Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ducky78

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai poszt alighanem kavar majd némi vihart, de a történet érdekes, és a belőle következő morális kérdéseket majd alighanem alaposan kivesézitek. Noha Angliában és Norvégiában játszódik, szerintem ez a legkevésbé érdekes része. Jöjjön tehát Zoltán története! „Most…..
ducky78 2013.06.14 20:31:30
@Mr. Long: ok, en 6 evvel ezelotti allapotot irok, azota lehet h valtozott a helyzet. Elso lepes; megszerezni a QTS-t,amivel tanithatsz.Mivel Eus tagok vagyunk, ez nem nehez, a diploma hiteles forditasa kell hozza. Par honap mulva megjon a papir. Tanitashoz nagyon kell a UKs tapasztalat,ennek hianyaban mindenki ugynoksegnel kezd, ami kitartast igenyel mert itt supply ( helyettesito) tanarkent kapsz munkat, ideigleneset- neha van neha nincs... 1 het 2 het stbvaltozo....ha jo vagy, a kovetkezo lepcso a long term position meg mindig ugynokseggel, ha nagyon jo vagy, a suli atvesz az ugynoksegtol. Van akinak hamar osszejon az allando melo, van aki eveket huz le ugynoksegnel, ez atto lis fugg h milyen diplomad van. Maga a melo okulon posztot erdelme. En talalkoztam jo par lengyel es magyar tanarral Londonban,akiknek osszejott a full time permanent job.Sajnos a recesszio miatt sok iskola lemond a helyettesito tanarrol, mert penzt sporolnak meg, mivel 2 eve nem ott elek, nem tudom h jelenleg mennyire tudnak melot ajanlani az ugnoksegek, menyyire pang a piac.iMo.rol lehetetlen tanari allast kapni. Az ango lrendszer elegge laza, pl.angol bolcsed diplomaval lehet alt.ban tanitani vagy kozepsuliban irodalmat es torit! Foiskolai angollal meg alt. iskolaban mindent.Most ennyi jut eszembe diohejban.
ducky78 2013.06.14 20:39:25
@orange85: irtam valaszt, valahol itt van.Otthoni tapasztalat nem szamit, annal inkabb h milyen a diploma. Ha jo egyetemen szerezted + kituno a nyelvtudas, akkor nagyobb az esely.Kozepsuliba konnyebb melot talani. Az ugynoksegeknel lehet sok training-et csinalni h megismerd az angol nemzeti tanvervet.A tobbit Mr Longnal leirtam, bocs a sok gepelesi hibaert.
ducky78 2013.06.14 21:12:21
@orange85: En otthon azonnal talaltam melot,3 ev utan viszont annyirta belefasultam a tanitasba hogy Londonba kotottem ki es 2 evig suli kozelebe sem neztem. Kulfoldon 6 ev utan meg mindig nagyon elvezem amit csinalok!
Egy-egy poszt általában egy, maximum két országról szól, így aztán Krisztina mai írása igazi különlegesség, hiszen három országban is dolgozott pár év alatt – és fontolgatja a negyediket is. Azt hiszem, ezt hívják rugalmas életszemléletnek... és még valami: sokan sokszor…..
ducky78 2012.08.01 14:32:19
@malvin.s.a: angolos voltam, otthon 3 evig tanitottam, de mar 2 ev utan tudtam h Angliaba megyek. Pont akkor csatlakoztunk az EUhoz es en 2 honap mulva Londonban talaltam magam. Persze en is alulrol kezdtem, de az au pairkedest nem vallaltam be a posztolo altal leirt okok miatt. Londonban 4 evig tanitottam, nem angolt, hanem altalanos iskolai tanar voltam,( szepen megjartam itt is a szamarletrat...) a volt sulimtol kivalo referenciat kaptam, ami segitett hogy Brusszelben is tanarkent dolgozhassak,immar 1 eve. 'Csak ennyire 'futotta a bolcsesz diplomambol........