Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kiralysannyi

0 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Jó pár éve halasztja ezt az interjút. De ami késik, nem múlik, és ez a mondat tökéletesen illik rá. Az epizód elérhető teljes hosszában, sok extrával mind podcast, mind videó formában itt a Patreonon. A posztban pedig képgalériában láthatjuk Béla életét. Úgy lett ikon, legenda, hogy szerinte…..
kiralysannyi 2023.10.30 13:35:45
@SimonyiBalázs: Kíváncsi leszek meddig jut. Eléri e a kívánt célt. :-)
  Elképesztő ultrás sztorik a '90-es évekből, amikor még minden nagyon más volt, csak a táv és az idő volt konstans. Nehezen kordában tartott, csapongó beszélgetés következik a magyar ultrafutás kvázi hőskoráról egy kísérő, segítő szemszögéből. Vagyis a kísérés egy sajátos módszeréről. Valamint…..
kiralysannyi 2023.09.25 07:20:24
@SimonyiBalázs: Ha vevő rá én szívesen olvasnék, hallgatnék a futóka keresésről is. :-) Bár tudom nem kívánság műsor. ;-)
kiralysannyi 2023.09.25 15:48:07
@SimonyiBalázs: ezeket már kívülről fújom!!! :-D Remek írások.
Az utolsó pár nap eseményfotóiból válogattam. Még lesz egy speciális tematikájú merítés a hétvégén, stay tuned. Az első rész itt. FYI: Visszatértem kicsit húsz évvel ezelőtti dolgokhoz, sajtófotósként tudósítok az atlétikai vébéről. Az első pár nap válogatása mellé pár élmény. (Összes fotó…..
A szemléletformáló sorozat (9 rész a Büntetőkörön) összefoglalása, válogatott interjúrészletei. Csak a Patreonon! Egyéni történeteken, tapasztalatokon tárul fel a tesihez való kapcsolatunk diák, szülő és tanár részéről. Az adásokban feltűnik sok aktív és nyugdíjas testnevelő, közismert ember,…..
Nem szeretem körbenyalatni magam, amúgyis visszatetsző szokás lett futókörökben az egymás vállának napi szintű csapkodása. Radar alatt működöm a futásaimmal - nem nyilatkozom csipcsupcsupa felületeknek, akit érdekel, nézze meg a DUV-n az utóbbi idők első-második helyeit rangos vagy még szerencsére…..
Folytatjuk Bíró Balázzsal, a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) elnökével. Jönnek a magyarosított külföldizmusok: dependencia, addikció, gamifikáció, eszképizmus.  A második rész tartalmából: függőség / gamer házak mint kommunák / az élsportoló e-sportoló meccsnaptára / a kiadók speciális szerepe /…..
Szándékosan nem akarom elárasztani a blogot a saját éttermemről szóló posztokkal, ezért csak ritkán jelentkezem ilyennel, amikor van miről beszélni. [Promóciós kód is van ám!] A nem nudlis fotók forrása: FORTEPAN..
kiralysannyi 2021.02.22 08:54:51
@Flankerr: Ízlések és pofonok. Valakinek igen valakinek nem. :-)
Nem vagyunk egyformák.
Van Óz, a nagy varázsló, és Lőw, a nagy duruzsló - mert mindig telebeszéli a fejed szép versenyekkel. hogy érdemes sokat és hosszan futni, mert van ott valami... Nagy idők nagy tanúja, örökifjú veterán. A Spartathlon törzsvendége és világrekordere: 22-szer finiselt, ez világrekord (Karl Huberttel…..
Folytatjuk Monspart Saroltával! Sacizmus, képek és egy 50 perces film a tájfutás titkairól 1978-ból - riporteri szerepben maga a Nemzet Sacija, a Nemzet Szurkolója és a Nemzet Sportolója. (2. rész). Aki az első részre kíváncsi, hallgasson ide, és nézegessen exkluzív képeket és…..
kiralysannyi 2020.07.29 15:26:05
@Burgermeister: szerintem vicces éllel gondolta...
Az előző bejegyzést ott hagytam abba, hogy hiába találtuk meg álmaink piros, svéd faházát, mivel a Swedbank úgy döntött, hogy nekik a magyarországi megtakarításunk gyanús, ezért minden korábbi ígéretük ellenére nem álltak szóba velünk lakáshitel ügyben. Így nem volt más lehetőségünk, mint keresni…..
Végtelen, szétfolyó, rémisztő barátunkról, az időről lesz szó, és annak kordában tartóiról, az idő urairól. Az egyikről a sok remek őrzőből.A futás, akarcsak a földrajz, leíró jellegű: merrre hány méter, mennyi perc, milyen táv, tav, nem lehet hozzá ideológiákat gyártani, manipulálni.  Az ember…..
kiralysannyi 2020.03.04 12:13:31
@őze bálint: Már működik. Köszi. :-)
kiralysannyi 2020.04.23 14:21:43
@őze bálint: A podcast 35. percében milyen versenyt említettetek? Nem értem a nevét. :-) Sicsi...?? Mi volt? :-)
Köszi előre is.
kiralysannyi 2020.04.25 12:12:56
@őze bálint: Köszi. :-) 3100 mérföld?! Az betyár. :-)
Bódis Tamás hosszú évek alatt hitte el és tett érte nagyon sokat, hogy az áhított férfi elsőség övé legyen a Spartathlonon vagy éppen egy vébén a dobogóra lépjen. Mint a mesebeli királyfivá vált legény, ő is messziről érkezett és messzire jutott-futott. Milyen az egész életen át vitt cél-tudat?…..
kiralysannyi 2019.10.31 10:58:20
kiralysannyi 2019.10.31 18:05:14
@őze bálint: Köszi. :-)
Már megy is mp3 lejátszóra. Futás közben jó lesz inspirálódni. :-D
Vajon hány újdonsült futó vagy idézőjeles futó tud Bogár Janiról? Ő az eddigi egyetlen magyar férfi Spartathlon-győztes és 24 órás Európa-bajnok. Élő legenda, aki manapság is heti 3-4 alkalommal versenyez és akinek legendás a futás iránti szeretete, madjhogynem függősége. Különös ismertetőjele:…..
kiralysannyi 2019.09.23 13:40:50
@őze bálint: ismeretlenként van valami legetőség támogatni? Sztem sokan -köztük én is- benne lennék. :)
Kihasználva az esőmentes, őszi napot, mászkáltam egyet Jyväskylä belvárosában. Korábban már láttam messziről, de ma le is fotóztam a nyár eleje óta a Művészeti múzeum előtt álló izét.     Valami gyári berendezés újragondolása ez a műalkotás, de nekem nagyon tetszik. Kicsit feldobja a szürke…..
kiralysannyi 2019.08.28 07:34:05
nem azé, aki fut Hét év blog 2019.05.10 12:11:49
Minden UltraBalaton arra emlékeztet, hogy egy évvel öregebb lett a blog. Most épp hétéves. 2012-ben indult az egész ezzel a klasszicizálódott poszttal, amikor tökutolsó lettem az UB-n, két és félórával kiesve a szintidőből, de végigmentem, meg is vártak a célban. Szép és fájdalmas minden…..
Böjti tartalom, némi nárcisztikus és sztahanovista beütéssel.  Meguntam a 70 kg körüli súlyomat, ami a Spartathlon után 74-re ment fel: öt hét alatt elég sokat utaztam, dolgoztam, hesszeltem, rendszertelenül ettem. Athénból Kínába mentem, onnan Berlinbe, onnan Korfura, onnan Bordeaux-ba, majd…..
"Tanácskozások folytak a városházán, hogy miként kellene fogadni a császárt, úgy, hogy meg legyen lepetve, a népnek is öröme legyen, és sok pénzbe se kerüljön, fölszólalt az egyik bátor magyar polgár: - Ezen plánumhoz képest, uraim, a legcélravezetőbb lenne, ha polgármester uram őkegyelmét…..
kiralysannyi 2017.12.29 16:51:10
@rrroka: Üdv.
Nehéz szavakat találni…najó nem, ez kibebaszott durva volt! :D  A legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna! Milyen jó, hogy nem ismertem a pályát, hogy egyik pályabejárásra sem mentem el (direkt), mert így biztos, hogy  a verseny közelébe sem megyek. :D Kezdjük az előzményekkel, a verseny hetén…..
kiralysannyi 2017.06.06 20:16:42
@kiralysannyi: Akarom írni 30on. :-)
kiralysannyi 2017.06.09 11:52:02
@DSL: Az volt a legnehezebb? Mármint a teljes táv azon része?
"Az Utazónak több kérdése is lett volna, de ahogy a férfira nézett, csak ezt kérdezte: Tudja, hogy mire ítélték?– Nem – mondta a tiszt, és rögtön folytatni akarta magyarázatát, de az Utazó félbeszakította: – Nem tud a saját ítéletéről?– Nem – mondta újra a tiszt, majd egy pillanatra elhallgatott,…..
Most, hogy a magyar válogatott részvételével zajlik az IIHF Jégkorong világbajnokság, a média kiemelt figyelmet fordít a sportágnak, ami nagyon jó, de törvényszerűen megjelennek a károgók, akik szerint ez mégsem annyira szuper dolog. Igazuk van? Igaza van bármelyik oldalnak?Vajon miért van az, hogy…..
kiralysannyi 2016.05.13 18:48:47
A terepfutó tábor egy emberként állítja, én is többször mondtam már, hogy itthon a legtöbb terephez nem feltétlenül van szükség traktortalpú terepfutó cipőre, de mindannyian tudjuk, hogy ha a kedvenc hobbinkról van szó, akkor a "nem feltétlenül szükséges" igazából…..
kiralysannyi 2015.10.18 16:37:10
@rrroka: Az nem állítottam. :) Személyen ha bemész a nevezési irodában akkor van lehetőség.
kiralysannyi 2015.10.19 20:24:38
@rrroka: :DDD
Én úgy vettem észre hogy jobban preferálják ha online nevezel. Szerintem ez lehet az oka.
A nagyravágyás az élet megrontója - mondják. Hülyeség. A megszépítője. Akit fűt az ambíció, az biztos, hogy új utakat talál, kalandokba keveredik, és akárhogy végződik is a történet (már ha végződik), gazdagabb, teljesebb és tapasztaltabb lesz. Még akkor is, ha rajtaveszt. Végtére is éltető elemünk…..
Egy óra múlva lövik el athéni idő szerint a 246 kilis 36 órás szintidejű verseny rajtját. Spartathlon Magyar Csapat Facebook oldalán lehet követni a versenyzőket ezen a csodás GPS-térképen élőben, vagy az öreg szakikat tömörítő indexes Spartathlon-fórumban.…..
kiralysannyi 2015.10.09 15:00:12
"Szeretek futni" - válaszolt az index kérdésére menet közben Andrej Radzikowski, aki végül a 2. helyen finiselt. Ha el is tekintünk attól, hogy ilyen állapotban csak vélemény-nyilatkozatot lehet tenni, semmint  ténynyilatkozatot, akkorsem ilyen egyszerű az egész. Szájbiggyesztős…..
kiralysannyi 2015.06.05 15:26:21
Akik régebb óta ismernek, vagy követik futós írásaimat, azok már tudhatják, gyomorban nem vagyok túl erős. Úgy is mondhatnám, hogy nem kis problémát okoz az energiabevitel futás közben, mert ami bemegy, az rövid idő elteltével távozik is. Mondjuk legalább a hagyományos úton,…..
kiralysannyi 2015.05.24 13:56:12
@rrroka: Ez ilyenkor hogy néz ki? Ők keresnek meg hogy helló srácok teszteljetek. Vagy hogy?
kiralysannyi 2015.06.02 15:29:57
@rrroka: áááá értem. :-)
Köszi a választ