Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Sick Fuck

11 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Számtalan írás jelent meg már azzal kapcsolatban, hogy mibe kerül nekünk a vizes világbajnokság. Nem akarok ezekkel az írásokkal vitatkozni, mert nem vagyok a megfelelő ismeretek birtokában. De talán azzal is érdemes foglalkozni, hogy mit hozhat ez az esemény a konyhára...
Fillérekből megcsinálhatod, és az eszköz úgy ejti fogságba a rágcsálót, hogy annak semmi baja nem esik. Semmi más nem kell hozzá, mint egy üres PET palack, egy tégla és egy kis billenő szerkezet. Mutatjuk, hogy csináld: Az élve fogó egérfogó működési elve nagyon egyszerű:az állat be tud ugyan…..
Amikor elkezdődött a nagyon régóta várt harmadik évada Mark Frost és David Lynch kultsorozatának, akkor azt is írtuk, hogy ez már nem az a Twin Peaks, amire emlékezhetünk a kilencvenes évekből. Ez hét részen keresztül igaz is volt, de az amerikai idő szerint vasárnap leadott nyolcadik semmihez sem…..
Amikor a Disney megvette a Lucasfilmet és vele a birtokába jutott minden idők legértékesebb sorozata, az internetet elárasztották a mémek, melyekben az egeres cég rajzfilmhősei eluralták a Star Wars univerzumot. A poénok mögötti aggodalmon sokan osztoztak, pedig nem attól kellett volna félni, hogy a…..
Rendszeresen felmerül a probléma, miszerint a producerek szemlátomást többet foglalkoznak az úgynevezett filmkritikusok reakcióival, mint magával a kritika tárgyát képező mozival. Ennek örömére szíveskednék lefirkálni néhány mondatot a magyar filmszakmáról, a szakma…..
Dr. Sick Fuck 2014.04.19 12:06:12
@szoni_: köszönöm szépen, igen, tökéletes a diagnózis. Kurvára tahó egy film. Az Üvegtigris a magyar Clerks akarna lenni, csak éppen annak a bája és szellemessége nélkül. Van benne kábé három jól sikerült mondat, that's all; most akkor ettől kellene bekészülnöm, hogy mekkora teljesítmény. Ja bocs: szellemi fogyatékost is szerepeltetnek, és az milyen vicces má', hogy sanyi! Totál készen vagyok tőle :DDDDDD
Éppen most jövök a sarki H. kocsmából, ott szoktam kávét inni újságolvasás mellett, na, pont ugyanaz a színvonal, mint az Üvegtigrisben.
Ésszel nem érem fel, hogy mi a vicces a nyomorban meg a kilátástalanságban meg a butaságban, miért is fasza az, amikor nem túl okos emberek bebaszva baromságokat beszélnek. Merthogy a magyar rendezők szerint ez már önmagában is bruhahahaha!!! De majd egyszer biztos elmagyarázza valaki, és akkor én is pompásan fogok szórakozni. Vagy nem.
Dr. Sick Fuck 2014.04.20 01:19:08
@Forgács W. András:
Brooklyn söröző, a Bayswater Road végén, ha jól emlékszem (who knows). Kicsi hely, csak brooklyni kézműves söröket tartanak, de hogy ott mennyire bebasztam pár éve, istenem, az hihetetlen, egy óra volt, mire taxival a hotelbe visszataláltam. 30 m2 az egész kocsma, de olyan kurvajó ízlésű és kiművelt DJ játszott 50-es évekbeli jazz lemezeket mindenféle hip-hop acetátokkal keverve, hogy végigturkáltam a táskáját, és nagyon cool volt. Mondjuk ketten elbasztunk vagy 200 fontot, de hát ez a rakenroll szakma.

PS: Ma este pont feljött a társaságban ez a kurva Üvegtigris, mondom inkább vissza a Ráspi Kopárhoz meg a Pálffy furmintjához, ez nem pálya.
Dr. Sick Fuck 2014.04.20 01:23:35
@K.Leslee:
Uram: meg ami ennek a része volna: a karakterrajz. Woody Allen azért zseni, mert iszonyúan meg tud fogni mindenféle bolondos karaktereket, apró kis szar gesztusok alapján tudja ábrázolni a figura lélektanának lényegét. Na ez nálunk nem megy, itt nincs rendes karakterábrázolás, pedig ez mindennek az alapja, mármint vígjátékban. Itt be kell baszni a kirakatot egy paddal, hogy a nézővel tudassák: fenemód erőszakos ám ez a szereplő.
Olvassa el szépen mindenki Chaplin önéletrajzát, pont erről beszél benne sokat: némafilmes eszköztárral hogy lehet karaktereket alkotni. Ezért is volt cool az öreg.
Geekblog Transzcendens 2014.04.16 23:39:54
Néha abszolút meg tudom érteni Hollywoodot. De tényleg: mindenkinek sír a szája (és ez alól mi sem vagyunk kivételek), hogy leszarják az eredeti ötleteket, hogy csak a brandekkel foglalkoznak, hogy nem mernek kockáztatni, hogy szinte már minden csak a szuperhősökről, az…..
Geekblog Only Lovers Left Alive 2014.03.18 11:58:42
Kevés kártékonyabb divatot kényszerült elszenvedni az egyetemes filmtörténelem, mint az a köpedelem vámpírfilm-szennyhullám, ami a mögöttünk álló évtizedben Alzheimer-kórral vetekedő hatékonysággal tarolta le a jegyvásárlók agyát. Dacára a megszámlálhatatlan…..
Alex Murphy nyomozó (Joel Kinnaman) ujjat húz a maffiával, minek az lesz a vége, hogy felrobbantják. De ez a jövő. Bármely testrész pótolható, bármilyen roncs helyrehozható, és ugyan a robotika még nem teljesen rezonál az emberekkel, de napról napra vékonyabb a határ. Ráadásul a…..
Dr. Sick Fuck 2014.02.07 01:39:07
@Atkakukac1989:
Don't panic. Lesz még jobb is.

Doktor
Mindenkinek, aki a nyolcvanas években volt gyerek, mély és kitörölhetetlen nyomokat hagyott a tudatalattijában a hozzánk akkor még csak csordogáló, az Óperencián túl azonban már saját zsánert kikövetelő nindzsafilm áradat, különös tekintettel azok amerikanizált válfajára.…..
Dr. Sick Fuck 2014.01.08 16:33:34
@doggfather: Konkrétan a Predator és a Kobra kifejezetten méltatva volt, ezek tényleg szupernagy megaklasszik mozik, totál konszenzusban állítottuk ezt. Nem is szerepel bennük a különös nevű Dudikoff úr.
Dr. Sick Fuck 2014.01.11 01:23:16
@Flankerr: Missing in action sorozatot szorgalmaznám inkább.
Hogy kicsit feldobjuk a szokásos, urambocsá', unalmas listaformátumot a mindenféle toptenekkel meg besztofokkal, és a szintén rég bejáratott évértékelős szózuhatagot, csináltunk nektek egy teljesen szabálytalan, laza és esetleges szempontok szerint összehegesztett "leg"-cikket.…..
Dr. Sick Fuck 2014.01.04 13:08:26
@Rusznyák Csaba: Ki kell állnom Csaba mellett, nincs borítékolt meccs. Ezeregy példát tudnék mondani rá, hogy egy lelkesen várt filmről menet közben kiderült, hogy, khmm, nem nőtt fel a várakozásokhoz, nagynevű rendező közepes vackot készít, máskor pedig totál névtelen senkik, véletlenül szembejött filmek okoznak rohadtul nagy élményt. Ahogy arra is rengeteg példa van, hogy egy gyenge forgatókönyvből forgatott mozit csak a jó rendezés miatt nézel meg, vagy kifejezetten egy színész miatt, vagy az operatőri munka miatt ülöd végig, és nem bánod meg.
A befogadói élményt nem az előzetesen rendelkezésre álló információ alapján felállított prognózis határozza meg, a legkevésbé sem. Pont ettől kurvára jó dolog a mozizás.
Dr. Sick Fuck 2014.01.04 15:05:33
@Werewolfrulez: köszönöm a tippeket. Mindkettő megvolt, tényleg korrekt filmek, de nem tartom őket igazán relevánsnak.
Dr. Sick Fuck 2014.01.04 18:46:25
@superben: Az American Mary valóban remek volt, de az 2012. Amúgy találsz interjút az alkotókkal (Soska Sisters) az archívumban.
Geekblog Sons of Anarchy - 6. évad 2013.12.13 17:47:26
Anyám ólomnehéz álmot ígér„I will never get out of this world alive”(Hank Williams)Hat év kellett hozzá, hogy a dolgok a maguk könyörtelen, csupasz természetükben mutatkozzanak meg, és ezen áldatlan folyamat részeként a SAMCRO motorosai a törvényeket meglehetős szabadossággal…..
Dr. Sick Fuck 2013.12.14 09:25:23
@TommyFCIM:
Hát ezt elbasztam, de big time. Önnek, tisztelt uram, teljesen igaza van. Sonny karaktere tényleg él.
Kurvára meglepődnék, ha a végszót nem ő kapná - nála autentikusabb narrátort sehol nem találnának.
Ezúttal sem írok kritikát, mert abból jó sokat találhattok körbe-körbe a neten, habár ezeket némileg befolyásolhatta, hogy felvételről, reklámblokkokkal szétbombázva, botrányosan rögzítve, tehát gyakorlatilag kibelezve látták. De persze látni kellett, mert az István, a…..
Geekblog GEEXKOMIX 62. 2013.07.26 06:00:00
The Crow - Curare #2 Történet: James O'BarrRajz: Antoine DodéIDW Publishing James O'Barr jó hosszú kihagyás után tavaly az IDW égisze alatt tért vissza kultikus képregényhőséhez, a nem túl jól sikerült Skinning The Wolveszal. Az akkor ejtett csorbát azonban most egészen…..
Geekblog Csak Isten bocsáthat meg 2013.07.23 06:00:00
A szélsőségesen megosztó, a cannes-i vetítésen álló ovációt és fütyülőkórust szimultán bezsákolt Csak Isten bocsáthat meg kapcsán mindenfelé Nicolas Winding Refn előző munkáit, a Valhalla Risingot és a Drive-ot, meg David Lynch-et emlegetik. Nem is értem, hogy járhatnak…..
Dr. Sick Fuck 2013.07.24 02:39:05
Dr. Sick Fuck 2013.07.26 09:24:02
@kukilopezromero:
"a film első 5 percét néztem meg, és nem tetszett"

COOL, BABY!!!!
Geekblog VHS paradise: Poltergeist 2013.07.17 06:00:00
Korának híradásai szerint a Poltergeisten átok ült: nem csak mindenféle forgatási nehézségekről (még az sem teljesen tiszta, hogy ki rendezte a filmet - a feltüntetett Tobe Hooper, vagy az író-producer Steven Spielberg), de ráadásul halálestekről is susmogtak, ami a maga…..
Dr. Sick Fuck 2013.07.17 12:39:46
@Borbíró Andris:
A TCM ma is működik, de kegyetlenül. Mert az egy fasza horror. Az ilyen meg nem tud érvénytelenné válni.
Dr. Sick Fuck 2013.07.18 10:59:42
@Rusznyák Csaba:
Baszki, én a Cannibal Holocaustot láttam kábé tizenegy évesen. Be is szartam rettenetesen. Meghatározó volt jelen mentális állapotomra nézve.
Geekblog Bram Stoker's Dracula 2013.07.12 06:00:00
- What are you? - Úristen, Drakula! - sikoltott fel egykor megannyi Hammer stúdiós női mellékszereplő (vagy ilyesmi), és sikolt fel (képletesen) mindmáig megannyi horror-megszállott. Akad ebben a sikolyban rémület, nosztalgia és fásultság is jócskán, ahogy az a zsáner egyik…..
Geekblog Tűzgyűrű 2013.07.11 00:01:00
A geekek gyakran kilóra vehetők a filmpiacon, egy nyálcsorgató koncepció már elég ahhoz, hogy hibákat, problémákat söpörjön el náluk, valahogy így: „kit érdekel a logika, bazmeg, hát itt óriásszörnyek harcolnak óriásrobotokkal!” Vagy, ahogy ánglisül mondanák, „your…..
Dr. Sick Fuck 2013.07.11 08:51:04
Ültem a 39-es boxban a feleslegesen kicígölt gumirakásomon, sajgó tagokkal, hullafáradtan, mocskosabban, mint a kamaszkori fantáziám. A szememet csípte a verejtékkel belemosott naptej. Az elmúlt négy napban összesen tíz órát, ha aludtam. Ültem a gumikon, és néztem a Hangyász…..
Geekblog Acélember 2013.06.13 13:50:12
Kicsit megint megvezettek, pedig már tudhattam volna, hogy Zack Snyder filmjeinek mindig csak az előzetesei igazán jók. Hiába pumpált bele a DC bő 200 millió dollárt és a Bosszúállókat hóra hívó pusztításorgiát a Superman-mítosz szélesvásznú (és mindentől függetlenül,…..
Rusznyák Csaba írásának szinte valamennyi állításával egyet tudok érteni, miként a Trónok harca 03x09 epizódja által keltett közfelháborodást is komikusan buta reakciónak tartom. Mégis úgy vélem, hogy az egyébiránt kiváló cikk legfontosabb tétele sajnálatos módon téves:…..
Dr. Sick Fuck 2013.06.11 09:17:23
@Grifter: Kiábrándult rajongónak távolról sem mondanám magam, se nem rajongtam, se nem ábrándultam ki. A sorozatot a maga szappanopera-módján még szórakoztatónak is tartom, bár a színvonallal kapcsolatban nem vagyok meggyőzve. Viszont mocskosul idegesít, hogy ezt az egészet korszakos regényciklusként, meg kiemelkedő írói teljesítményként akarják felcímkézni, csak azért, mert tökéletesen illeszkedik ehhez a hülye divathullámhoz.
Dr. Sick Fuck 2013.06.11 09:20:27
@Morrancs: tökéletesen félreértetted a cikket. Nem a kiszámíthatóságot tartom értéknek, hanem a következetes cselekményépítést és a tudatosan megírt karakterfejlődést. A misztikum jó, a zűrzavar rossz, és a kettő között van egy kis különbség.
Dr. Sick Fuck 2013.06.11 11:47:43
@Morrancs: Ez annyira szép és okos volt, hogy elismerésem jeléül küldök magának egy banánt.
Geekblog Halálos iramban 6. 2013.05.16 13:49:24
Mókás olvasgatni a külföldi kritikákat, amiknek szerzői óvatos, bizonytalan bocsánatkérésekkel adják az olvasó tudtára, hogy tetszik nekik a film. Mintha az agyatlan, specifikusan és tudatosan férfias zúzás iránti vonzalom elismerése valamiféle bűn lenne – lehet, hogy máshol…..
A magyar származású, Kanadában élő és alkotó Jen és Sylvia Soska nyilatkoznak legújabb filmjükről, az American Maryről, arról, hogy mekkorát kamuztak Eli Roth-nak, a DIY-metódusról, a body modification szubkulturáról, a feminista horrorról és általában a kortárs…..
Geekblog Csendes düh 2013.03.20 06:00:00
Megboldogult ifiúr koromban oly szerencsés nyikhaj voltam, hogy közvetlen baráti körömben nem csupán a VHS magnó volt könnyedén hozzáférhető, de a hardveren túl a friss tartalom beszerzése sem okozott különösebb nehézséget. A videó elmondhatatlanul nagy menőségnek számított…..
The AmericansA The Americanst, a CIA-ügynökből középiskolai tanárrá, majd abból íróvá mutálódott Jo Weisberg sorozatát az FX elvileg még azelőtt megrendelte, hogy a konkurencia Homelandje debütált volna, ettől függetlenül esélye sincs rá, hogy elkerülje az…..