Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gaszton15

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Egy napom sorozat mai részében a brit főváros következik, Magda meséli el hogyan is telik egy átlagos napja, amit a kutya és a (rémálomszerű) tömegközlekedés fog keretbe, de közben kiderül az is, miért öltöznek úgy az irodai munkához is a nők, ahogy, és melyik kantin az…..
A Magyar Munkáspárt örökös elnöke szorgalmas a Facebook-on történő gondolatmegosztás tekintetében. Ezúttal azonban kisodródott a politikai térkép legszélére. Baloldalra. Kim Dzsongun észak-koreai diktátor kvázi dicsőítése nem éppen az a kategória, amit egy józan közéleti…..
Olcsó eszközökkel ijesztgetni nem nagy kunszt, jó horrorfilmet készíteni viszont az egyik legnehezebb filmes feladat. Legalább olyan nagy kihívás végig rettegésben tartani a nézőt, mint végig megnevettetni. Miként igazán jó vígjáték, úgy igazán jó horrorfilm is csak nagyon kevés készül szerte a…..
Alul a cikk tl;dr verziója!2015. március 15. Az eseményhorizont nyugodtnak tűnik. Csak a szokásos pesti események, kisebb, jellegtelen, követelés nélküli tüntetések. Majdnem azt írtam, hogy céltalan, de aztán rájöttem, hogy egyáltalán nem céltalan, csak épp a cél burkolt.…..
Filmrajongókként gyakran panaszkodunk, hogy manapság egyre kevesebb eredetiség lelhető fel a filmekben. Legtöbbször a klisék halmozására negatívumként tekintünk, de bizonyos filmekben olyan jól idomulnak a cselekményhez, hogy egyáltalán nem zavaróak. Tulajdonképpen az is…..
Rendszeresen átmennek a piroson, járdáznak, és szembemennek a kijelölt forgalmi iránnyal a brit biciklisek. Yorkban egy szabálytisztelő sporttárs meg is elégelte, hogy egyedül kell álldogálnia a lámpás kereszteződésekben, és videó-összeállítást készített a fejkamerás…..
Noha fel lehet építeni a várakozást, és ez egy ideig jól is működik (személyes tapasztalat), amikor eljön a pillanat, hogy tényleg költözni kell, sokszor nehéz egy ilyen gyökeres változást elfogadtatni a gyerek(ek)kel. Különösen, ha mindehhez országot is váltunk, nem is…..
gaszton15 2014.01.18 15:46:56
@Mirjam2:
Annak ellenére, hogy a gyerekek(is) megviselik a külföldre költözést, azért nem viselik olyan rosszul.(legalábbis az enyémek).
Ez olyan, mint a csecsemő-kori oltás. Akkor fáj, de nem emlékszünk rá később!
Klinghammer István felsőoktatási államtitkár szerint évről évre emelni kell a felvételi ponthatárt (azaz tanuljanak többet a középiskolások), de ami még fontosabb, a diákok tanuljanak meg egy idegen nyelvet, mire elérnek a felvételiig: "A mostani 240-es felvételi pontszámot…..
Ma egy poszt erejéig félreteszem a személyes történeteket, mert kíváncsi vagyok, mit gondoltok arról a brit kampányról, amely megpróbálja lebeszélni az uniós polgárokat arról, hogy a szigetországban vállaljanak munkát és persze arról is, vajon tényleg megtelt-e (ha nem is szó…..
gaszton15 2013.07.05 10:51:58
Mivel Angliában élek és követem a helyi sajtó híreit, szeretném egy kicsit árnyalni a képet. Nem "rasszistázni"akarok, pusztán angol cikkeket idézem! Az angolok nem a román és bolgár munkavállalóktól félnek, hanem attól a 2-3 millió román és bolgár cigánytól, akik már most térdelő-rajtban várják a schengeni sorompó felemelését, hogy startolhassanak Angliába.
Boris Johnson(a lobogó hajú londoni polgármester) kijelentette, hogy minden keményen dolgozó és dolgozni akaró,szakmával rendelkező szivesen látott. (
www.express.co.uk/news/uk/374609/Boris-Johnson-voices-fears-over-migrant-influx)
Ugyanis ezek a naiv angolok is rájöttek(remélem), hogy a szociális hálót nem azok a lengyel/magyar/olasz stb. bevándorlók terhelik le, akik dolgozni jönnek, fizetik az adót, hanem azok a "menekültek"akik, pusztán a benefit system-t élvezik, de sem dolgozni, sem integrálódni nem akarnak. Ja, és azok az angolok, akik lusták dolgozni. Erről is egy cikk.
metro.co.uk/2013/04/08/boris-johnson-blames-lazy-brits-for-losing-out-on-jobs-to-hard-working-immigrants-3587183/
Viszont pár újságíró ellátogatott román v. bolgár cigánytelepekre és készített velük interjút. Ezeken a helyeken úgy tekintenek Angliára, mint a Mennyországra. www.thesun.co.uk/sol/homepage/features/4784914/roma-gypsies-heading-for-britain.html
És egy másik cikk, mikor valaki személyesen találkozik velük:
www.dailymail.co.uk/news/article-2026723/Gypsies-immigration-officers-home-Proms.html
gaszton15 2013.07.05 11:02:52
@Kovermadar: Akkor csak egy pohár sört kérek :)
CouchSurfing Londonságok 2012.12.29 10:39:47
A karácsony három napja alatt gyakorlatilag csak anyám diós bejglién és málnás piskótáján éltem, elvétve némi hallal és rizzsel. Tudom, hogy nem attól hízok, amit Karácsony és Szilveszter között eszem, hanem amit Szilveszter és Karácsony között, ennek ellenére mégis…..