hogy ha jobban megvizsgáljuk a dolgokat, nem csak politikailag, ahol mindent össze-vissza zavartak, akkor bizony a mai világban is a legfőbb ellentét a jobb és baloldal harca. A Nyugat már szélsőségesen baloldali, lassan az utolsó bástyák: a vallás és a család is felőrlődik a baloldal pusztításában. A Kereszténység és az Iszlám valóban akár baloldalinak is tekinthetők, de az egyház felépítése, a spiritualitása, a "pogány" hagyományok erős beépülése miatt nem volt az az első 1500 évben. És igen, tőlünk akár 1 országgal keletre is sokkal jobban áll a kereszténység (még a katolikus is), mint itthon, de főleg Ny-Európában. Én mikor Törökország antik és keresztény emlékeit meglátogattam egészen feltöltődtem spiritualitással, és ez az utca emberinek is köszönhető volt.
Azt viszont nem hiszem, hogy a modern tudomány gyógyír lesz a világ bajaira, csak egyre nagyobb lesz a baj amit előidéznek amiatt, hogy a tudomány szent jellege megszűnt. Én nem hiszem, hogy lesz megoldás az elszabadult tudomány 100 éves pusztításira, főleg nem a tudomány berkein belül. Minden irányból katasztrófa fenyegeti az emberiséget, de a megoldást valójában a hatalmak nem keresik, csak tovább mélyítik a problémákat.
Visszakanyarodva az Emirátusokhoz, számomra az a visszatetsző ebben az országban, hogy a föld legsivárabb helyén építenek ki egy luxusparadicsomot, miközben nyersanyaghiánya (mezőgazdaságilag) miatt nemrég a világ legszegényebb helyének számított, és ha kivennénk a képletből a fogyó olajat, akkor továbbra is annak számítana.
A 2015-ös adócsomagról szóló előterjesztésben szerepel a következő, az internet adóztatását megalapozó sor: „(3) Az adó mértéke a 4. § (2) bekezdése szerinti adóalap esetén 150 Ft/megkezdett gigabyte.” A megkezdett gigabájtonként 150 forintos adó elképesztően…..
AnubisAA5 2014.10.22 14:09:53
@HToma: Szerintem te nem AKAROD tudni, kik a közalkalmazottak. Tanároknak idén is volt már fizetésemelés potom 100mrd. De ez nem elég.

Amúgy ha a 150 Ft-os adót a szolgáltató hárítja át, akkor arra még rá fog menni az áfa is (szerintem).
AnubisAA5 2014.10.22 16:21:47
@sivatagi n.: simán alárjuk2 millióan is...
Tegye fel a kezét az, aki bringázott már alkoholfogyasztás után.És utána még egyszer, ha balesetet okozott ezzel.Nos, ennyire életszerű a kerékpározás mértékletes alkoholfogyasztás utáni engedélyezése, és ennyire volt fölösleges korlátozás a korábbi tiltás.A 2010 óta…..
Fiatal magyarok rázzák az utcát. És maguk se tudják, pontosabban, nem tudták eddig, milyen ez a rezgés. A mostani diáktüntetéseket nem kell sem felül-, sem alulbecsülni; viszont mindig, minden körülmények között örvendetes, ha apolitikus rétegek formálni kezdik hangjukat,…..