Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Orokbefogadnank

21 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasgattam, keresgéltem a neten és megtaláltam ezt az elbeszélést. Kosztolányi Dezső felesége írta, Görög Ilona álnéven, a Nyugat, 1935. 10. számában jelent meg. Görög Ilona: Örökbefogadás «Állástalan pincér örökbeadná hároméves, egészséges leánygyermekét…..
Kezembe került az adatlap, amit a TEGYESZ-nek le kellett adni arról, hogy milyen elvárásaink vannak az örökbefogadandó gyerekkel kapcsolatban. Gondoltam hasznos lehet azoknak, akik még előtte állnak, így bemásolom, hogy miken kell elgondolkodni. Persze az átgondolására adnak időt, az…..
 A külföldi örökbefogadás kapcsán felmerült a kínai örökbefogadás. Próbáltam utánajárni, hogy miként lehet Kínából örökbefogadni, de mivel annyira nem ástam bele magam, hogy megkérdezzem az ezzel foglalkozókat, hát annyit állapítottam meg, hogy Magyarországról nem…..
Az az eset is, amikor magyar állampolgár szeretne külföldi állampolgár gyereket örökbefogadni nemzetközi örökbefogadásnak minősül.   A nemzetközi örökbefogadással a Hágában 1993. május 29-én aláírt Egyezmény foglalkozik, melyet Magyarországon 2005-ben iktattak…..
Nem forog közszájon, de az örökbefogadás utáni depresszió ugyanúgy létezik, mint a szülés utáni depresszió.   Magyar internetes oldalakon nem igazán találni ezzel foglalkozó cikkeket, de ha „post-adoption blues” „post adoption depression” szavakra keresek rá máris sokkal…..
Most egy vendégposztot szeretnék közzétenni, ha valaki más is úgy érzi, hogy megosztaná a történetét, szívesen várom e-mailben:) köszi:))     "Sziasztok!   Szeretném leírni már sikeres örökbefogadóként…..
Orokbefogadnank 2012.09.04 14:50:43
a poszt szerzőjének válasza:

Kedves Kérdező!

Hadd meséljek egy gyorsat, rövidet. Volt egyszer már olyan is, aki sajnos csak a 30 napos kötelező gondozásba kiadás után jött rá, mégsem tudja a gyereket ellátni. Na az a durva. Nem ez, miért is?

- ezeken a hétvégéken derül ki, a gyerek:
-- szeret-e nálatok lenni, vagy rettegésben van a kutya/macska/óriáskígyó/panel/magasban lakás/kertes ház bármi egyébtől?
-- elbírtok-e 24 órában ekkora kiképzést?
-- valóban olyan aranyos-e vagy kibírhatatlan?
soroljam még?

Lakva ismeri meg a másikat az ember. Honnan tudod, hogy a gyerek 24 órában olyan kedves szeretnivaló mint azokon az 1-2 órás találkákon? Mi van, ha éppen aggresszív, amit nem bírsz. Vagy éppen zárkózott, amit nem tudsz feloldani? Mi van ha... Mi van ha...

Ezt olyan nem tudhatja, aki nem próbálta.

Mi többször átestünk már kisebb "örökbefogadásokon", tudom, hülyén hangzik, de próbáld ki, milyen amikor egyik napról a másikra bekerül az életedbe egy 35kg-os Amstaff, akit be kell törni, össze kell haverkodni, dominánsan viselkedni, és naponta sétálni, vagy felássa a kertet.

Most képzeld el, hogy holnaptól arra kell berendezkedni, hogy ovi, bölcsi, vagy suli, vagy épp otthon van, mert nincs helye még, és orvosok, és sír, és etetni, és beszerezni mindent, és és és és, megkattantál, 3 nap múlva sírva elmenekülsz...

Nem, ez gyakorlás, edzés, felkészítés.

Igen, van sok gyerek akik már átestek több ilyenen, azok elég problémásak. Szerencsére mi olyat találtunk, akit mi néztünk meg először, és el is fogadtuk, nem is csalódtunk.
De sok olyan van, aki az X-edik találka után visszakerül, sajnos.

Sőt, olyan is van, mint nálunk, hogy a gyermek 80-90% ellentéte annak, amit korábban mutatott, és pozitív irányban. Hogy miért? mert azért csinálta, amit csinált, mert rosszul érezte magát, és ez volt a bosszú. Hogy mik? Inkább nem mesélem, mert meggondolja magát valaki, lényeg az, féltünk tőle, de nem került elő, sőt, elmesélte a gyerek, azért csináltam, mert........
A múltkor a www.hoxa.hu Örökbeadás-örökbefogadás fórumán megjelent egy kérdés egy leendő örökbeadótól, hogy ha valakinek nincs biztosítása, akkor a szülésért fizetni kell-e. A hasonló helyzetben levő lányoknak, hölgyeknek foglaltuk össze profi segítséggel a…..
Azért szeretnék erről a témáról ismét írni, mert szerintem kiemelten fontos, hogy tisztázzuk magunkban, hogy milyen babát szeretnénk örökbefogadni, hogy milyen babát tudunk elfogadni.   Itt nem csak a korra gondolok, hanem az…..
Vannak olyan gyerekek, akiknek Magyarországon nem találnak örökbefogadó családod. Ezek a gyerekek örökbeadhatóak külföldre. Itthon kevesebb eséllyel lehet örökbeadni fogyatékos, beteg gyereket, idősebb gyereket, három vagy ennél több testvért. A gyerekek külföldre történő…..
Magyarországon öt civil szervezet foglalkozik nyílt örökbefogadás közvetítésével, ezek ABC sorrendben a következők:   Alfa Szövetség   Az Alfa Szövetség honlapja: http://www.alfaszovetseg.hu/ A honlapon található e-mail cím: alfa@alfaszovetseg.hu A honlapon található…..
Örökbeadható az a baba, akit az erre a célra kijelölt inkubátorban helyeztek el, feltéve, hogy hat héten belül nem jelentkeznek érte vérszerinti szülei.   Európában elsőként Magyarországon 1996-ban a budapesti Schöpf-Mérei-kórházban tettek ki babamentő inkubátort, azóta az…..
Az országos listára azok a gyerekek kerülnek, akiket a saját szülőmegyéjükben nem sikerült örökbeadni.   Ez nem azt jelenti, hogy az országos listára azok a gyerekek kerülnek, akik senkinek nem kellenek, hanem azt, hogy a megyéjükben nem sikerült nekik szülőket találni. Van…..
Tegnap KovácsnéRami kérdezte, hogy mik a feltételei az örökbefogadásnak, ezért gondoltam ma leírom, hogy nálunk hogyan is zajlott, mire figyelnék most jobban oda, tehát a tapasztalatainkat.   Először a megyei Tegyeszhez kell bemenni, ez nálunk a Pest megyei…..
A tanfolyam második napján gyakorlati dolgokról volt szó, hogy zajlik "idősebb" gyerek örökbefogadása, ismerkedés, stb. (a csoportból sokan 40 felett voltak - talán ha négyen voltunk alatta - így sokan idősebb gyereket - nem újszülött - fogadnának örökbe. ez az opció nálunk is…..
Felmerült az elmúlt napok során, hogy miért is van szükség az alkalmassági vizsgálatokra, hogy miért is kell nekünk ezen a bonyolultnak tűnő procedúrán átmenni. Nos, a válasz nagyon egyszerű: az örökbefogadás nem rólunk szól, hanem a gyerekről. Legyen akár csecsemő, akár…..
Az örökbefogadás másik módja a nyílt örökbefogadás.   Nyílt örökbefogadással általában csecsemőket fogadnak örökbe. Ilyenkor a szülőanya (ha házas, akkor a szülőapa is) lemond a gyerekről egy megnevezett személy (házaspár) javára a szülés helyén vagy az állandó…..
Örökbefogadni kétféle módon lehet Magyarországon.   Az egyik módja a titkos örökbefogadás, ahol elviekben az örökbefogadó szülők nem ismerik az örökbeadókat. Gyakorlatilag hallottam olyat, hogy a határozatban benne vannak a vérszerinti szülő adatai.   Titkos…..
Az első napon volt szó a gyerekvédelmi rendszerről (gyámhivatal, családsegítő, stb.), valamint hogy milyen feltételekkel nyilvánítanak egy gyereket örökbefogadhatónak, mit csinál egy nevelőszülő, miért van alkalmassági vizsgálat örökbefogadásnál, mik a kizáró okok és…..
Szeretném leírni, hogy én hogy érzek az örökbefogadással, a családdal kapcsolatban, de csak kavarognak bennem a gondolatok. Azt hiszem hiába én vagyok a nő, nem tudok olyan jól fogalmazni, mint Z...és az elején én voltam az is, aki nem volt még kész a szülőségre. és a férjem,…..
egy nemrégiben Z. által írt üzenetből idéznék, mert ez a szívem melengeti és mert mélyen egyetértek vele:) K. "Mi az életünknek a legnagyobb részét a gyerekeknek szeretnénk adni, nem a csak a vágyakozásnak vagy a próbálkozásnak. Amióta összeházasodtunk, minden lépésünket…..
Ezt a naplót a hoxán indítottuk újtának, de ott nem lehet nyilvánossá tenni, így ide is duplikáljuk.   Itt a hoxán azzal a nem titkolt szándékkal regisztráltunk, hogy hátha találunk egy örökbeadáson gondolkodó kismamát, aki szívesen adná magán úton örökbe gyermekét.…..