Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Judit3

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Macipoci Csavart csoda házibulira 2012.09.12 14:19:22
Az alcím pedig csavart finomságok uzsira, mikor mit csinálok éppen a levelestésztából :) Mindkét sütire igaz, hogy lehet belőle sok picit csinálni, és akkor remek partifalat, vagy lehet belőle kevés nagyot, és akkor el lehet csomagolni tízóraira, persze a kicsit is el lehet…..
Mostanában megjelent CV-s cikkeimre válaszul olvasóim küldtek jóadag álláspályázatot, véleményemet kérve róla. Ezúton is köszönöm a bizalmat! Egyedi levelekben természetesen mindenkinek válaszoltam, elemezve a tartalmakat, esetleg javasolva pár változtatást.A kapott anyagok…..
Judit3 2012.08.30 15:06:57
@Alaister Grand: Nyilván gyorsabb entereket nyomogatni, de ha .doc formátumban küldi el az ember az önéletrajzát, akkor úgyebár látszik a turpisság. :) Nekem legalább is ez lebegett a szemem előtt. Én ezért mindig átkonvertáltam pdf-é a végleges változatot, ha nem volt kikötve a formátum. (Amúgy már megszoktam a térközök használatát, volt időm gyakorolni...)
Folytatva az álláspályázatok ideális terjedelmének tárgyalását, most vegyük górcső alá a CV-k ehhez kapcsolódó mítoszát. Az ezzel foglalkozó szak- és egyéb irodalom általános vélekedése a „maximum két oldal” egy önéletrajzra, de egyes „tanácsok” szerint 1…..
Judit3 2012.08.23 14:27:11
@Judit3: a linket hibásan illesztettem be az előbb, helyesen: www.cvonline.hu/Amit-az-oneletrajzban-el-lehet-rontani/a.html
JobAngel A méret a lényeg? 2012.08.15 20:50:08
Mint már annyiszor hiányoltam, a CV és motivációs levél írásának művészetét nem tanítják iskolákban. E fájdalmamat muszáj kiegészítenem azzal, hogy ha „tanítják”, akkor sem járunk igazán jól. Például a CV és motivációs levél írását tárgyaló cikkekben mindig…..
Előző posztomban picit elnagyoltam, hogyan ajánlatos öltözni állásinterjúra, ha az interjúztató más kontinensről, kultúrából származik. Az amerikai kontinensről, vagy Európa más országaiból származó interjúztatók szokásos elvárásainak könnyű megfelelni: szolid business…..
JobAngel A közösség ereje 2012.07.30 22:00:00
Sokszor hallom, hogy „én ugyan nem regisztrálok a Facebook-ra, Linkedin-re”... és jönnek az indokok, miért nem. Amit elfogadok, csak nem értek.Mert bizony, mára az álláskeresés egyik legjobb eszközévé váltak. De amikor állást kezdesz keresni, már késő elkezdeni a közösségi…..
Judit3 2012.08.07 15:51:47
@Allaskereso: Szia! Mai napig nem tartom jónak a Facebook-ot, bár a ti tapasztalatok a pozitív oldalát is megmutatja.
Már az e-mail cím is elég sok információt rejt magában. Míg be vagy jelentkezve esetlegesen infót gyűjthetnek arról, hogy közben milyen oldalakat látogatsz. Ez engem elborzaszt. De lehet, hogy ez a mai világban elkerülhetetlen.

Azzal viszont egyet értek, hogy az emberek, köztük én is elküldtem jó pár álláshirdetésre a jelentkezésemet. Mindig próbáltam, ha volt lehetőségem utánanézni a cégnek mielőtt elküldtem a jelentkezésem. Az anonim hirdetéseknél viszont nem tud mit tenni az ember. Ha valaki elég ideje keres állást, akkor egy idő után rájön, hogy melyik cég hirdet még ha anonim is.