Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Törölhetetlen a felhasználónév

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy jó számot feldolgozni egyáltalán nem ciki. Pláne, ha az előadó beleteszi kicsit magát is és ad hozzá, közhelyesen szólva, valami pluszt, az eredmény pedig nem csak hallgatható lesz, hanem olyan, amitől talán vele azonosítják majd később a dalt, nem az eredeti előadóval.…..
Fotók: Urbanista A bérház előtt, ahol lakom, a Harmincekettesek terén (BP. VIII. ker, Baross utca – József körút kereszteződése) rendkívül nehéz szabad parkolóhelyet találni. A helyzeten csak ront, hogy a ház egyik földszinti üzlethelyiségében négy éve megnyitott…..
Törölhetetlen a felhasználónév 2014.06.26 14:02:09
Jo, oszinte es nagyszamu sorstarsat erinto iras. Megtanultak, hogy az auto mindenekelott, es a kvazi ingyenparkoloval lakas joga is jar.
.
Nem ok tehetnek arrol, hogy az elmult 10 evet leszamitva 50-60 eve ez a kozfelfogas. Akar olyan tenyekkel szemben, mint:
- jellemzoen 80-100 kilogramm szallitasahoz 1000-2000 kilogramm tobbletsuly szallitasanak igenyevel. Az auto sulyanak tobbszoroset kell a foldbol kietermelni, feldolgozni, hogy a vegtermek elkeszuljon.
- 5-10 kilometeren a leggazdasagtalabb szallitasi mod az auto (nem a szerszamokkal kiszallo szolgaltatokra es hasonlokra gondoltam)
- minden bigott vallasos hittel szemben orszagos szinten rendkivul jelentekeny koltsegei vannak az autozasnak, most azokra gondolok, amelyeket nem az autos fizet, hanem kozpenzbol fedeznek, az is fizet, aki nem akar autot birtokolni, altalban hasznalni, legfeljebb kifejezetten indokolt okokbol: surgosseg, nagyobb aru szallitasa stb.

Esszeru lenne kerekparral kozlekedni - 5-15 kilogram bevasarlassal kapcsolatos arut elvisz egy bringa is - 5-10 kilometeren belul.
A koltozes benitasat azzal kellene feloldani, hogy nem adoztatjak meg az ingatlanok ertekben csak szamban novekedett tobblet arat - konnyebb lenne a munkahelyek kozelebe koltozni: ha napi szintu autozast lehet kivaltani vele, akkor az allam tobbet takarit meg vele, mint a lakas eladas utan beszedett adobol.

Hollandia, Dania nem az orok napsutes birodalma: nagy szelek, esok, telies idojaras mellett kerekparoznak: minden ki van talalva hozza: technikailag, ruhailag stb.
A Pesti Központi Kerületi Bíróság mai határozatával bűnösnek mondta ki Polgár „Tomcat” Tamást közösség elleni izgatás elkövetése miatt, és egy év két hónap szabadságvesztésre ítélte, aminek végrehajtását öt évre felfüggesztette. Az ítélet nem jogerős, de megfelelő pályára állíthatja a hazai…..
Törölhetetlen a felhasználónév 2013.01.09 21:56:57
"Segélyből él az összes cigány?", 2009:

index.hu/belfold/2009/09/02/tamogatas_fejlesztesek_cigany/

A cigányok a nem cigányoktól veszik el az állam pénzét?
Szinte alig akad a cigányoknak cigányságukért járó állami támogatás. A magyar állam pedig szociális alapon segít, és a hátrányos helyzetűek között sok a roma.

Milliárdok mennek el a romákra?
Tíz év alatt harmad annyi pénz ment a romákra, mint egy év alatt például mező-, erdő-, hal- és vadgazdálkodásra, és negyed annyi, mint mondjuk a nonprofit szervezetekre összesen egy év alatt. Az állam pártoktól függetlenül rendkívül ügyetlenül kezeli a hazai romaügyet.

A cigányokra többet költ a magyar állam, mint a nem cigányokra?
Valójában társadalmi helyzet és nem etnikai alapon költ az állam. Becslések szerint a halmozottan hátrányos helyzetű magyaroknak a fele cigány.

A roma iskolásoknak megy az oktatási támogatások nagyja?
A romák társadalmi lemaradásának egyik legfőbb oka az alacsony iskolai végzettség, ezért valóban kiemelten kezeli őket az oktatási tárca. Mégis csupán egyetlen állami roma ösztöndíj létezik.

Nagy a cigány család, ezért több a családi pótlék?
A roma családokban valóban több a gyerek, és a családi támogatás származástól függetlenül mindenkinek jár.

Az összes cigány segélyből él?
Magyarországon összesen kétszázezren élnek segélyből. Becslések szerint harminc-ötven százalékuk lehet roma.
Kedden éjjel hivatalosan is beengedték Budán az egyik BKV-s buszsávba a kerékpárosokat. A Budapesti Közlekedési Központ emberei a Fő utcában és a Bem rakparton festették fel az első közös busz-biciklisávot jelző piktogramokat. A BKK vezetője, Vitézy Dávid egy hete jelentette…..
Törölhetetlen a felhasználónév 2012.08.08 14:51:01
@GG81: "más országban nem csúszik!? ahol persze a villamossínen van a kerékpárosok kijelölt útja... most hirtelen Amszterdam és Krakkó jut eszembe, mint város, ahol ilyen vonalvezetés van."

1.) a villamossín vas, talán a fizikai alapokkal kellene kezdened, utána a nyelvtannal, mert valószínűleg a villamossínek KÖZÖTTI sávra gondolhatsz.
2.) az ki van zárva, hogy általában a villamos sínek között legyen kerékpárút, valamilyen okból kifolyólag lehet olyan megoldás, amelynél igen, kíváncsian várom, hogy leírd, hogy ez mi az általad említett példáknál.

Amszterdam esetében tudom, hogy nincs elterjedve ilyen megoldás.
Azért régen volt ilyen, hogy hétfőn nem volt adás, de most nem lesz, ha nem is a királyi adón, hanem az RTL Klubon. Habár a Mónika show klasszikus jelenetei már csak az emlékekben, és persze a youtube-on élnek, nagyszerű hatásai, következményei ma is vannak. És nem csupán az, hogy…..