Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Péter9876543

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ass blaster Ezek hülyék... 2021.10.10 14:36:12
  Mi folyik itt Angliában? Pontosabban mi nem folyik? Például üzemanyag a benzinkutakon. Miért? Azért mert az angolok ha nincs más aki megtegye akkor saját magukat bökik tökön.  Kezdjük messzebbről. 2016-ban öt évvel ezelőtt megvolt a Brexit szavazás, az angolok kiléptek az EU-ból. Ennek meg…..
Péter9876543 2021.10.15 13:18:23
Esküszöm nem bántani akarlak, ne vedd magadra, de ez az írás TELJESEN skizofrén. Azért skizofrén, mert amit értesz kicsiben - hogy hogyan működik a piac - azt nem érted nagyban. Érted jól, hogy a saját munkaerőpiacod hogy működik, miközben nem érted hogy a globális, vagy legalábbis EU-s munkaerőpiac hogy működik.

Sok ember - úgy tűnik Te is - sok vezető, Boris, de talán Anglia nagy része is még mindig ugyanott tart mint 2016-ban. Csúnya, gonosz EU, aki bántja a szegény angolokat. Álmodozás, lebegés a rózsaszín felhők között. Ezzel eddig nem is volt gond, csak most, amikor szembejött a valóság.

A realitás az, hogy Anglia hozott egy borzasztóan ostoba döntést, levágta a saját karját büszkén, és még örült is neki, és most amikor felfogta végre hogy béna és már semmi nem lesz olyan mint korábban, sír mint a fürdőskurva. És persze mindenki mást hibáztat, főleg az EU-t, csak egyet nem, saját magát. Nyilván ez pszichológia, 1.óra, 1. lecke, vagy az ABC-ből az A betű, a másik hibáztatása a saját butaságért. Hogy ezen a ponton a legtöbb ember egész életében nem jut túl, az már egy másik téma.

Pedig ez sima ok-okozati viszony, felnőtt, gondolkodni képes emberek általában képesek vállalni a felelősséget a tetteikért. Ez a szabadság (látszatának), a függetlenség (látszatának) az ára, áruhiány, lecsúszás, infláció, 20-30-40 %-kal rosszabb életszínvonal. Mondhatjuk hogy nincs itt semmi látnivaló.

Rengeteg anyag van a témában, mondjuk itt egy VM FB-bejegyzés. A valóság kemény dolog, tudom én azt. Persze lehet álmodozni tovább. :)))))

A Brexit hatásai: óriási, kígyózó sorok és üzemanyaghiány, a sofőrök hiánya miatt nem jut elég üzemanyag a kutakra, több kút be is zárt, erre a fogyasztók felvásárlásba kezdtek, tovább fokozva a hiányt. Erre a brit kormány megtört és engedélyezte pár ezer "átmeneti" vízum kiadását EU-s sofőrök illetve szárnyasfeldolgozókban dolgozók számára, mert ott sincs munkaerő. Ezzel kinyílt Pandora szelencéje, mert más iparágak miért is ne kaphatnának ilyen "átmeneti" segítséget?
Az európai fuvarozók szövetsége viszont figyelmeztetett, hogy a britek ne számítsanak sok jelentkezőre, mert 1. az EU-ban is hiány van sofőrből, 2. az EU-ban magasabbak a bérek, 3. az EU-ban jobbak a munkakörülmények, több kamionpihenő van kiépítve, és nem is kell a határokon várakozni, hiszen határok nincsenek. A vészmadarak már a Karácsony elmaradását jósolják Nagy Britanniában, se pulyka nem lesz, se aki kiszállítsa, úgymond.
Ha a Cancel Christmas Rettegés túlzás is, a közös szabad piac árleverő áldásaiból kiszállni őrültség, a fogyasztóknak vastagon meg kell majd fizetni ennek az árát, előbb-utóbb lesz majd minden, sofőr is, pulyka is, benzin is, de sokkal drágábban. Addig az állam viszont kapkodhat, már a hadsereg bevetése is felmerült a sofőrhiány enyhítésére. A Brexit-visszacsapásból a tanulság csak annyi, amit már a tömegdemokráciáktól írtózó Hérakleitosz is tudott: "Az embereknek nem tenne jót, ha valóra válna, amit szeretnének."
Nem lehetne, hogy aki a maradásra szavazott, elsőbbséget kapjon a sorban? Hiszen a kilépésre voksolók okoztak minden zavart, meg persze a politikusok, akik mézesmázas hazugságokkal, visszanyerjük a kontrollt zagyvalékokkal megvezették őket. Itt az ágytál, melyre vágytál.
Ez a poszt egy kicsit keményebb hangú lesz a megszokottnál de úgy tapasztalom hogy mostanában a hülyeség tort ül a józan ész felett és muszáj kicsit helyretenni a dolgokat. Igen megint a bevándorlásról és a terrorizmusról írok. Azon nem csodálkozok hogy sokan a bevándorlást…..
Péter9876543 2016.06.27 17:35:37
@Mirjam2: Erre csak André Kostolany-val tudok válaszolni: "A szívem baloldali, az eszem jobboldali, a pénzem meg már rég Amerikában..."

USA-t javaslom, benned úgyis angolszász vér csorog :)
Ass blaster Elégtétel. 2016.05.31 19:37:53
Folyamatosan jönnek a hírek Magyarországról hogy baj van. MUNKAERŐHIÁNY VAN. Nem találnak embert, szakembert meg pláne. Horribile dictu  néhány cég odáig süllyedt hogy kénytelen bért emelni. Belegondolni is rossz. Vége a világnak BÉRT KELL…..
Péter9876543 2016.06.24 21:23:55
@Mirjam2: Ezt se mondtam, hogy Cameronnal kezdődött, ő csupán kiengedte a szellemet a palackból, aztán szegény csúnyán ráfizetett.

A Brexit nem új téma, Anglia nagyjából a '73-as belépése óta folyamatosan ki akar lépni, mert nem találja a helyét Európában. Bármit is mondtok, szerintem a briteknek sokkal több köze van az USA-hoz, mint Európához, az összes lényegi kérdést tekintve, tökmindegy hogy éppen a jogrendszert nézzük, vagy a pénzügyi rendszerüket, vagy a mentalitást vagy bármi mást.

És ez egyáltalán nem baj, sőt jó dolog! Egyszerűen teljesen természetes módon sokkal több közös dolguk van az angolszász világgal, mint Európával. Szerintem.
Péter9876543 2016.06.24 21:30:35
@Mirjam2: Értem amit mondasz és megértem, hogy így gondolják, sőt részben egyet is értek vele. Csak szerintem túl nagy az ár, amit hosszútávon fizetni fognak érte a gazdasági visszaeséssel. De erre a kérdésre térjünk majd vissza fél év múlva, mert ma még úgysem tudjuk eldönteni....
Péter9876543 2016.06.24 22:04:58
@Mirjam2: Akkor nagyjából az összes pontban egyetértünk! És szerintem teljesen jól gondolod a következő éveket.

Én mindezek ellenére bízom benne, hogy valahogy mégis megállapodnak egymással és mindenki a jobbik eszére hallgat.
Ass blaster Normálisak vagyunk? 2015.09.13 21:53:00
Ez a poszt Terrer  egyik belinkelt oldala hatására született. Ide is beteszem a linket de kérek minden érzékeny lelkű olvasót hogy csak saját felelősségre nézze meg a benne található videót. A könnyebb érthetőség miatt leírom mi van benne. Egy nyilvános lefejezés  látható muszlimok által muszlim…..
Mi az a tisztes megélhetés? Ez egy nagyon tág fogalom, és sok minden belefér. Mi alapján határozzuk meg hogy kinek mi a tisztes megélhetés? https://www.youtube.com/watch?v=K4q5166MCdE A Határátkelő blogon  egyik kedves ismerősöm, aki Skóciában él elég indulatosan kifakadt egy…..
Péter9876543 2015.09.09 20:19:37
@Auralianus: "Mi a siker titka? A HIT.." Gratula, ez a mondat telitalálat! Lehet ez lesz az új nickem, már unom a mostaniakat. :)
Európa fél. Retteg. Nem a menekülthullámtól, bár kétségtelen hogy az további táptalajt ad félelmének. Az iszlám veszélytől fél. Attól, hogy Európa veszít az iszlámmal szemben. Nézzük meg hogy mennyire valós ez a veszély. Nagyon sokáig meggyőződéssel hangoztattam hogy…..
Ass blaster Ne bántsd... 2015.06.28 21:13:27
Nehéz témáról próbálok most írni.  A vallás, a hit és az ateizmus egymáshoz való viszonyáról. Azért gondoltam hogy erről írni kell mert az utóbbi időben sokszor találkoztam vallásos emberek tudományosan alátámasztott kigúnyolásával.  Amit ezzel kapcsolatban leírok az az…..
Péter9876543 2015.06.30 10:05:33
@orvosi este: Tökre nincs igazad. Én hívő vagyok, Istenben hiszek -a vallás szót nagyon nem szeretem, pont az elmúlt 2000 év eseményei miatt, amit ezalatt az emberiség tett a vallás nevében - de egyáltalán nem érzem magamra sértőnek, azt hogy valaki másban hisz.

Legyen az akár a Star Wars, vagy az ateizmus, vagy Orbán Viktor, vagy a pénz, vagy bármi a világon. Miért kell mindig mindenkire ráerőszakolnunk azt, amit mi akarunk???? Ez még soha nem vezetett semmilyen jóra a történelem folyamán, se az egyes ember életében, se globálisan. Inkább hagyni kellene, hogy mindenki megtalálja a saját hitét.
Lassan két éve írjuk ezt a blogunkat Ausztráliáról, és rendszeresen kapunk emaileket, megjegyzéseket, hogy túlságosan is szépnek írjuk le ezt az országot, nem lehet igaz, hogy itt minden tényleg ennyire fantasztikus. Habár azért néha említünk nehézségeket is, de tény, hogy nem…..
Péter9876543 2015.06.11 22:22:02
@'it's cool to know nothing': @Menetrend: Valamilyen alapfokú gazdasági képzésre szerintem iratkozzatok majd be azért, csak hogy ne beszéljetek ekkora butaságokat.........van olyan, aki bejárhatja az egész világot, élhet bármennyit külföldön, mentálisan mindig magyar marad. Nem lesz képes kitekinteni a szűk korlátai mögül, a kis fekete-fehér világából. Na ezeknek az embereknek tényleg kár külföldre menniük, csak az idejüket vesztegetik. Hogy itt meg itt ennyibe meg ennyibe kerül a lakás, és Londonban vagy Münchenben úgysem tudsz venni magadnak, mert én kiszámoltam és akkor az úgy van. :)

Persze tudom, a legtöbb magyar még ma is ott tart, hogy valahogy összekuporgasson magának egy saját lakást. Budapesten vagy Münchenben. Arra nincs eszük, hogy esetleg használják a pénzt, befektessék és később sok-sok lakást vegyenek belőle, ott ahol szeretnének. Nem egy bevándorlókkal teli, mocskos nagyváros közepén.
Loserek. Pont mint Magyarország.
Folyamatosan javul a bizalom Magyarország felé. A bizalmon természetesen nem szóbeli vállveregetés kell érteni, hanem azt, hogy valaki kölcsönt mer nyújtani a Magyar államnak és ezért a kölcsönért mennyit kér. Hosszabb ideig csak rövid távra volt meg a bizalom a FIDESZ kormány…..
Péter9876543 2014.05.15 20:37:37
@Diorella Queen: Pontosan. Az egész egy piramisjáték. Szerintem senki nem gondolhatja ép ésszel komolyan, hogy a lecsúszó - de legjobb esetben is stagnáló - Mo. valaha visszafizeti az államadósságát. Mégis miből, hogyan?

Azt, hogy mennyire sebezhetőek vagyunk, nagyon szépen megmutatja a piac. Elég volt egy kis délutáni rosszkedv a világban és azon nyomban 4 Ft-tal gyengültünk (1,1%), na meg ennyivel több az államadósságunk is. Dehát Mo. jobban teljesít! :)
Ass blaster London 2013.04.06 22:41:12
Ebben az írásban nem lesz szó projektekről, menedzsmentről állásinterjúkról és egyetemi végzettségről. Ez az írás egy szakmunkásról szól akinek még érettségije sincs viszont van egy szakmája amit fantasztikus módon szeret és professzionális szinten művel. Ez az írás…..
A Forbes Magyarország legelső számának címlapembere volt Váradi József. Októberben, amikor azt a címlapsztorit készítettük, a londoni tőzsdeguruk és az iparági öreg rókák is egyöntetűen tudni vélték, hogy pár hónapon belül tőzsdére mehet a Wizz Air, s akkor minden kiderül…..
Durván beesett a támogatottsága a szocialista klikknek. Számomra nem meglepetés a dolog, az elk*rók társasága nem kerülhet újra hatalomra szerintem és a többség szerint sem. A FIDESZ támogatottsága változatlan, a nyertesek a Jobbik és az LMP. A szocialista klikk nem szalonképes.…..
Péter9876543 2014.02.27 19:30:09
@Untermensch4: Én ezen gondolkozom 4 éve, hogy ezek tényleg ENNYIRE ostobák, ENNYIRE fogalmuk nincs a piac meg a világ működéséről, vagy szándékosan csinálják. És őszintén mondom, nem tudom. Komolyan mondom, már drukkolok nekik, hogy legalább egyvalami összejöjjön a gazdaságban! Véletlenül vagy akárhogy....de ezek bármihez hozzányúlnak, az menthetetlenül tönkremegy. És most hogy leáll az USA pénznyomda, elszívják előlünk a levegőt, hát nem sok jó vár az országra. Ez már most szépen látható a piacon/forinton. Lefelé tartó spirál.....
Jót nevettem kedves barátom történetén a minap. Barátom részt vett egy tőzsdei rendezvényen, ahol egy  ”nagy nevű” magyar alapkezelő egyik üzletágvezetője a következőt mondta: „a technikai elemzés idejét múlt”. Ez a mondat nem csak mosolyt csalt arcomra, hanem kiváló…..
  Kedves Nem-Biciglisták! Kedves négykerekű, két-és négy lábon járó Embertársaim! ;-) Nektek szól ez a mostani kis szertelen szösszenet. Lépten-nyomon hallhatjuk-olvashatjuk, hogy elszemtelenedtek a kerékpárosok, túl sok van belőlük, divatoznak, hülyén öltöznek,…..
Határátkelő Ez egy ördögi kör 2012.08.03 06:52:00
Sokat hallunk a spanyol válságról (is), de kívülről nézve azt talán kevéssé látjuk, mit is jelent mindez az ottani hétköznapokban. Így aztán szerintem bátran nevezhetjük hiánypótlónak spanyol országfelelősünk, Roxi írását, aki éppen ezt foglalja össze. És még az is…..
Péter9876543 2012.08.03 13:54:27
@iOi: "Az is érdekes lesz, amikor a 80-90%-os államadósságon ülő németekkel és franciákkal is baj lesz."

Meg az is érdekes, hogy a német államkötvények negatív hozammal mennek el..... ami konkrétan azt jelenti, hogy a befektetők-spekulánsok-gamblerek :), egyszóval a piac inkább pénzt veszít, csak azért, hogy a pénzét biztonságban tudhassa, mert a német gazdaságot ítéli meg a legbiztonságosabbnak per pillanat.........mindettől függetlenül persze Németországot is megviseli a mostani helyzet és erősen visszahúzza Európa.
Könnyen lehet, hogy a mai posztért kapok majd hideget-meleget, de mégis kiteszem Judit levelét, mert azt gondolom, a blog olvasói és hozzászólói (vagyis Ti) számtalanszor bebizonyítottátok már, hogy igazi közösségként működtök. Márpedig itt most egy fiatal lány kér tanácsot,…..
Péter9876543 2012.08.02 11:55:07
Kedves Judit!

Ha az emberek inkább gondolkodással töltenék azt az időt, ami alatt hülyeségeket írogatnak ide, a mi országunk se itt tartana.....azért akad néhány értelmes ember is, aki látja a fától az erdőt. Szóval a legelső és legjobb tanács tényleg csak az lehet, vonulj el egy hétre akár a barátoddal, de a tapasztalatom szerint jobb egyedül és csak gondolkozz azon hogy mit szeretnél csinálni az életedben. Mit, hol, kivel, milyen környezetben, mennyire fontosak a barátaid, családod, ismerőseid, párod, országod és lehetne a végtelenségig folytatni a sort. De ezek közül talán a legfontosabb, hogy mivel szeretnéd napi 8-10 órában tölteni az idődet. Az életed legnagyobb mennyiségű részét ugyanis ez határozza meg.

Aztán ha kitaláltad, feküdj rá ezerrel a választott témára, szakmára, szakterületre, legyen az akár egyetem, főiskola, vagy bármilyen szakma. Én személy szerint ha újra kezdhetném, ma már biztos, hogy szakmát tanulnék inkább és nem diplomát szereznék. Nyugaton sokkal kisebb az olló, mint nálunk, kisebb a rés a kétkezi szakmát végzők és a diplomások keresete között. Magyarán királyul megélsz bármilyen normális szakmával is. Ha eldöntötted, hogy tényleg nem érdekel a geográfia, a lehető leggyorsabban hagyd ott az egyetemet, mert csak az idődet vesztegeted. (Ami a legértékesebb amúgy itt a földön, mert minden mást tudsz korlátlanul gyarapítani.) A szüleid nyilván jót akarnak Neked, csak elavult, 30-40-50 évvel ezelőtti minták alapján gondolkodnak, ezért nem is várhatsz mást tőlük. Az ő idejükben jó tanács volt, hogy végezz el egy egyetemet, ma már nem az. Ez pedig a Te életed! Tetszik az, hogy tudod mit akarsz, nyerő tulajdonság.

Aztán feküdj rá 1000-rel a választott ország nyelvére! Ez legalább olyan fontos, mint a szaktudás egy területen. Nyelvet nem lehet eleget tanulni, ha többet is tudsz tanulni, a lehetőségeid exponenciálisan nőnek majd. Nyelvvizsga külföldön semmit nem ér, azt se tudják mi az, csak a valós nyelvtudás. OKJ-vel hasonló a helyzet. A tudást nem vehetik el Tőled, ez így van, csak mit érsz azzal a tudással, amit nem fogsz később használni, mert nem érdekel az adott terület...???

Én a helyedben eleve külföldön keresnék főiskolát, egyetemet, tanfolyamot, bármit. Ausztriában pl. ingyenes a felsőoktatás (vagy jelképes összeg van), de Németo. több tartományában is. Az angolszász területeken viszont komoly tandíjak vannak. Ha külföldről építed fel magad, akkor az eleje kínszenvedés lesz, brutál nehéz, de hosszútávon sokkal jobban jársz. MINDENKÉPPEN MEGÉRI!!!!

A mi országunk sajnos tele van vesztes gondolkodású, depressziós, lelkileg sérült emberekkel, akik régi, rossz sémák alapján élik az életüket és a legkisebb dologban is képtelenek változtatni. Az élet folyamatos változás, és ez jó dolog!!!! Múlt héten Frankfurtban voltam egy 2 órás állásinterjún (tőzsdei munka), hihetetlen kemény volt és megdöbbentő volt újra látni, hogy MENNYIRE másképp élnek az emberek nyugaton, mint nálunk. Nem a pénz miatt kell elhúzni innét (bár ez is fontos szempont), hanem azért, hogy egy EMBERHEZ MÉLTÓ életet élj! Ezek egyáltalán nem nagy dolgok, annyi hogy köszönnek neked a boltban, nem stresszelsz egész nap a munkahelyeden, normálisan viszonyul hozzád a főnököd, mindenki kedves, barátságos, segítőkész. Mert ott ez a természetes, így szocializálódtak az emberek. És ettől fogod jól érezni magad a bőrödben! Nyugat vs. Magyarország témakörben olyan embertől meg se hallgass tanácsot, aki nem élt kinn huzamosabb ideig, mert fogalma sincs, hogy miről beszél! Ott sincs kolbászból a kerítés, ez tény, de normális hozzáállással, munkával kényelmes és jómódú életet biztosíthatsz magadnak.

Ebben az országban nincs jövő! Húzz el innét minél gyorsabban, ha jót akarsz Magadnak!

Üdv.
P.