Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TFS

39 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt hét ismét az Apple hete volt - már ami a híreke illeti - hiszen bejelentésre került két "új" iPhone modell, az 5c és az 5S. Mivel ezekről már rengetegen írtak, ezért nem mennénk bele az újdonsült A7-es SoC-ról és M7-es segédprocesszor, vagy a régóta várt…..
Lassan a végéhez közelít a Facebook új, európai adatparkjának építése, úgyhogy itt az ideje, hogy egy kicsit többet is megtudjunk arról az informatikai projectről, ami a technológiai vívmányokat úgy volt képes kompromisszumok nélkül megvalósítani, hogy közben a természeti…..
A science-fiction filmek egyik alapját képezték az augmented reality (innentől kezdve csak AR) megoldások. Főleg a 90-es évek környékén készültek azok a filmek, amikben nagy hangsúlyt fektettek erre és igyekeztek minél többször ábrázolni. A sci-fi ezen víziója mára megvalósult…..
A múlt héten utána néztem, hogy mikor is vásároltam a mostani otthoni konfigurációmat és hangos sikítással konstatáltam, hogy immár négy éves a drága (AMD X2 II 240, 4 GB RAM, Geforce 9600GT), amit minden nap legalább 8 órát nyüstölök. A váltás tehát elérkezett, a kérdés…..
TFS 2013.09.03 20:17:03
@Plumper: Igen, tudom, ez csak egy amolyan kitekintő volt, hogy mennyire lehet kiüríteni a zsebet :) Az utódot most kalkuláltam össze, 153 lett a vége vinyók nélkül és szerintem egész szép konfig lett :) (FX 8320, 990 FX 3 alaplap, 7790 1GB OC kártya, 8 giga 2133-as Corsair ram, plusz ház + táp + hűtők)

@HUN_Sector: Igen, nyilván senki nem fog így választani, vagy aki igen, azt nem igazán fogja érdekelni, hogy mit kap :(
"Nem mind arany, ami fénylik", szokták mondani és bár kényszeresen úgy gondoljuk, hogy amit számítógép vezérel az csak tökéletes lehet, mégis rengeteg olyan tényező van, ami egy jól átgondolt és kiválóan működő rendszer végtermékeit ítéli halálra. Nem rég volt egy…..
Attól függetlenül, hogy a mobilpiac már annyira felfújódott, hogy egy köbcentiméternyi helyet sem lehet találni jupiteri méretében mégis sokan adják még manapság is a fejüket arra, hogy mobilra fejlesszenek. Szerencsére rengeteg olyan projectet és céget lehet látni, amik ezen a…..
Két évvel ezelőtt jelent meg egy videó egy srácról, aki egy hatalmas LCD kijelzőn játszott egy arra fejlesztett Star Wars játékkal. Amikor először megláttam, akkor ujjongva és sikítva álltam fel a székből és csak annyit tudtam, hogy nekem ez a technológia kell. A szám széle…..
Az IAU (International Astronomical Union) kiadott a napokban egy nyilatkozatot, miszerint az elmúlt években felfedezett néhány exobolygóknak szeretne nevet adni illetve szeretné bevonni ebbe a nyilvánosságot is. Ez igazából a szöges ellentéte annak amit az IAU képviselt eddig az…..
TFS 2013.08.16 16:32:15
@captpicard: Egy igazi Star Trek rajongó nem fogja addig elnevezni, amíg nem tudja pontosan, hogy mi van ott :)

De persze, legyen egyből az egyik a Raisa és már indulok is :D
A C64-es pixeles időkben még elképzelhetetlen volt, hogy egyszer talán 3D-ben fogunk játszani és bár a LEGO megadta azt az élményt, hogy térben is megalkossuk kedvenc épületeinket vagy eszközeinket mégis borzasztó határokat szabott - ha a fantáziának nem is - de az elkészült mű…..
TFS 2013.08.16 16:04:02
@Quentin Giorgione: A kérdés arra vonatkozott, hogy otthon szükség van-e rá. Én személy szerint nem szeretnék itthon professzionális művégtagot nyomtatni, se design vázát, se 500.000 forintos prototípust, de természetesen mindenki úgy használja fel az eszközöket otthon, ahogy szeretné :)
A mai vendégposztunkban Kocsis Gábor András kollégám beszél arról, hogy mint már több évtizedes informatikus és kocka múlttal rendelkezve hogyan fogja leendő gyermekét bevezetni az információs technológia világába. A mostani 33-40 éves informatikus rétegnek még nem volt akkora…..
Sokan óckodnak attól, hogy bármilyen közösség médiumnak  nevezhető webhelyen szerepeltessék magukat, pedig ha jól használjuk ezeket a felületeket könnyen előrébb vihetjük a magánéletünket, de akár a karrierünket is. Egy rosszul elkészített adatalap persze ugyan úgy…..
Sok IT-s álma, hogy a nappalija Star Trek fedélzeteket meghazudtoló módon működjön, ha multimédiáról van szó és bármilyen olyan fájl lejátszásáról, ami vagy a szemünket, vagy a fülünket ingerli leginkább. Bizonyára sokan belefogtatok már ilyen rendszerek kiépítésébe,…..
A fenti kérdés rendkívül egyszerű és sokan könnye elsiklanak fölötte, mindaddig, amíg meg nem történik a baj. Ugyan ilyen egyszerű is válaszolni rá: igen, a digitális adataink sajnos rendkívül könnyen ellophatóak és csak egy védelem van, ami 100%-ig biztonságos: Ha kihúzzuk a…..
Sokan hihetik azt, hogy az informatikusok befásult életunt, minden kreativitástól mentes és egész nap csak a gép előtt ülő emberek, pedig ha tudnák, hogy mi, IT-sok mennyire nyitottak vagyunk a szórakozásra sokan meglepődnének. A szórakozás persze relatív, magam is sokszor…..
Sokunk gyermekkorát aranyozták be a konzolok, már ha voltunk olyan jók, hogy kaptunk egyet :) Sajnos nálunk nem futotta rá, úgyhogy ha Nintendózni akartam fel kellett keresnem a kisvárosunk "Nintendo házát", ahol ha jól emlékszem 20 forintért lehetett 10 percig játszani olyan…..
Itt a nyár, aki tud, az nyaralni megy, hogy kipihenje az elmúlt 12 hónapban rászakadt specifikációt, kódsort, buglistát vagy test case-t és megpróbál kikapcsolódni. Egy informatikusnak persze ez nagyon nehéz, hiszen csak akkor érzi magát jól alapvetően, ha körbeveszik a kedvenc…..
Nosztalgiázni mindenkinek jól esik, hiszen eszünkbe jut ilyenkor egy csomó olyan dolog, ami anno megmelengette a szívünket. Nem is olyan régen egy otthoni lomtalanítás keretében megtaláltam azokat a gimnáziumi irodalom könyveimet, amik tele voltak írva a hőn vágyott számítógép…..
Az informatikusok élete nem csak játék és mese, hallottál már a gonoszról, a csúf, minden csavar mellett ólálkodó balesetekről? A mai posztban azt nézzük meg, hogy mik azok a veszélyek, amik az informatikusokra leselkednek és amint tudnak lecsapnak. Bibik Aki szerelt már gépet…..
Azt hitted, hogy a fiatalok játszanak a legtöbbet? A Wii felhasználók 80%-a nő? Ideje belenézni a konzolok világának statisztikáiba :) ..
A magyarok méltán híresek égen s földön a tudományos és szórakoztató körökben egyaránt. Rengeteg tudóst, művészt és egyéb, az élet fontos területein dolgozó szakembert adtunk a világnak, amit nem csak a környező, de, a tengerentúli országok lakói is jól tudnak. Ha…..
Manapság a világunk egyre kevesebb mesébe illő történettel lát el minket, pedig ezekre a megvalósult álmokra igen nagy szükség lenne. Az egyik ilyen csoda az Angry Birds-öt lengi körbe, amit már szinte nincs olyan ember a Földön, aki nem ismerne, viszont vannak olyanok, akik…..
Mondok egy számot: 1.904.410.000, kitaláljátok, hogy mit jelent? Segítek: Magyarországon az első negyedévben ennyi mobilhívást indítottak az előfizetők, akik ezalatt a majdnem 2 milliárd hívás alatt csaknem 4.431.622.000 percet beszéltek. Ez a csaknem 11 millió aktív előfizetésre…..
Az informatika világa hihetetlen fejlődést mutat, ezért is nagyon nehéz lépést tartani vele és minden információnak a birtokába jutni. A most debütáló rovatunk azt a célt szolgálja, hogy a mindig aktuálisan elmúlt hónap legérdekesebb informatikai híreit ossza meg Veletek, hogy…..
Az embereknek két fajtája van: Az egyik úgy szerez pénzt, hogy dolgozik érte, a másik pedig úgy, hogy annyit és azon spórol, amennyit csak tud. A mobilszoftverek megjelenésével is kinőtt az a programozói réteg, ami különböző applikációk írásával tesz szert a napi betevőre és…..
Az informatikusok (főleg a helpdeskesek, supportosok, no meg a programozók) híresek a gurukat megszégyenítő tűréshatáraikról és nyugalmukról. Akik ilyen munkakörben dolgoznak viszont jól tudják, hogy a rezzenéstelen arc néha háborgó lelket takar és a forrongó vulkán bármelyik…..