Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kelevaleez

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2013: A napenergia éve Magyarországon Az elmúlt néhány évben számos ország bőkezű támogatási rendszert léptetett életbe a megújuló energiaforrások, köztük a napelemes áramtermelés elterjesztésért. Németország, Olaszország, Spanyolország hatalmas, 10-20 évre…..
kelevaleez 2013.04.10 14:16:29
@S'hark: ahogy írtam, lusta vagyok, ezért a kollektorcsövek fölé fordul egy bortólemez, ha esik eső, vagy hó (akkor úgysem hoz meleget).

a napelemek meg lefordulnak a föld felé (ez is előnye a földi telepítésnek).

ettől függetlenül tisztítani sajnos kell. ha poros, meredeken zuhan a kapacitása. ezt persze lehetne automatizálni, de majd akkor, ha nagy leszek és lesz rá időm :)
kelevaleez 2013.04.10 11:34:09
@Blog.hu-s nickname: nagyon szívesen válaszolok, ha bármi kérdésed lenne a cuccal kapcsolatban.

egy "hátránya" van, én teljesen kimaradok a rezsicsökkentésből :))))))
kelevaleez 2013.04.10 13:39:34
@S'hark: nem vagyok író típus (viszont lusta), de bármilyen kérdésre szívesen válaszolok.

a világítás, tv, tabletek, hűtő télen is napelemről futott, kútból nem kellett sok víz, csak a wc-be és fürdéshez, azt bírta.

a napkollektor idén télen nem sok meleget adott, de az elgázosító kazán és a puffertartály (két köbméter ibc tartály, nagyrészt földben körbe 30 cm szigeteléssel) segített.

drágán talán nem éri meg telepíteni, de házilag ócsóért mindenképpen.
Az elmúlt időszak fideszes okossága egyértelműen a rezsicsökkentés meghirdetése volt. A kormánypárt a kommunikációs manőverrel elérte, hogy az ellenzék ismét az ő kottájából játsszon. Bajnai a hírlevelében máris meghirdette a valódi rezsicsökkentés programját, míg az…..
    Áder Jánosnak nincs választása. Az Alaptörvény S cikke szerint az Alaptörvény módosítását a köztársasági elnök öt napon belül aláírja. Pont. Nincs szó kivételekről. Megtehetné-e azt, hogy nem írja alá, arra hivatkozva, hogy őrködik az államszervezet…..
kelevaleez 2013.03.13 09:53:58
@grundigg:

miért ne lenne módosítható, ha olyan a módosítás, amit előtte még nem minősített egy testület (alkotmánybíróság) alkotmányellenesnek.

de ez esetben ez történt.

persze nem vagyok jogász.
kelevaleez 2013.03.13 10:27:25
@grundigg:
mondom, nem kötözködni akarok, de ha előtte már megsemmisítette az alkotmánybíróság, hogy euro a fizetőeszköz, akkor nem szavazhatsz róla. ha nem akkor minden további nélkül
"Magyarország jobban teljesít" - ezt már tudjuk Orbán Viktor évértékelője óta, de ha nem égett volna bele az elménkbe, hát az elkövetkező hónapokban addig fogja belénk sulykolni a kormány, amíg el nem hisszük. Emlékezzünk csak Selmeczi Gabriella szavaira: "a jobboldal gyenge…..
Az elmúlt években az e-útdíj-rendszer kapcsán az embernek az az érzése támadt, hogy a jelenlegi kormányzat egyrészt valamiféle Szent Grálként tekint dologra, mely évről évre kihúzza majd a költségvetést a menetrendszerű slamasztikából, másrészt az állandó halogatás és…..
kelevaleez 2013.01.24 11:52:15
na itt a frankó megoldás:

venni kell 1 000 000 db ilyet:
www.ebay.com/itm/Mini-Spy-Car-Vehicle-Realtime-Tracker-for-GSM-GPRS-GPS-System-/310564388331?pt=Car_Audio_Video&hash=item484f147deb&vxp=mtr

ez ~600 000 000 Ft

kicsit belenyúlni a progijába, hgy összesítse a megtett km-ket (már nyúltam bele, de a gyár is simán megteszi ilyen darabszámnál) és küldje el sms-ben határközelben, vagy 1000 km-ként (állami mobilszolgáltatónak forgalom). Ezeket minden teherautó megkapja (magas kaukció ellenében), majd kilépéskor visszadja és levonják az útdíjat belőle. Slussz.

ezt a megoldást egy milliárdért eladom az államnak, megépítik 5 Mrd-ből a többit oda lehet adni az egyetemeknek. :)
kelevaleez 2013.01.24 11:54:13
@kelevaleez: bocsi elírtam 6 000 000 000
Az atlatszo.hu közérdekű adatigénylés formájában kikéri a kormánytól, az állami vagyonkezelőtől, az érintett minisztériumtól és az állami tulajdonú Magyar Villamos Művektől az E.On cégeinek megvásárlásával kapcsolatos információkat. Hivatalos bejelentés eddig nem volt…..
Az örömhír: talán még sose volt Viktor ekkora szarban. A brüsszeli sajtótájékoztatóján előadott, kényszeredett hebegés-habogásba csomagolt hazudozás már egyértelműsítette, hogy nagy meglepetésként érte a diákok tökös kiállása. A nemzeti kusslegyen rendszerében…..
kelevaleez 2012.12.17 11:29:13
@Petykabá:

bocs, de szerintem nem olvastad elég figyelmesen el amit írtam.

függetlenül az eddigi tevékenységétől (meg az elmúlt nyolc, meg az elmúlt húsz évtől), pusztán a tény, hogy egy ilyen méretű átalakításra három napot szám, ez számomra azt jelenti, teljesen hülye.

és ahol egy hülye vezeti az országot, ott nem érdemes maradni. már csak önvédelemből sem.
Most kéne nyílt levelet írnom unortodoxia pénzügyi pápájának, hogy Figyi mán Gyuri!, de ennek több okból sincs értelme, mert egyrészt nem olvassa, másrészt nem érti, sem az emberek, sem a gazdasági folyamatok működését. Én például az idén nem ettem görögdinnyét. Azon…..
Valahol azért humoros, hogy a kormánynak csak az nem megy, amire az egész kormányzásukat próbálják építeni: a kommunikáció. Napi szinten fut bele valamelyik kormánypárti politikai szereplő olyan öngólokba, pofonokba, melyeket ügyesebb stratégiával, pár jobban megválasztott…..
A Fidesz és az MSZP társadalmi újraelosztást érintő elképzelései ismeretében, nehezítve mindezt az utóbbi párt minap nyilvánosságra került szavazatmaximáló stratégiájával is, súlyosan felmerül a kérdés: mik közül is lehet választani? A kérdésfeltevést itt egy kicsit…..
Balavány György feltalálta a spanyolviaszt az ízlésesen augusztus 20. elé időzített posztjában, amiben arra igyekszik kíméletlenül rámutatni, hogy szadista testvérgyilkost ünnepelünk államalapítóként, nem pedig szentet; valamint hogy Magyarország sosem volt keresztény.…..