Adatok
BMC
17 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Hozzávalók:
1 kis fej káposzta
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dl fehérbor, 2 dl víz
2 dl tejföl
2 csapott ek pirospaprika
só, bors
Ezt az ételt bártan ajánlom köretként egy szelet natúr húshoz, vagy főtt burgonyával esettleg főtt tésztával,…..
Hozzávalók:
8 db közepes paradicsom, 0,5 liter húsleves, 0,5 liter tej, 400 gr. rizottó rizs, 2 evőkanál vaj, 1 dl tejszín, bazsalikom, metélőhagyma.
Elkészítés:
A vajat egy tepsibe tesszük majd ráöntjük a rizst a levest és a tejet. Megsózzuk és borsozzuk. Ezután a sütőbe…..
Hozzávalók:
500 gr liszt, 200 gr vaj, 200 gr cukor, 100 gr darált dió, kb 2-3 dl vörösbor, 2 egész tojás, fahéj, kevés őrölt szegfűszeg, 1 cs sütőpor, mogyorókrém, cseresznye lekvár.
A hozzávalókat egy tálba teszem és alaposan elkeverem a tésztának massza állagúnak kell…..
Hozzávalók:
150 gr kókuszreszelék, 1 narancs kicsavart leve, 150gr vaj, 150gr cukor,1 egész tojás, 350 gr liszt, 1 dl tej, fél csomag sütőpor.
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálba tesszük és össze keverjük.
Ezután a tésztát összegyúrjuk.
Hűtőben kb fél órát…..
"Szállingózó hóesésben
Kicsi házak melegében
A karácsony víg ünnepe
Gyermekszívek nagy öröme
Mézeskalács és sült alma
Kerül az esti asztalra
Sok mécsesben lobog a láng
Ünnepel az egész család."
Gyors elkészíthető édesség, kifejezetten…..
Az alpesi makaróni kb. 150 éves múltra tekint vissza. Az Alpok svájci régiójából indult hódító útjára. Az 1870-es években a Gotthard alagutat építő olasz vendégmunkások hozták magukkal a tésztát Svájcba a hegyek közé. Az új élelmiszer hamarosan népszerűvé…..
Az első írásos emlékeket pergamen kéziratokban fedezték fel a zsemlegombócról i.sz 1000-ben .Az első képi ábrázolás 1290 környékéről származik. Dél-Tirolban A Hocheppan kápolnában van egy freskó amelyen egy apáca látható, ahogy éppen egy serpenyőben nyílt…..
BMC
2013.12.13 22:43:03
A vadashoz is szokták fogyasztani. A képen egy gomba mártás közepén ül. Ha nem szeretnél sokat dolgozni a vadassal én javasolnék hozzá egy sajtmártást vagy esetleg egy egyszerű tejszínes pulykaragut.
A régészeti leletek alapján a tudósok feltételezik, hogy a sütőtök az egyik legrégebb óta termesztett élelmiszer-növény volt Amerikában. A sütőtök már több mint 8000 éves történelemmel rendelkezik. Ez a növény Amerika felfedezése után honosodott meg Európában a…..
Csalamádé és egyéb finomságok
II. Lajos konyhája a Neuswanstein kastélyban II. - Sauerkrautauflauf, Rakott csuka (hal) savanyú káposztával
2013.08.23 22:48:13
Ez az étel eredetileg Baden-Würtenberg környékéről a Frankoktól származik, azon a területen készítették először, később egész Németországban elterjedt a mai napig rengeteg formában szívesen fogyasztják. Még Szegediner (szegedi) és Ungarische (magyar) receptjük is van, bár…..
A Neuschwanstein romantikus mese kastély az egyik leglátogatottabb hely Dél-Németországban.
II. Lajos Bajor király építtette.Fiatalkorában II. Lajos a mértékletességéről volt ismert, mint visszafogott, és nagyon józan ember. Idővel ez megváltozott: II. Lajos…..
A hagyományos Allgäui (Del- Nemetorszagi) konyha jellemzö összetevői azok az alapanyagok, amelyek a környeken regen elég olcsón beszerezhetöek voltak. Ezek elsősorban a tojás, liszt, tej, zsír-és savanyú káposzta, és a helyi gazdaságokban es kertekben termesztett…..
A tilápia trópusi eredetű faj, amely minimum 16-18 fokos vizet igényel. Legfőbb előfordulási helye Észak- és Közép-Afrika, azonban nagy számban tenyésztik Izraelben és Európa szerte is. Testszíne a hátán sötétebb, az oldalain világosabb, általában olajzöld, sötétebb…..
Az Allgäui hegyi sajt egy német hegyi sajt. Az eredeti neve védett - Allgäuer Bergkäse - csak az alabbi korzetben keszult sajt nevezhetö igy: Lindau, OberAllgaeu, Ostallgaeu, SüdAllgäu, Bodeni-tó, Ravensburg és Kempten, Kaufbeuren és Memmingen. A sajt hasonló mint az…..
A pogácsa egy kerek,sós aprósütemény, amely nagyon sokfelé ismert,de leginkább a Kárpát-medencében és a
Balkánon népszerű.Neve visszavezethető a tüzet jelentő latin "focus" szóra,s onnan délszláv közvetítéssel került
hozzánk mai alakjában.
Hozzavalok:
50 dkg finomliszt,…..
A Pizza tortenete:
A pizza első megjelenése a dél-itáliai görög kolóniák idejére tehető,az i.e 3. szazadban emlitik eloszor egy Roma történetéről írt munkában mint egy egy „lapos kelt tésztát, melyet olívaolajjal, fűszerekkel és mézzel édesítenek, és köveken…..
A legrégebbi käsekuchen receptet a francia séf Le Viandier 14. századi szakácskönyveben olvashatjuk. A legrégebbi német nyelvű recept amely ezt a tortát tartalmazza Anna Wecker szakácskönyve 1598-ból.
Hozzávalók:
Teszta:
200 gr finomliszt, 1 csomag…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz