Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eq2

0 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Epizodista 2020 legjobb sorozatai 2021.01.02 16:45:00
A rengeteg megpróbáltatás miatt talán a legjobb lenne vissza se nézni 2020-ra, de úgy gondolom egy sorozatos összegzés erejéig érdemes egy utolsó pillantást vetni a tavalyi évre. Szerencsére ebben a tekintetben nem volt okunk panaszunk, mennyiségi, és ami jóval fontosabb, minőségi szempontból is…..
Időutazó friss videós anyagában a szocialista Magyarország klasszikus vidéki háztípusáról emlékezik meg. A népies szlengben Kádár-kockának nevezett négyzetes alaprajzú, többnyire 90 négyzetméter körüli hasznos alapterületű, földszintes, sátortetős családiház-típus, amelynek Magyarországon a…..
eq2 2020.09.25 18:05:30
@tatárfejű kutya: Speciel engem is zavar, hogy ezt a kifejezést használják rá, felénk "árvizes ház" néven fut. Fura mint ahogy pargit inget ma "favágó ingnek" titulálják. Én is tolnai megyei vagyok és az 56-os árvíz után a fél várost ezekkel húzták fel. Sosem hallottam, hogy ne szerették volna sem azt hogy korszerűtlenebb lett volna, mint a család többi tagjának akár a tömésfal akár a vályog háza. Ezt is vagy a koszorú létét és nem meglétét is említhette volna a videó illetve, hogy mennyi részben készült téglából a ház. Azon a részen amikor az olcsó építőanyagokból a tüzépről részhez ért a videó nyilvánvaló volt hogy fiatal készítette a videót. Ez a kettő nem volt csak igaz az akkori építkezésre. Anno azért tartott 2 évet az építkezés mert nem volt valami ami kellett. Pl a mi házunk is ami 1980-ban épült abba a radiátor az alföld túlsó végéról jött de volt ami zalából. Ment az okoskodás és a trükközés hogy összejöjjön. Mielőtt elfelejtem nagyszüleimé Manzárdtetős volt.
A kertgondozás velejárója a zaj, ez pedig általában a fő konfliktusforrás a szomszédokkal. A cserjék metszése, az ültetés, vagy akár az öntözés (és számos más tevékenység) persze teljesen ártalmatlanok, és nem okoznak súrlódást a közelben lakókkal, azonban van pár kifejezetten hangos tennivaló, amik…..
eq2 2020.08.10 22:37:49
Családi házban nőttem fel, ma már nem ott élek, de mind a napig hazalátogatva feljönnek az emlékek. Engem zavar hogy egy házimozi rendszert nem használhatok a társasházban érdemben.

Amit utálok az a hajnali láncfűrész. Tavaly pünkösdkör fél hétkor arra ébredtem, 30 perc után feladtam, felkeltem, 10 perccel utána abbahagyták. De ez megy egész hétvégén a környező szabad terület 30-40 házából vagy a szomszédoktól odahallatszik. Mi is nyírunk füvet általában nem is hétközben pláne nem napközben 36 fokban. Igyekszünk elintézni szombaton, hogy vasárnap ne zajongjunk. De tényleg van az hogy kerítést csinál az ember vagy éppen rózsalugast stb stb. Ha csinálunk valamit sokat zajongunk abban a pár napoban ilyesmivel elismerem. (nem egész nap de 5-6x pár percre megy a flex) Még jó hogy nem ott lakom mert ritkán hagyom abba a munkát 22 előtt hétköznap így nem szeretne senki ha akkor állnék neki füvet nyírni. De utálatos a folyamatos égetés is hiszen aminit kiteregetsz és elkezd valaki füstölni szedheted be a ruhát mert szaga lesz. Az állatok is csoda... A disznónak szaga van a kacsa a páva meg k hangos, hogy a gyöngytyúkot ne is említsem. Van egy szomszédunk ők gyerektelenek... A férj vasárnap du ha nincs más tennivaló egy tartályt kalapál. Szeretjük nagyon :-)... Szóval vidéken más, sokan maguk állítanak elő dolgokat és ez zajjal jár... Gatter, láncfűrész, benzinmotoros permetező, benzinmotoros bármi, quad kiherélt kipufogóval, de a legújabb a szomszéd srác nyélgázon melegíti a Ducati spormotorjait sport dobokkal... Sokszor a házban alig érted a másik szavát. Ez csakis a korlátlanságról szól.
  A 10 legsikeresebb, legnagyobb bevételt hozó sportfilm bemutatása ennek a cikknek a témája. Azonban ez nem egy tökéletes lista, mivel nem mindenhol és mindenkinek jelenti ugyanazt a sportfilm. Ha megnézzük az interneten található hasonló listákat, ott olyan filmeket is ide sorolnak, amik inkább…..
eq2 2020.07.23 22:30:42
@Lupy67: Biztonságos? :-)))
Van a filmeknek egy csoportja, amelyek csak itthon, illetve az USA-n kívül néhány más országban váltak kultikussá. Bud Spencer és Terrence Hill legtöbb alkotása klasszikus példái ennek, hiszen a két színész leginkább Németországban és Magyarországon vált legendává. Ide tartozik a…..
A bűnösök szenvedésének nyilvános bemutatása ősidők óta végigkísérte az emberi közösségek életét. A büntetés nyilvános végrehajtásának több évszázados hagyománya szerint, az állami vérhatalom a mindenki számára elérhető közösségi térben történt kivégzésekkel demonstrálta erejét. Ez az időszak…..
A Zrínyi 2026 haderőprogram keretében a Magyar Honvédség számos képessége, fegyvernemi kultúrák újjászületése, modernizálása zajlik.  A A Zrinyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program logója A Légi Haderőnem esetében a Kecskeméti Vitéz Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartotta…..
eq2 2020.03.01 13:32:23
Azért megnézném a Falconokat egy jó kis saras deszantos akció utáni feltrappolás után. (Mondjuk a parasztok a vörös iszapba is belehajtottak az Audikkal miért féltenék ezeket) Emellett nem láttam kidolgozott howto-t hogyan is kellene a málhát elhelyezni a bőrfotelekben :-)))) vagy hogyan is illendő az öltánc fogadása balról Las Vegasban :-)))))? Ne értsd félre nekem napestig folytathatod az akár el is képzelhető rendezvények látogatását (segítek vannak ilyenek közelebb i és nem kell ehhez sem Las Vegasba sem a tengerentúlra repülni de még csak Dubai-ba sem). Az meg hogy utánanézni milyen rendezvényke vannak. Te is tudod jól hogy a megfelelően elszeparált részekre újságíró sem mehet be ergo cikk sem fog születni róla. Azt meg hogy van egy a közelben és ott voltak-e egészen más.... Ezek a kézzel készült belsejű gépek nem moduláris belsővel rendelkeznek szó nincs pikk-pakk átépítésről, ergo így fognak maradni. Persze az erre adott arrogáns kirohanása is "kimaradt" a sokat méltatott "miniszterelnök úrnak". Értem hogy nem harapsz az enni adó kézbe de emiatt a szervilizmus miatt tart itt ez az ország. Ami pedig a Dassault Systems-et illeti, lefranciázhatod de ha tudod mi az a Catia (ami ha belegondolsz csak melléktermék) akkor lehetne fogalmad mekkora iparági szereplőt fikáztál le mindenféle tudás nélkül. Nincs ezzel baj erről szólt a cikk is. Ennek az országnak nem semmiféle haderő beszerzésre nincs szüksége csak játszanak a pénzekkel a lopás érdekében. Néhány helikopter mentésre (hogy a letagadott éjjellátó képességet ne is említsük Hableány esetén) a speciális bevetésekre oszt sanyi (fyi a mentőhelikopterek is kamuk mert hamarabb odaér a kocsi és könnyebben fel és le is száll). Nulla méretű haderőnk nulla hadrafoghatósággal (lásd grippenek) pazarolja a pénzt mert minden beszerzésből a vastagon fogó ceruza zsíros summát juttat a megfelelő kezekbe. Egyszer engedik ki a sok r=0 sugarú bokorugrót az utakra (lásd tavaly M=7/Székesfehérvár) egész napos dugó és kamuzás és hallgatás a vége. Bocsi de ha dolgoztál a BM/HM környékén te is tudod memmyit kamuznak hogy bármit elfedjenek és mindezt a legmagasabb nacionalista arroganciával leplezik. Simán ráállítanak (és lesz rá elég talpnyaló aki meg is teszi) beosztottat hogy keressen ürügyet bármilyen látogatásra. Miért másért titkosítanák a repüléseket Panamába stb stb 30 évre. Nyilvánvalóan hülyének nézik az adófizetőt amitől hánynom kell. Én itt felajánlom hogy saját kocsival saját benzinnel kiviszem a Döbrögit meg 3 agyament társát bárhova Európában. Még a szabimat is beáldozom. Ezzel nem tudsz árban versenyezni. A biztonságot meg a TEKömet meg ne erőltesd ezeknek addig nagy a szájuk amíg leszorítanak a pályán a városban meg beállnak a dugóba a védett személlyel... No comment...
Alapvetően nem érdekelt a legutóbbi kormányinfó, és ezen az sem tudott változtatni, hogy maga a miniszterelnök tartotta. Ugyanis Gulyás Gergelyt is egy kétszínű alaknak tartom, aki a saját politikai túlélése érdekében dolgozik, és nem azért, hogy bármiben is előretolja az ország szerepét. És most, a…..
eq2 2020.01.10 13:48:04
@zord íjász:

Nos kezdj el kutakodni a törikönyvek között mert zeppelinekkel támadták Angliát és voltak károk.

Ha nem akarsz guglizni:

mult-kor.hu/az-elfeledett-legiterror-nemet-zeppelinek-anglia-felett-az-i-vilaghaboruban-20180531

Az meg hogy a törikönyveid régiek csak ajánlom a BBC sorozatát a "Nagy háború számokban" ahonnan kiderül hogy a "győztes" Anglia 2015-ben fizette vissza az első világháború kölcsöneit. Szóval a győztest tedd bátran zárójelbe. Azt hogy a 2. VH. ennek az eredménye csak zárójelben tenném hozzá...

Ha rászánsz a fenti sorozatra egy kis időt gyorsan beláthatod, hogy mind Franciaország mind Anglia csak egy hajszállal bukta el a kommunizmust a munkásosztály mértéktelen kizsákmányolása és koncként odavetése okán...

@gotenson:

A Szovjetek akkor is megnyerték volna a 2. világháborút ha a nyugati szövetségesek nem tesznek semmit. (a partraszállásnál elcseszettebb értelmetlenebb támadását csak a csendes óceán eltaktikázása múlja felül hülyeség terén) Amit az angolok hozzátettek főleg a fogalmatlan Monty vezetésével az kb. a teadélután volt. (Az angol expedíciós hadsereg "tudását" megmutatta a háború elején.). Az hogy Anglia nem halt éhen valóban az USA érdeme mindkét háborúban.
Az Egyesült Államok egyik legbiztosabb és legkeményebb börtönének írja le a CBS dokumentumfilmje azt a fegyintézetet, ahol a leghírhedtebb mexikói drogbáró tölti napjait valószínűleg élete végéig. Joaquin „El Chapo” Guzmánt július 17-én ítélték életfogytiglanra plusz 30 év börtönre. Az Egyesült…..
eq2 2019.07.30 11:45:58
@acycloren: Teljesen egyetértek veled. Minél többet nézem doku filmeket az amerikai börtön és jogrendszerről egyre értelmetlenebbnek tartom.

Az hogy 30 csávót összekényszerítenek a női fegyőr előtt kell tusolni és tilos a recska mit érnek el? Megváltozik bármi? Igen hormonálisan túlpörgött csávókat kapnak akik tényleg nekimennek mindenkinek és akkor lehet mutogatni hogy lám-lám mennyire megérdemlik míg igazából a rendszer provokálja ki a az agresszív akciók jelentős százalékát. Az ilyen bombabiztos börtönökön mindig jót nevetek. Szép elmélet és sosem fog működni. Amíg a rabok napi 24 órában a hibákat lesik csakis idő kérdése mikor találják meg. Ez egyszerű és már oly sokszor bizonyosodott be. Az hogy a mai kor Amerikájában szinte lehetetlen elbújni a 0/24 kutakodó rendőrök elől csak azt bizonyítják hogy az eredeti FBI létrehozása jó ötlet volt. Egészen addig amíg a bűnözők nem kezdik el ezt fordítva mert amint az első x rendőrt és full családját kivégzik el fog a következő kovács 23 gondolkodni hogy megéri-e ez neki. Ez pedig idő kérdése és meglesz. A jelenlegi amerikai börtönrendszer olyannyira nem képes megfékezni a bandákat hogy belülről irányítanak továbbra is és ott is kialakultak a klikkek és az eseti elkövetőket is felszippantják őket így elzárva a büntetés végrehajtás másik célját a jó útra térítést. Jókat derülök amikor "védelem" gyanánt magánzárkát "ajánlanak" fel. Értem tehát "megvédenek" azzal hogy hagynak bekattanni? Ohh wait nooooo :-) Ezt a szellemi szintet sikerült kitermelnie a börtönvezetéseknek. A 60-as években kivezetett semmire sem való chain gang illetve a női chain gang (ami sosem létezett anno) vissza illetve behozatalával.

Adott egy társadalmi réteg akiben a rendszeresség és a kötelességtudat nem alakult ki (nem nevelték, egész nap azt csinált amit akart majd fegyverrel elvett bármit és sosem dolgozott) majd erőszakkal akarjuk rávenni? Nyilván "sikerülni" fog. Ja nem? Who cares... Ezt a "logikát szeretem" az amerikai büntetés végrehajtásban. Azt a fogalmat hogy egyszeri elkövető, bűnbánat, vezeklés vagy változni akarás nem ismeri és nem is támogatja a rendszer. 10-20 éveket elzárva is igen komoly gond elviselni egy embernek a körülményektől függetlenül is. Aki ezt nem érti azt csak hajtogassa az önbíráskodó véleményét, mert joga van rá.

Nekem megölték az unokahúgomat 21 éves korában a gyilkost csak szerencsével kapták el de sosem kívánnám a halálát. Ha nem lenne retardált reménykednék hogy ki tud ebből lábalni és normálisan visszailleszkedni a társadalomban.
  Ruby Rose 12 éves korában jött rá, hogy a csajokat szereti. Az ausztrál modellből lett színésznő, akit az Orange Is The New Black című Netflix-sorozatban vagy éppen a mozikban most futó Meg című filmben is láthatunk, soha nem csinált titkot szexuális orientációjából, mert hát minek is kellene…..
eq2 2018.08.14 09:49:46
@kommentes nikk: Alapvetően egyetértek, de a legtöbb meleg nagyon gázul adja a kacér heterót. (lásd pl Grace klinika) Mondjuk a pr leszbik többsége épp kivétel de az is érdekes aspektus hogy pénzért eljátszani oké.... :-) Pont ugyanolyan mint heteróként meleg filmben szerepelni. Van akinek beveszi van akinek nem veszi a gyomra. Nekem is vannak fenntartásaim de elűzni nem fogom. Hála az égnek nem nézek semmilyen hősös filmet. Btw eléggé tenyérbemászó volt a csaj stílusa azt spec jobban megérteném.
Nem gondoltam volna, hogy valaha is a kamionokról írok majd bejegyzést, de most ez is megtörtént. A Colossal weboldalán futottam ugyanis bele Todd Antony néhány fényképébe, ami egy speciális japán műfaj, a dekotora, vagyis a kamiondekorálás világába enged betekintést. Merthogy Japánban olyannyira…..
Sports Illustrated 'Swimsuit' nevű bikinis kiadványa minden év februárjában kiadásra kerül - ez idén sem volt másként.  A magazinba bekerülni minden modellnek, sportolónőnek és hírességnek nagy szó, melyért nem jár honorárium, cserébe viszont a világ legszebb tájain - többek között Arubán, a…..
Ismét egy sous vide (szuvid) kísérleten vagyunk túl, aminek a tárgya egy jókora sertés tarja volt. A fejemben az aszalt paradicsom és a rózsabors íze keveredett a sertéshússal - úgyhogy erre a hármas kombinációra alapoztam a receptet. Elsőként a tarját felszeleteltem - és ahogy látjátok, jó…..
eq2 2018.02.13 19:58:40
@Jimmy Reiszmüller: Nagyon tetszett nekem is a kaja de én itt el is eresztettem a dolgot. Ez gyakorlatilag egy reklám, nem több.
Igen, sajnos kimaradt egy egész hét, Melódémon (16 hit dice-os szörny, kisebb melódémonokat idéz) 20-ast dobott támadásra, én pedig nem dobtam meg a mentőt a mérge ellen. De ami késik, már itt is van, ráadásul további négy adást felvettünk a napokban, egyet pedig már meg is vágtam. Szóval pikk-pakk…..
eq2 2017.11.26 12:12:41
A zseniális 5. HoMM után amit az oroszok nulláról csináltak szégyen lett a 6. rész. (A hetediket ne is említsük mert még mélyebbre zuhant.) Előrendelve vettem az októberben megjelent játékot ami augusztusban x hónapnyi tesztelés után kb 15 perces futásidőt tudott felmutatni 100% cpu használattal. De mivel imádtam megvettem. Tényleg szép grafika de ezzel a pozitívumok sorát felejtsük is el. A játék sosem készült el sem technikailag sem játékmenet szintjén. Ugyebár a black hole után egy német végül egy kínai fejlesztőtársaság vette át a kódot. Amikor a németek átvették és a komplet savegame lett korrupt csak pislogtam. Az hogy alapvető egységek SOSEM működtek megfelelően a leírásnak ne is említsük. Eszeveszett stílusbeli (simán 2 kattintással kör végét lehetett nyomni kérdés nélkül stb stb stb mintha a készítők a tradicionális működést direkt nem akarták volna visszahozni) ostobaságok technikai problémákkal karöltve elveszve a grafikában. Az hogy a hőssel erősödnek a nem küldetésspecifikus ellenfelek de a küldetésspecifikusok nem az maga a röhej. Ha minden xp-t összeszedtem egy pályán (a fegyverek illetve a hős xp-je miatt ez előnyös) akkor 3-4000 egységes csatákat folytattam míg a végén szembejött 100 kiscsákó mert az volt a küldetés. Ezt így hogy? A ubisoftnak ki kellett volna az oroszokkal egyezni és egy jó 6. részt kapunk. De ez ultragáz lett.
JogÁsz Kövezzetek meg nyugodtan! 2017.10.25 21:41:35
Jogász vagyok, nem tehetek róla. Arról persze igen, hogy jogász vagyok, csak arról nem, hogy sok mindent másként látok, mint a „normális” emberek. Nagyon bátor tettnek tartottam Sárosdi Lilla első, második és talán még a harmadik megszólalását is. Kép: Friss hírek Imponáló őszinteséggel tárta…..
Nehéz megértetni a világgal, mire jó, többek között nekem is (ennyi idősen) az esporttal, és az azt űző fiatalokkal foglalkozni. A esport Minarik Edéi vagyunk, és ezen a szinte érintetlen felületen keressük a fogást, próbáljuk láthatóvá tenni a mai fiatalság azon rétegét, akiknek a versenyszerű…..
Nemrég olvastam egy bejegyzést (ezt) és nagyon megragadott belőle egy mondat (az egész cikk jó, de ez a gondolat különösen), miszerint:  “Márpedig ha a te csapatodból ki lehet lógni, akkor nem elég nyitott a csapat.” Eszembe is jutott rögtön, hányszor utasítottak el már jelöltjeimet azzal, hogy…..
eq2 2017.10.18 10:36:23
@Tsteinar: Ez egy igen kényelmes felfogás és ezt is gyakorolják többségében amíg el nem fogy a levegő. Volt cégemnél ezért nem tudnak több embert felvenni sőt hiába akarnak újakat többen mennek el mint jönnek.

Nem vagyok tipikus IT-s nem vagyok introvertált nem érdekelnek a tipikus geek/hipszter dolgok ez is elég az esetek 80-90%-ban hogy ne legyen befogadva az ember. De ha a közvetlen kollega nem IT-s és nem szereti a kockákat az is "izgalmas" helyzetet tud teremteni.
Megérkeztünk, 2016-os év legjobb játéka egy komoly kiegészítővel lett gazdagabb. De hogy ez mit is takar valójában, azt meg kell vizsgálni közelebbről. A legfontosabb kérdés, mit tesz hozzá az alapjátékhoz ez a kiegészítő? Jobb lett e tőle? Nos, igen is meg nem is.. Kezdjük azzal, hogy miért…..
Hát most nem? B)..
A szokásos éves Tusványosi seregszemlén a női politikusok új csillaga, Király Nóra, a kerület Fideszes alpolgármestere, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója, azt a célt vázolta, hogy 2030-ra családonként legalább 2,1 gyerek szülessen. A nemes céllal nem is szeretnénk vitatkozni, legfeljebb…..