Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Grossartigli (törölt)

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
-Valóban. Csak arra figyelmeztetem, Vendelin barátom, hogy kenyérszeleteket pirítsanak hozzá, mert a zsemlye ilyesmihez nem nagyon alkalmas. És forró legyen, mint a babám szíve!" Gondolom nem kell senkinek sem elmondani, hogy a fenti idézet a filmtörténet (egyik?) legnagyobb evős…..
Grossartigli (törölt) 2010.11.18 11:14:23
Grossartigli (törölt) 2010.11.18 18:00:36
@hajdul: Azt soha nem tudtam, hogy Dayka Margit nagyon jó szinésznő-e vagy "csak" imádnivalóan hangulatos, de a húslevesért dupla bónuszt kap! De te is az infóért!.
Grossartigli (törölt) 2010.11.18 18:11:11
@Parmezanidész: A felvetés jogos, az "Isten veletek, ti boldog Vendelinek!" című novellában írja le a története, amely Privát úrral esett meg.

@Gico "Nincs valami leveserősítőjük? Maggi vagy ilyesféle? - kérdezte a vendég, amikor az első kanállal a tányérjába mért. - Hogyne volna, uram! - felelt a pincér és már hozta is a barnás folyadékkal az üvegcsét.....
"Krúdy Gyula - A has ezeregyéjszakája" válogatás,(Tercium kiadó 2003) alapmű!
‎  Matterhorn a Gorner Grat(Monte Rosa) felől fotózva f: Molnár Anikó "Egyszerűen nem lehet hasonlítani semmi máshoz, csak önmagához. A hó rajta nem olyan, mint a mandula, a kis felhők mellette nem olyanok, mint a nagynéném pihepárnái nagytakarítás után, feketén előugró homloka nem olyan, mint az…..
Németország után Ausztráliában termesztik a legnagyobb területen a rajnai rizlinget, ez még talán nem közismert tény mifelénk. Sokra tartják az ausztrálok, szeretik is, mi több, a világ nagy borpiacain is egyre inkább elismerik és keresik ezeket a borokat, belekóstoltunk hát mi…..
medwe szilánkok Falusi mozi anno 2010.10.31 09:53:00
Hihetetlen, hogy nem is olyan régen még jól meg lehetett élni a mozik előtti jegyüzérkedésből. Egyszerű volt a recept: a jegyüzér adott egy kilót a pénztárosnak (a kiló akkor pénzben száz forintot, a száz forint pedig egy hétvégéi bevásárlást jelentett), a pénztáros pedig…..
Grossartigli (törölt) 2010.11.01 07:19:32
@TwoSheds:
Igy van! És az első három sor becsületes neve pedig cigánypáholy volt. Ma meg? Minusz tíz fokos hőmérséklet, popcornszag, halláskárosodás.
  Közel egymilliárdos családi ház Kecskeméten  Jól néz ki, bár a galéria nekem nem nagypolgári. A pamacs esetleg Csöpp belvárosi tetőkert Dobszerkó a nappaliban 2001-es villa, hagyományos stílusban. Kívülről tényleg nem rossz. Eladó kalyiba egy…..
Pénteken és szombaton, okt. 8-9-én a Mezőgazdasági Múzeumban a belga sörök kerülnek terítékre. Péntek szakmai nap, ide csak kereskedők, szakmabeliek jönnek, 8-án 12-től ötig azonban bárki jöhet kóstolgatni, a belépő 2500 - és lefogyasztható, ami a belga sörök ismeretében…..
Grossartigli (törölt) 2010.10.07 15:56:50
@Nannycsuri: Ha tényleg dél és 5 között lesz nyitva, akár el is maradhat.
A Schloß nyugati szárnya és sisak nélküli tonya 1980-ban (!)... kép forrásaDrezda egyik legjelentősebb épületegyüttese a Residenzschloß, vagyis a régi választófejedelmi-, majd királyi palota. A csodálatos reneszánsz épület 1468-tól volt a Wettinek fő rezidenciája. Az épület…..
Grossartigli (törölt) 2010.10.03 13:52:59
@nyünyüge: Ott tényleg nem voltam, de keringőztünk egyet a környekbeli falvakban, osztrák szinvonal. Jut eszembe, a jelenlegi kurzus mit tervez a Várkert bazárral?
Grossartigli (törölt) 2010.10.03 17:34:01
@fovarosi.blog.hu: Na ettől a felvetéstől dobom el az agyam! Egyrészt elindulhattunk abból a pénzből amit a drága politikusaink a nagyberuházások farvizén alkotmányos költségként a privátszférába teleportáltak. Másrészt tessék rövid kiruccanást tenni Pozsonyba, hosszabbat Prágába is voila! nekik valahogy futotta legalább a nagyját kiganajozni. Demszky ide, Tarlós oda, 20 éve teljes elvtársi egyetértésben sz@rnak nagyjaink a székesfővárosra. Szégyen!
  A múlt héten a kisfiamat kísértem el egy focibajnokságukra az újmátyásföldi Ikarus telepére, ahol meghökkentő élményben volt részem. Egy kisvárosi hangulatú sporttelepről van szó, amely azért elég nagy, mivel a hajdan világhírű buszgyáré volt, s bár az egyik fele…..
Grossartigli (törölt) 2010.10.03 08:26:16
@HgGina: Izé, nekem is úgy rémlik, hogy a Poirot filmekben leginkább fantasztikus art deco épületeket lehet látni. Nem véletlen, hogy sok epizód bevezető képsora is full art deco stílusban készült. A Bauhaus - szerintem - építészetként is uncsibb, stílusként meg hiányzik belőle egy csomó megvalósítási forma, ami az art deco-t igazán vonzóvá teszi. Imho.
Minden együttérzésünk Sz.M.-é, de egész egyszerűen képtelenek vagyunk elfojtani a gonosz mosolygást, ha egy fanatikus Apple-hívőt kiborítanak. Nem az Apple termékei, hanem vallásos rajongói hozzák persze ki belőlünk a vásott homárlárvát. No meg az a vehemencia, amivel fel…..
Grossartigli (törölt) 2010.09.29 11:10:48
Akinek régóta van dellája, lenézi a harsány minőség­villogtatást, például nem veszi meg a giga Gucci-feliratú táskát, helyette jelöletlen szuperminőséget vásárol tízszeres áron. A trend az autókra is igaz. Vélemények az azonos című írásunkról...
Grossartigli (törölt) 2010.09.22 09:48:22
@skorpantó: Ez is csak marketing, van mérnökük, de nincsen designerük és nem szánnak pénzt a gyártás során az esztétikára, ezt viszont jól eladják a wannabe felhasználóknak mint Unique Selling Pointot. Persze az Audio Innovations nem egy garázscég, de általában igy van.
Grossartigli (törölt) 2010.09.22 12:45:56
@=Daniken=: Persze, mint ahogyan egy-egy autómárka elvakult rajongói osztják egymást. Izlések és pofonok és célszerűség. Egy S klasse azért a többségnek jobban bejönne boltba járni, mint egy Ariel.
Minden elismerésem az új kormánynak, amiért nem sokkal megválasztásuk után öt, korábban bezárt vasúti szárnyvonalon, jelképes menetrenddel visszaállították a személyforgalmat és jelezték: ezt hamarosan további szakaszokon is meg fogják tenni. Szimpatikus és bátor döntés ez,…..
Egy Polskival szép az élet. Még akkor is, ha nincs két kerek lámpa az elején, vagy négy henger az orrában. Sőt, még akkor is, ha egyetlen henger sincs az orrában. Sokadalom Bevallom, a Polski Fiat 126 mindig is autóbuziságom periférikus látómezejének legszélére szorult. Persze…..
Gustavo Hernández rendezése, a The Silent House horror igaz történeten alapszik. Azaz volt ilyen egyszer valamikor, megírták az újságok és a filmesek még hozzáadtak ezt-azt, hogy félelmetesebb legyen. Egy apa és lánya Uruguayban  valahol vidéken renoválna egy lerobbant házat, a…..
Grossartigli (törölt) 2010.05.24 06:10:20
@Gépember: Maxi riszpekt Gépember! Még mások ontják magukból az éceszt, Te legalább utánamentél.
Belsőség Kati az úton - 2.rész 2010.03.03 17:10:00
Mint már korábban írtam, három óra alvás után idegeskedve, de időben kiértünk a testvéremmel a reptérre. Izgultam, kicsit azért is, nehogy nagyobbnak tartsák a csomagomat, mert akkor pótdíjat kell fizetnem, és feladnom, pedig csak kézipoggyászt akartam vinni. Szerencsére nem volt semmi gond. Amikor…..
Subba Szado-mazo vodka 2009.11.14 22:48:42
Azoknak akik keményebben szeretik, itt az új S/M pia az Absoluttól. Ők valami Rock kiadásként próbálják meg elsütni, van rajta valami habi matrica is gitárokkal, de a vak is látja honnan fúj a szél!..
Az Orangeways úgy látszik megint biztosra ment. Mint tavaly nyáron, most is többszörösen eladta ugyanazokat helyeket, így újra póruljárt magyarokat hagyott  Prágában. Segíteni most sem segített senki, csak ugyanúgy beígérték a a jegy visszafizetésének árát, ami egy ilyen…..
A hitelkártyák története alig ötven éves: 1949-ben egy McNamara nevű bankár a barátaival ebédelni ment egy neves New York-i étterembe, és csak fizetéskor vette észre, hogy nincs nála a tárcája. Ebéd közben éppen a vevőkártyákról beszélgettek, így McNamara fejében…..
View Larger Map Zsirparaszt Debrecen-drukker, és miután a focicsapatát összesorsolták a Levszki Szófiával a BL-be jutásért, korszerű fanatikusként a Google Mapshez fordult tanácsért, hogy merre menjen, ha úgy dönt, nekivág autóval. Meglepődött, akárcsak én, miután…..
Az ügyfél felé irányuló kommunikáció szokásos teljes hiányát érzékeltetjük most két mobilos történettel. Első játékosunkat a T-Mobile egy 98-as késve befizetet tartozás miatt tette feketelistára, bár neki azt mondták 10 éve, hogy miden oké. Ferenc meg azon bukott ki, hogy a…..
Azt állítom, hogy míg Magyarországon eléggé öles léptekkel fejlődik a bortudás – noha sok tanulnivalónk van még, ugye –, addig a pezsgőkultúra sehol sincsen. Magunk sem sokat foglalkozunk vele. Nem nagyon iszunk szpárklingot, vagy ha mégis, legfeljebb szilveszterkor és…..
Grossartigli (törölt) 2007.12.29 12:55:52
No, ezt nem bírom szó nélkül hagyni. Bár azzal egyetértek, hogy az olasz spumante ipari hulladék reinkarnációja, de speciel a Tesco Schloss Böchingen száraz akármilye egy csendes délutánon jól behűtve hozzájárul a nap öröméhez. Teszem hozzá, hogy a hasonló nevű Sektkellerei létező műintézet a Rajna vidékéről.
Amit nem tudok megemészteni, az a gusztustalan, gyomorforgató marketing, aminek nyomán a parvenű jóltájékozottsága biztos tudatában fizet egészen nevetséges összegeket "nagynevű" borászok amúgy nem rossz élvezeti értékű termékeiért. Az un. "szaklapok" meg okosan, árkategóriákra bontva a mezőnyt még véletlenül sem tesznek be egy potenciális mezőnyverőt, ne mán elússzon a karácsonyi repicsomag. A borházak szintén erre a srófra járnak, a csókosok és a nagyobb rabattot/éves bónuszt adó termelők kiáltódnak ki sztárborásznak.
Szégyen és gyalázat, hogy az országban kapható bármelyik Rajnai/Szemelt rizling nem üti meg a trieri Aldi 2 eurós borának szintjét. Szégyen és gyalázat, hogy az egész villányi Olympost ronggyáverő Rioja - és főleg az ott kapható, cimkét adminisztratív okok miatt nem kapott katarzis élményt adó vörös elszórva képviseltetik. Amíg el nem jön a Kánaán addig marad a próbálkozás a Profiban, Lidlben és a többi olyan boltban, ahol esélye van az ár/érték hányadosnak a marketinges ellenében.
Amúgy a kékcimkés pezsgő tényleg telitalálat.
  Régóta tudjuk, hogy ha hirtelen rákiabálsz egy amerikaira, hogy "hülye, egzotikus nyelv" jó eséllyel azt vágja rá, hogy "magyar". A legújabb, a maga nemében - Mentos típusú, szándékosan ultradebil reklám - igen erős példa erre a Jimmy John's…..