Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mollymook

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A címben olvasható mondat jutott eszembe, amikor megkaptam az alábbi körlevelet. Figyelem, maratoni mélyszántás következik! (Akinek nincs ideje végigolvasni, elárulom: 76 tanácsból 29 ér valamit, a téves javaslatok között pedig több igen súlyos következményekkel is…..
mollymook 2015.09.17 14:00:57
@Dr. Kovács Tibor: sajnos, rendkivul rosszak a tapasztalataim az ilyen velemeny-yilvanitasrol, mint az One. Hasonlot fogalmaztam meg egy FB csoportban, de meg ennel sokkal, de sokkal finomabban...repultem... elotte virtualisan keresztre feszitettek, olyan sulyos vadakkal es jelzokkel illettek, nev szerinti posztokat inditottak, hogy almatlan ejszakaim lettek.. gondolkodtam, hogy a fo hivot beperlem, de nem er annyit... mar nem merek szembemenni a profitmaximalizalo nepbutitassal. Akkor sem, ha vegzettsegembol fakadoan meg ertek is hozza, tudom, mit beszelek.. de a hit, bizony vak... csalodtam az emberekben...
A hőmérsékleti adatok manipulálása a történelem egyik legnagyobb tudományos botránya lehet.  A legfrissebb adatok szerint a sarkvidéki jégtakaró eltűnése nem a megállíthatatlan globális felmelegedés következménye – írja a The Telegraph. A globális felmelegedést…..
A szexuális úton terjedő nemi betegségeket (bujakór, szifilisz) kezelték gyógynövényekkel, higannyal és megelőzték kondom használatával is. A bujakór története A szexuális úton terjedő betegségeket sokféle névvel illették, bujakórnak, vénuszi nyavajának, francos…..
mollymook 2015.03.17 16:54:04
1. Az Ebers tekercs mindenféle orvoslással foglalkozik, nemcsak a szifilisz orvosságaival.
ageac.org/hu/a-kutatok-beszelnek/az-ebers-papirusz/
2. Mária Teréziáról is azt tanultuk, hogy "kedves", kicsapongó, de általa istenített férjurától elkapta. Aztán, mikor "életünket és vérünket, de nem a zabunkat" ajánlották a magyar nemesek a - a csúnya "PR" fogásként, az eseményt megörökítő festmény szerint is kisbabával megjelent- királynő fogait nem láthatták: egy sem maradt neki, kendővel fedte el az arcát...nem tett neki túl jót a higany....www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1741_szeptember_11_a_rendek_felajanljak_eletuket_es_veruket_maria_terezianak/
A méreg és a mérgekkel való gyilklás nagyjából egyidős az emberiséggel, és számos borzasztó dolgot elkövettünk vele. Ékes példája annak, hogy az emberiség közelről sem csak szépre meg jóra használja a tudományt, hanem leírhatatlan borzalmakat művelünk vele - méghozzá…..
mollymook 2014.11.02 18:36:48
Egyetértek azzal a kritikával, hogy ezek a növények/anyagok max. a legismertebbek, vagy régebben legáltalánosabbak voltak. Mindazonáltal, igenis néha érdekes ezekről olvasni, akár összefoglaló-cikket is, szerintem.
Ellenben, a foltos bürök témájához 2 megjegyzésem lenne, na, jó, 3: 1. Olvasni kell a görögöket, mert... 2. NEM kellemetlen a halál. A "bürökpohár", ahogy Platon leírásából is tudjuk, nem okoz görcsöket, szenvedést, nem, csak hideg, bénulásos érzést és álmosságot, míg "fel nem ér a szívig". A "szív vonalban" már halált okoz, elalvást. 3. NEM HALÁLOS, már a Ókorban ("már az ókori görögök is...") ismerték az ellenszert: rettentő erős vörösbor, még mielőtt a hatás "felkúszna" a köldökig. Addig segít a vörösbor (vö. 1 ókori templomrablás története, ld.)
A tiszafa minden része mrgező, KIVÉVE a piros pseudo-termést, a magköpenyt. Amagok rendkívül mérgezőek, akár 1-2 szem is, de ha biztosan kivesszük belőle mindet, akkor a magköpeny finom.
KÉRDÉS a mérgező erő, a "lethal dose"... LD50 pld: mennyi kell belőle 50 patkány kivégzéséhez? Ez a standard mérgezési mérték. MINDEN, akárcsak kicsit is toxikus anyagnak van ilyenje és igen, nagy oldásban még az ízüket is mgvizsgálják...EZT a számost kellett vola lehivatkozni minden anyagra talán...
Aztán, mennyire "tartós" a méreganyag? Pld, a fekete bodza (bodzaszörpi...) MINDEN része toxikus, kivéve a virgot. Mégis, csinálunk belőle lekvárt... hogyan is? 60 C fokon eloxál a nagyon toxikus anyag, ami kicsinálná a májat... szóval kicsit alaposabban kellett volna megírni talán,...
mollymook 2014.11.02 21:43:00
@¿Qué tapas hay?: Elnézést kérek a nem megfelelően alkalmazott, sőt egyenesen "slendrián" terminus technikus használatáért! Úgy szokás ezt érteni, hogy (hasonlóképpen pld a C-vitaminhoz) az adott anyag a jelenlegi tudomásunk szerint hő hatására lebomlik és a továbbiakban már nem jelent egészségügyi kockázatot. A "kicsinálná a májat" pedig az un. "terápiás mennyiségre" vonatkozik, természetesen, nem 1-2 bekapott, vagy "főtlen" bogyóra.

Erről könnyen hozzáférhető források pld:

"A friss bodzatermések nyersen, illetve a kéreg és a levelek is nagyobb mennyiségben fogyasztva kellemetlen gyomor-bélrendszeri tüneteket, émelygést, hányást okozhatnak. Cián-glikozid tartalma miatt a koncentrációtól függően lehet toxikus (pl. a termésből lekvárban). " (HáziPatika) "

"The ripe, cooked berries (pulp and skin) of most species of Sambucus are edible. However, most uncooked berries and other parts of plants from this genus are poisonous."(WikiPedia-Jekka McVikar: Jekka's Complete Herb Book)
Internetisztán népe össze-vissza alélta magát a gyönyörtől, hogy Emma Watson lett az ENSZ jószolgálati nagykövete, vagy mi a fene (eddig azt se tudtuk, hogy ilyen van...). Ennek köszönhetően három dolog történt: 1. A kisasszony, kinek meztelen fotóira titokban még a…..
mollymook 2014.09.26 14:42:54
@MEDVE1978: Nokent nem kivanok vitatkozni a "lehet-e/van-e" egyenjogusag, avagy nincsen kerdesben, de a fogalmat tisztaznam, ha lehet: egyenjogusag, mint cel es ertek mar osidok ota volt/van, valahol a civilizalodas, monoteizmus stb nyomvonala nem kicsit serult. JOGom lehessen azt tenni, amit akarok. A VALASZTAS emberi lenykent illet meg, nem attol fugg, hogy van-e "himbli-limbim", vagy nincs. Mas kerdes, hogy bizonyos feladatokat, nemcsak manapsag, de evoluciosan szinte "orokke", vagy nok, vagy ferfiak vegeztek. de "ertelemesebb" tarsadalmi berendezkedest kovetve a valasztas szabadsaga megvolt mindket nem reszere (ertsd: no szult, de harcolt: pld. Sparta, amazonok...,ffi harcolt, de "szive, akar a vaj", amit ki is mert mutatni: bardok, lovagok, szamurajok). Szerintem EZ a feminizmus, hogy lehessen, ne pedig folyon csak "kelljen".
Senki számára nem ismeretlen a hollywoodi smink, ami megszépíti, leegyszerűsíti a mindennapi életet. A vásznon látott, kozmetikázott életek és jelenetek között azonban igazi kincsekre is bukkanhatunk. Következzen az a 10 film, amit a PR-osoknak, marketingeseknek feltétlenül látniuk…..
mollymook 2014.09.26 14:08:12
Sajnàlom, de nem èrtek egyet a listàval: ezek mind "komoly" filmek, melyekbol nem azonnali a "levaghato tanulsag", vagy eppenseggel tul szajbaragosak.

Ha olyan filmrol van szo, amelyet meg itthoni egyetemen is ajanlottak, sot, kotelezo is volt megnezni, hadd listazzak parat (nemcsak tartalom, hanem mar a tokeletesitett technika szempontjabol is). Es ez most komoly: vegig kellett nezni es beszamolot irni belole...

1. Politikai lobbistaknak kotelezo: Dr. Szoszi 2.

2. Sales-eseknek, gyogyszerteruleten (es nem Jake-bacsi, hanem pont a (noi) konkurencia miatt: Szerelem es mas drogok

3. A valodi "beetetèsrol": A bennfenntes

4. A tokeletes marka es termekelhelyezesre nehany pelda (nem a mondanivalo, hanem mar a technika, elesben): (Will Smith es a Converse az I, robot-ban sajna epp ellenpelda, mert nem sikerult jol, csak kb annyira, mint nalunk a "Familia Kft minden resze)
Szex es New York (kb mind), Halalos fegyver sorozat (sulyos fegyver, auto stb reklam), Izek, imak, szerelmek (mikor egy kifizetodo, de meg nem eleg trendi, de mar ismertte valo eleterzest kell valahogy eladni).
Nèzzunk parat konkret gyogyszerszedesi/hasznalati/felhasznaloi-eletmod szerint: Napos oldal, Eszleles (szinte az egesz sorozat) stb.

5. Bar nagyon regi technikat mutat be, remek "gyorstalpalo" a Kozellenseg, mind bizt.technikabol, mind a tengerentuli szolgalatokrol, ha veletlenul nem megy valami.

6. strategiai donteshozasnal: Draft Day (de akar meg a Minden heten haboru)

7. Igy hirtelen meg az Argo-akcio jut eszembe, mint egy olyan filme, ami ne hianyozhat egy "tovabbkepzo" listarol: hogyan adjunk el valamit, akar igaz, akar nem - kar, hogy a mai, e-vilagban igenyelne a technika nemi modernizalast, de az alapvetesek jok.

Gratula a blognak egyebkent! :)
Mi okozta az 1637-es amszterdami tőzsdekrachot? Honnan ered a „mézes hetek” kifejezés? Milyen bevásárlólistát írt Michelangelo? Mennyi ideig tartott a világ legrövidebb háborúja? A történelem gyakran tartogat számunkra érdekességeket és furcsaságokat. Íme 10 ezek…..
Memento70 A rózsaszín háromszög 2014.08.05 21:39:21
A melegek, homoszexuálisok a XX. századig elítélt kisebbségként élt a világ minden országában. A század elejétől kezdve, az I. világháborút követően kicsit szabadabb lett a közgondolkodás. Már az ősközösségi társadalmakban is fellelhetők az azonos neműek közötti…..
mollymook 2014.08.10 17:02:35
Miért kell azon "comment-csatázni", hogy lehet-e embereket bármilyen alapon kiirtani? NEM, NEM LEHET! A holocaustra emlékezni KELL, nemcsak akkor, ha családtagjaid haltak meg-nem-érdemelt halált, hanem akkor is, ha "csak" az un. "3. generáció" tagjai vagyunk (ennek is tessék utánaolvasni!): nem engedhetjük meg, hogy ilyesmi történjen!
Akik ilyen mértékben ágálnak az emlékezés és a "feldolgozás" ellen, vajon belegondoltak abba, hogy hány pici baba és kicsi gyerek "ment füstbe"? Belegondoltak már abba, hogy mondjuk más faji, vallási, vagy akármilyen alapon a saját gyerekük is lehetne ott? SOHA ne történjen ilyesmi! SOHA!

Ja, szeretni-való szakértők: NINCS homo-gén, vagy átkozott anyák, akik miatt ez a "betegség" létezik, nem mind erőszaktétel, vagy szocializációs "hiba"... Nemcsak a főemlősökben, hanem szinte minden fajban megfigyelhetők "bajtársiasság", "több, mint baráti" kötelék kialakulása minden generációban. Csak kicsit olvasgatni kéne!

A leszbikusság komolyan-nem-vétele több gyökerű, de jogilag valószínűleg Viktória királynőtől ered: mikor az azonos neműek elleni törvényjavaslatot elé tették, a nőkre vonatkozó részt kinevette és nem írta alá, mondván "Két nő ilyet nem tenne!". Csak a férfi homoszexualitás elleni törvényt írta alá végül.

A témában egyébként ajánlott Clive Owen filmje, ami bár NAGYON hollywood-i, de az értelmetlenséget, a kilátástalanságot tökéletesen ábrázolja:

en.wikipedia.org/wiki/Bent_%28film%29
Filmrajongókként gyakran panaszkodunk, hogy manapság egyre kevesebb eredetiség lelhető fel a filmekben. Legtöbbször a klisék halmozására negatívumként tekintünk, de bizonyos filmekben olyan jól idomulnak a cselekményhez, hogy egyáltalán nem zavaróak. Tulajdonképpen az is…..
mollymook 2014.07.19 11:13:32
Szerintem jó kis lista, főleg a kommentekkel együtt.:)
1.Nem láttam, de lehet, hogy már valaki írta: mióta golyóálló egy emberi test? Mármint a főhős lelövi az egyik rosszfiút, a másik szemből támad, szanaszét lövi a halottat, akit a főhős pajzsként tart maga elé, és jé: megmenekül... Most komolyan! 2. A szokásos, hogy a felborult autók mindig felrobbannak, félig lecsúsznak a szakadékba, folyik belőlük minden, hogy mindjárt felrobbanjanak...esetleg a főhős barátja/nője annak megmentésére indul és tuti balesetet szenved az autóval, így bajba sodorja szegény főhőst/annak küldetését.
3. A főhős az elején egy kemény csajjal akad össze, megszelidíti, és a végén összejönnek: a női karakter nem lehet erős, nem lehet egyenrangú partner.
4. Soha nem adnak puszit, nem simogatják meg a gyerekeket, amikor azoknak a történetben semmi másra nem lenne szükségük, csak egy emberi reakcióra, nem, ehelyett beletúrnak a hajába, összeborzolják és elhangzik a "Minden rendben lesz!"... ááááááá!
5. Mindenki cipőben jön-megy, ágyba fekszik stb otthon, vagy hazaérkezés után.
6. "nemzeti" klisék,amiktől megőrülök: a kínai szakács, vagy mosodás mindig kung-fu mester is egyben; a feketének nincs rendes neve, csak olyan, mint egy rappernek, vagy drogdílernek, akkor is, ha nem az és mindig utcaszlenget beszél, pedig a történet szerint akár diplomás is lehet, de otthon csakazértse beszél nosrmálisan; a fekete nők mindig hosszú, élénkre festett műkörműek és tipikus fejmozgással és hanglejtéssel osztják az észt/pasit; minden kelet-európai, vagy szláv szexi; ha csak egy szót tudsz neolatin nyelveken, már szexi vagy (főleg a francia "Voulez-vous coucher avec moi, ce soir?" típusú "nem is tudtam, hogy mit jelent" klisé); ha dél-kelet-ázsiai a szereplő, akkor mindig ért a számítógéphez, vagy a játkokhoz, vagy hacker is (min. 1 kicsit)
7. a főhős(ök) hetek óta a vadonban, öszeverve, menekülve stb, de a nőnek mindig frissen mosva száll a haja a szélben...nem,a valóságban zsírosodik és jobb összekötve....
8. a kutya pozitív, a macska rossz (ha macskád van, perverz, kékharisnya, gonosz stb vagy -ha már USA elnököket is említettünk, eddig elég soknak volt inkább cicája, vállalva a népszerűtlenséget. Kivéve talán Clintotnt, aki tudatosan építette a "First Cat" imidzsét, a filmek tanúsága szerint nem sok sikerrel)
9. Minden gyerek cumiból iszik, pelenkázva van egészen iskolás koráig. Etetőszék szintén eddig a korig kötelező.
10. Mindenki tud vakon gépelni (sosem néznek a klaviatúrára, minden hacker, stb közben még beszélgetni is szeret)
11. A sebészek a lelki életüket mindig az életveszélyes műtét közben élik, ott bonyolódnak a konfliktusok, különben rohannak.

Ja, a kép-kiélesítésről jut eszembe: nem tudnám megmondani, melyik X-akták részben, de én először ott hallottam Mulder ügynök szájából, mikor halálba próbáltak (ma már CSI-osan megszokott módon) nagyítgatni 1 képet, de valósághűen nem sikerült, hogy "Á ez használhatatlan, hagyjuk!" (az idézet nem pontos).
A cukrot nagyon gyorsan felejtsük el és iktassuk ki az étkezésből, ami azt is jelenti, hogy ne használj cukrot és kerüld a cukor tartalmú ételeket és italokat. Ezt úgy tudod elkerülni a leghatékonyabban, ha otthon magad készíted el a napi betevő édességet, sütit, bármit ami…..
mollymook 2013.04.18 16:01:21
Bocs a késedelemért!Nem vagyok troll, kicsit elhavazódtam. A xylit NEM biztonságos és NEM természetes anyag. A nyírfacukor elnevezés magyar fantázianév, a xylit "kukoricacsuhéból" állítódik elő, RENGETEG mérgező anyag felhasználásával.Első 2 gond itt lép fel:1.simán GMO lehet, meghatározhatatlan hatásokkal,2. a rengeteg kemikália lényegében már nem engedi meg, hogy természetesnek nevezhető anyagról beszéljünk.Nem tűnt fel senkinek, hogy pld kutyáknak konkrétan TILOS xylitet adni(FDA ajánlások), mert belehalnak?ANNYIRA azért nem különbözünk genetikailag, hogy ez se legyen elrettentő...Ráadásul, ma már mindenbe, még gyerekfogkrémekbe is ezt a nyavalyát teszik, pedig szintén FDA ajánlás ELLENZI a kicsiknek a xylit adását, ahogy terheseknek, szoptatós mamáknak is...De tény, a magyar nyelvű oldalakon SEHOL nem találtam ellenjavallatot én sem.
További megfontolandó problémák az anyaggal:3.Saját magamon tapasztalhattam rettentő allergiás mellékhatását, ez vezetett arra, hogy utánanézzek a dolognak. Simán okozhat akár halálos allergiás reakciókat is, az arra érzékenyeknél, JÓVAL az ajánlott adag alatt is!4.A xylites rágókban lévő anyag mennyisége már halálos a patkányoknál.+A hasmenés NEM lehet természetes hatás semmilyen anyagnál, a bélflóra pusztulását jelenti, ez sem gyanús, csak nekem? A kevés, rendelkezésre álló, nyilvános kísérleti anyag szerint okoz/hat a "normálnak" mondott mennyiség alatt is, arra érzékenyeknél elekrolit-egyensúly-felborulást, kardiovaszkuláris gondokat, májkárosodást...stbstb.
Mailezem a teljes anyagot, ha akarod, alább csak pár, "ízelítő"...
Mit használok helyette? MÉZET!!! Annak nagy része inkább gyógyszer, semmint cukor (persze, csak ha igazi).Bár tény, ha diabetes mellitusról van szó, az bizony szóba se jöhet. megoldás: CUKOR NÉLKÜL!!
Nem akartam a blogba belekötni, de nagyon fel tud idegesíteni, mikor a reklámok miatt bedőlünk a "címkének"... Én is, más is, erre vannak. Jónak tartom a blogod, tök jónak, de a xylit...nem OK.
Linkek PLD:
Sorbit/xylit:
www.livestrong.com/article/222889-side-effects-of-xylitol-and-sorbitol/
Tényfeltárás/1: www.crunchybetty.com/xylitol-should-we-stop-calling-it-natural
Cikk/1: www.sciencedirect.com/science/article/pii/0026049571900965
BiocsillaG Bioblog Ginseng hatása 2013.03.04 17:03:58
A kínaiak által évezredek óta használt gyógynövény, nálunk csak pár éve vált ismertté, de mai napig nemigazán ismerik az emberek ennek a gyökérnek a jótékony hatását. Nevezhetjük akár csodagyökérnek is. A cikkben a ginzeng gyökér előfordulásáról, jótékony…..