Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egypuputeve

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Máig emlékszem megtérésem idejének első boldog napjaira. „Jézus az enyém!”- ez a gondolat egészen betöltötte agyamat, szívemet, teljesen átitatott. Bújtam a Bibliát, aludni sem nagyon bírtam, mindent tudni akartam Megváltóm csodálatos személyéről hirtelen. Úgy…..
egypuputeve 2012.08.07 02:40:30
@bebai: Hát csak annyit, h megcáfoltalak és te mégis egyetértesz. Hogy van ez? Azt olvastam ma egy újságban, h a jó házasság titka: v mindig igazad van, v boldog vagy :)

Elolvasom én is, hátha lesz benne vmi új :)
egypuputeve 2012.08.07 03:32:28
@bebai: Miféle kijelentésben kaptad? Mesélj kérlek. Veszek neked 1, nem is 1, inkább 3 dugóhúzót. Elkelne :)

Mi különbség van az Isten erejével cselekszem, v Isten cselekszik bennem között?

És mi különbség van az Isten munkálja ki bennem a cselekvést, v Isten cselekszik bennem között?

Na látod milyen jó ez az Ef 2,10?

A mi büdös, akarom mondani bűnös (végül is ebben a melegben :) testünk jóra képtelen. Isten Krisztusban elkészítette nekünk a jó cselekedeteket. A fenti kérdést figyelembe véve lehet ezt így is magyarázni:
1. Krisztus cselekszik bennünk
2. Krisztus csak segít nekünk a jó cselekedetre
3. Előre meg vannak írva a lépteink, azaz le van játszva minden
4. Csak az van megírva, h Krisztusban leszünk képesek a jóra, de mi erősebbek vagyunk mint, Krisztus, azaz Krisztus csak a lehetőséget adta meg, h jót cselekedhessünk.

Milyen jó, h ezt az igét írtad! Egy biztos, aggódni nem kell. A héten olyat tettem, amit nem is gondoltam volna, s azóta is teszem, bár ez ahhoz képest már piskóta, de szenvedős piskóta. Csak tudod, tökéletesen tisztában vagyok vele, ki cselekedte meg ezt meg bennem. A képlet ugyan az, mint Krisztusnál.

Istenből van a mindenség, a Fiú által lett a mindenség. Magyarán, Isten a Fiúban cselekedte meg a teremtést és sok mást. Mivel azt akarja, h megszentelődjünk a Fiú képmására, olyanok legyünk, mint Ő, ezért a képlet ugyanaz, mint a Fiúban. Csak ezt nem akarjuk beismerni, mert akkor oda lenne az önképünk, a saját életünk, a függetlenségünk, függetlenül attól, h hiszünk e Istenben, s kinyitottuk e már az ajtót, v befogadtuk e már a szívünkbe. A Fiú nem, h befogadta, hisz már benne volt (Szentlélektől született), hanem oda adta. És ez nagy különbség. De mi a különbség?

Megengeded Jézusnak, h bejöjjön hozzád, éljen a szívedben, de te legyél még mindig a nagyobb magadban, v te adod oda neki a szívedet, azaz te épülj be hozzá sok-sok más tesóval, ahol nem te vagy a nagyobb (bár itt is benned Krisztus) hanem van Krisztus és benne te csak egy valaki vagy a többiekkel együtt?

Krisztus önként oda adott mindent. Nem neked, s nekünk. Hanem az Atyának. Persze érted, de az Atya kérését vette figyelembe, az volt az első a szeme előtt. A következmény voltál már csak te.

Ezt akarja Isten, h bármit amit mond, egyből, önzetlenül megtedd Ő érte. Amit mostanság megcselekedett bennem, az nagy dolog volt, mert nem buktam el, teljesítettem a kérésé. De nem érte tettem, hanem tulajdonképpen üzleteltem vele. Olyan üzlet volt ez, amit tudtam, h nem kapok meg, Ő mégis azt mondta, h ha megteszed, akkor másnap ott lesz, amire vágysz. Pedig tudtam, h nem, de bíztam. Megtettem (Ő bennem, de így is hatalmas előrelépés), és nem volt ott. Csak egy emil, egy áhítat. A csalódás fegyelmez. Ez volt a cím. Pont mint Ábrahámnál, csak fordítva. Hazudott az Isten? Nem, távol álljon tőle. Egy emilt vártam amúgy is, csak nem ezt. Egy lánytól..

Ha nincs ez az emil, akkor bizony perlekedek az Istennel, így viszont kiáradt a kegyelem, s megfegyelmezett :)