Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cserepj

11 bejegyzést írt és 716 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem működhet a bojkott, mert az ugyanolyan összefogást kívánna az ellenzéktől a bojkott narratívájának egységes képviseletében, mint a választási szövetség különféle fajtái. Nem működik az összefogás -- ezt éppen eléggé tudjuk. Ezen belül a választási rendszer és töredékszavatok logikája miatt (hogy…..
A Momentum nagyot nyerhet a hétfőn kezdődő népszavazási aláírásgyűjtésen akkor is, ha esetleg nem jön össze a 200 ezer érvényes aláírás -- és nem csak az adatbázisának bővítését. A mai állás szerint világos, hogy a baloldali ellenzék nem fog segíteni a Momentumnak a kampányban, inkább érdeke…..
cserepj 2017.11.16 00:32:24
@Sojalsorkob:

Nem értem, egyszer az ördöggel is cimborálnál a kormányváltásért, aztán viszont a választási matematikát nem fogadod el... hiszen a Jobbik együttműködése nélkül szinte biztos, hogy nincs kormányváltásra képes összefogási lehetősége az ellenzéknek.

"Esztergomnak mégiscsak Fideszes polgármestere van jelenleg is."

Van, van, írtam is erről egy cikket valamikor 2015-ben az Átlátszónak. Ez a Fidesz itt helyben már nem az a Fidesz, ami ellen harcolnunk kellett. Megbukott Meggyes, aki minden szempontból ugyanaz a karakter volt, mint Orbán. De ami utána létrejött az egy lényegesen konszolidáltabb, többszereplős rendszer lett. Viccesen hangzik, de vannak fékek meg ellensúlyok, mert 3 erős ember van, akik között a status quo érdekében ha valaki kicsit erősödne, azt a másik kettő mindig visszahúzza. A testület szintjén ez úgy néz ki, hogy az LMP-s, a balos meg a jobbikos képviselő is együtt szavaz a Fidesz frakcióval és a polgármester ellenében egy csomó ügyben. De mindegy, ebbe most ne menjünk bele, mert nagyon kuriózum szerintem, ami most itt megy.

"a Fidesz sokszoros áron ér el ugyanannyi embert mint mondjuk az Index"

Nem érted, látom. A Fidesz sokszoros áron ér el olyanokat, akiket az Index a büdös életben nem ér el, mert nem ír az Index semmi olyan témáról, ami ezeket az embereket érdekelné. Nekem a Szeretgomon zéró, de tényleg zéró országos hír, ügy volt. Semmi. Csak helyi, minden. Sokan mondták, hogy ez mekkora kuriózum, de csak ez működött, ezzel lehet az embereket helyben megszólítani. Az indexet meg a többit nézik az országos hírekért, a helyit jöttek hozzám olvasni, és odafigyeltek minden egyes leírt szóra. Ennyi a titok. És ez baromi sok munka...

"Mert nincs egy olyan párt vagy pártszövetség, akiről a választók elhinnék, hogy le tudja váltani a Fideszt. Eleve nincs olyan induló, aki legalább saját maga elhinné ezt magáról vagy legalább úgy csinálna mint aki elhiszi. A Momentum a legelején pont ilyennek látszott, aztán hamar felébredtünk. "

Bocs, de erről Weöres jut az eszembe:

"A mai átlagos emberismeret megdöbbentően együgyű. Legtöbb mai ember csak azt a felületet látja belőled, amelyet az ő kedvtelései és igényei felé mutatsz; nem nézi, hogy bensőd milyen; a nő aszerint itél rólad, hogy szórakoztatod-e, hevíted-e, a férfi pedig aszerint, hogy miként illeszkedsz az ő elveibe, terveibe, megrögzöttségeibe. A jót összecseréli a vonzóval, csábítóval; nem csoda, ha a magánéletben is, közéletben is többnyire kalandorok vezetik. Örökös a csalódása és kiábrándulása, hibáztat minden égi és földi hatalmat, mások gonoszságát, néha még saját ostobaságát is; csak éppen arra nem gondol, hogy embertársait ne az ő igényein keresztül nézze, hanem önmagukban."
cserepj 2017.11.16 08:06:54
"suttyomban már most arra bíztatják a híveiket, hogy menjenek aláírni a népszavazásért."

Oh, ez nem is rossz baloldali válság-narratíva arra, hogy miért is sikerül majd összegyűjteni a Momentumnak a 200 ezer aláírást. Nyilvánvalóan a Fidesz gyűjti össze nekünk, hát ki más. Zseniális.

"A Fidesz (és hívei) szempontjából ez kvázi egy népszavazás lesz az ellen a Soros György ellen, akit hónapok óta állítanak be a haza legfőbb ellenségének."

Azt hittem megbeszéltük, hogy azok a kormány által megcélzott egyesületek és alapítványok, akiknek tényleg van bármi minimális közük Soroshoz, épp két napja nyilvánították ki, hogy nem támogatják és nem segítik ezt az aláírásgyűjtést, mivel egyébként amúgysem tartják be a törvényt. Én konkrétan mindenkinek ezzel fogok indítani, hogy ez is csak azt bizonyítja, hogy mennyire hatástalan és rossz ez a törvény, mert míg a véradókat gyűjtő Vöröskeresztet listázza és bélyegzi (ezzel is rombolva az egészségügyet) addig azokkal, akikre hivatkozva meghozták még a törvény jól láthatóan semmit nem tesz senki azért, mert nem tartják azt be. Annyira lesz ettől a törvénytől átlátható egy civil szervezet, mint egy betonfal egy ráragasztott fekete matricától.

"Elárulok neked valamit: a magyar társadalom pont leszarja a civil törvényt. Azt se tudják, hogy van, azt se tudják kik azok a civilek és mit csinálnak. "

Ez a lenéző, nagykörúton belüli pökhendi álláspont az egyik legerősebb szövetségese a Fidesz politikájának. Amíg a "haladó" ellenzék azon sóhajtozik, hogy a magyar társadalom mi mindent mennyire szar le és mindenki vidéken mit nem tud, addig a Fidesz ott van mindenhol vidéken a hálózatával és úgy tematizálja a helyi hálózatokat, szervezeteket, cégek kantinjait, stb. ahogy csak akarja. Teljesen nem fogjátok fel, hogy ez ellen csak úgy lehet tenni, ha létrehozzuk ugyanezekben a hálózatokban a saját sejtjeinket és elkezdjük végre azt a munkát, aminek az eredményeként az emberek megértik, nem szarják le többé, stb. Én pontosan emlékszem rá, hogy 1994-ben a Fidesz mi volt, meg 1998-ban mi volt, és a kettő között mi történt helyben, hogyan állítottak maguk mellé köztiszteletnek örvendő embereket, egyesületeket, gazdaköröket úgy, hogy 1-1 ember ezeken a helyeken elkezdte az ő meséjüket mesélni, és ezzel szépen lassan mindenkinek szimpatikussá tette azt, amit ők akkor képviseltek.

"Az ellenzéknek nem a Jobbik kellene a kormányváltáshoz, hanem az, hogy megtalálják az eszüket és a töküket"

És akkor én élek álomvilágban... :)

"Már ne haragudj, de olyan ember aki ma, 2017 novemberében, a Fidesz tagjaként politizál, az a nevét adja mindahhoz amit a Fidesz az országban művel, Mészáros Lőrinctől, a Soros gyűlöletplakátokon át a civiltörvényig."

Attól még lehet jó ember is, aki különböző okokból beragadt egy rossz szituációba. Te a fidesz szavazókra nézve is úgy látom ellenséget látsz, én meg megértendő, meggyőzhető embereket, akikhez meg kell találni a megfelelő üzenetet. 2010-ben a szavazók 18%-át szakítottuk le már a fidesz táborból egy hároméves tényfeltáró és karakter devalváló kampány után négy szóval (Fidesz igen, Meggyes nem), akik pl. mind átszavaztak Tétényire. Ha az ellenzék elvégezte volna a házifeladatát az elmúlt években, most nem itt beszélgetnénk erről, hogy te kormányváltást akarsz a 40-50% közé mért Fidesz ellenében az összesen 20%-ot sem elérő baloldallal, és ennek az elmaradásáért majd a 3%ra mért fél éve még pártként sem létező Momentum lesz szerinted a hibás...
cserepj 2017.11.17 18:39:08
@444:

"a "fidesz igen, meggyes nem" kampány analógiája most ez lennne "civilek igen, soros nem"."

Nem, az analógiája mondjuk az lenne, hogy "Fidesz igen, Fidesz jelölt nem". Valami ilyen "biztos vagy benne, hogy hasznos a Fidesznek hosszútávon egy újabb kétharmad" kérdésfeltevéssel... ez a mai politikai gondolattérben egyébként már egy komoly innovációnak hatna, amilyen silány a közbeszéd és a közgondolkodás és amilyen komoly falak épültek a párhuzamos politikai univerzumok között.

A konteók egyébként nagyon tetszenek:)
A Momentum Mozgalom első ránézésre újabb lehetőséget kapott az ismertsége bővítésére a civilek szabályozása elleni népszavazással -- a kellő számú aláírás összeszedésére persze aligha, mert az ellenzéki pártok szolidaritása nyilvánvalóan esett az NOlimpia óta az új generációs párt iránt, segíteni…..
cserepj 2017.11.13 16:27:25
@HaFr

Disclaimer: momentum tag és oevk jelölt is vagyok.

Ez az aláírásgyűjtés a szervezet vidéki terjeszkedésének első főpróbája lesz - most fog igazából meglátszani, hogy mit is ért az, hogy az elmúlt 6-7 hónapban a Momentum az erőforrásainak jelentős részét arra fordította, hogy alapítson minden megyében, minél több OEVK-ban helyi szervezeteket. Ha jól tudom fél év alatt most vidéken kb. háromszor annyi helyi szervezetig jutottunk, mint amennyit az LMP 7-8 év után tudhat magáénak. Én ezt semmi másnak nem tudom be, mint a cselekvőképesség ígéretének, amit a mozgalom a nolimpia kapcsán felmutatott: ez volt a fő megkülönböztető jellege a korábbi ellenzéki fellángolásoktól, ez vonzott be sokakat, sok helyről, akik most együtt vagyunk és próbáljuk ezt a történetet kitalálni. Én már teljesen azt hittem, hogy a rendszer mellett, tisztes távolságban, de nyugalomban evickélés lesz itt a helyes út ameddig - ahogy Weöres írja "a trágyakorszak embere az utolsóig bele nem fullad", de aztán a CEU ellenes akciók és a Soros elleni nyíltan vészkorszakot idéző kampány miatt lényegében a Fidesz rákényszerített, hogy aktivizáljam magam. Belépte. Helyi szervezetet alapítottam. Megyei vezető lettem. Bele a közepébe, ahogy illik.

A Momentum eddigi kommunikációja, narratívája (illetve ahogy mondod, utóbbi hiánya) annak is köszönhetően volt Budapest centrikus, mert ott már 2 éve folyik a párt építése, míg vidéken csak idén tavasszal-nyár elején indult be ez a folyamat. Most, a 106 jelölt kiállítása után fognak egyáltalán először beindulni a vidéki momentumos önálló hangok, önálló narratívák. Nekem szerencsém van, a mi megyénkben szerintem ritka erős lesz a Momentum: Tatabányán egy helyi, volt katonaembert sikerült kiállítanunk, a szomszéd körzetben Ács ex-fideszes polgármestere indul, jómagam pedig évekig küzdöttem a helyi független nyilvánosság képviselőjeként (szeretgom.hu) a fideszes polgármester túlhatalmával, évek kemény munkájával leamortizálva a hírnevét: az úriembert 2007-2008 körül még Lázárral és Kósával egy szinten emlegették, 2010 után szinte az egyetlen megnyilvánulása a parlamentben meg az volt, hogy lemond-e a mentelmi jogáról (nem mondott).

Narratíva úgy tud kialakulni, hogy az ember kimegy és beszélget minél több emberrel, és figyeli a reakciókat. Ezt máshogy nem lehet megcsinálni. Én tudom, hogy a belvárosban Budapesten folyamatosan azt a csodaszert keresi mindenki, amit ha belekevernénk a Duna meg a Tisza vizébe a határon, akkor a vidéki Magyarország hirtelen magától megvilágosodna és megtagadná a fideszt, de nincs ilyen csodaszer: oda kell figyelni, vitatkozni kell, delegálni kell, hálózatokat kell szervezni, be kell menni meglévő hálózatokba, kulcspontokat elfoglalni... ha ez pürroszi küzdelem, akkor sincs más út.
cserepj 2017.11.14 09:59:43
@screpes:

"Tűnj a pokolba, öcsi"

Bocsáss meg kérlek, ha valamivel megbántottalak, ami ezt a reakciót kiváltotta, de a félreértések elkerülése végett talán jobb mégis leírnom, hogy 38 éves vagyok, van 3 gyermekem, egy évi 80-90 milliós árbevételű kis szoftverfejlesztő céget vezetek, ami idén másodszor nyerte meg a Mensa intelligens vállalat díjat kisvállalati kategóriában, és az elmúlt tíz éves helyi közéleti munkámmal megbuktattam már Esztergomban egy, de pár ember szerint inkább kettő polgármestert (Tétényi Évát 2010-ben támogattam, 2014-ben nem, ez utóbbit felróják nekem páran azóta is). Minden emberi számítás szerint demográfiailag Fidesz szavazónak kellene lennem, a családtámogatási rendszer 10/10-es célzottja vagyok, 10+10 milliós CSOK-kal kéne éppen építkeznem... stb. Ehelyett egy kis vidéki város Momentumos alapszervezetét gründolom, plusz a megyei többi szervezetet is felügyelem, plusz készülök az OEVK kampányra, és még van egy rakat dolog, amiről inkább nem is beszélek.

Nekem valószinűségszámításból azt tanították a BME-n, hogy ha A és B eseményre igaz, hogy p(A|B) = p(A|B ellentéte) akkor biztos, hogy A és B független események, mert B bekövetkeztétől független A teljesülése. Vagyis, ha Orbán rendszere szerinted esélyes, hogy marad, akár sikeres, akár sikertelen a Momentum, akkor ezek szerint ez a két esemény egymástól teljesen függetlenül alakul így, és teljességgel hiteltelen azt állítani, hogy erről a legfiatalabb pártalakulat létezése tehet.

A Fidesz legnagyobb szövetségese ma az apátia, a beletörődés a rendszerbe, a depresszió, és mindenki, aki a politikai diskurzust ezekbe az irányokba erősíti. Márpedig az összefogás-diskurzus éppen így hat nagyon sokakra. Ezer és egy módon el lehet érni, hogy meglegyen az áhított körzetenkénti egy komolyan vehető jelölt: de senki sem dolgozik ezen. Így viszont nem marad más: rá kell bízni ezt is a "piacra", hogy eldöntse melyik párt találta meg egy-egy körzetben azt az egy jelöltet mind felett, aki képes a Fidesz egyébként rettenetesen sebezhető és támadható történetét rengeteg legwork-kel de megtámadni és hitelteleníteni egy hihető és hiteles ellentörténettel. Ha igaz, hogy az emberek egy jelöltre akarnak szavazni, akkor egy jelöltre is fognak szavazni a kampány végén.

Teljességgel bizonytalan, hogy a Momentum meg tudja egyáltalán ugrani az 5%-ot tavasszal. Ha a parlamenti bejutás és bentülés lenne a cél, lenne könnyebb út. A ballib közönség kondícionálásával nagyon ellentétes az a különutasság, ami jelenleg a Momentum legstabilabb üzenete, ráadásul az olyan intermezzók, mint Juhász "álljbemögém" hisztije is inkább negatívan hatott a Momentumra.

Pedig sok szempontból szerintem egyébként éppen a Momentum tűnhet az igazi összefogásnak. Sorra jönnek tavasz óta át az aktív emberek az Együttből, az LMP-ből, a DK-ból, még a Jobbikból meg a Fideszből is, hátrahagyva azokat a sokszor rég lejárt szavatosságú arcokat, akiknek az Összefogás 2018 ugyanarról szólna, mint az Összefogás 2014 szólt: listáról bejutni még négy évre asszisztálni egy újabb fúj-fúj Fidesz kétharmadhoz. Viszont a tagság fele (vidéken még nagyobb része!) meg éppenséggel teljesen új arc, aki eddig semmilyen módon nem pártpolitizált.
cserepj 2017.11.15 13:33:20
@screpes: A fidesz kommunikációjának egyik másodlagos hatása, hogy a nemfideszesek körében növelje a minden-mindegy érzést és az apátiát amellett, hogy a saját 1,7-2 millió szavazójának felsőbbrendűségét erősítse, táborát egyben tartsa. Ha megnézed: a saját bankjaik által kihelyezett hitelekből vásároltatták fel a teljes magyar vidéki médiát ehhez, lényegében játékpénzből, kihelyezett kereskedelmi banki hitelből (ami mint tudjuk maga a pénzteremtés out of thin air). Én helyi online médiát csináltam Esztergomban 10 évig, ehhez képest gombokból meg fillérekből, amivel meg lehetett mozgatni, meg fellázítani egy egész várost a helyi fideszes kiskirály ellen. Ez például az a know-how amit én behoztam a Momentumba, és amit szándékomban is áll projektesíteni.

Aki azt hiszi, hogy 2018-ban a tucatnyi törzsre szakadt baloldali politikai alakulat önmagától, vagy valami csodás jelenéstől megszállottan egybe tud forrni és kihívóként tud fellépni a Fidesszel szemben, az jobb esetben épp csak nem józan ember, rossz esetben kalandor, aki ezzel a téveszmével gyűjti a jobb sorsra érdemes emberek jóindulatát, hogy még egyszer kicsaljon tőlük egy ciklusnyi érdemi munka nélküli országgyűlési pozíciót.
Magyarország sikerei ezer éve a Nyugat és magyar közötti kiegyezésekhez kötődnek. A kudarcos magyar behatolási kísérletek után Szent István koronát kért a pápától -- nem Keletről/Bizánctól, de nem is a német-római császártól, ami a vazallusi viszony elismerése lett volna --, hogy a királyság autonóm…..
cserepj 2017.11.14 10:07:10
Épp tegnap írtam egy KDNP-s barátom fidesz megosztására:

"Ismersz Gergő, nem vagyok egy ballib rettegő, de ettől függetlenül rettenetesen tartok még egy négy éves kétharmadtól, márpedig a választási rendszer miatt alacsony részvételnél a szavazásra jogosultak negyede össze tudja ezt hozni a Fidesznek újra. Érted, a negyed a kétharmadot. Matematikai nonszensz, választási törvénybe vésve...

Sokkal nyugodtan lennék, ha a Fidesz valószinűsíthető újrázása esetén egy legfeljebb sima feles parlamenti többséget szerezne, mert akkor biztosan nincs egyedül elég hatalma senkinek ahhoz, hogy kivezesse az országot az EU-ból. Az új francia-német közös politikai mozgás egy sokkal integráltabb Uniót fog magával hozni a következő években, és ebből ha Magyarország kimarad, akkor az 1990-es vágyálom, hogy mi, akik itt élünk (és nem mentünk ki és a gyerekeinket se szeretnénk, ha kimennének külföldre) valaha felzárkózunk Ausztriához - na ez az én életemben már biztosan lekerül a napirendről.

Szerintem a kétharmadot azok a szó legjobb értelmében vett polgári fidesz választók tudják egyedül megakadályozni, akik azért lélekben, titokban, otthon a négy fal között nem veszik be az Unió ellenes propagandát, és bár pártlistán szinte biztosan a fideszre fognak szavazni, egyéniben, az egyéni körzetekben kiszavaznak majd más jelöltre. Más módját a túlhatalom megakadályozásának én nem nagyon látom. Volt már ilyesmire példa, nem is olyan régen, nem is olyan messze... Irtó fontos lenne, hogy a Fidesz következő lehetséges 4 éve ne újabb gyűlöletkeltő Brüsszel ellenes kirohanásokkal, hanem egy mondjuk Deák Ferenc örökségéhez méltó, az Unión belüli politkát egyfajta kiegyezésbe fordító építkezéssel teljen."
Juhász Péter meglehetősen durci lett, mert egy másik párt el merészel kíván indulni abban a körzetben, amiben saját véleménye szerint ő lenne hivatott legyőzni Rogán Antalt.  Történt, hogy a Momentum bemutatta jelöltjeit. Mind a 106-ot. Igaz, hogy vannak körülöttük furcsaságok, de ezt most hagyjuk…..
A képek forrása.   És egy évszázaddal később a közelből:  ..
November elején innen indult a történet: A szarufák után visszajöttek még egyszer a kőművesek és felhúzták a két oromfalat. Kaptunk még pár kisebb esőt, de olyan komoly átázás, mint nyáron már nem volt. A beázást végül a tetőfólia felpakolása szüntette meg: november közepe óta szárad…..
Hegyesi Beátával közös írásunk a Pest megyei és budapesti légszennyezésről, és hogy mit is kellene tenni..
Az előző bejegyzést ott hagytuk abba, hogy augusztus végére készen voltunk a bontási munkákkal és találtunk végre egy táti vállalkozót, aki bevállalta a folytatást. Alátámasztották a meglévő horcsik födémet és körbezsaluzták a megmaradt épületrész tetejét a födém megerősítéséhez. 7 cm beton…..
A Válótársak után folytatódik az, amit az RTL már korábban megszellőztetett, és a nemzetközi trendekhez igazodva belehúznak a fikciós műfajba. Új sorozatuk viszont a Válótársakhoz hasonlóan (és a legsikeresebb hazai sorozatgyártó HBO elveit követve) egy remake, ezúttal egy szlovák vígjátéksorozat…..
Június és július a bontási munkákról szólt: elképesztő mennyiségű újrahasználható kő jött ki az emeleti falakból, amiket még a kerítéshez és a támfalakhoz fel fogunk tudni használni. Szerettük volna augusztusban elkezdeni a födémmegerősítést és a falak felhúzását, de a korábban megbeszélt…..
  Budapesten lépett fel Louis CK, amerikai stand up komikus (nem mellesleg író, rendező és színész), akit itt a blogon már többször körberajongtunk, hol a standupos munkássága, hol a sorozata kapcsán. Ott voltunk mi is az előadáson. Három szubjektív beszámoló következik.   Két dologban voltam…..
...lett az építési engedély a pince felújítására.  ..
A latin felirat valójában egy kronosztikon, vagyis egy évszámot rejtettek el benne, az építése évét: VInIs—hVIatIbVs — CeLanDIs — CoL- anDIs— atqVe—potanDIs. V + I + I + V + I + I + V + C + L + D + I + C + L + D + I + V + D + I 5 + 1 + 1 + 5 + 1 + 1 + 5 + 100 + 50 + 500 + 1 + 100 + 50 + 500 + 1 + 5…..
A bozót a kapu előtt csak kamuflázs: nyáron kivagtunk minden vegetációt a pince előtt. De vissza kellett pakolni az ágakat, mert random emberek elkezdtek bemászni es kutakodni...
Ezt a táblát találtam ma este egy bokor alatt, pár méterre a présháztól:Amint hazaértem rákerestem a névre (Eitler Willibald) az Arcanum esztergomi gyűjteményében. Az 1912-es újságok szerint…..
Ilyen  volt: Ilyen lett: ..
Egy légifotó a területről a 60-as évekből (forrás: fentrol.hu). Ugyanez a terület a Google Earth-ön (tavalyi légifelvétel), földhivatali .DAT fájlból átkonvertált KML réteggel: ..
Zártkert Kaszálás 2015.05.06 11:20:32
Kaszálás előtt Kaszálás után Metélőhagyma Sarlós gamandor és indás infű ..
Valamikor a hatvanas években került nagyapám birtokába egy nagyjából 8 ezer négyzetméteres terület az esztergomi Kiskúria dűlőben - nem messze Babits egykori nyaralójától. Eleinte a család a meglévő cseresznyefákat gondozta és kukoricát termesztettek rajta, majd a hetvenes…..
Újra lehet kertészeti gépekre pályázni, mert megjelent a Miniszterelnökséget vezető miniszter 26/2015. (V. 6.) MvM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a kertészeti gépek beszerzéséhez a 2015. évben nyújtandó támogatások részletes…..
cserepj 2015.05.12 17:51:16
@csite: földművesként lehet venni kifüggesztés meg a többi marhaság nélkül is földet? Mi (nem földművesnek minősülőként) tavaly novemberben írtuk alá a szerződést a meglévő 6500 m2 mellé még egy szomszédos területre, 5 hónapig pörögtek a fogaskerekek, mire megjött a jóváhagyás, végül tegnap utaltam az eladónak. Esélytelen, hogy októberig átmenjen a bürokrácián egy ilyen ügylet.
Hiánypótló elemzés az egykulcsos személyi jövedelemadóról, a családi kedvezményekről, az adójóváírás és a szuperbruttó eltörléséről. Számok minden mennyiségben. Magyarországon 2010 és 2013 között a személyi jövedelemadó nagyszabású reformjára került sor. Az…..
A Facebookon ígértem, hogy megemlékezem a Lidl franciaországi jelenlétéről - nos, eljött az ideje. Amikor az ember megérkezik valahova, első dolga felfedezni, mi merre van, mit hol érdemes megvenni. Szerencsémre nem messze van egy Lidl - gondoltam, beugrom, és az alapvető dolgokat…..
Egy közelgő gazdasági válság sikeres előrejelzése sok-sok munkahelyet megmenthet, és talán megakadályozhatja, hogy egy világméretű pénzügyi összeomlás recesszióba taszítsa az adott országot.Előre látni a jövőt, ez minden közgazdász álma. Ha mondjuk mi magyarok csak…..
cserepj 2013.09.10 13:19:02
www.google.com/trends/explore#q=jobs%2C%20jobs%20-%22steve%20jobs%22&cmpt=q

Nem kis kiugrást csinált a "jobs" keresés Steve halálakor, ha csak erre "lőne" egy előrejelző rendszer, annak katasztrofális hatása lenne.
A lakástulajdonnal rendelkezők aránya és a munkanélküliség együtt mozog, a munkahelyeknek a bérházak és bérlakások eltűnése tett be.A közgazdaságtan egyik régi kutatási területe a munkanélküliség, illetve a munkanélküliséget okozó tényezők azonosítása. A fejlett…..
cserepj 2013.06.23 20:07:24
@Husz_János_Puszita:

Angliában valami ilyesmi van, Housing Benefit néven.

www.gov.uk/housing-benefit/overview