Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tmelinda04

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Írtuk, hogy lesz, aztán, hogy nem lesz. Most épp nagyon nincs NeoCenter átellenben az Europarkkal és egy metrómegállónyira a Köki Termináltól. A Kispestiek Facebook-oldalára felkerült egy rakat fotó a tátongó gödörről. Az a bekukucskálós kutya nagyon cuki, még ha kevés is…..
"A hét óráig feljelentkező tizenegy jegyvizsgálóból nyolcan sztrájkolnak, körükben tartott közvélemény-kutatás alapján egységesen azt mondják: „Nincs Karácsony!” , az eredményes megállapodásig sztrájkolnak."A fenti maszlag olvasható a Gaskó féle…..
Melinda ismét kifakadt. Amit leírt így, össszedetten, minden problémára kitérve sajnos tükrözi a magyar vasút állapotát... Kedvencem, hogy vezér nincs a vonaton induláskor:)   Tisztelt Címzettek! Felháborodásomnak szeretnék hangot adni (ismét) a MÁV (nem)működésével…..
tmelinda04 2008.09.03 19:47:29
Én írtam a levelet, és lehet hogy sok összefüggéstelen mondat és megjegyzés van benne, de mentségemre váljék, hogy első dühömben írtam, amint hazaértem.
egy dolgot viszont kifelejtettem:
Az utastájékoztatás módját. Nem oldja meg a helyzetet, de én nagyon értékelni tudnám azt, hogy bemondja a hangos, hogy bocs ezért-azért késik. Vagy, a vasárnapi esetet alapul véve, ott volt a kaller, tudta hogy útban van a mozdonyvezető - miért nem tudja ezt elmondani az utasoknak??? Miért nekünk kell megkérdezni 20 perc állás után hogy mi a frász van még?? Én ezeket a dolgokat alapvetőnek tartanám, természetes és fair dolognak, ha már egyszer az utas ki van szolgáltatva a vasút szeszélyeinek.

Tudom, hogy Szajolnál felújítás van/lesz hónapok óta. De, legtöbbször váltóproblémákról hallani - ezek pedig szerintem nem a felújítás miatt vannak. És persze nem csak emiatt, vannak más problémák is, de legtöbbször én erről hallottam.

Erről viszont nem tudtam hogy fegyveres őrök őrzik a Tisza- hidat. Őrbódékat láttam már, de ezt nem gondoltam volna.
És elég durván hangzik, hogy ha ott történik valami, akkor megbénul az Alföld. És persze drága ha új pályákat építenek, de szerintem a meglévő sem fogja örökké bírni. Akkor mi lesz, ha olyannyira leromlik az állapota, hogy 20 km-rel kell közlekedni már azon a szakaszon is?? Akkor 50 km-t nem egy óra alatt hanem kettő alatt teszünk meg? Hol vannak az évek alatt elköltött milliárdok? Ha ilyen fontos vasútvonal, miért nem lehetett fejleszteni, felújítani már hamarabb??? Miért kell megvárni azt, hogy mindig minden a lehető legjobban tönkre menjen????

Új MÁV blog Dudvisztán 2008 2008.08.19 10:13:42
Remekbeszabott kötöttpályás óriásunk ismét kitett magáért, hogy egyes állomásokon az ember safarin érezze magát. Biztos drága a kasza.... Persze még tavasszal kezdeményeztem, hogy amolyan retekkommandó 2.0 keretében, nézzük már meg a parlagfüvet, illetve managerekkel karöltve…..
Hehe a technika ördöge, vagy egy figyelmetlen ügyintéző? Nem tudni, mindenesetre mosolyogtató a dolog.Először 07.11-én érkezett egy sablonválasz:Tisztelt Utasunk!A MÁV-START Ügyfélszolgálatához küldött megkeresését köszönettelmegkaptuk. Válaszlevelünket minden esetben a…..
A PÉCSI VONALON A TEGNAPI BALESET HELYSZÍNÉN A SÍNEK ÉS A FELSŐVEZETÉK HELYREÁLLÍTÁSÁN DOLGOZNAK – EGY SZAKASZON VONATPÓTLÓ BUSZOKKAL KELL UTAZNI A Budapest – Dombóvár – Pécs vasútvonalon, Dombóvár és Szakály-Hőgyész között még a mai napon is…..
Hatvani vonalon továbbra sincs változás. Persze a tájékoztatás is egyenlő a nullával:( Kíváncsi vagyok, hogy meddig bírják még az utasok...   Szeretnék leírni egy konkrét esetet, ami magában is eléggé felháborító, de mostanában sajnos mindennapossá vált (gyakorlatilag…..
Új MÁV blog Egy adag szokásos 2008.07.28 09:55:05
Tömény MÁV. Csak erős idegzetűeknek!   Kedves M.Á.V.! Vasárnap a közelgő sztrájk miatt a tervezettnél korábban voltam kénytelen vasútra szállni. (Juteszembe. A költővel mondva: "Akasszátok fel a szakszervezeti kiskirályokat!") Rövid idő alatt sikerült a Máv…..
Arról beszélünk sokszor, hogy milyen jó lenne, ha ez vagy az az állomás kultúráltabb lenne. De mi a helyzet a kis pályaudvarokkal? Oda már valahogy nem jut pénz. Persze az ottani utasok is kifizetik azt a pénzt, amit mások. Most akkor hogy is van ez? Miért van az, hogy egyre több…..
Huhh. Ennyi szenvedés után méltó Dani a MÁV Hőse Aranykereszt kitüntetésre. Csáó! Én is azok csoportját bövitem akik utálnak vasuton utazni hozzáteszem sajnos! Osztrákoknál már rég van emeletes vonat, 220km/h a sebbeség stb! Elmesélnék egy történetet: 2008.06.12 utaztam…..
Új MÁV blog Klíma manuál 2008.07.22 14:23:00
Azt soha nem fogom megérteni, hogyan lehet utasok szállítására alkamasnak nyilvánítani olyan vagonokat, ahol nem lehet le vagy felhúzni az ablakot. Kell egy-két hőgutában elhunyt utas ehhez? Akkor majd keresnek valami sínkopácsoló rangban lévő "felelőst" rákenik a balhét…..
Számomra annyira nehéz felfogni, hogy miért kell az utasnak folyton a pofájába hazudni? Könnyebb az életük? Jobban alszanak? Jobb ettől az ágyban? Fingom nincs:( De legalább vannak még olyan vasutasok, akiket tényleg érdekel az utas. Köszönjük. Sziasztok! Sokat utazom vonattal,…..
tmelinda04 2008.07.18 12:05:24
Hát igen a TGV egy élmény lehet. Sajnálom, hogy még nem volt módomban kipróbálni, de talán eccer. De addig is be kell érnem/érnünk V. beszámolójával:   Sziasztok, Ellenpéldaként gondoltam, hogy megosztom veletek, külföldön hogyan megy ez a vonatozás. Nemrég Párizsból…..
Ismét egy hatvani post, igaz ezt a kommentek között találtam.   Nem válasz, hanem mai este... Ma reggel, 2008. július 16-án a 3069. számú vonat (Hatvan-Budapest, Keleti pu.) a szokásos időben jött (ami sajnos azt jelenti, hogy Isaszegnél már 3-5 perces késéssel érkezik-indul…..
Azt már tudjuk, hogy a pályavasút felelős az utasok tájékoztatásáért. És azt is, hogy valljuk be elég bénák. Hogy hitünk ne inogjon meg, legyen példa Gregnant története. Hello! Csütörtökön gondolom sokan megörültek a hírnek, hogy nem lesz sztrájk, és haza tudnak menni.…..
Új MÁV blog Hangos gyöngyszemek 2008.02.15 12:50:44
Kommentekből összeollózva. Kellemet hétvégét! Akinek van ilyen vagy hasonló élménye kűggye el nekünk!:) Ne csak sírjunk, néha nevessünk is! „Szolgálati közlemény! Marika, nem illik ám egy órával korábban lelépni. Ki dolgozik így a pénztárba? Tessék szépen…..
Új MÁV blog Marika lelépett 2008.02.14 08:26:00
Még most is sírok a röhögéstől. Marika tessék dolgozni már a teremburáját!Rövid leszek, és célratörő.Múlt vasárnap próbálkoztam meg Érd felsőről eljutni a Camponáig. Vártam a vonatot, eközben a hangosbemondóból a szokásos MÁV szignál csendült meg, a következő mondtat…..
Ennyit a nemdohányzók védelméről.... Kedves Szerkesztő! A MÁV ma is hozta a régi jó formáját, de legyek optimista, legalább a vonat időben elindult és időben érkezett. Ma (vasárnap) a Bp Nyugati pályaudvarról 17:20-kor induló Rétköz IC-re vettem helyjegyet 520 Ft-ért és…..
Buszozás sztrájk idejénTisztelt érdeklődők vagy érdektelenek! A sínbohócok bohócsága miatt most egy Kisvárda-Budapest utazás történetét olvashatják.04:45-kor felébredtűnk 05:25-kor elindultunk a kisvárdai autóbuszállomás felé és 05:40-re már az autóbuszt vártuk, ami a…..
Marad az információs szolgálat a pályaudvarokon, február 8-ig érvényesek a Volán társaságoknál és a BKV-nál a vasúti bérletekA VDSZSZ Szolidaritás 2008. február 7-én 12 órától felfüggesztette a határozatlan időre meghirdetett sztrájkot. A MÁV-START Zrt. annak érdekében,…..