Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BMC

17 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Hozzávalók: 1 kis fej káposzta 1 kis fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 2 dl fehérbor, 2 dl víz 2 dl tejföl 2 csapott ek pirospaprika só, bors  Ezt az ételt bártan ajánlom köretként egy szelet natúr húshoz, vagy főtt burgonyával esettleg főtt tésztával,…..
                ..
Hozzávalók: 8 db közepes paradicsom, 0,5 liter húsleves, 0,5 liter tej, 400 gr. rizottó rizs, 2 evőkanál vaj, 1 dl tejszín, bazsalikom, metélőhagyma. Elkészítés: A vajat egy tepsibe tesszük majd ráöntjük a rizst a levest és a tejet. Megsózzuk és borsozzuk. Ezután a sütőbe…..
Hozzávalók: 500 gr liszt, 200 gr vaj, 200 gr cukor, 100 gr darált dió, kb 2-3 dl vörösbor, 2 egész tojás, fahéj, kevés őrölt szegfűszeg, 1 cs sütőpor, mogyorókrém, cseresznye lekvár. A hozzávalókat egy tálba teszem és alaposan elkeverem a tésztának massza állagúnak kell…..
Hozzávalók: 150 gr kókuszreszelék, 1 narancs kicsavart leve, 150gr vaj, 150gr cukor,1 egész tojás, 350 gr liszt, 1 dl tej, fél csomag sütőpor. Elkészítés: A hozzávalókat egy tálba tesszük és össze keverjük. Ezután a tésztát összegyúrjuk. Hűtőben kb fél órát…..
"Szállingózó hóesésben Kicsi házak melegében A karácsony víg ünnepe Gyermekszívek nagy öröme Mézeskalács és sült alma Kerül az esti asztalra Sok mécsesben lobog a láng Ünnepel az egész család." Gyors elkészíthető édesség, kifejezetten…..
  Az alpesi makaróni kb. 150 éves múltra tekint vissza. Az Alpok svájci régiójából indult hódító útjára. Az 1870-es években a Gotthard alagutat építő olasz vendégmunkások hozták magukkal a tésztát Svájcba a hegyek közé. Az új élelmiszer hamarosan népszerűvé…..
  Az első írásos emlékeket pergamen kéziratokban fedezték fel a zsemlegombócról i.sz 1000-ben .Az első képi ábrázolás 1290 környékéről származik. Dél-Tirolban A Hocheppan kápolnában van egy freskó amelyen egy apáca látható, ahogy éppen egy serpenyőben nyílt…..
  A régészeti leletek alapján a tudósok feltételezik, hogy a sütőtök az egyik legrégebb óta termesztett élelmiszer-növény volt Amerikában. A sütőtök már több mint 8000 éves történelemmel rendelkezik. Ez a növény Amerika felfedezése után honosodott meg Európában a…..
Ez az étel eredetileg Baden-Würtenberg környékéről a Frankoktól származik, azon a területen készítették először, később egész Németországban elterjedt a mai napig rengeteg formában szívesen fogyasztják. Még Szegediner (szegedi) és Ungarische (magyar) receptjük is van, bár…..
    A Neuschwanstein romantikus mese kastély az egyik leglátogatottabb hely Dél-Németországban. II. Lajos Bajor király építtette.Fiatalkorában II. Lajos a mértékletességéről volt ismert, mint visszafogott, és nagyon józan ember. Idővel ez megváltozott: II. Lajos…..
A hagyományos Allgäui (Del- Nemetorszagi) konyha jellemzö összetevői azok az alapanyagok, amelyek a környeken regen elég olcsón beszerezhetöek voltak. Ezek elsősorban a tojás, liszt, tej, zsír-és savanyú káposzta, és a helyi  gazdaságokban es kertekben termesztett…..
A tilápia trópusi eredetű faj, amely minimum 16-18 fokos vizet igényel. Legfőbb előfordulási helye Észak- és Közép-Afrika, azonban nagy számban tenyésztik Izraelben és Európa szerte is. Testszíne a hátán sötétebb, az oldalain világosabb, általában olajzöld, sötétebb…..
Az Allgäui hegyi sajt egy német hegyi sajt. Az eredeti neve védett - Allgäuer Bergkäse - csak az alabbi korzetben keszult sajt nevezhetö igy: Lindau, OberAllgaeu, Ostallgaeu, SüdAllgäu, Bodeni-tó, Ravensburg és Kempten, Kaufbeuren és Memmingen.  A sajt hasonló mint az…..
A pogácsa egy kerek,sós aprósütemény, amely nagyon sokfelé ismert,de leginkább a Kárpát-medencében és a Balkánon népszerű.Neve visszavezethető a tüzet jelentő latin "focus" szóra,s onnan délszláv közvetítéssel került hozzánk mai alakjában. Hozzavalok: 50 dkg finomliszt,…..
A Pizza tortenete: A pizza első megjelenése a dél-itáliai görög kolóniák  idejére tehető,az i.e 3. szazadban emlitik eloszor egy Roma történetéről írt munkában mint egy  egy „lapos kelt tésztát, melyet olívaolajjal, fűszerekkel és mézzel édesítenek, és köveken…..
  A legrégebbi  käsekuchen receptet a francia séf Le Viandier  14. századi szakácskönyveben olvashatjuk. A legrégebbi német nyelvű recept amely ezt a tortát tartalmazza Anna Wecker szakácskönyve 1598-ból.  Hozzávalók: Teszta: 200 gr finomliszt, 1 csomag…..