Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ihajja-csuhajja

0 bejegyzést írt és 125 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múlt héten külföldön nyaraltam, ami egy az igazi klasszikus, elvágva minden magyar nyelvű hírektől nyaralás volt, így mikor hazajöttem, a legkézenfekvőbb kérdést tettem fel: Na, és mi történt a héten amíg nem voltam itthon ???Erre a következőt válaszokat kaptam:1. Orbán…..
A magyar kormány által alapított díjjal letöltendő börtönbüntetés, vagyonelkobzás és nyilvános megaláztatás jár majd. "A díjat azok kapják, akik gyámság alá akarják helyezni az országot vagy/és a Bajnai Gordon" - nyilatkozta Giró-Szász András kormányszóvivő…..
ihajja-csuhajja 2013.07.16 09:12:42
Vastagbőr Július negyedike 2013.07.05 11:01:00
Még nincs is kampány, a szegény képviselők júliusban is az Országgyűlésben dolgoznak vannak, az ELMŰ és a FŐGÁZ, a kéményseprők meg a palackosgáz-forgalmazók bábként mozgatják az Európa Parlamentet és a Bizottságot. Barroso egyik reggel egy gázpalackot talált az ágyában,…..
ihajja-csuhajja 2013.07.05 14:34:38
@tdk.112: Kezdjek szlovákul tanulni, vagy inkább arabul?
ihajja-csuhajja 2013.07.05 17:08:47
@Minorkavidor:
A Rákozci-szabadságharc esetében esély sem volt I.Lipót abszolutisa uralkodóval szemben arra, hogy magyar ország kilépjen a Habsburg birodalomból. Jelen esetben "semmi" sem akadályozna meg, hogy kilépjünk ebből a szövetségből. A harc emlegetése jelen esetben azonos azzal, mint amikor valaki leszáll a villamosról egy megállóban és ezt harci cselekedetként adja elő a törzskocsmájában a vele hasonszőrű, az intravénás Nemzeti Etil-Metil szármarékok által lebontott szinapszisok miatt, már csupán szellemi vegetálásra képes közösségének.
Lovas István egyedüli újságíróként kiszimatolta, hogy a zárt ajtók mögött megrendezett Bilderberg-konferencián Viviane Reding igazságügyi biztos Bajnai Gordon szövetkezve összeesküvést sző a 2014 parlamenti választások ellen. Lovas beletolt mindent a cikkébe: rejtett…..
ihajja-csuhajja 2013.06.20 19:45:54
Mivel kissé offolt a poszt, bátorkodok bejelenteni, megtaláltam Orbán ideológiai és retorikai forrását. A szöveghűséget csupán a megnevezések aktualizálásával rontottam, itt-ott. Érdemes elolvasni, nincs új a Nap alatt. (Nyilván kitaláljátok kitől származik.)

A választásra elsősorban azért van szükség, hogy megkérdezzük a magyar népet, jóváhagyja-e azt az utat, amelyen az utolsó esztendőkben jártunk. Az elmúlt két év óriási változásokat hozott és ideje, hogy megkérdezzük a nemzetet: helyesli-e ezeket a változásokat?
Terveinket az idén hét hónappal a kitűzött határidő előtt befejezzük és nekifogunk egy új, még hatalmasabb munkának. Ez a terv olyan óriási erőkifejtést követel a magyar néptől, hogy megkezdése előtt itt is kikérjük véleményét és megkérdezzük: helyesli-e.
Ez a hatalmas terv 500 000 új ipari munkást, traktorvezetőt, mérnököt, közgazdászt, tanárt, tanítót és egyéb szakembert követel meg. Mindjárt hozzátehetem, hogy az 500 000 új munkaerő meglehetősen óvatos becslés. A szám maga azonban azt mutatja, hogy ennek a tervnek következtében nemcsak megszűnik az országban minden munkanélküliség, hanem komoly munkáshiány keletkezik.

A magyar demokrácia bel- és külpolitikáját a béke megőrzésének célja vezette. Most meg akarjuk kérdezni a választóinkat, támogatják-e ezt a politikát. És végül a választáson felhatalmazást akarunk kérni, hogy folytassuk-e eddigi politikánkat.
Nem kívánok hosszan szólni eredményeinkről; beszélnek azok magukért. Ha ellenségeinknek felvetjük a kérdést, hogy hitték-e négy év előtt, hogy ilyen gyorsan talpra állítjuk az országot, csak azt válaszolják, hogy nem, nem hitték volna. A magyar demokrácia eredményeit és sikereit még az ellenséges külföld is elismeri.

De a gazdasági talpra állás és újjáépítés mellett fontosabb a politikai újjáépítés, amit az elmúlt két esztendő alatt végeztünk. Négy évvel ezelőtt még javában folyt a harc a hatalomért.
Amint az új termés alapján számvetést csinálhatunk, napirendre tűzzük az állami tisztviselők és pedagógusok gazdasági helyzetének újabb megjavítását. Vegyék azt azzal tudomásul, hogy amit mi ígérünk, azt meg is szoktuk tartani.
Kísérletük, hogy beavatkozzanak belügyeinkbe, kudarccal végződött és előre megmondhatom, hogy a jövőben is elutasítunk minden olyan kísérletet, mely a demokrácia ellenségeit külföldről támogatja. Ebben a kérdésben nem ismerünk tréfát és hajszálnyit sem engedünk, mikor népünk érdekeit kell megvédenünk.
Terveink eredményeképpen megerősödik a magyar hadsereg, a demokratikus honvédség is. Azt hiszem, mindenki egyetért velem, hogy békénk megvédésére feltétlenül szükség van erős honvédségre. Ilyen helyzetben egy védtelen ország, amelynek nincs még hadserege, valósággal csábít mindenféle beavatkozásra és provokációra.
A magyar demokrácia sikereit, mint egy görbe tükör vetíti vissza a magyar és a nemzetközi balliberális koalícióknak az a tanácstalansága és tehetetlen dühe, amellyel a a parlamenti választásunkat nézi. Ezen a választáson már nincs is szó arról, hogy a ellenzék az országon belül vagy kívül velünk szemben, ország építő terveinkkel szemben valamilyen programot tudna állítani. A jól megérdemelt vereségből eredő dühön és elkeseredésen kívül most már nincs más megnyilvánulásuk. Programot már nem tud adni, mert nyíltan nem mondhatja meg, hogy terveinek egyetlen feltétele van: a véres háború.
Jó ügyet védünk, amikor a régi balliberálisokkal, a külföldi imperialistákkal szemben elszántan, meg nem tántorodva harcolunk a demokrácia politikai és gazdasági vívmányainkért. Most előttünk az eredmény, a tengernyi erőfeszítés, a szívós munka, a nép igazába és a új társadalmi berendezkedésünkbe vetett hit gyümölcse: az ALAPTÖRVÉNY.
Csak egy kis színes hír a NER három éves történetében: május 17-én Navracsics Tibor miniszter beterjeszett egy törvényjavaslatot az Országgyűlésnek, mely szerint a Margitszigetet elveszik a 13. kerülettől, és közvetlenül a Fővárosi Önkormányzat igazgatása alá helyezik. A…..
ihajja-csuhajja 2013.06.17 14:29:56
@Redwing:

"Az MSZP is úgy beszél a szigetről mintha az övé lenne. A cikk írója se törődik evvel. Én úgy gondolom, hogy állami tulajdon és nem párt tulajdon."

A legjobb tudásom szerint rosszul gondolod. A Margitsziget a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában van, ami nem állami tulajdon. Sem a Fidesztől, sem az MSZP-től nem ismerek olyan megnyilatkozást, amely szerint sajátjukként (párttulajdon) említenék a szigetet. (Nyilván, ha te ismersz ilyet, ami autentikus, meg fogod jelölni a forrást.)

A statisztikai régiókról született előkészítő munkákat, feasibility study-kat, közigazgatási, oktatási környezetgazdálkodási és gazdasági munkákat többnyire ismerem. A törvénybe iktatási és a folyamatos monitorozási, értékelési anyagokkal is foglalkoztam. A Fidesz nagy lelkesedéssel indította és 2002-ig támogatta az elképzelést, majd a választások elvesztését követően, emlékeim szerint 2006-ban hatalompolitikai okok miatt, ellenzékből megakadályozta, hogy a közigazgatási rendszerünk átrendeződjön. Sok megoldatlan probléma és elvarratlan szál szerepelt az akkori törvényjavaslatban, ám lehetetlenné tette volna a vidéki városok részleteiben még be sem mutatott szándékos eladósítását és megnyithatta volna az utat a régiók megerősítéséhez, a budapesti hegemónia kompenzálásához.
A közép-magyarországi régió népesség számban az ország egyharmadát, működőképes vállalkozások számát tekintve több, mint a felét jelentette. (A leader pénzek szinte csak vidékre mentek, s lett belőlük utcakő, szökőkút, fürdő, kilátó (40 cm), stb. Itt sarkítok talán.) Ezekkel a korrekciós tényezőkkel is számolva, nem ebbe a régióba ömlött be legtöbb pénz.

Nekem az egésszel csupán annyi bajom van, hogy mindenki hajlamos a hozzá közeli, illetve egyéni érdekeit leginkább kiszolgáló érdekszövetség szócsöveiből, vastagbél összehúzódások árán kierőltetett megnyilatkozásokat megrendíthetetlen alapigazságnak felfogni.
ihajja-csuhajja 2013.06.17 15:09:54
@Redwing:

Én jobbára csak olyanok bejegyzéseire reagálok, akiknél a tudat beszűkülés nem egyértelmű. Nem minden esetben ellenvéleményt fogalmazok meg, hanem igyekezek más aspektusból is kicsit megvilágítani, személyes megtapasztalásaimmal kiegészíteni és az esetleges félrehallások miatt tisztázni ezt, azt. Nem ragaszkodok az igazamhoz, csak néha ide írom azt is. Elfér.
Én sem támogatok, sőt nem is szimpatizálok egyetlen párttal sem. Ám a saját értékrendem alapján meg tudom különböztetni az utcai "itt a piros, hol a piros" -t játszó szélhámost a kapualjakban megbúvó rablótól.
ihajja-csuhajja 2013.06.17 16:10:47
@Redwing:

Szerinted mit jelent az, hogy változás?
Ha ezt a kormány leváltására szűkíted, akkor nem érünk el szinte semmit. Nem első sorban azért, mert az ebe-guba elv érvényesül a pártokra, hanem azért amiért a sokaság a felelős és nem a kormány. A kormány addig ment el, amíg azt a társadalom szakítószilárdsága megengedte. Ketté ugyan már szakadt, de önérzete nincs, tűrőképessége vagy határtalan, vagy csak, mint a dinoszauruszok esetében az ingerület terjedéséhez idő kell. Évtizedek.
Arról sem vagyok meggyőződve, hogy lenne jelentős igény a változásra. Ez Kádár népe, aki a személyi és gondolati szabadságát hajlandó feláldozni azért, hogy ne kelljen gondolkodnia, kockázatot vállalnia és hogy egy műanyag közösséghez tartozhasson. Az okosabbak vagyont gyűjtenek, nem kevés sikerrel és szorgalmasan. A mások vagyonát.
Nálunk az okosabbak néhány üveggyöngyért megvásárolhatóak, a kevésbé okosak szellemi képessége kimerül abban, hogy azt a zászlót lengessék nagy hevülettel, melyek alatt sokan állnak. Azt az állapotot, amikor szemrebbenés nélkül, a kétszer kettő igazságát is le lehet tagadni, megváltoztatni nem tudod.
A "Széllsebesen" kialakított rendszer irreverzibilis. Holtában is képes ölni és mérgezni, mint a nyílhegy béka. Nem hiszek a kormányváltásban, ha tévednék, és a váltást követően elmaradna a kőkemény tabula rasa, a helyzetünk még siralmasabb lenne. Én mostanában értettem meg a biblia bölcsességét, mely a büntetésekre vonatkozik.
Annak apropóján kerestük meg az árvizet, hogy lassan elhagyja Magyarországot. Állítólag önt választják meg az évszázad árvizének.Ne siessünk annyira előre! Még csak 2013 van. De jól esik, megtisztelő. Örül a család is, kapom a gratulációkat. És ha már szóba került,…..
Nem csak Petrás János, a Kárpátia énekese kapott állami kitüntetést egy félreértés miatt - fura indoklások és még furább egyezések a HírCsárdához eljuttatott dokumentumokban. „A köztársasági elnök hivatalában általában nem olvassa át a jelöltek nevét, hiszen őket…..
György István (Fidesz) 54 éves, Budapest városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese, és országgyűlési képviselő. Nemrég nagyon aktivizálta magát, három érdekes javaslatot is beadott ugyanazon a napon. Csokor: 1, Ingatlankisajátítás a képviselőkértA május…..
ihajja-csuhajja 2013.06.09 09:34:05
@Bee-zony:
Elgondolkodtató, az értékrended alapaxiómáit porrá zúzó és kebelednek hevületében fogant szövegértelmezési zavaraid publikálásának kényszere. Nálatok az a probléma , hogy a nehezen elsajátított másodfokú egyenlet megoldó képletét igyekeztek felhasználni a kvantumfizikai kérdések megválaszolására is. Míg más közösségek a leegyszerűsítést kommunikációra alkalmazzák, addig ti politikai, gazdasági, szociális és tudományos dogmaként kezelitek.
Meglehet, senkit sem érdekel ezen a blogon, ám számomra komoly segítséget jelentene a megértés folyamatában, ha tisztességesen részleteznéd a "...mikor lesz béke és normális működés a bolygón: ha az élősködő rák-típusúak hatalomra kerülnek, vagy ha megszűnnek." kijelentésed tartalmát.
-Mit jelent a bolygó szintű béke a te olvasatodban?
-Mit jelent a normális működés (bolygó szinten) a te ideológiád szerint?
-Mit jelent az élősködés? Mit jelent az, hogy hatalomra kerülnek (kvázi,most nincsenek hatalmon)?
-Mit jelent a megszűnnek kifejezés?

Sokat segítenél, ha ezeket elfogadhatóan részleteznéd. Köszi.
ihajja-csuhajja 2013.06.09 10:30:23
ihajja-csuhajja 2013.06.09 10:33:48
@Mate Toth:
Szerintem, nem kell odaszólni. Aki nincs tisztában '56 célkitűzéseivel, és céljaival az ezután sem fogja a fáradtságot venni, hogy utánajárjon.
Kaptunk egy továbbított emailt. Ellenzéki provákáció vagy kiszivárgott levél? Ki tudja ..."---------- Továbbított levél ----------Feladó: <dunakeszi@fidesz.hu>Dátum: 2013. június 3. 17:09Tárgy: Bajnai Gordon Dunakeszin -…..
ihajja-csuhajja 2013.06.05 12:12:31
@Vidéki:

Mielőtt beájulnál, figyelmedbe ajánlom a birtokszerzési furfangját és az ezt kompenzáló ingyen-leves osztogatását. Javaslom beszélj battonyaiakkal, milyen ember is ő.

Meglehetősen hidegen hagy az MSZP és az is, hogy Karsainak milyen volt az MSZP-s beágyazódása és milyen akciói és attrakciói voltak.

Ezt meg kihagytad a Wiki-ből, talán képet ad elmeállapotáról:
"2011. június 20-án bejelentette, hogy két nap múlva az Országházhoz láncolja magát, és kétnapos éhségsztrájk során mintegy 40–50 altatótablettát is bevesz, mert kész feláldozni az életét is, tiltakozásul a második Orbán-kormány egyes intézkedései szemben,[7] ám már másnap délelőtt orvosi tiltásra hivatkozva lemondta a demonstrációt.[8] 2012 májusában demonstratív öngyilkosságot kísérelt meg, miután a battonyai bíróság a 2008-as dinnyeblokád kapcsán kényszerítés kísérlete miatt 1 millió forintra büntette.[9]"
ihajja-csuhajja 2013.06.05 13:57:27
@Meridian74:
Te melyik csoportba vagy sorolható?
Gondolom, meg vagy győződve, hogy a megtéveszthetetlenek, a szitán is átlátók, az emocionális késztetéseket, az összes fellelhető információs csatornából kinyerhető adatok, összefüggések és tények szakadatlan elemzésével és értékelésével legyűrők csoportjába tartozol.
ihajja-csuhajja 2013.06.05 14:49:08
@Vidéki:

Köszönet ezért a személyeskedő hangnemét.
Nálam sohasem lesz Karsai zsinórmérce, ám megértelek: Similis simili gaudet.
A Ryanair takarékossági okokból drónok beszerzéséről döntött. A Liszt Ferenc repülőtér göngyölegraktárában tartott sajtótájékoztatót a társaság. „A pilóták drágák, sokat isznak, teherbe ejtik a legolcsóbb stewardesseinket. Ezzel szemben egy drón nem vedel, ritkán…..
Mai, 50. születésnapja alkalmából a csúnyagonoszballiberálisgyarmattartó EU már szerdán felköszöntötte a Miniszterelnök Urat: bejelentették, hogy megszüntetik a 2004 óta tartó túlzottdeficit-ejárást hazánk ellen; így a már roppant unalmas elmúltnyolcévezés frissült picit,…..
ihajja-csuhajja 2013.06.02 11:15:28
@Vidéki:

Légy oly' kedves megjelölni azokat a forrásokat, amik alapján ezt az állításodat megfogalmaztad :"... Vörös Egyházi Asszonykórus művészi szinten éktelenül elkezd zokogni arról, hogy mennyire ártalmas számunkra az, hogy kilenc év után kikerültünk a túlzott-deficit eljárás alól."
Az általam figyelemmel kísért kül-, és belföldi orgánumok erről nem tudósítottak. Arról viszont vannak kritikák, melyekkel magam is egyetértek, hogy az eredmény elérésének módszere HSS körökben minősíthetetlen.
ihajja-csuhajja 2013.06.02 12:11:17
@Vidéki: Én arra gondoltam, hogy talán elkerülte valami a figyelmemet, ám nem ez történt.
A Népszaváról viszont sikerült megtudnom, hogy a tulajdonosa a TGD Intermedia SA. Ajánlom figyelmedbe a teljes forrást, amiből kiderül, hogy milyen mértékben támogatják ezt a lapot. os.mti.hu/hirek/77070/nyilt_level_a_nepszava_tulajdonosanak
ihajja-csuhajja 2013.06.02 14:03:39
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

A csuhajjázást kikérem magamnak.:)
Amúgy, ez az egész csak egy, a Vidéki által alkotott imaginárius térben létezik. Meg kell jegyeznem, hogy pártállás és felekezeti összetartásokat mellőzve, mindenki örvendezett ennek, a jövőben remélhetően ténnyé szilárduló hírnek.

Ez az, ami megkérdőjelezheti az eredményt:

A bruttó kibocsátás alakulása 2012-ben
Nettó mutató (OECD)

Forint kibocsátás 3.152
Államkötvény 1.230
Lakossági állampapírok 366
Diszkont kincstárjegyek 1.555
Deviza kibocsátás 1.437
Kötvény 1.198
NFI hitel 240
Kibocsátás összesen 4.589 Milliárd forint. Ezeknek a fele 9%-os kamattal ment ki, átlagosan 25 éves futamidőre. Gyakorlatilag ez a piaci finanszírozás, azaz hitel. Ezen kellene elgondolkodni.
Pont, mint a régi trafikosoknak dobott "mentőöv", ami után 35 ezerből 200-an nyúltak csak.Épp olyan népmesei lesz a szociális temetés is...... lesz is, meg nem is. A kormány szeret pozitív bejelentéseket tenni, amik (rutinos Fidesz-hírlevél olvasóként állítom) egyre inkább az…..
ihajja-csuhajja 2013.05.27 09:44:57
@protézisesh:

Hogyan is van ez?

a) Szociális koporsós temetés Bp-i kórházból történő szállítással:

Szociális komplett tartalma: koporsó, szemfedő, lepedő, pvc zsák, eü. kellék, sírjelző, sírtábla, lezáró csavarok.
Szociális komplett 52.603 Ft

Budapesti kórházból szállítás 17.557 Ft
Sírásás - hantolás 20.936 Ft
Sírnál történő temetés lebonyolítás (4 fő) 9.918 Ft
Ügyintézés 6.109 Ft

Összesen: 107.123 Ft

b) Szociális koporsós temetés, lakásról történő szállítással:

Szociális komplett 52.603 Ft

Lakásról történő szállítás 10.363 Ft
Sírásás - hantolás 20.936 Ft
Sírnál történő temetés lebonyolítás (4 fő)9.919 Ft
Ügyintézés 6.109 Ft
Hűtés az eltemetésig 4.578 Ft
Összesen: 104.508 Ft

Az árak nem tartalmazzák:
- Kórházi hűtést
- Sírkő szétszedést
ihajja-csuhajja 2013.05.28 10:15:16
@protézisesh:

Nagyon szép, kreatív, önbemutató és önkifejező, már-már Lencsés Pistai magasságokban szárnyaló alkotást sikeredett ide varázsolnod. Köszönet érte.
ihajja-csuhajja 2013.05.28 12:12:17
@kifordított nagyanyó:

Ki van ez fundálva. Nem a csóróság, a nem a megtakarítható pénz, nem a temetkezési vállalkozások "szemérmetlen" haszna, hanem az, hogy mindenki tudja hol van a helye. Ennek köszönhetők a központilag kiadott jelszavakkal beégetett címkézések, megbélyegzések. Majdnem minden erről szól. Ki kell irtani az önérzet, az individuum, az önálló gondolkozás és cselekvés írmagját is.
Vastagbőr Parasztelvakítás 2013.05.21 09:01:00
"A rendszerváltozás óta egyetlen politikai párt maradt talpon, ez pedig a Fidesz. Ezért nekünk erkölcsi kötelességünk az, hogy a kommunista diktatúra bűneit feltárjuk, megnevezzük a felelősöket, lehetőség szerint felelősségre is vonjuk őket, és ugyanakkor semmi se maradjon…..
ihajja-csuhajja 2013.05.23 14:24:02
@laspalmas: LOL
ihajja-csuhajja 2013.05.23 19:55:04
@Foresty:
Nem szeretnélek megbántani, de az általad leírt példában vagy egyáltalán nem kell az idézőjel, vagy ha mégis ragaszkodsz hozzá, csupán az kell, pontok nélkül. Mondat, vagy mondatrész idézése esetén a három pont jelzi, hogy vagy szövegrész, vagy további mondatok kapcsolódnak még szervesen az idézethez. Az csupán kiragadott részlet. Tisztességes lenne pontok nélküli idézet is, de az idéző ezzel jelezheti a tisztelt olvasónak, hogy az általa taglalt témába beillesztett idézet nem kiragadott, az eredeti szövegkörnyezetétől eltérő értelmezéssel kerül felhasználásra. (Inspirálhat az idézett szöveg teljes megismerésére is.)
ihajja-csuhajja 2013.05.23 19:58:38
@ihajja-csuhajja:

Ezt kihagytam:
Teljes mondat idézése esetében, tisztességes lenne pontok nélküli idézet is, de az idéző ezzel jelezheti a tisztelt olvasónak, hogy az általa taglalt témába beillesztett idézet nem kiragadott, az eredeti szövegkörnyezetétől eltérő értelmezéssel kerül felhasználásra. (Inspirálhat az idézett szöveg teljes megismerésére is.)
Jóslatunkkal ellentétben mégsem lesz ingyenes a 65 éven felüliek gyorsvonati pótjegye, ennél egy sokkal unortodoxabb, mondhatni hungarikum megoldással rukkolt elő az NFM: "pótjegy-bérletet vezetnek be a 6 év alatti és a 65 év feletti utasok számára, havi 1500 forintért – ez tíz…..
ihajja-csuhajja 2013.05.18 13:21:35
@Napraforgó53:

Határozottan állítom, hogy a MÁV leépítése tudatos, többpárti akció volt. Okosan, mint ahogyan erre mai példákat is tudnánk felmutatni, először a rendszert semmisítették meg. Egyik napról a másikra elvették az egészségügyi, szociális és kulturális hátterét. Felégették a rendszert kiszolgáló intézményeket. A vagyon jelentős részét, különös tekintettel az innovációra, műszaki supportra alkalmas területeket, KHT és KFT szerveződésű cégeknek juttatták. Ezért kellet végül a vagyont felélniük . (Cargó, MÁV székház, járműjavítók, TEK-ek, stb.) Teljes lett a kiszolgáltatottság és megszűnt egy erős, egységes, több százezer tagot számláló, akarat érvényesítésre alkalmas szervezet.
ihajja-csuhajja 2013.05.18 14:36:28
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Ez, gondolom olyasmi, mint békemenetkor mintavételezni a járókelők számát Budapesten és megállapítani, hogy a gyalogos közlekedés rendkívül népszerű.
ihajja-csuhajja 2013.05.18 14:51:17
@kennyking:

Volna mit mesélnem
Csak az utóbbi 1-2 nap botrányos hírei trafik-témában: - Tavaly földet nyertek Felcsúton, most a trafikot"Junek Károly üzemeltetheti majd Felcsút egyetlen trafikját, ezzel a dohánybolt a földpályázaton is nyertes család kezébe kerül. Junek Károly felesége, Junek Nikolett -…..
ihajja-csuhajja 2013.05.16 17:16:05
@Mariann19:

A trükk nem ez. (szerintem)

A Simicska bulival össze sem hasonlítható, hiszen a kibővített trafik koncesszió 250-500 milliárdt forintot oszt szét évente a vazallusai között, melyek behálózzák az egész országot. Ez a megoldás sem a kormánynak, sem a Fidesznek egyetlen fillérjébe sem kerül, hiszen egyszerűen elveszi mások javait. Tett már ilyet és a jövőben is tenni fog. Valahol igaza van, hiszen ebben az országban senki sem érzékeny sem a saját sem a honfitársa meghurcolására, meglopására és szájának leukoplasztolására. Mazochisták esetében is értetlenséget vált ki, ha szót emelsz egy kis korbácsolás ellen.
ihajja-csuhajja 2013.05.16 17:20:00
@Secnir:
Lóváriul ír, azok írnak sok ponttal, meg keresztel. (Amúgy az említetteken felül is van helyesírási hiba a szövegében.)
ihajja-csuhajja 2013.05.16 17:22:01
@ihajja-csuhajja: kereszttel
Holnap kezdődik az idei Cannes-i Filmfesztivál így most rendhagyó módon olyan filmeket mutatunk be, amelyek annak idején indultak az Arany Pálmáért, de valami miatt mindenki elfelejtette őket. Ernyedt herék A jugoszláv Mirko Pokcsin erotikus bábfilmjét, és a folytatást, Csuri…..
Csütörtökön írta meg az Átlátszó, hogy a "Magyarország jobban teljesít" - kampány 256,7 millió forintba került. Mármint a nyomtatott és online sajtóban való, valamint a közterületi megjelenés költsége ennyi, a tévéspotokra és a postaládákba dobált füzetkékre vonatkozó…..
ihajja-csuhajja 2013.05.14 14:37:17
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
A vakhit, jelentős részben az ostobaság és a lustaság komfortot szolgáltató eredménye. Egyszerűbb egy számunkra szimpatikus embertől elfogadni, amit állít, mint utánajárni, megérteni és ne agy' Isten képezni magunkat.
Ismét bővült eggyel a listánk, amin eddig a  40 cm-s kilátó, a kutyafitnesz, a hülye kapu, a fatuskók, a minifalu teniszpályája, a biciklis akadálypálya, és az alföldi szánkódomb volt. "A fák napján, május 10-én nyitotta meg Makó a látogatók előtt a lombkoronasétányt…..
ihajja-csuhajja 2013.05.13 16:32:32
@Sir Galahad:

Praktikusnak tartanám, ha nem falfirkák és zsírfoltos szórólapokból tájékozódnál. Úgy az EU oldalakon, mint itthon (habár ez ködösítve van) pontos számokat találsz. Ajánlom figyelmedbe, a kormányzati honlapokon is publikált, befizetéseink tételes bemutatását. Ezt már csak az általad is ismert kohéziós alapból kapott éves kifizetésekkel és a számos EU támogatással, melyeknek jelentős része állami és pályázati fejlesztések és beruházások során realizálódik. Sajnálatos módon ezen lehetőségeknek csupán 60-80%-át vesszük igénybe. A summa, évente megkapható pénz ötezer milliárd körül van. Ennyit fizettünk be 2004 és 2010 közötti időszakban. Minden egy forintért hat forintot kapunk vissza.
ihajja-csuhajja 2013.05.13 17:43:19
@Sir Galahad:

Bocsánat, roppant figyelmetlen voltam.
A lakáshitelek törlesztőrészleteinek csökkenése átmeneti. Emelkedés várható, vagy a lakás alapterületének csökkentése. Azok a lakáshitelesek, akik nem tudják kifizetni az árfolyamingadozásból eredő törlesztőrészlet-különbözetet, a törlesztőrészlet összegének…..
ihajja-csuhajja 2013.05.09 16:32:19
@Buga.Jakab:

Ez teljesen logikus megoldás, hiszen ez a Nemzeti Testtartás rutinszerű elsajátítását is elősegíti. Nem ám, hogy egész nap hajlong, otthon meg egyenes gerinceskedik.
ihajja-csuhajja 2013.05.12 18:45:12
@Dinkainka:

Én meg úgy tudom, hogy Németh Lászlónéni most dolgozza ki, hogyan fogunk jegyre vásárolni 2014-től. Kizárólag pénzkímélési szempontok által vezéreltetve. Természetesen a kenyérjegy után is lesz tranzakciós illeték.
Nem Hírcsárda (sajnos), közszolgálat. "José Manuel BarrosoAz Európai Bizottság elnökeMartin SchulzAz Európai Parlament elnökeTisztelt Elnök Urak!Tisztelt Európai Parlament!Magyarország és a Kárpát-medence két legnagyobb civil szervezete, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a…..
ihajja-csuhajja 2013.05.12 17:18:33
@sírbateszezazegész:

Igen, a tízzel való szorzás, vagy osztás a tízes alapú számrendszereknél az egy nagyságrend. (A hexadecimálisnál pl 16.)

Láttam egy nagyon jó filmet, talán a National-on, a bono bonokról. Több, mint hihetetlen, ám számomra megnyugtató, hogy van aki tovább vigye a lángot, ha nekünk kiesne a kezünkből. Amúgy a lábasfejűek intelligenciája és tanulási képességei is meglepőek.
ihajja-csuhajja 2013.05.12 18:23:31
@lucernaböde:
Köszi, így valóban ismerősebb a név.
A Nemzeti Dohányboltok kapcsán épp a napokban nyilatkozta Giró-Szász András kormányszóvivő, hogy "a kormány 5 és félezer családi vállalkozást kívánt helyzetbe hozni a multikkal szemben (...) eddig mindössze 200 családi vállalkozás foglalkozott csak dohányárusítással,…..
ihajja-csuhajja 2013.05.08 14:17:37
@dr. Aullah:
Én úgy ítélem meg, hogy a Fidesz nem hozhatja soha nyilvánosságra a pályázatokat. Nem első sorban az ítészek védelme és az elbírálás, mint eljárás hazug volta miatt, hanem a nyertesek listája hozzávetőlegesen ötezer potentált és vazallus nevét tartalmazza. (Direkt, vagy indirekt módon.) Gondoljátok végig, az ellenzéknek ez, az elkövetkező két választásra is elég muníciót szolgáltatna. (Csak annak meg nincs elég sütnivalója, hogy éljen is vele.)
Ahogy azt már egy jó ideje tudni lehetett, a kasszák online bekötése a NAV-hoz mobilneten keresztül fog történni, viszont a a pénztárgéprendeletből és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatásából kiderült, hogy a pénztárgépek online bekötésére egyetlen magyar…..
ihajja-csuhajja 2013.05.06 18:06:36
@nyünyüge: Köszi az anyagot, nagyon tanulságos. Egy sor kérdésemre benne van a válasz. Az is benne van, hogy ezt a bizonylatolási metodikát egy külső cég dolgozta ki és lobbizta kötelezővé. Vélhetően (a logika miatt) ez az anyag 2010-ben készült, illetve akkor adták át a politikusoknak. Ez egy már kifejlesztett készülék család specifikációja. A beszállító alaphangon 5 milliárdot fog begyűjteni ezért. (Ez egyszeri bevétel, az üzemeltetés ellenértéke szabadon választott.) Valószínű közpénzből, vásárlási támogatás címen, fizetik meg az ár cca. 50%-át.
ihajja-csuhajja 2013.05.07 10:05:45
@Baldrick68:

Ez így okosabb, mint gondoltam.
Úgy tűnik, hogy a rendszer soha sem real time működésű. A végpont kezdeményez egy tranzakciót, mely valószínűleg az említett 30 perces időintervallumon belül egy random kiválasztott időpillanat. (Ez csökkentheti a kapcsolat felvételi torlódásokat, ám eléggé egyszerű módszer. Szebb lenne, ha első sorban a szerver kezdeményezne, a végpont csak státuszokat küldhetne be.) Megtörténik az adatszinkronizálás. (AEE-NAV)
Nincs ezzel semmi bajom. A kérdés az, hogy a pénztárgép belső memóriájában lévő adatok azonos bizonyító erővel rendelkeznek-e, mint a felküldött adatok. A „MAL-ügy” óta több, mint bizalmatlan vagyok.
Eddig csak @nyünyüge által feltett specifikációt futottam át, ehhez hozzá adva az általad adott infókat nem kizárt, hogy az AEE a számla adatokat a nyomtató port (USB, esetleg PP) monitorozásával nyeri. (Erre az utal, hogy az anyag részletezi az AEE egység nyomtatóban történő elhelyezésének kritériumait.) Ha és amennyiben ez igaz, itt van a leggyengébb pont. Lehet szakosodni „ultra intelligens, adóoptimalizáló USB port elosztó” gyártására.
Nos, akkor most kezdjünk el gondolkozni azon a versenyelőnyön, amit az a piaci szereplő élvez, aki tetszőlegesen kiválasztott területről, cégről, cégcsoportról minden adattal rendelkezik ár, termék típus, forgalom, vásárlók száma, áttételesen a teljes logisztika, a visszáruk, stb. a konkurenciájáról, vagy csupán a bekebelezni kívánt másikról. Ez paranoia?
ihajja-csuhajja 2013.05.07 20:17:08
@Bee-zony:

Ez nagyon ütős: "Magyarországon a döntésekben teljes a biodiverzitás..."
Tegnap hajnalban Záhonynál próbáltak sertésként behozni az országba egy kamionnyi hamis kutyát.  A határőrök tegnap hajnalban Záhonynál arra lettek figyelmesek, hogy egy disznókat szállító kamionból heves ugatás hallatszódik ki, amikor a tüzelő kábítószer-kereső…..
Már megint mivel van probléma? Csak nem a kommunikációval? Pedig kezdtek jól kicsivel jobban alakulni a dolgok, a Magyar Nemzet teljes oknyomozó csapata talált egy MSZP-közelinek vélt trafiknyertes, igaz, pár óra múlva kiderült, hogy fideszes. Nem baj, a próbálkozás dicséretes,…..
ihajja-csuhajja 2013.05.05 10:54:07
@Lencsés István:
Örömömre szolgál, hogy a helyesírás központi kérdés számodra. Dicséretes dolog, ám meg kell jegyeznem, hogy hat elemi hibával sikerült idekanyarítani ez a kis négysorosodat. (Az elemi jelző, jelen esetben az elemi iskolai (alsó tagozat) ismereteket jelenti. A mondatszerkezeti problémákat nem említem. BRAWO
ihajja-csuhajja 2013.05.05 12:17:25
@Lencsés István:

Csak, hogy okosodj. Lengyelül brawo, magyarul brávó, amúgy szlengként használt betűsor. Eképpen alkalmaztam.
Az viszont meglepett, hogy tudod, hogy oka van, a vesszőid ilyetén használatának. (A szakirodalom agyérgyörcs maradandó következményeként írja le. Jobbulást.)

A négy pontod meg több, mint meglepő. Ezt sem iskolában, hanem egy hibás (2003-as) MS OFFICE-alapján ragadhatott rád.
A helyesírási szabályzat alapján:
Három pontot teszünk a gondolat befejezetlenségének jeléül. Három pontot használunk akkor is, ha valamely szövegből kihagyunk egy részt.
Persze Pistának úgy is jó, ahogyan te "szándékosan" helytelenírod.
ihajja-csuhajja 2013.05.05 14:05:12
@Lencsés István:

Amennyiben igényled, és nem tartod égőnek kielemezhetem tételesen a művedet. Én az elütéseket, elütéseknek hívom. Én nem mondom, hogy hazudsz. Én nem jövök azzal, hogy kisegítő iskolában a gyógypedagógiai végzettség miatt kellhet a több diploma. Felőlem úgy írsz, ahogyan akarsz, vagy ahogyan tudsz. Én csak reagáltam arra, ahogyan a félázsiait kioktattad. A jövőben is ezt fogom tenni, csakhogy nem fogom kímélni az OKJ-s képzésen csiszolt egódat.