Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FischerÁdám

129 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Véget ért az Ercsi Falanszter működésének ötödik teljes naptári éve. Az egyesület néhány tagja az Önkormányzat döntéshozói között foglal helyet, mások pedig közösségi programokat szerveznek. Az újév első napjaira – 2019-hez, 2020-hoz, 2021-hez, és 2022-höz hasonlóan idén is – összegyűjtöttem…..
Ercsi Város Tisztelt Népe! A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény 32. § (2) bekezdés k) pontjában foglalt kötelezettségemnek eleget téve ezúton adok tájékoztatást a legutóbbi – 2022. november 30-i – képviselői beszámolóm óta eltelt egy éves időszakban a Város Népe szolgálatában…..
Az alábbiakban Fischer Ádám alpolgármester 2023. szeptember 3-án elmondott beszéde olvasható, ami Eötvös József születésének 210. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezés hangzott el.  ..
Véget ért az Ercsi Falanszter működésének negyedik teljes naptári éve. Az egyesület néhány tagja az Önkormányzat döntéshozói között foglal helyet, más tagjai közvetítenek és hírt adnak erről a munkáról, megint mások pedig közösségi programokat szerveznek. Az újév első napjaira – 2019-hez, 2020-hoz…..
Ercsi Város Tisztelt Népe! A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény 32. § (2) bekezdés k) pontjában foglalt kötelezettségemnek eleget téve ezúton adok tájékoztatást a legutóbbi – 2021. november 30-i – képviselői beszámolóm óta eltelt egy éves időszakban a Város Népe szolgálatában…..
Az alábbiakban Fischer Ádám alpolgármester 2022. augusztus 23-án elmondott beszéde olvasható, ami a a mohácsi csatának emléket állító lovas zarándoklat ercsi állomásán rendezett megemlékezés hangzott el...
Az alábbiakban Fischer Ádám alpolgármester 2022. május 29-én elmondott beszéde olvasható, ami a Magyar Hősök Emléknapja alkalmából rendezett városi megemlékezésen hangzott el...
Egyperces néma főhajtással tisztelegtek Vajdics András emléke előtt a képviselők. A Volánbusz ZRt 10 milliós 2021. évi nyereségéből 8 millió visszajár az Önkormányzatnak. A Fejérvíz ZRt helyreállította a csőtörések miatt felbontott útfelületeket. Ercsiben a regisztrált álláskeresők száma 2021-ben…..
Február végén az orosz-ukrán háború következtében sok menekült érkezett Ercsibe is, akiknek a jelentős része áprilisban haza tudott menni. A polgármester megköszönte az ellátásukban részt vállalók munkáját. Az Épszerk-Pannónia Invest Kft visszavonta a vételi ajánlatát 3 Ipari Parkban található telek…..
A Képviselő-testület elvi hozzájárulását adta ahhoz, hogy kavicsbánya létesüljön egy Sinatelep mellett lévő telken. Elfogadta a Képviselő-testület a Város 2022. évi Költségvetését. A rendelet 2 071 436 614 forint bevétellel és természetesen ugyanennyi kiadással kalkulál. Az előző évi maradvány…..
A Költségvetés 2 071 436 614 forint bevétellel és természetesen ugyanennyi kiadással kalkulál. 2021-hez képest nem nőnek az állami támogatások és az Önkormányzat saját adóbevételei sem. A működési költségek fedezéséhez idén is elengedhetetlen az Önkormányzat vagyonának további felélése, ingatlanok…..
A képviselők előtt megemlékeztek a 2021. év végén elhunyt Kokics Tibor korábbi polgármesterről és Scheszták Sándor korábbi képviselőről. Az Ercsi Kinizsi Sportegyesület 17,7 millió forintot nyert a Csónakház felújítására. Az Épszerk-Pannónia Invest Kft 128 millió forintért vásárolná meg az utolsó…..
Véget ért az Ercsi Falanszter működésének harmadik teljes naptári éve. A Falanszter működését idén alapjaiban határozták meg a koronavírus világjárvány miatti korlátozások. Az év nagyobb részében az Önkormányzat sem működött, illetve a közösségi programok is leálltak. Az oltások elterjedése után…..
Másfél milliárdos beruházással tervez hulladékfeldolgozó-üzemet telepíteni a cukorgyári ipari területre az osztrák Loacker Kft. Az ügyvezetők elmondták, hogy nem égetnek semmit, és vegyszeres eljárásokat sem alkalmaznak. A Járóbeteg-szakellátó felhívására az ülés napjáig 2 788 000 Ft, január végéig…..
Két uniós pályázati felhívásra is támogatási kérelmet nyújt be a Város. Az Önkormányzat a támogatásokból szeretné megújítani a Városközpontot a Művelődési ház és a Tűzoltótorony között, illetve felújítani a Városházát. Harmadszor is eredménytelen lett a második bölcsőde felépítésére kiírt…..
Ercsi Város Tisztelt Népe! A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény 32. § (2) bekezdés k) pontjában foglalt kötelezettségemnek eleget téve ezúton adok tájékoztatást a legutóbbi – 2020. november 30-i – képviselői beszámolóm óta eltelt egy éves időszakban a Város Népe szolgálatában…..
A közbeszerzési eljárás eredményeként 4 éves szerződést köt a Város a Volánbusz ZRt-vel a helyi buszjárat üzemeltetésére havi 2 751 240 Ft-ért, ami megegyezik az eddigi vállalási árral. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal 4 nem ellenében, név szerinti szavazással megszűntette a Humán…..
Az alábbiakban Fischer Ádám alpolgármester 2021. október 22-én elmondott beszéde olvasható, ami az 1956-os Forradalom kitörésének a 65. évfordulója alkalmából rendezett városi megemlékezésen hangzott el...
A második bölcsőde felépítésére kiírt közbeszerzési eljárás másodszorra is eredménytelenül zárult. A megvalósításhoz 50 millió forint hiányzik. Az Önkormányzat a Rendőrségnek egymillió, a Sinatelepért Egyesületnek 450 000 forint működési támogatást nyújt. Két és félmillió forintból korszerűsíti a…..
Szabó Tamás polgármester a Testület ülésén kijelentette, hogy ha bármelyik intézmény vagy képviselő az ő megkerülésével fog a továbbiakban is a Város nevében eljárni, akkor ő maga is olyan eszközökhöz fog folyamodni, amikben nem lesz köszönet. Az óvodák és az iskolák továbbra is komoly…..
Szeptember 1-étől újra az Önkormányzat lesz az Eötvös Iskolába olvasztott Kossuth Iskola korábbi épületének a fenntartója. Új közbeszerzést ír ki az Önkormányzat a helyi buszos személyszállítási szolgáltatás ellátására, miután a jelenlegi szerződése hamarosan lejár. Az új szerződést 4 évre kívánja…..
Új háziorvos állt munkába a Városban Orbánné Lévai Zsuzsanna személyében. Megszűntette a Képviselő-testület a Szociális, Egészségügyi és Foglalkoztatási Bizottságot. A segélykérelmek elbírálása polgármesteri és jegyzői hatáskörbe került. Három új intézményvezető is munkába állt a közelmúltban,…..
Harsányi Péter köszöntője „Édesanyám, te jó asszony, őrangyalnak rendelt Isten téged, Tőle kaptad azt az édes, jó anyai, értem égő szíved, Éjjel-nappal rám vigyáztál, Minden jóra tanítottál, áldjon meg az Isten.” Az anyák napi kívánságműsorok gyakori darabja ez a nóta, melynek szövegét Pásti…..
A Képviselő-testület hatáskörében eljárva Szabó Tamás polgármester elfogadta a Város 2021. évi Költségvetését. A Költségvetés 1 788 270 046 forint bevétellel és természetesen ugyanennyi kiadással kalkulál. Jelentős mértékben nőttek az állami támogatások, azonban a Kormányzati döntések következtében…..
Lassan véget ér az Ercsi Falanszter működésének második teljes naptári éve. A Falanszter működését idén az önkormányzati és az egyesületi munka egymást kiegészítő kettőssége jellemezte. Míg az egyesület néhány tagja az Önkormányzat döntéshozói között foglal helyet, addig más tagjai közvetítenek és…..