Regisztráció Blogot indítok
Adatok
freelander1

0 bejegyzést írt és 133 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak olyan jellegzetes, magyar ösztönös berögződések, melyeket csakis azok vesznek észre, akik huzamosabb ideje külföldön élnek. Egy ilyen zsigeri Hungarikumról szól ez a rövid szösszenet. Tavaly nyáron, amikor a szokásos évi két hetes magyarországi vakációt követően a Frankfurt-Los Angeles…..
freelander1 2019.09.01 11:06:33
@Cycmen: Óóóhhh de szíp öngóóól! "nem kérdezem miért léptél le, de aki maradt és megállja itthon is a helyét, az nem vevő ám a süketelésre!" - mondád te. Libsizésedből pedig arra következtetek, hogy fidesznyik vagyol. Akkor nem kéne példabeszédet tartanod azokról, akik itthon is megállják a helyüket, hiszen gazdád fajtájába tartozol te is, így hát erős hátszélben haladsz ugye ugye... fidesznyiknek könnyű itthon megállni a helyt.
De a cikk nem erről szól te zseni. Hanem a kommenizmus és a többszáz éves elnyomás alatt belénk ivódott "pofa be, majd én megmondom mi legyen" mentalitás hatásáról. ÉS IGEN MA IS EZ VAN. Csak ugye te a megmondók oldalán vagy, nem tűnik fel.
Az íróval viszont ott nem értek egyet, hogy fikázza szegény öregeket, akik nemigen tehetnek erről. Ez tudat alatt működik és nem lehet csettintésre kiiktatni. Pont ennek a mélylélektanát kéne feltárni, Milyen nevelés kell ahhoz, hogy valaki döntésképes, céltudatos, határozott legyen. Sajnos a mai fiatalság közt is szép számmal akad sodródó, céltalan emberke. Mit rontottunk el, hogyan lehetne gyógyítani? Ez itt a kérdés. A kritika önmagában nem segít. Egy magas színvonalú, modern, kompetencia és problémamegoldás alapú oktatási rendszer igen, de ezt épp a szemünk láttára veri szét az újabb "megmondó" rendszer!!! Ugye, Cycmen bértollnok?!
freelander1 2019.09.01 11:18:38
@Cycmen: Még offolok kicsit. Mindig is érdekelt, hogy a "magyarkodók" mire fel olyan nagyon büszkék? Mire fel olyan sértettek, ha "bántják a magyart"? Te akartál ideszületni? Szóltál a főnöknek, hova hozzon a gólya? Vagy csak véletlen volt? Nyilván a kérdés költői, mert senki nem szólhat bele, hova születik. Ilyen alapon lehetnél francia, zsidó, afgán, japán, bármi. Akkor most a magyart fikáznád és a franciát, zsidót, stb.. védenéd? Szóval hogy is van ezzel a nagy nacionalizmussal? Én arra szoktam büszke lenni, amit ÉN ÉRTEM EL. Amit csak úgy kapok, arra én miért legyek büszke? Amúgy több országban járva meg kellett állapítsam, hogy én a lelkületem, szépérzékem, rendszeretetem, hatékonyságom, praktikus gondolkodásom miatt valószínűleg osztrák vagyok. Csak véletlenül Magyarországra pottyantam. Na most akkor mi van?
Tomi bő másfél éve költözött családjával Ausztriába, ám hogy az élet azért bonyolultabb annál, mint ahogyan sokszor elképzeljük, azt jól mutatják a benne sorjázó kérdések. A mai írás tehát amolyan tanácskérés is, amely egy nagy kérdés köré csúcsosodik ki: Ausztria vagy Magyarország? Neked mit…..
"There is no Plan B, because there is no Planet B!" (Nem létezik B-terv, mert nem létezik B-bolygó!") Az összesen 81 év innen, vagyis egy ember élete. 2 fok feletti emelkedés az átlaghőmérsékletben azt okozza, hogy a tengerszint 70 méterrel megemelkedik majd. A folyamat már elindult, és ott tart,…..
"Alig Tisztelt HR Osztály! Az ithuspiac.hu állásportálon meghirdetett pozíciójuk, miszerint Feketöves Java Jedi Nindzsát keresnek, felkeltette az érdeklődésemet. A cégüket ugyan különösebben nem találom szimpatikusnak, de jelenlegi munkahelyemen, amit már évek óta ki nem állhatok, múlt pénteken…..
freelander1 2019.04.29 15:02:34
@Le a spammerekkel: Pedig érdemes ilyeneket küldeni, mert egyrészt ezáltal a HR-est és a céget is teszteljük (ha nincs humoruk, nincs miről beszélni), másrészt az irónia feltételez egyfajta magasabb intelligenciát, kritikus gondolkodást, ami egy normális cégnél, egy normális országban elvileg előny. Itthon persze nem feltétlenül. Itthon a "nyelvérzék" a fontos, meg a kapcsolatok megfelelő ápolása..
A közelmúltban több cikk is foglalkozott az azonnali fizetési rendszer bevezetésével, melyre - három éves előkészület után - július elsejével kerül sor. Ez a rendszer biztosítaná, hogy belföldön magánszemélyek tízmillió forint alatti utalásai legfeljebb öt másodpercen belül megérkezzenek a címzett…..
Régi trükkjét alkalmazza Orbán Viktor az Európai Néppárttal folytatott vitájában. Ennek lényege, hogy tudatosan összezavar mindent kívül és belül, ő figyel, nem nyilatkozik egyértelműen, de nyugalmat és elszántságot sugároz. A végén pedig - bármi is történjen – azt a látszatot kelti, hogy a dolgok…..
Foglalkoztunk már vele itt a Karakteren nagy általánosságban, hogy mit jelent helyes és helytelen; hogyan ítéljük meg a téves (vagy annak vélt) alakokat. Ideje azonban a konkrétumok vizeire evezni, és kiemelni néhány példát. Mi az, ami engem a legjobban fölbosszant, ha szövegeket hallok és olvasok?…..
István azt gondolta, hogy lehet. Milyen naiv is volt, istenem! A Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány elnökéből a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány egykori elnöke lett pillanatok alatt. Egyetlen interjú kellett hozzá. Szegény István olyanokról beszélt, hogy az újságíróknak nem csak azzal…..
freelander1 2019.02.05 17:55:08
@Nancsibacsi: Jaj, maga meg nagyon naiv ember. Gondolja, hogy ha egy kicsit is számít Vargának a NER véleménye, akkor kiejti a száján a kritikus szavakat? Nagy ívben sz.rik bele. Ő talán még valódi keresztény-konzervatív, nem csak az átjtatos-lopós fajta. Nem fog a híd alatt aludni, ebben biztos vagyok. Kispolgári gondolkodásra vall azt hinni, hogy "buta". Nem. Ezt normális helyen úgy mondják: szabad, önálló gondolkodású. Bezony. Van ilyen.
Engem mindig elborzasztott, hogy egyes emberek életük legnagyobb beruházásához, a házépítéshez milyen igénytelenül állnak hozzá. Gyökerezhet ez a pénzügyi életre való felkészítés hiányából, de lustaságból is. 3 éve foglalkozunk az építkezés témával, mi akkor építkeztünk és a Házépítők face csoportot…..
freelander1 2019.02.01 11:52:48
Mindamellett, hogy a cikk írójának alapjában és ELMÉLETBEN igaza van, úgy érzem, hogy összekeveri az álmait-vágyait a valósággal. Nem szokatlan, már az ókori görögöknél is volt az IDEÁK világa, meg a valóság. Csak hát azóta eltelt legalább 2000 év. Na mindegy.
Ez főleg a 2. pontból jön le. Maga az író is elismeri, hogy túllépés nem lehetne, de van. Pontosan. Mert ez a realitás. Az építtetőnek nincs birtokában minden jövőbeni információ, nem ismeri az összes szakembert személyesen, nem lehet biztos benne, hogy az idő 100%-ában csak neki dolgozik és az dolgozik, akit megbízott, valamint hogy jól dolgozik. Nem tudhatja emelkednek-e az anyagárak, szolgáltatási árak, lesz-e az a dolog, amit jóelőre kinézett, stb, stb, stb.
Ha ennyire professönel, ahogy írja, akkor nézzen meg egy-két "Házépítők" c. műsort a Spektrum Home-on (nem a reklám helye), ahol többnyire profi szakemberek (és kevésbé profi építtetők) az esetek 90%-ában jelentősen túllépik a költségeket - nem itt, hanem nyugaton - tehát ne mondja már azt, hogy a profik ilyet nem csinálnak. Az építtető eleve nem lehet profi, hiszen életében 1-2 otthont építtet max. A kivitelező ugyan lehet profi, de nem orákulum, ld. mint fent.
ENNEK ELLENÉRE, van módszer a költségek kordában tartására, az előzetes, fix összegű szerződés. Itt már csak az a bibi, hogy a költség ugyan fix lehet, csak aztán álljon ott az építtető állandóan és nézze, hogy mit építenek be és hogyan, mert különben meg a minőségen koppan. Évekkel később, mikor a rejtett hibák előjönnek.
Ezért én azt mondom, hogy igenis legalább 30% rátartással kell tervezni.
Ass blaster A ló túloldala (2) 2019.01.07 20:59:48
Na szóval... Tegnap reggel nekiálltam írni. Egész nap a billentyűket vertem, aztán átnéztem és beélesítettem. Elég kemény írásra sikeredett vártam hogy kicsontozzanak vagy a libsik vagy hazaffyak. Vagy mindkettő. Gyanús volt hogy olyan lájtos kommentek jönnek. Mi a fasz? Nézem a posztot a felétől…..
freelander1 2019.01.08 16:08:25
A poszt írója többszörösen hülyeségeket beszél, önmagának is ellentmondva, mindkét oldal ellen és mellett is beszé(ó)lva. Nem tudni dönteni Mr.?
1. Az a legnagyobb baromság, hogy a mostani kormánynál nincs alkalmasabb. Akkor be tetszett szopni a propagandát és látókör lenni szűk. Mert pártunk épp ezt szeretné láttatni. Miközben simán össze lehetne hozni egy profi szakértői kormányt. Hol jó vezetés az, ami lassan az EU utolsó nemzetévé tesz?!!! Az már más kérdés, hogy a fidesz által kitömött állmami szervek mennyire tartanának be az új vezetésnek. De van egy olyan elméletem, hogy ezeknél a puhatestűeknél a lojalitás addig tart, míg a lóvé és a félelem.
2. A jelenlegi ellenzéknek nincs mozgástere. Parlamentárisan semmiképp. Most próbálgatják azon kívül. A propaganda, amit pediglen másodjára is be tetszett szopni, mindent megtesz a nevetségessé tétel érdekében. Ugyanakkor pl. Kósa, Habony, Rogán, Rezsiszilárd saját magától röhejes, nem kell rádolgozni. Ha NORMÁLIS országban, ellenzékben menne a Habony-média, ott max a Comedy Centralon mehetne le - a hírhamisítás gyöngyszemei blokkban. Akkor most hogy is állunk Kunhalmival?
3. Orbánt nem demokratikus eszközök fogják eltávolítani, mert mint Cortez, saját maga előtt vágta el a visszavonulás útját. A posztoló is ír a felgyűlt indulatról. Hát ehhez viszonyítsunk, ne az ellenzéki pártokhoz. Orbán unokája legfeljebb a lámpavasat koszorúzhatja, amire a papit fölkötik, vagy kimehet hozzá Ankarába/Moszkvába, ha a felmenője így folytatja.
4. A papinak egyáltalán nem kéne így folytatnia, ezt már sokszor leírtam. A környezet, a gazdaság, minden adott ahhoz, hogy NORMÁLIS kormányzással, csak kicsit lopva, heccelés, uszítás nélkül, bár a kerítést csöndben megépítve, évtizedekig kormányozhasson, egy modern, gazdag országot.
De nem. Ő kilopta mindenki pénzét, vissza akarja állítani egészen, vagy részben Nagy-Magyarországot, és valami egészen eltorzult képe van önmagáról, a világról, meg mindenről.
Kár. Lehetett volna másként, jól.
Van ez az öt pont, amit az ellenzéki képviselők decemberben be akar(n)tak olvastatni a közmédiában, mert rájuk tört a forradalmi hevület, és ha teszem azt, odabent van egy Táncsics vezetéknevű alkalmazott, foggal szabadítják ki a Kunigunda úti vágószobából, de hát nem volt. Szóval mentek Szél…..
freelander1 2019.01.07 20:27:48
@tollas: Erre csak egy közismert közmondást tudnék idézni: "Más szemében a szálkát is, magáéban a gerendát se veszi észre." Ha ez butaságból történik, az butaság. De ha szándékosan, az aljasság. Illetve politika.
Pont az a királyi tv ostorozza Fekete-Győrt, melynek bemondója húsvéti népszoPásokról beszélt, és az a párt, mely tele van élvonalbeli kommunikációs géniuszokkal, mint Kósa, vagy Rezsiszilárd... Hahaha.
Megint eltelt egy év, és újra eljött a visszatekintés pillanata. Nemcsak a blogon, hanem Facebookon is aktívak voltunk, igyekeztünk sok érdekes tartalmat megosztani veletek. Számos gondolatébresztő és ritkán látott fénykép került ki az idővonalra a 12 hónap alatt. idén már ez a negyedik szériája a…..
Veszett vidék (Sweet Country) Az ausztrál outback-élményről a sűrítettség ilyen fokán valószínűleg csak bennszülött rendező képes értekezni. Az aboriginal Warwick Thornton ebben a csontszikár, zene nélküli, rendkívüli magabiztossággal levezényelt westernben úgy mond el minden lényegeset az…..
Sajnálatos módon nem kapott nagy hangsúlyt és megfelelő publicitást a magyar médiában az a különleges hír, mely szerint a magyar honvédség vezetése december 19 -én szerdán egy nagyon fontos szerződést írt alá egy német vállalatcsoporttal, mégpedig 68 db korszerű harci-jármű megvásárlásáról. A…..
freelander1 2018.12.20 17:24:51
@Pic: Ha gondolod pótolhatom eme hiányt :)) Én jót szórakoztam eme mondaton az elején: "már 18 állam hadserege előzne be bennünket csak Európában."
Mégis Európán kívülről ki akarna minket megtámadni? Vagy mi kit? Véleményem szerint csak a környező országok relevánsak, ezen belül is Románia.
Velük szemben még így is vékonyak vagyunk, legalábbis szárazföldi erőben. Már ha az a több száz akármilyen harckocsijuk tényleg bevethető.
Szóval ennek az egésznek nem igazán látom értelmét azon felül, hogy hú de megnőtt most a p.csünk, meg a katonásdimániások élvezkedhetnek egy sort.
Másik értelme persze a NATO szerepvállalás, ott lehet indokoltsága. Hogy azért ne álljunk pucér seggel a szövetségeseink előtt, ha netán valami gond lenne és meg kell minket védeni.
Avagy másik esetben Putyin előtt, ha mi akarnánk huncutkodni. (Jó darabig ne akarjunk, ha lehet.)
Nna. Ennyit az ellenoldalról. De csak mert hiányoltátok :)
Manipulált közvéleménykutatások? A felmérések alapján két dolgot biztos nem szeretnek  a magyar emberek: ha átverik őket a túlórákkal, és ha randalírozó tüntetők törnek-zúznak, kukákat borogatnak, (túlórázó) rendőröket inzultálnak. De sok minden más nem derült ki sajnos. Pl. a közhangulat a…..
Történelmi évad volt ez, a döntőbe ugyanis három olyan előadó jutott be (Stolen Beat, USNK, Tamáska Gabriella), akik közül egyik sem tud énekelni. Ehhez képest ugyan mindegy volt, ki nyer, de a rend kedvéért: a USNK nevű formáció lett a 2018-as X-Faktor nyertese. ByAlex mentoráltjai (a nagydöntőbe…..
freelander1 2018.12.15 23:59:00
@Hegyi Zsolt: Azon behaltam :)))))))) De ahogy a Gabi ezt a labdát lecsapta, na az volt klasszis! "Dehát pont most estem ki", mindezt vigyorogva. Óriási!